Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          

Екскурзия до Грузия, Армения и Азербайджан

Оферта номер: Е2198
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни/8 нощувки
София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Езерото Севан – Ереван – Санаин – Бодбе – Сигнахи - Винарна „Хареба“ – Шеки – Гобустан – Баку
Цена от: 3535.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
28.05.2021 3535.00 лв Резервирай


Програма
1 ДЕН / .
.

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Истанбул – Тбилиси
Среща на летище София, Терминал 2 в 07:50. Отпътуване за Истанбул с полет на „Turkish airlines” в 09:55. Кацане на летището в Истанбул в 11:25. Полет за Тбилиси с Turkish airlines в 13:10. Пристигане на летището в Тбилиси в 16:30. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Тбилиси – Мцхета – Гори – Уплисцихе - Тбилиси
Закуска. Посещение на Мцхета – където някога е била първата столица на Грузия, а днес е град-музей, включен в Списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на манастира „Джвари“, откъдето ще се насладим на пленителна гледка към целия град и мястото, където се събират двете реки – Мтквари и Арагви.  Спирка при храма „Светишковели“. Посещение на Гори – сърцето на Източна Грузия и родно място на Сталин. Посещение на Музея на Сталин. Следва да посетим Уплисцихе – антично селище в скалата, едно от първите населени места в Грузия. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Тбилиси – Район Тавуш – Езерото Севан - Ереван
Закуска. Обиколка на Тбилиси – Самеба, най-голямата църква в града и символ на модерните православни традиции на Грузия. Разходка в историческата част на града, разположена на панорамен хълм, където ще видим църквата „Успение Богородично“ (Църква „Метекхи“) и статуята на създателя на Тбилиси Цар Вакхтанг I Горгазали. Мостът на Мира – проектиран от известен италиански архитект, един от най-известните символи на града, Площад „Мейдан“ – мястото, където се е намирал Стария пазар на Тбилиси, Легхвтахеви – малък водопад, парченце „непокътната“ природа в сърцето на модерния град. Посещение на известния кралски комплекс от серни бани, разположен върху топъл минерален извор, една от главните атракции в Стария град. Изкачване с лифт до „Нарикала“ – антична крепост над столицата, построена през 4.век, от която ще се насладите на впечатляваща гледка към целия град. Отпътуване за Армения. Спирка при средновековния манастир „Агарцин“. Пътуването през Армения продължава към езерото Севан – едно от най-високо разположените сладководни езера в тази част на света на надморска височина от 1900 метра. Вечерта пристигане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Ереван – Гарни – Ереван
Закуска. Отпътуване към Каньона на река Азат за посещение на скалния манастир  „Гегхард“. Село Гарни, добре познато с храма „Гарни“, единственият запазен пример за елинистична архитектура в района. Връщане в Ереван и посещение на Историческия музей на Армения. Обиколка на Ереван – Каскадата, Опера и Балетен театър, Булевард „Мащоц“, Площад на Републиката. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Ереван – „Степанаван“ – Тбилиси
Закуска. Отпътуване за манастира „Сагмосаванк“. Посещение на Дендрарирум  „Степанаван“ – парк, събрал уникална колекция от дървета, храсти и цветя от цял свят, екзотични видове дървета и редки растения. Спирка при Средновековния университет Санаин и манастир Хагпат. Отпътуване за Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Тбилиси – Сигнахи – Кварели – Шеки
Закуска.  Отпътуване за Кахети – регион, известен с производството на вино. Посещение на Сигнахи – „Градът на любовта“. известно със своята архитектура в стила на Южноиталианския класицизъм. Ще имате възможност да се разходите из красивите малки улички с прекрасни гледки към долината Алазани. Посещение на манастир „Бодбе“, където се намира гроба на Св.Нино, просветителка на Грузия. В района се намира и чудотворния извор на Св.Нино. Пристигане в Кварели и посещение на винарна „Хареба“ – освен дегустацията на вино, ще присъствате и на демонстрация как се приготвя грузински хляб „Шоти“ и сладки „Чурчхела“. Отпътуване за Азербайджан. Настаняване в Шеки. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Шеки – Гобустан – Баку
Закуска. Обиколка на Шеки – едно от най-известните и антични градчета в Азербайджан, разположено амфитеатрално на 700 м надморска височина и обградено с планини и дъбови гори. Античното селище дълго време е било известно като център на коприната и е било важен пункт по Великия път на коприната. По време на обиколка на град Шеки ще посетим летния дворец на Хан от 18 век с великолепни стенописи и изящни стъклописи, а след това ще се разходим по старата улица покрай работилниците на различни майстори - за ръчно изработени стенописи „Шебеке“,сладкарска работилница „Пахлава“ и популярната тъкачница „Текулдуж“.  Отпътуване за Баку. По пътя посещение на резерват „Гобустан“. Резерватът е добре познат с отлично запазените скални рисунки- петроглифи. Скалите Гобустан са едно от най-ярките свидетелства за праисторическия период на човешкото съществуване и ни връщат назад в историята на този регион близо 15 000 години. Настаняване в Баку. Вечеря. Нощувка.

Ден 8:  Баку
Закуска. Обиколката на Баку започва с посещение на парк “Хайленд“. Парк „Хайленд“ е разположен на хълм в западната част на столицата. От това място се разкрива най-добрата гледка към града и залива. Обиколката продължава с крайбрежната алея и посещение на Стария град- крепост. Ще имате възможност да опознаете атракциите на Стария град, включително Дворецът „Ширваншах“, кулата „Майден“ , Музей на килима - дизайнът на сградата се отличава със своята оригиналност, тъй като музеят е построен под формата на сгънат килим. По време на тура ще минем също покрай сградите на Филхармонията, Правителството, Кметството, Културен център „Хайдар Алиев“ - включващ конгресни и изложбени зали, музей и административни офиси, дело на известния архитект Заха Хадид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Баку – Истанбул – София
Закуска. Трансфер до летището на Баку. Полет към Истанбул с авиокомпания “Turkish Airlines” в 12:55. Пристигане в Истанбул в 15:05. Полет от Истанбул за София в 19:15. Пристигане в София в 20:35.ПАКЕТНИ ЦЕНИ 

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
02.10.2020 г. 3535 лв. 3955 лв.
28.05.2021 г. 3535 лв. 3955 лв.
 
 
 Цената включва:

-Самолетен билет София- Истанбул - Тбилиси и Баку- Истанбул – София  с авиокомпания Turkish airlines, включени летищни такси и багаж – чекиран куфар до 30 кг + ръчен багаж до 8 кг  ;
-Трансфери летище – хотел – летище и транспорт по маршрута ;
-3 нощувки със закуски и вечери в хотел Bridge 3*(или подобен) в Тбилиси; https://www.facebook.com/BridgeHotelTbilisi/
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Cascade 3* (или подобен) в Ереван; //cascadehotel.am/eng/
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел  Yaffle Inn Boutique Hotel 3* (или подобен) в Шеки;  https://website--28143024352630816932-hotel.business.site/
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел  Azcot Hotel 3* (или подобен) в Баку ;https://www.azcothotel.com/
Туристическа програма по време на цялото пътуване с включени входни такси за посещаваните обекти ;
-Водач – екскурзовод по време на цялото пътуване
-Местен екскурзовод на руски език по време на туристическата програма (гарантиран превод на български език);
-Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД „ЕВРОИНС”.

 
Цената не включва:
-Входна виза за Азербайджан (заплаща се задължително предварително от България) ;
-Разходи от личен характер ;
-Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години ;
-Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) ;
-Застраховка „Отмяна на пътуване“;

 
Условия за записване и начин на плащане: 
-
Депозит от 500 лева на човек; 
-
Второ плащане до 60 дни преди датата на отпътуване – 1500 лв. на човек; 
-
Трето плащане до 30 дни преди датата на отпътуване;


 
Необходими документи:
-Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
-Лична карта;
-За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
-За пътуването е необходима предварително издадена виза за Азербайджан. Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Доплащания:
-Входна виза за Азербайджан (заплаща се задължително предварително от България) – около 25 $

Полетно разписание:
София – Истанбул
09:55 – 11:25
Истанбул – Тбилиси
13:10 – 16:30
Баку – Истанбул
12:55 – 15:05
Истанбул – София
19:15 – 20:35
 

Забележка:
-Цената е валидна за група от минимум 12 туристи.
-Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;

 

Срокове за анулации и неустойки:
-
При наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
-
Между 89-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
-
Между 44-ия и 25-ия ден преди датата на заминаване се удържа 90% от стойността на екскурзията;
-
При по-малко от 25 дни (включително и неявяване на полета) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Допълнителна информация: 
-
Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.8 лв. При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването. 
-
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата. 
-
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".- Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване. 
-
Застраховките „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.

 

Етикети
pochivki oferti , ranni zapisvania , винарна „хареба“ , оферти , ekskurzii sys samolet , почивки с водач , сигнахи , ekskurzii , гори , тбилиси , оферти за ранни записвания , pochivki s vodach , ekskurzii sys samolet , pochivki ranni zapisvania , екзотични екскурзии , екзотични екскурзии , армения , почивки с водач , оферти , екскурзии с водач , ekskurzii oferti , ekzotichni pochivki , екскурзии ранни записвания , pochivki , екскурзии , niski ceni , екзотични почивки , почивки оферти , oferti , ekskurzii s vodach , шеки – гобустан – баку, ekzotichni pochivki , pochivki , niski ceni , топ травелс , почивки от софия , ekzotichni ekskurzii , ранни записвания , екскурзии с водач , ереван , obikolni ekskurzii , почивки от софия , ранни записвания , екзотични почивки , ekskurzii , pochivki sys samolet , pochivki ot sofia , екскурзии от софия , екскурзии със самолет , екскурзии от софия , мцхета , ниски цени , ekskurzii ranni zapisvania , ekskurzii s vodach , ekzotichni ekskurzii , top travels , почивки оферти , ranni zapisvania , почивки , ekskurzii oferti , екскурзии , азербейджан , ekskurzii ot sofia , екскурзии оферти , oferti za ranni zapisvania , ekskurzii ot sofia , уплисцихе , почивки ранни записвания , топ травелс , pochivki ot sofia , почивки със самолет , хотел oferti , pochivki sys samolet , top travels , оферти за ранни записвания , ниски цени , санаин , pochivki s vodach , oferti za ranni zapisvania , истанбул , почивки , почивки ранни записвания , екскурзии оферти , pochivki oferti , ekskurzii ranni zapisvania , екскурзии ранни записвания , pochivki ranni zapisvania , бодбе , обиколни екскурзии , почивки със самолет , грузия , езерото севан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах