Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         Нова година 2021 във Върнячка баня 30.12.2020 – 02.01.2021/3 нощ         Почивка в Канкун 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         

Ваканция в Египет - Хургада, Кайро и круиз по река Нил с вътрешен полет

Оферта номер: Е2118
Вид транспорт: Самолет Самолет
Дати от 22.09.2020 до 26.04.2022/8 дни - 7 нощ - Ранни записвания
София - Хургада - Луксор - Едфу - Ком Омбо - Асуан - Кайро - София
Цена от: 1559.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
21.09.2021 1559.00 BGN Резервирай
05.10.2021 1559.00 BGN Резервирай
19.10.2021 1559.00 BGN Резервирай
02.11.2021 1559.00 BGN Резервирай
16.11.2021 1559.00 BGN Резервирай
01.03.2022 1559.00 BGN Резервирай
15.03.2022 1559.00 BGN Резервирай
29.03.2022 1559.00 BGN Резервирай
12.04.2022 1559.00 BGN Резервирай
26.04.2022 1559.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от летище София (терминал 1) в 07:30 ч. за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летището в Хургада в 09:20 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуване!). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка

Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание и предварителна заявка (избира се една от трите екскурзии):
1. Остров Гифтън и шнорхелинг с включени: трансфер, обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг. Екскурзията започва около 8 ч. и включва морска разходка с лодка с възможност да се насладите на красотата на един от прекрасните острови и съкровища на кораловия риф. Връщане в хотела около 16 ч.
или
2. Дайвинг в Червено море с включени: задължителна застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Отпътуване от хотела в 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Връщане в хотела около 16 ч. 
или
3. Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела в 12 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите малък зоопарк и терариум, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч. 

Ден 3
Закуска (сух пакет). Ранно отпътуване с автобус за Луксор. Трансфер до круизния кораб. Обяд. Следобед туристическа програма по източното крайбрежие на Нил и храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на музея на папируса. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 4
Закуска. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на местна фабрика за алабастър. Обяд на кораба. Отплаване в посока Едфу през Есна. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 5
Ранно посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Връщане на кораба. Закуска. Свободно време на борда на кораба. Обяд. Разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хор – бог на соколите. Отплаване за Асуан. Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 6
Закуска. Свободно време в Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за самостоятелна разходка из колоритния Асуански пазар или по желание посещение на допълнителни екскурзии, предлагани на място от фирмата партньор (срещу допълнително заплащане). Обяд на кораба. Следобед туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти; Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Вечеря и нощувка на кораба. 
Туристическа програма по желание и предварителна заявка (избира се една от двете екскурзии):
1. Автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси. Ранно отпътуване от кораба около 04:30 ч. Абу Симбел е разположен на западния бряг на р.Нил. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м. по - високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на боговете Амон Ра, Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.
или
2. Екскурзия Комбо - разходка с лодка флука, посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване от кораба около 08:00 ч. с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Разглеждане на комплекс от къщи, представящи местния бит и обичаи. Разглеждане на крокодили и възможност за снимки. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.

Ден 7
Ранна закуска (или сух пакет). Трансфер до летището в Асуан за директен вътрешен полет до Кайро, изпълняван от авиокомпания "Nile Air" в 08:55 ч. Кацане на летището в Кайро в 10:20 ч. 
Туристическа програма в Кайро (включена в цената): Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От панорманата площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд (сух пакет). Посещение на парфюмерийна фабрика. А по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Вечеря в ресторант в Кайро. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Трансфер до летището в Кайро. Отпътуване за България в 10:00 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Кацане на летище София в 13:40 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуване!).

Цената включва:
- Самолетен билет София - Хургада, Кайро - София за директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси;
- Самолетен билет за директен вътрешен полет от Асуан до Кайро на авиокомпания "Nile Air" с включени летищни такси;
- Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
- Описаните в програмата трансфери;
- 2 нощувки на база All inclusive в хотел "Stella Di Mare Gardens Resort & Spa" 5* (или подобен) в Хургада;
- 4 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан на компанията "Presidential Nile Cruises" (или подобна);
- 1 нощувка със закуска в хотел "Barcelo Cairo Pyramids" 4* (или подобен) в мегаполиса Кайро (в района на Гиза);
- 1 вечеря в ресторант в Кайро;
- Посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро;
- Описаната туристическа програма - храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан; храмовете в Ком Омбо и Едфу; храмовете в Луксор и Карнак; Долината на царете и храма на Хатшепсут;
- Входни такси за посещаваните по програмата обекти без посочените в "Цената не включва";
- Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
- Водач - преводач на български език по време на престоя.

Цената не включва:
- Входна виза за Египет: 25 USD - заплаща се задължително на летището в Хургада (при промяна в цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.);
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
- Бакшиш за местния екскурзовод: 25 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);
- Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
- Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 400 EGP), за Музея на мумиите (около 180 EGP), такса за снимки в Историческия музей (около 50 EGP) в Кайро;
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
- Напитки по време на обедите и вечерите;
- Местен и градски транспорт;
- Разходи от личен характер;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 13.99 г. - -310 BGN отстъпка
от основната цена
Единична стая - 480 BGN

Допълнителни услуги:
- Сафари в пустинята (с включена вечеря) - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване): от 12 г. - 100 лв. / дете от 2 г. до 11 г. - 80 лв.
- О-в Гифтън и шнорхелинг (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг) - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване): от 12 г. - 60 лв. / дете от 2 г. до 11 г. - 40 лв.
- Дайвинг в Червено море (с включена застраховка за гмуркане, обяд и напитки) - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване): от 12 г. - 100 лв. / дете от 2 г. до 11 г. - 80 лв.
- Автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване): от 12 г. - 180 лв. / дете от 2 г. до 11 г. - 120 лв.
- Екскурзия Комбо - разходка с лодка флука, посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище - при минимум 20 туристи (краен срок за заявяване до 30 дни преди датата на отпътуване): от 12 г. - 80 лв. / дете от 2 г. до 11 г. - 60 лв.

Пояснения:
- Цените са с включена отстъпка за ранни записвания!
- Екскурзията се провежда при минимум 80 записани туристи!
- Валута: Местната парична единица е Египетска лира или Египетски паунд (EGP). Приблизителният курс на долара към паунда/лирата е 1 USD = 16 EGP. Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!
- Резервации: депозит при резервация - 50% от стойността на пътуването; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
- Анулации: от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена; от 60 до 31 дни преди датата на отпътуване - 50 % от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
- При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.
- Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.
- Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
- За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, желаещи да посетят Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, се нуждаят от предварително получени визи от египетското посолство в София или на летището в Египет. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и да има поне една цяла свободна страница за полагане на визата. На гърба на тази страница не трябва да има друга виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.

13/07
Етикети
екскурзия до египет с круиз по нил , екскурзии египет 2020 , почивка на червено море , ваканция в египет - круиз по река нил , top ceni , египет 2020 , sea , абу симбел , почивки египет , александрия , екскурзии до египет 2020 , aleksandria , ниски цени , 3 нощувки на круизен кораб и почивка в хургада , niski ceni , круиз по нил 2020 , кайро , пирамидите в гиза , kairo , почивка в хургада , почивка в египет , круиз по нил , екскурзия до кайро , топ травелс , оферти със самолет от софия , cherveno more , оферти за египет , хургада и кайро , zima , winter , edfu , египетските пирамиди , александрия , самолетни билети , луксор , круиз по нил , oferti za egipet , egipet s kruiz po nil , кайро 2020 , egipet , ранни записвания египет 2020 , почивка в хургада , hurghada , ком омбо , топ цени , дестинация египет , топ травелс оферти , хургада почивка , египет с круиз по нил , египет екскурзии , самолетна ваканция , почивка 2020 , почивка египет от софия , super niski ceni , екскурзия до египет с круиз по нил , kruiz po nil 2020 , 2020 екскурзия , ranni zapisvania egipet 2020 , египет 2020 , egypt , cairo pyramids steigenberger 5* , оферти от софия , топ , екскурзии кайро , почивки хургада , last minute египет , оферти със самолет , зима на море , почивка в хургада , egipet , египетските пирамиди , пирамидите , египет – приключение в земята на фараоните 2020 , pochivki kairo , александрия , pochivki egipet , asuan , кайро , египет , hurghada , samolet , луксор , хургада почивка , екскурзия до александрия , last minutes , екскурзии египет , abu simbel , египет , екскурзия кайро от софия , екскурзия до луксор , екскурзия до кайро , едфу , pochivka egipet ot sofia , niski ceni , ескуризия египет от софия , kairo , египет 2020 , топ травелс , cairo , александрия , самолетна екскурзия , egipet 2020 , abu simbel , асуан , kruiz ot asuan do luksor , top travels oferti , гиза , зима в египет , luksor , хургада , египет почивки , екскурзия до асуан , египет 2020 , асуан , кайро , оферти за кайро , кайро , още оферти от топ травелс , египет 2020 – приключение в земята на фараоните , oferti za kairo , почивки египет , ekskurzia kairo ot sofia , египет почивки , ekskurzii egipet , ранни записвания кайро 2020 , summer , екскурзии египет 2020 , asuan , plane , асуан , пирамидите , екскурзия до кайро , oferti ot sofia , круиз от асуан до луксор , ваканция в египет , екскурзии египет , ekskurzii kairo , топ травелс , едфу , круиз по нил , ekskurzia egipet ot sofia , екскурзии египет , alexandria , pochivka , круиз по нил 2020 , почивки египет , hurgaada , екскурзии до египет 2020 , екскурзия до гиза , aбу симбел , ваканция 2020 , ranni zapisvania egipet 2020 , екскурзия , почивки хургада , 2020 , oferti sys samolet , почивка , super last minutes , kairo 2020 , top travels , ranni zapisvania kairo 2020 , хургада , екскурзия до египет , caesar palace hotel and aqua park 5* , ваканция до египет , aleksandria , хургада , toptravels , oferti sys samolet ot sofia , ниски цени , кайро , почивки кайро
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах