Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          

Индия – златният триъгълник, с водач от България!

Оферта номер: Е2051
Вид транспорт: Самолет Самолет
5 нощ / 7 дни -Ранни записвния
Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур
Цена от: 1959.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
21.10.2021 1999.00 BGN Резервирай
21.11.2021 1999.00 BGN Резервирай
23.01.2022 1959.00 BGN Резервирай
20.02.2022 1959.00 BGN Резервирай
04.03.2022 1959.00 BGN Резервирай
11.03.2022 1959.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от летище София в 10.05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 12.35 ч. Отпътуване в 20.50 ч. за Индия.


Ден 2

Пристигане в 05.15 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Отпътуване за Агра (235 км, около 3-4 часа). Настаняване в хотел „Howard Plaza The Fern“ **** / „Mansingh Palace“ **** (или подобен) в Агра. Посещение на гробницата „Тадж Махал“ – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. Посещение на крепостта на Агра – уникално творение с изключителна конструкция, построено от император Акбар. Известна е като Червената крепост заради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането


Ден 3

Закуска. Отпътуване за Джайпур (240 км, около 3-4 часа). По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите моголски владетели. Градът е построен от император Акбар (1556 – 1605 г.) на мястото, където рождението на сина му – бъдещият император Джахангир, е предсказано от мъдрия Шейх Салим Чисте (1480 – 1572 г.). Поради недостиг на вода, след 15 години градът е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник в стила на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции, а историческият център на града се намира под защитата на ЮНЕСКО от 1986 г. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел „Zone by The park“ **** / хотел „Mansingh“ **** (или подобен) в Джайпур. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Туристическа програма в Джайпур, столица на Раджастан, завладяващ исторически град и вход към най-блестящия щат в Индия. Обиколката на града включва фотопауза при двореца „Хава Махал“ (Дворецът на ветровете), построен от махараджа Сауай Пратап Сингх през 1799 г. Дворецът има пирамидална фасада с пет етажа и разполага с 953 малки прозореца, украсени с миниатюрни решетки. През малките прозорци и закритите балкончета жените гледали процесии и различни дейности, които се провеждали по улиците. Изкачване със слон до крепостта „Амбър“ (Амбър Форт) – ако няма свободни слонове, изкачването се осъществява с джип. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Тя е разположена на хълм с изглед към езерото и е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Построена е изцяло от бял мрамор и червени пясъчни скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите имат прекрасни стенописи, декорирани са със скъпоценни камъни и огледала, поставени в стените. Маршрутът преминава покрай двореца „Джал Махал“ (Водният дворец), построен през 1799 г. от Мадхо Синг като лятна резиденция за кралското семейство, където са провеждали и ловни излети за птици. Обиколката включва историческата обсерватория „Джантар Мантар“ – най-значимото и най-добре запазено учреждение за наблюдение на небесните тела в Индия. Посещение на Градския дворец, построен от махараджа Савай Джай Сингх, отличаващ се с изключителната си архитектура и изящна колекция от текстил, костюми и оръжия. Комплексът обхваща огромна площ, разделена на поредица от градини, вътрешни дворове и сгради. Тук се намират и помещенията на музея на Градския дворец. Вечеря. Нощувка. 


Ден 5

Закуска. Отпътуване за Делхи (275 км). Настаняване в хотел „The Muse Sarovar Kapasheda“ **** / хотел „Golden Tulip Vasundhara“ **** (или подобен). Вечерта - свободно време в Делхи – космополитен град, дом на 25 милиона души, уникално съчетание на традиционна древност и иновативна съвременност, което прави индийската столица един от най-вълнуващите градове в света със своеобразната си мистерия, магия и хаос. Подобно на Рим, Делхи се е развил върху останките от изгубени империи. Редица армии са завладявали равнината на днешния град и са оставили отпечатък от своята цивилизация преди тя да се превърне в руини и да я отстъпят на новите завоеватели. Днес Делхи е хаотична смесица от средновековни укрепления, мавзолеи, прашни базари, градско планиране от колониалната епоха, мега молове и модерни сгради – източна приказка, която очаква своите истински ценители. Посещение на фабрика за килими и обработка на скъпоценни камъни. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: джамията „Джама Масджид“ – една от най-големите в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано. Следва разходка с рикша из пазара „Чанди Чок“ – един от най-старите и най-големите пазари в стария град, построен през 17 в. от великия моголски император Шах Джахан по проект на неговата дъщеря Джахан Ара. Програмата продължава с гробницата на Хумаюн, чиято архитектура послужила като вдъхновение при съставянето на проекта за изграждането на гробницата „Тадж Махал“ и включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е първата индийска сграда, изпълнена според персийската концепция за строителство с двоен купол. Обиколката включва преминаване покрай „Кутаб Минар“ – второто по височина минаре в Индия, което се издига на 73 м. височина. Друга известна забележителност на столицата е храмът „Лотос“. Забележителен с архитектурата си на полуразгърнат лотос той е бахайска поклонническа сграда, но е отворен за всеки, независимо от религията която изповядва. Следва най-известният сикхски храм „Гурдвара Бангла Сахиб“. Панорамната обиколка преминава и покрай парламента, президентството и триумфалната арка „Вратата на Индия“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището. Отпътуване в 06.55 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в 11.25 ч. в Истанбул. Отпътуване в 20.00 ч. за България. Пристигане в 20.20 ч. на летище София (Терминал 2). Цената включва:

-самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines";
-чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг ;
-транспорт по описания маршрут;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Howard Plaza The Fern" **** 
//www.howardplazaagra.com/ / "Mansingh Palace" **** //www.mansinghhotels.com/  или подобен в Агра;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Zone by the Park" **** 
https://www.zonebythepark.com/ / "Mansingh" **** или подобен в Джайпур;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Muse Sarovar Kapasheda" **** 
https://www.sarovarhotels.com/the-muse-sarovar-portico--kapashera-new-delhi/?utm_source=GMBlisting&utm_medium=organic / "Golden Tulip Vasundhara" **** https://vasundhara.goldentulip.com/en-us/hotel-rooms/  или подобен в Делхи;
-описаната туристическа програма;
-изкачване до Форт Амбър;
-входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
-посещение на фабрики и магазини за традиционни местни занаяти и сувенири;
-местен екскурзовод;
-водач-преводач от България;
-застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR.


Цената не включва:
-виза за Индия;
-входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
-бакшиши за местен екзкурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място): 5 USD на турист на ден;
-градски транспорт;
-разходи от личен характер;
-застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

Настаняване:
-Единична стая +420 лв


Допълнителни услуги:
-Виза за Индия (заплаща се с депозита)-55 лв.
-Посещение на шоу "Махабат Тадж"-98 лв.Пояснения:
-Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,70 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
-Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
-За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.

13/02/01


Етикети
почивки със самолет , почивки ранни записвания , "golden tulip vasundhara" , хотел "the muse sarovar kapasheda" , далечни пътувания , екзотични екскурзии , ranni zapisvania , почивки , ekskurzii oferti , ekzotichni pochivki india , тадж махал , samoletni pochivki , оферти , ранни записвания , почивки от софия , екскурзии от софия , turkish airlines"; , екскурзии оферти , samoletni ekskurzii , pochivki ot sofia , индия ранни записвания , индия екскурзии , ekzotichni ekskurzii india , индия , екскурзии ранни записвания , ekzotichni ekskurzii , oferti , ekzotichni pochivki , india ekskurzii , ekskurzii niski ceni , индия почивки , истанбул , екскурзии със самолет , pochivki , ekskurzii sys samolet , хотел "howard plaza the fern" **** , indiа pochivki , екскурзии , екзотични почивки индия , софия , oferti za ranni zapisvania , екзотични екскурзии индия , почивки ниски цени , "mansingh" **** , почивки оферти , софия , индия оферти , екзотични почивки с водач , pochivki sys samolet , indiа ranni zapisvania , хотел "zone by the park" **** , оферти за ранни записвания , форт амбър; , ekskurzii ot sofia , ekskurzii ranni zapisvania , джамията „джама масджид“ , dalechni pytuvania , "mansingh palace" **** , екзотични почивки , indiа oferti , pochivki ranni zapisvania , посещение на шоу "махабат тадж" , pochivki oferti , джайпур , фатехпур сикри , самолетни почивки , ekzotichni ekskurzii s vodach , истанбул , ekzotichni pochivki s vodach , ниски цени , самолетни екскурзии , pochivki niski ceni , делхи , агра , ekskurzii , indiа dalechni pytuvania , екскурзии ниски цени , niski ceni , индия далечни пътувания , екзотични екскурзии с водач , делхи , indiа , тадж махал
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах