ЛЯТНАТА МАГИЯ НА МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ 2021 - ПОТВЪРДЕНА 27.08.2021

Оферта номер: Е2089
Вид транспорт: Самолет Самолет
Лято 2021/8 дни – 7 нощувки
Москва и Санкт Петербург - 8 дни / 7 нощувки


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София - Москва
Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Москва
Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език. Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали. Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата. Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да се порадвате на автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Москва
Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря. Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник. Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека. Връщане в хотела. Нoщувка.

Ден 4 Москва – Санкт Петербург
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Санкт Петербург
Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик. Панорамна обиколка с екскурзовод на български. По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство. Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“. Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа. Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Санкт Петербург
Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф. Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най- впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента. Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село. Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Санкт Петербург
Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа. Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най- известните икони в света. Безспороно една от най- впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. при минимум 10 човека Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин. Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност. Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Санкт Петербург - Москва - София
Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шеремети-ево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.


София – Москва – Санкт Петербург – Москва - София

Дати и пакетни цени: 
 
Дата на отпътуване: Цена на човек в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен в двойна стая на доп. легло:
13.08 – 20.08.2021 2490 лв 2950 лв 2490 лв
20.08 – 27.08.2021 2490 лв 2950 лв 2490 лв
27.08 - 03.09.2021 ПОТВЪРДЕНА 2490 лв 2950 лв 2490 лв
 

Условия за записване:
  • Копие от международен паспорт
  • Депозит – 30% от пакетната цена  
  • Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи за издаване на руска виза:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
  • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
  • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
  • 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);
  • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;
*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Необходими документи:
  • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
  • За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева
 3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева 
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.

Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
  • Влак
Забележки:
  • Минимален брой туристи: 25
  • Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10
  • Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
  • Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 


Цената включва
Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж; 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург; 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва; Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва – Санкт Петербург-Москва; Всички трансфери по маршрута; Всички описани по-горе екскурзии: • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език • Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската га-лерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа; Билет за обиколката на Московското метро; Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Евроинс“; Водач от България по време на цялото пътуване; Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

Цената не включва
Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети: - 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни; PCR тест 72 часа преди пътуване на преференциални цени, както и при пристигане, ако е необходим такъв; Допълнителни екскурзии; Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе; Доплащане за всички услуги, невключени в цената; Лични разходи; Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“;

Условия
Дати и пакетни цени: 
 
Дата на отпътуване: Цена на човек в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен в двойна стая на доп. легло:
13.08 – 20.08.2021 2490 лв 2950 лв 2490 лв
20.08 – 27.08.2021 2490 лв 2950 лв 2490 лв
27.08 - 03.09.2021 ПОТВЪРДЕНА 2490 лв 2950 лв 2490 лв
 

Условия за записване:
  • Копие от международен паспорт
  • Депозит – 30% от пакетната цена  
  • Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи за издаване на руска виза:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
  • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
  • Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
  • 1 Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);
  • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;
*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Необходими документи:
  • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
  • За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 91 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 2/ от 90 до 55 календарни дни преди датата на отпътуване - 30% от общата цена на организираното пътуване в лева
 3/ под 55 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева 
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на Р. България и Русия. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в законово установеният срок на Р. България.

Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
  • Влак
Забележки:
  • Минимален брой туристи: 25
  • Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10
  • Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20
  • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
  • Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 
Етикети
eskskurzii rusia , екскурзия до русия , санкт петербург и москва , москва , оферти за величието на русия – москва и санкт петербург , moscow , екскурзии москва , русия , moscow , екскурзия до русия , екскурзии русия , екскурзии москва , ekskurzii moscow , rusia , екскурзия до русия , екскурзии русия , екскурзии санкт петербург , величието на русия - санкт петербург и москва , белите нощи в русия 2021 , величието на русия - санкт петербург и москва 2021 , екскурзия до москва , москва , екскурзия до москва , екскурзии москва , екскурзия до санкт петербург , русия , санкт петербург 2021 , санкт петербург , sankt peterburg , ниски цени русия , екскурзии москва , екскурзия до москва и санкт петербург , moskva , екскурзия до русия 2021 , санкт петербург 2021 , белите нощи в русия - москва и санкт петербург 2021 , екскурзии русия , величието на русия - санкт петербург и москва , екскурзии санкт петербург , moscow , екскурзия до москва и санкт петербург , екскурзии русия , белите нощи санкт петербург , белите нощи в русия 2021 , ekskurzii moskva , величието на русия , бели нощи в санкт петербург 2021 , величието на русия - санкт петербург и москва , ekskurzii sankt peterburg , екскурзии москва , екскурзии санкт петербург , екскурзии санкт петербург , санкт петербург , екскурзии санкт петербург , екскурзия до русия , почивка русия , ekskurzii sankt peterburg , москва 2021 , ekskurzii sankt peterburg , екскурзии русия , русия 2021 , величието на русия – москва и санкт петербург 2021 , русия 2021 , rusia , русия , русия , rusia , величието на русия , екскурзии санкт петербург , оферти русия 2021 , ekskurzii moscow 2021 , moskva , величието на русия – москва и санкт петербург , почивка в русия , величието на русия - санкт петербург и москва 2021 , москва , екскурзия до русия , величието на русия – москва и санкт петербург , moscow , екскурзии русия , екскурзия до москва , екскурзии русия , sankt peterburg , ekskurzii sankt peterburg , москва 2021 , оферти русия москва и санкт петербург , оферти русия , русия 2021 , екскурзии санкт петербург , eskskurzii rusia , белите нощи в русия 2021 , оферти москва и санкт петербург , екскурзии санкт петербург , величието на русия - санкт петербург и москва 2021 , екскурзии русия , екскурзии санкт петербург , toptravels , санкт петербург и москва , екскурзия до санкт петербург , бели нощи в санкт петербург , екскурзии москва , белите нощи санкт петербург , бели нощи в санкт петербург , екскурзии москва , екскурзия до санкт петербург , екскурзии санкт петербург , санкт петербург белите нощи , екскурзия до москва , москва 2021 , top travel , екскурзии санкт петербург , белите нощи в русия - москва и санкт петербург , ekskurzii moscow , ekskurzii moscow 2021 , екскурзия до русия , почивка русия , екскурзия до санкт петербург , екскурзия до русия , бели нощи в санкт петербург 2021 , бели нощи в санкт петербург , екскурзии москва , санкт петербург и москва , ekskurzii moskva , екскурзии русия , почивка в русия , величието на русия , бели нощи в санкт петербург 2021
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах