Панама и Коста Рика – тропически рай между два океана

Оферта номер: Е2079
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни / 10 нощувки: 2 в ПАНАМА, 1 в САН ХОСЕ, 2 в ТОРТУГЕРО, 2 в АРЕНАЛ, 3 в ТАМАРИНДО
Панама – Сан Хосе– Тртугеро – Аренал– Тамариндо


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

Програма
 
1-ви ден 18.11.2020: СОФИЯ –ФРАНКФУРТ – ПАНАМА                                                
Заминаване от София в 06:50 часа за Панама през Франкфурт. Кацане на летището във Франкфурт в 08:30 часа и излитане в 10:40 часа. Пристигане на международното летище Tokumen в Панама в 16:50 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела ( около 1/2 час ). Настаняване в хотел El Panama 4*  около 18:30ч. Свободно време за почивка. Нощувка.
 
 
2-ри ден 19.11.2020: ПАНАМА Закуска
Закуска в хотела. В 9:00 се отправяме към най-известната забележителност на Панама, а именно – Панамския канал. Съоръжението, построено преди повече от 100 години и дълго цели 77 км., за да свърже Атлантическия с Тихия океан и да съкрати пътя на корабите с над 10 000 хил. км., днес е показател на невероятната история и култура на Американския континент. А най-доброто място, откъдето може да започне нашата екскурзия, е посетителският център в Мирафлорес и музеят с интерактивни изложби, проследяващи историята на канала, както и панорамна тераса с преминаващите кораби, където ще направим кратка фотопауза. Програмата продължава с обедна почивка (Обядът не е включен в цената.) Следобедът е време да се запознаем със Стария град на Панама или както го наричат панамците -  Casco Viejo (Каско Виехо). Старият град е разположен на малък полуостров, заобиколен от скали и рифове. Построен върху руините на „Стара Панама“, която е напълно разрушена от пиратски набези през 1673, кварталът е пример за испанското колониално архитектурно наследство. Тук има множество ресторанти, кафенета и барове, които повдигат духа на туристите, независимо от коя част на света идват те. Ще посетим прочутия Мост на Америките, пазара с ръчно изработени традиционни панамски изделия, Катедралата на града и Calzada de Amador или Пътя Амадор, откъдето се открива една от най-красивите панорамни гледки на града. (Продължителност на екскурзията – около 6 часа.) Трансфер до хотела. Нощувка.
 
3-ти ден 20.11.2020:  ПАНАМА – САН ХОСЕ   Закуска
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела около 09:30ч. Днешният ден е ден за шопинг! Ще се отправим на полудневна екскурзия до някои от най-големите търговски центрове в Латинска Америка. С превръщането на Панама във все по-популярна дестинация, неминуемо се разраства икономиката на страната, а в това число и търговията и големите търговски центрове на територията й. Първо ще посетим свободната зона в близост до круизното пристанище на остров Фламенко в края на пътя Амадор. Там ще намерим голямо разнообразие от duty-free стоки в най-различни типове магазини на ексклузивни цени. Така например от един магазин можем да се снабдим с козметика, парфюм или…защо не един добър ликьор. След това се насочваме към най-големият мол в Панама - Albrook Mall, където ще имаме свободно време за пазаруване и обяд. (Продължителност на шопинг тура – около 5 часа. Обядът не е включен ). Следобяд трансфер до летището в Панама за полет до Сан Хосе.
Пристигане на международно летище Хуан Санта Мария в Сан Хосе. Посрещане от представител на местния туроператор в столицата на Коста Рика, трансфер и настаняване в хотел Holiday Inn San Jose Aurola 4*. Свободно време. Нощувка.
 
4-ти ден 21.11.2020: САН ХОСЕ / ТОРТУГЕРО Закуска, обяд и вечеря
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. В 7:00 ранен трансфер до пристанище Ла Павона (Продължителност около 3ч.45 минути). В 11:00ч. отплаваме за Национален Парк Тортугеро – район, изобилстващ от невероятни реки, езера и буйни джунгли, приютили в себе си мангрови гори, екзотични растения и животни. След по-малко от 2 часа достигаме до едно скрито съкровище, създадено от човека и скътано от градския шум и динамичен живот. Една крачка по-близо до природата, ние стъпваме на тясната ивица земя между главната лагуна на Тортугеро и Карибско море. Пристигане в хотел Laguna Lodge 3* около обяд и посрещане с коктейли за добре дошли. Следва обяд в основния ресторант, настаняване и кратка пауза за отдих.
Следобяд ще се отдадем на разходка в близкото селце с едноименното име на парка. От хотела се качваме на лодка, с която скоро сме в Тортугеро. Започваме нашата пешеходна разходка заедно с местния ни гид. Селището, известно със своя екотуризъм, запленява с цветове, бит и култура, съхранени и днес. Ще разберем защо жителите му са променили отношението си към костенурките и как се грижат за опазването на природата в най-чист вид. По време на тура ще посетим училището, църквите, ще се разходим из местните магазинчетa и ще усетим спокойния живот в карибската част на Коста Рика. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден 22.11.2020: ТОРТУГЕРО  Закуска, обяд и вечеря
Закуска в хотела. След закуска се отправяме към сърцето на джунглата - Национален парк Тортугеро. Екскурзията по речните ръкави на парка е едно от най-значимите и впечатляващи преживявания от престоя ни в Тортугеро. Ще онемеем пред буйното биоразнообразие на тази екосистема, която е най-сложната и динамична в Екваториална Америка. Водени от нашия местен гид и опитен лодкар, ще оценим невероятното пиршество на малки и големи обитатели, които населяват Националния парк. Ще видим малка част от голямото семейство, обхващащо близо 400 вида птици, стотици влечуги и земноводни като игуани, крокодили, алигатори, костенурки и не малко маймуни и други бозайници. Не просто ще ги видим, ще бъдем редом с тях в тайнствените вечнозелени коридори на тропическата джунгла. (Продължителност на екскурзията – около 3 часа). Връщане в хотела по обяд. Обяд. Свободно време за почивка или разходка. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден 23.11.2020: АРЕНАЛ    Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер с лодка до пристанище Ла Павона.
Трансфер с автобус до градчето Гуапилес (Guapiles), където ще спрем за обяд (включен в цената). Пътуването ни продължава към Северните равнини и вулкана Аренал. Разположен в плодородните Северни равнини на Коста Рика, вулканът Аренал има повече от осезаемо присъствие в тази част на страната. Перфектно симетричната му форма размечтава всеки минувач, а изобилието от дейности на открито, които могат да се практикуват около него, го слагат в задължителния списък на всеки, стъпил в тази чудна малка страна. Пристигане в района на Аренал следобяд около 16:00 и настаняване в хотел Tilajari Hotel Resort 4*. Бързо освежаване в хотела, след което продължаваме към първата ни спирка в района – ферма за пеперуди. Нашият местен гид ще ни разкаже как са се формирали тези впечатляващи създания и отново ще се удивим на невероятната природа. Комплексът предлага разнообразие от цветя,  които са перфектният гостоприемник и главен източник на храна за някой от най-разпространените пеперуди. В ботаническата градина може да намерите най-различи плодови дръвчета: сладък и кисел лимон, гравиола, гуава, ананас, мандарини или манго. Някой от растенията там - риган,  Juanilama,Guarumo, Big Man, Noni, Алое вера и Rue имат лечебни свойства. В други части на градината ще се натъкнем на  захарна тръстика, банани, палмово сърце и маниока. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден 24.11.2020: АРЕНАЛ  Закуска, обяд и вечеря
Закуска в хотела. В 9:00 тръгваме към вулкан Аренал. Ще се разходим върху древните канали, образувани от лавата на величествения вулкан. Аренал с почти перфектната си конусовидна форма и височина от 1633м.  е  най-голямата забележителност в Ла Фортуна. Ще научим за историята и процесите, които са сформирали кратера през различните му вулканични фази и периоди на активност, както и за първото му избухване през 1968г. Ще се удивим на смайващи гледки, откриващи се от склоновете на вулкана и заобикалящата ни тропическа растителност. По пътя ще срещнем огромно изобилие от растителни и животински видове, които обитават тези гори като тукан, пуйка, aвлига, много и различни змии и маймуни. След тази обиколка е време за релакс! Благодарение на геотермичната активност в региона, има множество естествени горещи извори наоколо. Топли и успокояващи, тези извори са перфектният завършек на цял ден, прекаран в дебрите на вулкана Аренал. Ще разтопим стреса и умората в горещите води на комплекса Paradise Hot Springs, който се състои от 5 топли басейна с различна температура и един студен басейн за освежаване на тялото и духа. Водните басейни се разпростират на площ по голяма от 548 кв.м. Ще имаме свободно време за почивка под сянката на палмови дървета в заобикаляща ни красота на тропически градини, цветя и местни плантации за кафе. Ще обядваме и вечеряме на територията на комплекса. Връщане в хотела. Нощувка.
Какво да носим: Удобни дрехи и обувки за разходката в Аренал. Бански, плажна кърпа, дрехи за преобличане за термалните извори.
 
08-ми ден 25.11.2020: ТАМАРИНДО   All Inclusive
Закуска. Напускане на хотела. В 9:00 се отправяме към западното крайбрежие на Коста Рика – Лангоста Бийч. По път ще посетим грънчарското селище Гуатил. Именно по време на обиколката ще се запознаем с традиционното за Коста Рика изкуство и тяхната култура. Градчето е известно и привлича все повече и повече туристи всяка година благодарение на красиво изрисуваните глинени съдове, ръчно изработени от местни талантливи занаятчии. Уменията пренесени от  поколение на поколение през вековете, проследяваме още и  по времето на Маите и Ацтеките които пък са следвали техните предшественици. Традиционният начин за направата на керамичните изделия е възстановен – събирайки глина и пясък от близките плажове и планини, след което съдът се полира с натурални минерали. Глината се разточва, като ръчно се върти колело изработено от кочани от царевица и дървени пръчки.
Вдъхновени от културата на племената Хоротега, уникалните керамични дизайни символизират костариканските животни или абстрактни  племенни фигури. Оттам ще имаме възможност да разгледаме различните занаятчии, които ще демонстрират процеса и ще видите тайната за техните дизайни. Със сигурност богатият и пъстър избор от съдове ще Ви накара да вземете няколко със себе си.Следобяд около 15:00 настаняване в хотел Occidental Tamarindo 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
09-ти ден 26.11.2020: ТАМАРИНДО  All Inclusive
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка и разходки. Възможност за полудневна Разходка с лодка по устието на река Тамариндо срещу допълнително заплащане – 45 евро/88 лева
Присъединете се за едно красиво водно сафари в Национален Парк Las Baulas, за да опознаем флората и фауната на провинция Гуанакасте. Ще Ви заведем на двучасов тур през мангровите гори на Националния парк, където живеят маймуни, крокодили, птици, раци, пеперуди и какви ли не причудливи местни животински и растителни обитатели.
Какво да носим: Удобни дрехи и обувки, слънцезащитен крем, шапка и камера.
Следобедът за по-смелите ще започне с доза адреналин в едно запомнящо се Въжено приключение в тропическата гора – срещу допълнително заплащане от 65 евро/127 лева  
Приключението започва на върха на потомствени дървета, където ще се гмурнем в невероятния живот на тропическата гора. Ще се качим на 7 различни лифта в Hilltop Eco Adventure Park, откъдето се открива най-красивите гледки на залива Тамариндо, за да опознаем гората от една тотално различна гледна точка. Това е адреналин, който си струва да се опита.
Какво да носим: Затворени обувки, слънцезащитен крем, репелент против насекоми.
Вечеря. Нощувка.
 
10-ти ден 27.11.2020: ТАМАРИНДО  All Inclusive
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка и разходки или възможност за полудневна екскурзия с катамаран срещу допълнително заплащане – 95 евро/186 лева (продължителност от 08:30 до 14:00).
След закуска ще потеглим за един ден изпълнен със слънце, напитки, вкусна храна, много забавления и релаксация круиз с катамаран! Ще навлезем надълбоко, за да се опитаме да се докоснем до богатството на Тихия океан и да наблюдаваме едни от най-красивите му обитатели. Освен да видим китове, делфини и скатове, по време на круиза ще имаме свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване, а в допълнение ще можем да се освежим с безалкохолни напитки и коктейли край отворен бар бюфет. Препоръчително: Удобни и леки дрехи от естествени материи, слънчеви очила, бански, хавлиена кърпа, водоустойчива камера/ водоустойчив калъф за камера/телефон, сандали, слънцезащитен крем.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
11-ти ден 28.11.2020: ТАМАРИНДО – САН ХОСЕ – ФРАНКФУРТ  All Inclusive
Закуска. Свободно време. В 12:00ч. напускане на хотела. Трансфер до международно летище Хуан Санта Мария в Сан Хосе за полет на Lufthanza в 20:55 часа за Франкфурт. (Продължителност на трансфера около 5 часа.)
 
12-ти ден 29.11.2020: ФРАНКФУРТ – СОФИЯ
Пристигане във Франкфурт в 15:00 часа. Свързващ полет за София в 20:10 часа. Кацане на летище София, Терминал 2 в 20:25 часа.

 
Период на пътуването: На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен в стая
18.11–29.11.2020 3180 евро/
6219 лв
3540 евро/
 6925 лв
2800 евро/
5477 лв
 

Цената включва:
Самолетен билет София – Франкфурт – Панама / Сан Хосе – Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек);
Самолетен билет Панама – Сан Хосе с включени летищни такси и багаж;
-Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси;
-2 нощувки със закуски в централно разположен хотел El Panama 4* в Панама или подобен;
-Полудневна екскурзия до Панамския канал;
-Полудневна туристическа обиколка на Стария град на Панама;
-Билет за Панамския канал
-Шопинг тур в Панама
-1 нощувка със закуска в  хотел Holiday Inn San Jose Aurola 4*https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/san-jose/sjocr/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-HI-_-CR-_-SJOCR в Сан Хосе, Коста Рика;
-2 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) в хотел Laguna Lodge 3* //www.lagunatortuguero.com/ или подобен в Тортугеро, Коста Рика;
-Посещение на градчето Тортугеро;
-Полудневна екскурзия на Национален Парк Тортугеро;
-2 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) в хотел Tilajari Hotel Resort 4*https://tilajari.com/ в Северните равнини на Коста Рика в района на вулкана Аренал;
-Полудневна екскурзия в Национален парк „Аренал“;
-Посещение на комплекс „Paradise Hot Springs” с горещи минерални извори;
-3 нощувки на All Inclusive в хотел Occidental Tamarindo 4*  https://www.barcelo.com/en-us/occidental-hotels/hotels/costa-rica/tamarindo/occidental-tamarindo/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=my_business&utm_content=h94 в Тамариндо, провинция Гуанакасте в Коста Рика;
-Обиколка на грънчарското селище Гуатил;
-10 закуски, 4 обяда, 4 вечери;
-Транспорт с климатизирани автобуси;
-Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
-Медицинска застраховка – 20 000 евро ЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години);
-Водач от туроператора по време на цялото пътуване, който ще помага с превода на български език;


Цената не включва:
-Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание, които се заявяват и заплащат в България до 01.10.2020г.;
-Разходи от лично естество;
-Хранения извън посочените в програмата;
-Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в нашия офис.

Необходими документи и условия на записване:

-Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
-2000 лева  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
-Копие от международен паспорт;
-Доплащане до 01.10.2020 г.
 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 18.10.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.



ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
18.11   СОФИЯ 06:50 ФРАНКФУРТ 08:30    
18.11   ФРАНКФУРТ 10:40 ПАНАМА 16:50
28.11  САН ХОСЕ  20:55 ФРАНКФУРТ 15:00 +1 (кацане на 29.11)
29.11  ФРАНКФУРТ 19:15 СОФИЯ 22:25 


 Допълнителна информация:
-Обслужването от местните екскурзоводи е на английски/испански език, с превод на български език от водача на групата.
-За пътуването до Панама и Коста Рика не се изискват визи и задължителни имунизации.
-Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.
-Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
 

Забележки:
-Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 20.02.2020 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
-При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! -Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
-Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
-Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България най-късно при доплащането на пакета!
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
*до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки
* от 119 до 46 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (2000лв.)
* от 45 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Панама и Коста Рика.


Забележка:  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България!

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.


Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:19 921 1315 0000822495 на ЗАД „Армеец”


45/03/01

Етикети
оферти за ранни записвания , панама ранни записвания , тамариндо , аренал , хотел el panama 4* , сан хосе , ekzotichni ekskurzii s vodach , екскурзии с водач , коста рика оферти , хотел laguna lodge 3* , samoletni pochivki , почивки с водач , екзотични почивки коста рика , panama oferti , почивки коста рика , екзотични екскурзии , хотел holiday inn san jose aurola 4* , екзотични почивки панама с водач , –франкфурт , екзотични екскурзии коста рика с водач , самолетни екскурзии от софия , ekskurzii , oferti , самолетни почивки от софия , почивки , панама - albrook mall , хотел occidental tamarindo 4*. , почивки панама , ekskurzii s vodach , panama ranni zapisvania , екзотични екскурзии панама , селище гуатил , градчето гуапилес (guapiles), , ekzotichni pochivki kosta rika s vodach , стария град на панама , ekzotichni ekskurzii kosta rika s vodach , ekzotichni pochivki kosta rika , pochivki panama , екзотични почивки коста рика с водач , kosta rika , panama , ekzotichni pochivki panama , ekzotichni pochivki s vodach , разходка с лодка по устието на река тамариндо , екзотични почивки , екзотични екскурзии панама с водач , екскурзии панама , панама , коста рика , самолетни почивки , панама оферти , kosta rika oferti , ranni zapisvania , екскурзии , ekzotichni ekskurzii panama , екзотични почивки панама , въжено приключение в тропическата гора , ранни записвания , paradise hot springs , екзотични почивки с водач , ekzotichni pochivki panama s vodach , оферти , ekzotichni pochivki , samoletni pochivki ot sofia , ekzotichni ekskurzii , панама , хотел tilajari hotel resort 4*. , коста рика ранни записвания , полудневна екскурзия с катамаран , kosta rika ranni zapisvania , samoletni ekskurzii ot sofia , тортугеро , oferti za ranni zapisvania , екзотични екскурзии с водач , лангоста бийч , самолетни екскурзии , екскурзии коста рика , pochivki , pochivki kosta rika , панама , samoletni ekskurzii , екзотични екскурзии коста рика , ekzotichni ekskurzii kosta rika , pochivki s vodach , ekskurzii panama , ekzotichni ekskurzii panama s vodach , ekskurzii kosta rika
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах