Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Февруари 2021 02 - 27.02.2021/3, 4, 5 или 7 нощ         Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         

Израел и Йордания 2021

Оферта номер: Е2208
Вид транспорт: Самолет Самолет
Дати на отпътуване 18.03/ 26.03/ 22.04/ 13.05/ 20.05 - 7 нощ
София – Тел Авив – София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / София – летище Бен Гурион – Тел Авив – Нетания
Среща на летище София (Терминал 2) в 16:00 ч.. Полет с авиокомпания България Ер по направление София – Тел Авив в 18:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка. За дата 26.03.2021: Сборен час на летище София (Терминал 2) в 07:55 часа (задължително 3 часа преди полета) за полет до Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посещение на църквата с гроба на Св. Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове. Посещение в района на старото пристанище с чудесни ресторанти, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Ден 2 Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.

Ден 3 Капернаум – Табха – Аман
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на „Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Джераш – Небо – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква „Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.

Ден 5 Петра – Шобак - Аман
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност” на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък” на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.

Ден 6 Аман – река Йордан (Каср-ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон - Витлеем
Закуска. Панорамна обиколка на Аман при възможност посещение на Цитаделата и Археологическият музей. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан . Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 7 Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката”) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

Ден 8 Витлеем - Лод - Яфо - Тел Авив - Бен Гурион – София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове. Посещение в района на старото пристанище с чудесни ресторанти, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55 ч. За дата 26.03.2021: Закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.

Маршрут на пътуването: София – летище Бен Гурион – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод– Тел Авив – Яфо- Бен Гурион – София. С полети на България Еър.

Маршрут на пътуването за 26.03.2021: София –летище Бен Гурион - Лод– Тел Авив – Яфо – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – София. С полет на Ел Ал.

Пакетни цени и дати:
18.03 – 25.03.2021
26.03 – 02.04.2021
22.04 – 29.04.2021
13.05 – 20.05.2021
20.05 – 27.05.2021
На човек  в
двойна стая
Самостоятелна
стая
Дете от 6 до 10.99 г с
2-ма възрастни в стая
цени 2130 лв 2514 лв 2030 лв
 
Цената включва:
- Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Еър/ Ел Ал;
- Летищни такси;
- Гранични такси;
- Всички трансфери по програмата;
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
 * 1 в Нетания – Mаrgoa hotel //www.hotelmargoa.co.il/ или подобен
 * 1 в района на Тиберия – Аrcadia hotel https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен
 * 2 в Аман – Аl Waleed hotel //www.rumhotels.com/ или подобен
 * 1 в района на Петра – Еdom hotel //www.edomhotelpetra.com/ или подобен
 * 2 във Витлеем – Shepherd hotel //www.shepherdbethlehem.com/ или подобен
- Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Израел и Йордания;
- Разходка с лодка по Галилейското езеро;
- Екскурзия до Петра;
- Водач на групата от България;
- Входни такси на посещаваните обекти;
- Групова виза за Кралство Йордания;
- Саунд система със слушалки по време на туровете
- Сертификат за хаджийство
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“

Цената не включва:
- Разходи от личен характер;
- Обяд на Галилейското езеро – 22 щ.д.;
- Бакшиши/ такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място) – по 40$ общо на човек;
- Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място.
- Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни.
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).
- Застраховка „Отмяна от пътуване”: Агенцията предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.         

Условия за записване:
- Копие от международен паспорт;
- Депозит от 140 лева на човек;
- Доплащане – до 40 дни преди датата на заминаване 300 лв. или цялата сума;
- Окончателно плащане 31 дни преди датата на заминаване. 

Необходими документи:
- Международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
- За деца до 18 години, пътуващи само с един, или без родителите си – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания припътуване в Израел и Йордания.

Полетно разписание на АК България Ер:
FB 571 София 18:00 ч. Тел Авив 21:20 ч.
FB 572 Тел Авив 20:30 ч. София 23:55 ч.
 
Полетно разписание на АК България Ер  за дата 26.03.2021:
LY 552 София 10:55 Тел Авив 13:30
LY 551 Тел Авив 07:15 София 10:00
 
Срокове за анулации и неустойки:
- До 3 дни от деня на подписване на договора – без неустойка;
- От 4-тия ден до 60 дни преди датата на отпътуване –  неустойка 40 лв.;
- От 59 дни до 41 дни до преди датата на отпътуване – размерът на внесения депозит;
- От 40 дни до 31 дни – неустойка 440 лв. ;
- От 30 дни до 16 дни до преди датата на отпътуване – 50% от общата цена на туристическия пакет;
- От 15 дни до датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет. 
* Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и Израел или Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.
 
Забележки:
- Цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи.
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
- Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването.
- Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 

74/09
Етикети
хотели в израел , йордания екскурзии , израел и йордания 2021 , израел и йордания 2021 , ekskurzia izrael 2021 , ranni zapisvania izrael 2021 top travels , йордания почивки , kesaria , reka iordan , йерусалим , отстъпки , izrael 2021 , екскурзия израел 2021 , оферти израел 2021 , далечни пътувания 2021 , vitleem 2021 , ниски цени 2021 , oferti top travels izrael 2021 , мъртво море , израел и йордания 2021 , niski ceni 2021 , оферти израел , израел екскурзии , екскурзия до израел и йордания , myrtvo more , израел и йордания , почивка в израел , top oferti 2021 , ранни записвания израел 2021 топ травелс , екскурзия до израел и йордания , pochivka v izrael sys samolet , кесария , река йордан , израел 2021 топ травелс , екскурзии йордания , pochivka v izrael , екскурзии йордания , екскурзии йордания , ranni zapisvania izrael 2021 , топ оферти 2021 , oferti top travels , izrael 2021 top travels , витлеем 2021 , оферти йордания , obikolni ekskurzii 2021 , ранни записвания израел 2021 , оферти топ травелс , оферти израел , екскурзия до йордания , екскурзии йордания 2021 , dalechni pytuvania 2021 , израел 2021 , hoteli v izrael , nazaret , израел и йордания 2021 , йордания 2021 , екскурзия до израел и йордания , израел екскурзии , ekskurzia sus samolet 2021 , почивка в израел със самолет , тел авив , екскурзии израел , назарет , екскурзии израел , екскурзия до йордания 2021 , израел и йордания 2021 , израел и йордания 2021 , tel aviv , оферти йордания , екскурзия със самолет , обиколни екскурзии 2021 , израел и йордания 2021
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах