Екскурзия до ПЕРУ и БОЛИВИЯ със СОЛНАТА ПУСТИНЯ УЮНИ - I –ви вариант

Оферта номер: Е2039
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 нощ / 17 дни
ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ– ЛА ПАС – СОЛНАТА ПУСТИНА УЮНИ – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО- КОПАКАБАНА-ТИУАНАКО - ПУМА ПУНКУ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

ПРОГРАМА

Ден 1

18.03.2020 Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.00 ч. – самолетен полет София – Париж с “Bulgaria Air”. Пристигане в Париж в 09.10 ч. В 13.10 ч. - международен полет Париж – Лима с ‘’Air France”. Пристигане в Лима в 19.40 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.

Ден 2
19.03.2020 ЛИМА Закуска. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд - посещиние на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима.

Ден 3
20.03.2020 ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

Ден 4
21.03.2020 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

Ден 5
22.03.2020 НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

Ден 6
23.03.2020 АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН (За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията) Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

Ден 7
24.03.2020 Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.

Ден 8
25.03.2020 ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско. Нощувка в Куско.

Ден 9
26.03.2020 КУСКО Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

Ден 10
27.03.2020 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.

Ден 11
28.03.2020 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

Ден 12
29.03.2020 КУСКО – ЛА ПАС Закуска. Трансфер до летището и в 08.53 полет Куско - Ла Пас. Кацане на летището в Ла Пас в 11.03 ч. Трансфер до хотел. При възможност настаняване. Следва туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Нощувка в Ла Пас.

Ден 13
30.03.2020 СОЛНАТА ПУСТИНЯ УЮНИ Закуска /сух пакет/. Трансфер до летището и в 07.30 ч. полет Ла Пас - Уюни. Кацане на летището в Уюни в 08.20 ч. В 10 .00 ч. започва екскурзията до солната пустиня - истински бисер на Андите, където ще видите един от най-магичните залези на земята, ще се насладите на необятността на пейзажа и ще направите първата си спирка за деня на Гробището на влаковете. След като навлезем в солната пустиня ще видите „очите на солта” – малки дупки с до два метра дълбочина, пълни с вода, които променят пейзажа. Тук ще разберете как се добива и преработва солта от това място, от нея се правят и фигурки, които се продават в гр. Колчани, малко градче, в което ще може да разгледате при желание Музея на солта. След това ще посетите паметника на Дакар, посветен на провеждащото се тук всяка година рали Дакар. Екскурзията ни ще продължи с разглеждане на острова Инкауаси, намиращ се в средата на пустинята Уюни и покрит с гигантски катуси, някои от които са над 10 м. височина. Тук ще може да направите невероятни снимки от най-горната част на острова към солната пустиня. В края на този ден ще се насладите на един от най-красивите залези сред солната пустиня, след което ще продължите пътуването си до град Уюни, Трансфер до летището и в 21.00 ч. полет Уюни - Ла Пас. Кацане в Ла Пас в 21.50 ч. Трансфер до хотел. Настаняване и нощувка Ла Пас.

Ден 14
01.04.2020 - ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО И КОПАКАБАНА Закуска. Този ден с туристически автобус се пътува до градчето Копакабана /около 4.часа/, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане н централния площад и Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка . Свободно време за обяд. След обяд ще посетим Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото Титикака, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилко Кайна, построен от императорът на инките Тупак Инка Юпанки. Според легендата императорът е оставал тук по време на посещенията си. Връщане към градчето Копакабана и отпътуване към Ла Пас. /Екскурзията е с продължителност 10 часа./ Нощувка в Ла Пас.

Ден 15
02.04.2020 ТИУАНАКУ И ПУМА ПУНКУ Закуска. Този ден Ви очаква една интересна екскурзия до Тиуанаку – един от най-големите древни градове, основан през 200 г. пр.н. е. В Тиуанаку и Пума Пунку ще посетите и разгледате Портата на Слънцето, Каласасая - ритуална платформа с впечатляващи стълби, полуподземен храмов комплекс с 178 издълбани в скалите лица, храма Пума Пунку. Връщане в Ла Пас. Свободно време. Нощувка.

Ден 16
03.04.2020 30.11.2019 Закуска. Трансфер до летището. В 11.45 ч. - полет Ла Пас - Куско с “LATAM’’. Пристигане в Куско в 11.50 ч. Полет Куско - Лима в 13.51 ч. Кацане в Лима в 15.17 ч. Международен полет Лима – Амстердам в 21.05 ч. с ‘’KLM ‘’

Ден 17
04.04.2020 Кацане в Амстердам в 14.55 ч. Полет Амтердам – София в 19.30 ч. с ‘‘Bulgaria Air”. Пристигане на летище София в 23.55 


Екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:
6 ДЕН –  23.03.2020  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина  град Перу -    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд  -  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
7 ДЕН – 24.03.2020 КОЛКА   КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 04.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  06.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на ”същинските Анди”,  към  Пуно – пристанището  на  най – високо  разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 990 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКАПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 090 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. 

 ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
-самолетни билети за всички международни полети: София – Париж –Лима и Лима – Амстердам-  София;
-самолетни билети за полетите: Куско – Ла Пас и Ла Пас – Куско;
-самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
-самолетни билети за вътрешен полет: Ла Пас – Уюни – Ла Пас;
-летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
-летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
-трансфери летище – хотел – летище;
-11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
-4 нощувки със закуски в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;  
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
-полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
-пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
-двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
-пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (11-ти ден);
-билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
-туристическа обиколка на Ла Пас на англ.език;
-еднодневна екскурзия в солната пустиня Уюни на англ.език;
-посещение на археологическата зона Тиуанако и Пума Пунко на англ.език;
-входовете  на  всички  археологични паркове и музеи в Перу;
-наземен транспорт с туристически автобус и влак;
-екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата по време на тура в Перу.
-такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  104 лв.


2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 
   10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден);
-   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 38 лв. (за лица
     до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 76 лв.;
-   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 -   виза за Боливия – 100 щ.д. /плаща се на място при влизането в Боливия/
 -   входовете по време на екскурзиите в Боливия - около 30-40 щ.д.
- допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 -1 обяд по време на обиколката в Лима -20 щ. долара - (2-ри ден).
екскурзия  до  Колка  канъон (7-ми ден)135 щ.долара (от  4 - 6  човека) ;–   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)
-посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара - 9-ти ден; 
- допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 -  вход за Базиликата в Куско - 35 сол (около 10 щ.долара) - (9-ти  ден); 
- посещение на горещ минерален извор - около 20 сол (около 7 щ.долара) - (11-ти ден);
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
    което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
    последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и
 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7  кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019 г.
4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за
категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
     15-25 щ. долара.
4. За единична стая се налага доплащане.*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
       - в брой (в офиса на ТO)
        - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3600 л

 
Необходими документи :
-Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- за виза за Боливия:
- 1 бр. снимка  (паспортен формат на бял фон) -1 бр.  дигитална снимка  (паспортен формат на бял фон)
- банкова сметка - извлечение; -(изадено на английски език, или преведно на английски от оторизиран преводач. )
- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето 
  им  да  пътува  в  чужбина.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.


26/02/01
Етикети
копакабана , peru , балестови острови , pochivki ranni zapisvania , мачу пикчу , катакомбите на манастира „сан франциско” , мачу пикчу , екзотични почивки , почивки перу , оферти , pochivki , оферти за ранни записвания , музей за антропология, археология и историяртал мирафлорес , oferti za ekskurzii , солната пустина уюни , куско - долината на инките , парка “паракас” , паракас , oferti za pochivki , гробът на писаро , вулкана “ел мисти , ekskurzii , екзотични почивки с водач , pochivki peru , наска , ekskurzii oferti za ranni zapisvania , екзотични екскурзии , ekzotichni pochivki , оянтайтамбo , oferti , ekskurzii ranni zapisvania , екскурзии перу ранни записвания , арекипа, “белият град” , ла пас , почивки перу ранни записвания , ekzotichni pochivki s vodach , екскурзии ранни записвания , плаца де армас , почивки оферти за ранни записвания , екскурзии , ranni zapisvania , тиуанако , pochivki oferti za ranni zapisvania , боливия , колка каньон , ekskurzii peru , ранни записвания , перу , балестови острови , oferti za ranni zapisvania , пума пунку , екскурзии перу , островът на слънцето , пуно , лима , почивки , арекипа , ekzotichni ekskurzii s vodach , pochivki peru ranni zapisvania , екзотични екскурзии с водач , бохемския баранко , оферти за екскурзии , оферти за почивки , перу , ekzotichni ekskurzii , eзерото титикака , екскурзии оферти за ранни записвания , почивки ранни записвания , солната пустиня уюни , ekskurzii peru ranni zapisvania
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах