ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Рим, Тоскана,Чинкуе Тере от София

Оферта номер: Е2071
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 нощ / 9 дни - Ранни записвания
София -Италия-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

Ден 1 - СОФИЯ - РИМ

Полет от София в 19:05 и кацане в Рим в 20:00. Трансфер до хотела.

Нощувка в хотел Оly 4* - https://www.bvolyhotel.com/?lang=en  или подобен.

Ден 2 - СИЕНА И САН ДЖИМИНЯНО

Закуска. Отпътуване за Сиена.
СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.
Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.
САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.
Отпътуване за МонтекатиниТерме. Настаняване в хотел Hotel Mirò *** Montecatini https://www.hotelmiro.eu/ или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 3 - ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. По желания, срещу доплащане отпътуване за Флоренция.
ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.
Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език.
Вечеря и нощувка.

Ден 4 - ПИЗА И ЛУКА

Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на историческия център: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града.

Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - ЧИНКУЕ ТЕРЕ

Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на 3 от селцата на ЧинкуеТере.
Отпътуване към Ла Специя. НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и... стомаха – красивите разноцветни  фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа.
Завръщане в хотела.

Вечеря и нощувка.

Ден 6 - РИМ

Закуска. Отпътуване към Рим.
Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 90 лв.).
ВАТИКАНА - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата... Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.
Нощувка в хотел Оly 4* - https://www.bvolyhotel.com/?lang=en  или подобен.

Ден 7 - РИМ – СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на стаите и туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим  означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град:  Колизеума (едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!), Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа, придвижване с метро).

Трансфер за полет на авиокомпания България Еър в 15:25 от Рим и кацане в София в 18:15.
 

Цената включва

 

  • Самолетен билет София – Рим - София с авикомпания България еър
  • Летищни такси 136 евро/266 лв. от София и 86 евро/168 лева  – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
  • Чекиран багаж до 23 кг + 8 кг ръчен
  • 2 нощувки със закуски в Рим
  • 4 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в Монтекатини Терме
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • Транспорт с климатизиран автобус из Италия
  • Обзорна екскурзия в Сан Джиминяно (1,30 часа)
  • Обзорна екскурзия в Сиена (1,30 часа)
  • Обзорна екскурзия в Рим (2 часа)
  • Екскурзоводско обслужване на български език
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 64 години
  • Представител на фирмата - организаторр


Цената не включва

 

  • Градски такси
  • Слушалки – 15 евро/ 29 лева на човек за целия престой в Италия
  • Входни билети за посещаваните обекти.
  • Бакшиши за шофьор  по 1 евро на турист на ден (плащат се на място)
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 години – 10 лева, за лица от 75 до 85 години – 30 лева
  • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

 


Условия:

Минимален брой участници: 20

Срок за набиране на група: 18.08.2022


Условия за записване
- Депозит 50 лв. при резервация - Втори депозит до 50 дни преди датата на отпътуване 400 лв - Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване Срокове за анулация: - при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 50 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 50 лв. на турист. - при отказ от пътуване от Туриста от 49 до 31 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на депозита. - при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена. Забележка: Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за КОВИД – 19 / не покрива риск при затваряне на граници и степен на опастност 5/
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Курортни такси:
Рим:
• За хотели 3*** - 4 евро на човек на ден
• За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
Монтекатини:
За хотели 3*** - 1,60 евро на човек на ден
• За хотели 4 **** - 2 евро на човек на ден
Допълнителни условия:
Отсъпки: дете до 12г. на доп. легло с двама възрастни или трети възрастен на доп. легло - 40 лв
Доплащане за настаняване в единична стая: 244 лева
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.


  Допълнителни Турове Минимум туристи   Цена
Ватикана – цена 46 евро/ 90 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки 20 90.00 BGN
Ватикана - за дете до 17.99 г. - 37 евро/ 73 лева 20 73.00 BGN
Флоренция - 46 евро/90 лева на човек - включва транспорт до Флоренция и обратно, екскурзовод на български език 20 90.00 BGN
Посещение на Уфици – 42 евро/82 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки) 20 82.00 BGN
Чинкуе Тере - 65 евро/127 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата 20 127.00 BGN
Пиза и Лука – 55 евро/108 лева на човек – включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език 20 108.00 BGN

49/08
Етикети
неустоима екскурзия , niski ceni , екскурзия със самолет , rome , екскурзия до рим , екскурзия до италия , екскурзии рим , екскурзия до италия , неустоима екскурзия , неустоима екскурзия до рим , неустоима почивка , самолетна почивка , рим екскурзии , пътуване до рим , toptravels , почивка рим , rome , почивка италия , ekskurzii rome , ekskurzii rome , екскурзия до рим , рим , почивка италия , ниски цени , рим екскурзии 2022 , топ оферти , екскурзия до италия , top ceni , екскурзии рим , italia rim , пътуване до рим , екскурзия до рим , екскурзия до рим , top oferti , самолетна екскурзия до рим , екскурзии рим , рим италия , екскурзия до италия , рим екскурзии , екскурзия до рим , rim , неустоима почивка , рим 2022 , неустоима екскурзия , екскурзия до италия , екскурзия до рим , екскурзия до италия , italia , екскурзия до рим , екскурзия до рим , италия рим , екскурзия до рим , рим , рим екскурзии , неустоима екскурзия , ekskurzia do rim , екскурзии рим , ekskurzii italia , неустоима почивка , неустоима почивка , топ цени , самолетна екскурзия , екскурзия до рим , екскурзия до рим , рим екскурзии , екскурзии рим , екскурзия до италия , неустоима екскурзия , екскурзия до рим , почивка рим , самолетна екскурзия до рим , неустоима почивка , екскурзия до рим , самолетна екскурзия до рим , екскурзия до рим 2022 , ekskurzii italia , рим екскурзии , рим екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах