Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Филипините – незабравимо приключение

Оферта номер: Е2125
Вид транспорт: Самолет Самолет
07.11.2020 и 16.02.2021/12 дни - 9 нощ
София - Манила - Бохол - о-в Баликасаг - Себу - Корон - Манила - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София - Манила
Среща на летище София и полет за Манила, столицата на Филипини

ДЕН 2: Манила
Пристигане на летището в Манила. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободна програма.
Нощувка.
 
ДЕН 3: Манила - Бохол
Закуска. Трансфер до летището и полет за остров Панглао, Бохол. Ще започнем обиколката на острова с посещение на защитен резерват, за да видим едни от най-малките бозайници - филипински Дългопет. Това животно притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите.
След резервата, ще продължим към варовиковите Шоколадови хълмове. Възвишенията, които обикновенно са покрити със зелена трева, изсъхват по време на сухия сезон и придобиват шоколадов цвят. Оттам идва и името им - Шоколадови хълмове. Хълмовете са различни по размер, но гледайки ги отдалеч, изглеждат почти еднакви. Тази оптическа илюзия създава величествен пейзаж.
На връщане ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Интересен факт е че гората е засадена от студенти преди повече от 35 г.
Продължаваме към река Лобок. Ще се качим на плаващ ресторант и ще отправаме по реката. Докато хапваме, за нас ще има програма. Момичета от местното село, облечени в традиционни носии ще ни забавляват с местни песни и танци.
След обяда ще посетим парка Зип-Лайн. За смелите сме предвидили незабравимо преживяване /срещу допълнително заплащане/. Закачени на стоманени въжета ще се спуснем до отсрещния хълм /и обратно/, прелитайки над река Лобок и нейните бързеи. Ще преминем и през традиционните бамбукови висящи мостове. Наблизо ще изберем сувенири, ще опитаме и някои от местните вкусотии.
Последната спирка за деня е историческия олтар Blood Compact /или на местен диалект Sandugo/, където за пръв път са се побратимили бели чужденци с местнните филипински племена.
Трансфер до хотела и настаняване.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Бохол - остров Баликасаг
Закуска. Днес ни предстои водно приключение. С лодка ще отплаваме към остров Баликасаг, като пътьом ще видим и делфини. Пристигайки на острова ще открием защитените му коралови рифове. Подводните гледки са невероятни - големи костенурки, гигантски миди, морски звезди и огромни пасажи тропически риби.
Остров Баликасаг е сравнително малък остров с 360 градусов плаж. Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Мястото ни за шнорхелинг е точно до нея а там ще видим гигантските миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. Навсякъде са и се хранят с водорасли от морското дъно.
След като хапнем под сянката на палмовите дървета ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айлънд. Чакат ни релакс и сюрреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица.
Прибираме се обратно към Бохол.
Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ можем да отидем до другата част на остров Панглао, за да влезем в подземната пещера Хинагданан, където ще поплуваме.
Нощувка.
 
ДЕН 5: остров Баликасаг - Себу
Закуска. Трансфер до пристанището и ферибот до град Себу. Трансфер и настаняване в хотел.
Обяд. Ще разгледаме основните забележителности на втория по големина град във Филипините. Ще започнем с разходка из една от цветните градини в планината над града. Ще посетим  Кръста на Фернандо Магелан, Даоисткият храм, построен от местното китайско общество, катедралата Себу Метрополитан и най-старата църква във Филипините - базиликата Санто Нино, построена през 1521 г.
Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/, вечеря в един от най-известните ресторанти в Себу, където ще опитаме Лечон - бавно печен свински корем с подправки и хрупкава коричка.
Прибиране в хотела.
Нощувка.
 
ДЕН 6: Бохол - Корон
Ще станем рано и с ван ще се отправим към южната част на острова. Ще отнеме около 3 часа. Ще преминем кратък инструктаж в туристическия център. Качваме се на малки лодки и ...скок във водата. Ще плуваме. Ще плуваме на сантиметри от величествените, кротки и немесоядни китови акули!
Продължаваме към реката Матутинао и водопадите Кауасан. Слагаме каски, жилетки и се качваме на мотори /като пътници/, с които потегляме нагоре в планината. Ще скачаме от скалите във водопадите, ще се спускаме по естествени каменни „пързалки“ охлаждайки се в невероятно сините води на река Матутинао. Приключение, което ще запомним завинаги!

За хората, които имат страх от подобни изживявания, имат здравословни проблеми и/или не се чувстват физически подготвени – могат да стигнат до 1/3 от целия стандартен маршрут без да се намокрят въобще. Лесно се стига и само до последния най-голям водопад, където има ресторанти и водата е чудесна за разхлаждане.
 
Уморени, но доволни, ще хапнем късен обяд до последния и най-голям водопад.
По тъмно, пристигаме в градчето Моалбоал, където ще се настаним в хотела.
Нощувка.
 
ДЕН 7: Корон
Закуска. Днес сме на плаж. Слагаме шнорхели! Слагаме маски и хоп, право във водата. Наоколо е пълно с милиони сардини.
Прибиране в хотела. Трансфер до летището и полет към северната част на невероятния архипелаг Палауан - остров Бусуанга, област Корон. Трансфер до градчето Корон таун и настаняване в хотела.
Ще скочим в местните таксита – триколки, и ще отидем за релакс в топлите извори Макинит на брега на морето.
Вечерта по желание, ще се изкачим на хълма Тапяс /има бетонна пътека с 700 стъпала/ чудесна площадка за красивия залез над островната група Каламианес.
Нощувка.
 
ДЕН 8: Корон
Закуска. Ден за островни приключения. От пристанището и с типична местна лодка "bangka" ще се отправим към близките острови от групата Каламианес - Siete Pecados Marine Park, Calachuchi Beach, Coral Eden, Hidden Lagoon, CYC Beach и Kayangan Lake.
Островни плажове, термични лагуни, уникалните корали и риби, както и мистичното сладководно езеро Каянган - езерото с най-чиста и прозрачна вода в цяла югоизточна Азия.
Продължаваме към остров Корон. Корон често е класифициран като едно от най-хубавите туристически места не само във Филипините, но и в света. Той е нещо повече от обикновена тропическа дестинация. Известен е с потъналите кораби от времето на Втората световна война, зашеметяващите варовикови скали, заобиколени от девствени бели плажове и бистри нефритени води.
Островът и водите около него са свещени за племето Тагбануа и през 1998 г. става първата територия във Филипините, която е защитена потомствена зона и принадлежи изключително и само на племето Тагбануа. На територията на острова се намират 13 езера, като само 2 са отворени за посетители.
Всички езера са свещени, имат запленяващи и невероятни истории и една особена мистичност.
Самите Тагбануа не са католици. Те вярват в огромни октоподи и други невероятни създания, които живеят в езерата на остров Корон. Имат собствен език и писменост, различаваща се доста от останалите в страната. Интересно, нали?!
Нощувка
 
ДЕН 9: Корон
Закуска. Тръгваме отново из близките острови и плажове. На един от тях ще видим как живеят местните жители от племето Тагбануа и ако имаме късмет - ще ни приготвят Betel nut с прах от раковини и листо тютюн за дъвчене.
Ще видим езерата Twin Lagoons - двойна лагуна с интересен вход и смесена сладка и солена вода и Barracuda Lake - другото отворено за посетители свещено езеро с уникални подводни скални образувания.
Ще се потопим и в изключително красивия риф Coron Coral Triangle, където има невероятни меки и твърди корали и тропически рибки.
Прибиране в хотела.
Нощувка.
 
ДЕН 10: Корон - Манила
Закуска. Трансфер и полет за Манила. От летището ще се отправим на дневен трип в резервата Масунги, намиращ се в началото на планинската верига Sierra Marde. Очаква ни истинско приключение. Ще преминем по въжени мостове. Причудливите варовикови скални образувания се извисяват над короните на дърветата в гео-резервата Масунги. Тук флората и фауната са наистина интересни.
Връщане в Манила. Трансфер и настаняване в хотела.
Свободно време.
Нощувка.
 
ДЕН 11: Манила - София
Закуска. Ще посетим стария испански град Интрамурос и крепостните му стени, където се намира една от най-старите църкви във Филипините - Манилската Катедрала /разрушавана и възстановявана неведнъж/.
По улиците ще видим много сгради, запазени и поддържани в испански колониален стил. Ще обядваме в епископското кафе Ristorante delle Mitre, намиращо се срещу църквата San Augustin, вписана в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим укреплението Fort Santiago, музея за мебели от колониалните времена Casa Manila и красивото укрепление Baluarte de San Diego.
Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 12: София
Пристигане на летище София

ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
17.11.2020 - 28.11.2020 2 290 евро 2 560 евро
16.02.2021 - 27.02.2021 2 290 евро 2 560 евро

Цената включва:
-    Самолетени билети София - Манила - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
-    Самолетен билет Манила - Бохол с вкл. 20 кг чекиран багаж
-    Самолетен билет Бохол - остров Бусуанга с вкл. 20 кг чекиран багаж
-    Самолетен билет остров Бусуанга - Манила с вкл. 20 кг чекиран багаж
-    Летищни такси
-    Всички трансфери по програмата
-    Ферибот Бохол - Себу
-    9 нощувки със закуски
-    5 обяда
-    Водач на български език
-    Медицинска застраховка

Цената не включва:
-    Допълнителни екскурзии /по желание/
-    Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
-    Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
-    Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
-    Неупоменати в програмата услуги
-    Бакшиши
-    Застраховка „Отмяна на пътуване": Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Български граждани пътуват до Филипини без визи. Нужен е само задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане
- Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
- Местна валута: Филипинско песо /PHP/
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Условия на записване:
- депозит в размер на 50% от сумата на човек;
- доплащане до 40 дни преди заминаването;


4/07
Етикети
екскурзия до филипините , екзотични пътувания 2021 , екскурзии сингапур , toptravels , екзотична екскурзия до филипините , pochivka philippines , почивка филипините , екскурзия до филипините 2020 , ekskurzii do philippines , екскурзия до филипините , екскурзия до филипините , екскурзии филипините , екскурзия до филипините 2021 , екскурзии филипините , екзотика 2021 , екскурзии филипини , екскурзии филипините , екскурзия до филипините , ekskurzii do philippines , ранни записвания 2021 , оферти филипини , екскурзия до филипините , екскурзия до о-в палаван, филипините , philippines 2020 , екскурзии филипините , ekskurzii do philippines , pochivka philippines , о-в палаван, филипините , почивка на филипините , екзотична екскурзия до филипините , почивка филипините , екскурзия до филипините , почивка филипините , philippines 2021 , ekskurzii filipini , ekskurzii filipini , екскурзия до филипините , филипините 2021 , филипини 2021 , pochivka philippines , почивка о-в палаван, филипините , почивка на филипините , почивка филипините , почивка на филипините , оферти филипините , филипините 2020 , екзотични екскурзии 2021 , pochivka philippines , екскурзия до филипините , оферти екзотика , почивка на филипините , ekskurzii do philippines , екскурзия до филипините
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах