Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         

Норвежки фиорди, Берген и четири скандинавски столици 2021

Оферта номер: Е2140
Вид транспорт: Самолет Самолет
19.08 - 27.08.2021/9 дни - 8 нощ
София – Виена - Копенхаген – Шеланд – Ютланд – Орхус – Хиртшалс – Берген – Нерьойфиорд* - Флом* - Осло – Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм -Виена - София
Цена от: 2490.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
19.08.2021 2490.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / полет до Копенхаген
Сбор на летище София, Терминал 2 за полет до Копенхаген в 13.35 ч с прекачване. Пристигане в 17.00 ч. местно време. Трансфер с автобуса до Копенхаген. Първо запознанство с датската столица с кратка автобусна обиколка. Настаняване в хотел в района на Копенхаген /хотелът е разположен извън града/. Нощувка.

2 ден: разглеждане на Копенхаген, пътуване през Дания
Закуска. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време. 13.00 ч. отпътуване за датското пристанище Odde. Прекосяваме с автобуса най-големия от датските острови – Шеланд, за да се качим на ферибот за полуостров Ютланд. Пътуването през Северно море трае 1 час и 15 минути. Акостираме на втория по големина град в Дания – Орхус, откъдето ще се отправим за пристанището Хиртшалс. Качване на кораба за Берген. Настаняване в каюти. Нощувка.
 
3 ден: Берген
Пътуване през Северно море. Пристигане в Берген в 12.30 ч.  Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паментници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.
 
4 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница
Закуска.
*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.
Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.
 
5 ден: Осло
Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица Осло: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време. Отпътуване за Швеция. Настаняване в хотел в района на Карлщад/Йоребру. Вечеря по желание.  Нощувка.
 
6 ден: Стокхолм, музея Васа
Закуска. Отпътуване за Стокхолм. По желание /предварителна резервация!/ посещение на кораба-музей Васа.
*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!
Качване на кораба за Хелзинки. В 16.30 ч. започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.
 
7 ден: Хелзинки
10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.
 
8 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден
10.10 ч. пристигане в Стокхолм.
Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.
Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 
*Музеят на най-успешната шведска поп група АББА
*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Вечеря по желание. Нощувка.
 
9 ден: Полет за София
Закуска. Трансфер до летище Арланда за полет до София в 09.35 с прекачване. Пристигане в София на Терминал 2 в 17.50 ч.
 
Вид настаняване Цени
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима  2 490 лв
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама  2 575 лв
Трети възрастен
/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/
2 510 лв
Възрастен в единична стая и вътрешна каюта 2958 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2 460 лв
 
Цената включва:
- Самолетни билети София-Копенхаген с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии
- Самолетни билети Стокхолм-София с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии
- Летищни такси
- Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 8 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп
- Багаж: 1 брой чекиран до 23 кг
- Трансфери летище - хотел - летище
- Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
- Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
- Автобусни и пешеходни обиколки на Копенхаген, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки
- Местни екскурзоводи за Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген
- 8 нощувки, както следва:
  * 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Копенхаген
  * 1 нощувка във вътрешна каюта на кораба от Хиртшалс до Берген
  * 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на фиордите
  * 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло
  * 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Карлщад/Йоребру
  * 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм
  * 2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
- Всички пътни и пристанищни такси

Цената не включва:
- Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
- Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 27 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
- Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/
- Пакет 4 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, в района на Карлщад/Йоребру , в района на Стокхолм и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 266 лева /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за трите нощувки на кораб: 95 лв на човек при настаняване в двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
- Вход за Кметството в Стокхолм: възрастен - 120 шведски крони = 25 лв, деца до 15 г. - 40 шведски крони = 9 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Вход в музея Васа: възрастен 150 шведски крони = 30 лв, деца и младежи до 17.99 г. безплатно, /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Вход в Скансен: възрастен 220 шведски крони, ученици и пенсионери 200 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
- Вход в музея Абба: възрастен 250 шведски крони, деца и младежи до 14.99 г. 95 шведски крони, студенти и пенсионери 185 шведски крони /по желание, заплаща се на място
- Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване
- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата : 35туристи

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 35.

Полетна информация /подлежи на препотвърждение/:
София 13:35 ч. – Виена 14:10 ч.
Виена 15:15 ч. – Копенхаген 17:00 ч.
Стокхолм, 09:35 ч. – Виена 11:50 ч.
Виена 15:20 ч. - София 17:50 ч.

Необходима валута за Скандинавия:
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони)
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони)
Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони)
Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
Във Финландия местната валута е евро!

Няма паспортен и визов режим в странатa; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

33/07

Етикети
норвежките фиорди и четири скандинавски столици 2021 , ranni zapisvania , норвежките фиорди , норвежки фиорди, берген и четири скандинавски столици 2021 , екскурзии скандинавия , хелзинки , норвежките фиорди 2021 , екскурзия до осло , екскурзии скандинавия , норвежките фиорди и четири скандинавски столици със самолет , гьотеборг , круиз норвежки фиорди 2021 , самолетни екскурзии , екскурзия до норвежките фиорди , екскурзии норвегия , ekskurzii ot sofia , oferti , стокхолм , samoletni ekskurzii , екскурзия до норвегия , оферти , оферти норвежки фиорди , екскурзия до скандинавия , ekskurzii skandinavia , екскурзия до норвегия , екскурзия до копенхген , топ травелс , берген , toptravels , копенхаген , оферти за ранни записвания , екскурзии , екскурзия до скандинавия , pochivki ot sofia , норвежките фиорди 2021 , оферти скандинавия , круиз норвежки фиорди , samoletni pochivki , skandinavia ekskurzii , почивки от софия , гьотеборг , ранни записвания , екскурзии от софия , йоншьопин , skandinavia , нерьойфиорд , острова на музеите , екскурзии норвегия , копенхаген , кронборг , екскурзия норвежки фиорди , самолетни почивки , kruizni ekskurzii , скандинавски столици , осло , фломската железница , oferti za ranni zapisvania , екскурзия до осло , норвежки фиорди, берген и четири скандинавски столици 2021 , екскурзия до копенхген , норвежките фиорди и четири скандинавски столици със самолет , екскурзия норвежки фиорди , скандинавия , норвежките фиорди , малмьо , екскурзия до скандинавия 2021 , екскурзия до норвежките фиорди , скандинавски столици , норвежки фиорди, берген и четири скандинавски столици , кронборг , оферти круизи 2021
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах