ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Избрано от Хърватия

Оферта номер: Е2201
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 нощ , 6 дни
София -Белград- Загреб
Цена от: 590.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

ПРОГРАМА

1 ДЕН 19/09/2020:
Отпътуване от Пловдив в 3:30 ч. и София, Стадион Васил Левски в 6:00 ч. По маршрут: Белград – Загреб. Пристигане в Загреб късния следобяд. Пешеходна разходка на красивата столица Загреб, разположена на р. Сава: централен площад „Бан Йелачич“, в Стария град – Катедралата, пазарът „Долац“, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Дева Мария и Христос, църквата Св. Марко, Парламентът. Настаняване в хотел 3* в Долната част на града. Вечеря. Нощувка.
 
2 ДЕН 20/09/2020: Закуска. Отпътуване за Национален парк „Плитвички езера“ – най-известният от многобройните паркове на страната. Гледката на 16 тюркоазени езера, които са свързани чрез водопади и пръснати в гъсти гори, спира дъха на всеки. / Препоръчва се носенето на удобни и стабилни обувки/. Отпътуване за Задар обл. Далмация, разположен на Адриатическото крайбрежие. Тук Арх. Н. Башич е изградил инсталация “Pozdrav Suncu” – голям диск от плочки, който след залеза на слънцето се превръща в красив дансинг на слънчева енергия. Градът разполага с още една уникалност – единственият по рода си музикален инструмент “Morske orgulje” – 35 тръби вградени в крайбрежната ивица, през които се „разхожда“ морският въздух и създава удивителни звуци. Вечеря. Нощувка.
 
 
3 ДЕН 21/09/2020: Закуска. През този ден се разглеждат: Шибеник, Трогир и Сплит.Шибеник: град разположен в централната част на Адриатическото крайбрежие, на мястото, където р. Кърка се влива в морето. Доста се различава от останалите крейбрежни градове. Основан е от хървати. Разглеждане на Катедралата Св. Яков – в списъка на световното културно наследство UNESCO. Трогир: град музей, също включен в списъка на световното културно наследство UNESCO. Разположен на малък остров между Хърватия и о-в Чиово, с достъп само по мостове и добре укрепен още от 15 век. Тук се разглеждат Катедралата Св. Лорънс, Лоджията с часовниковата кула, двореца Луцич и крепостта Камерленго. Сплит: вторият по големина град на Хърватия и най-важният икономически център на обл. Далмация. Именно тук римският император Диоклециан избира да построи своя резиденция и това е една от забележителностите на града, включена в туристическата програма. Разглеждат се още: храмът на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива и др. Отпътуване за адриатическият курорт Неум. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка. *В програма има включени обекти с входни такси, които се заплащат допълнително на място. Туристите, нежелаещи да влизат в тази обекти, изчакват останалите отвън.
 
4 ДЕН 22/09/2020:
Закуска. Този ден е посветен на „Перлата на Адриатика – Дубровник / Радуса /, известен в цял свят с красотата на своите паметници, местоположението, вековната история, културно наследство и неповторима атмосфера в наши дни. Туристическите обекти, които се посещават: улица Страдун, големият и малкият фонтан на Онуфрий, дворецът Княжев двор, дворецът Спонза, църквата Св. Спас, Францисканският манастир и Аптеката, Доминаниканският манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св. Влах / покровител на града /, паметникът на Орландо, паметникът на Иван Гундулич. Свободно време. Връщане в хотела в Неум. Вечеря. Нощувка.
 
5 ДЕН 23/09/2020: Закуска. Отпътуване за Мостар / Босна и Херценовина /. Разглеждане на града и по специално на моста построен през 1557 г. от Сюлейман Великолепни и разрушен през 1993 г. Днес този Нови Стари мост е отново изграден и свързва двата бряга на р. Неретва, преминаваща през града. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сараево – столицата на Босна и Херцеговина. Разглеждане на града. Настанявмане в хотел. Нощувка.
 
6 ДЕН: 24/09/2020: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


ПАКЕТНИ ЦЕНИ 

Цена на човек в двойна стая

590.00 лв.
Трети възрастен в двойна стая 570.00 лв.
Доплащане за единична стая 150.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-Транспорт с комфортен автобус;
-1 нощувка със закуска и вечеря в Загреб, хотел 3*;
-1 нощувка със закуска и вечеря в Задар, хотел 3*; 
-2 нощувки със закуски и вечери в Неум, хотел 3*; 
-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сараево
-Местни екскурзоводи в градовете по маршрута;
-Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
-Входни и пътни такси;
-Водач от фирмата организатор;
 

Цената не включва: 
-Входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма: Плитвички езера – период 01.04. – 31.05.2020 г. и от 01.10. – индивидуална цена – 180 HRK, за група възрастни – 160 HRK, за студенти – индивидуална цена 110 HRK, за деца до 7 г. – безплатно, за деца от 7 – 18 г. – индивидуална цена 50 HRK, от 01.06.-30.09.2020 г. – билет за възрастен индивидуална цена – 300 HRK, за група възрастни – 300 HRK, за студенти – индивидуална цена 200 HRK, за деца до 7 г. – безплатно, за деца (от 7 – 18 г.) – индивидуална цена 100 HRK.
-За Дубровник – върастен 28 евро общо / Францискански манастир; Доминикански манастир, Дубровтишката катедрала, Княжевски двор /
-За Шибеник – 6 евро – катедралата Св. Яков;




НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Доплащане за тръгване от Пловдив: 30.00 лв.

HRK – Хърватска куна (1 EUR ~ 7.6 HRK)

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Хърватия, Сърбия и Боста и Херцеговина няма визови, санитарни и медицински изисквания къд дата 07/08/2020 г., когато е дадена програмата. Ако някоя от страните въведе такива в последтвие сме длъжни да се съобразим с изистванията им.


Пояснения
-
Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. “Христофор Колумб” 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100002357. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
-
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 6.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 12.00 лв за престоя.
-
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
-
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до някоя от държавите поради: забрана за влизане / напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на местните колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

17/08/ 01 - Р

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах