Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         

Израел и Йордания с Акаба, Ейлат и Масада 2021

Оферта номер: Е2210
Вид транспорт: Самолет Самолет
25.03 и 29.04.2021/7 нощ
София – Тел Авив - Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум – Тверия – Джераш – Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра - Акаба – Ейлат – Масада* – Йерусалим - Витлеем – Йерусалим – София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / София – Тел Авив
Отпътуване от летище София 18:00 ч. с полет на България Ер. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум - Тверия
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Тверия – Джераш - Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Петра
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност” на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък” на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Акаба – Ейлат – Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса” (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Йерусалим – София
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо: Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:25 ч.

Дати и цени Възрастен в
двойна стая
Единична
стая
Дете 6-10.99 г. с 2-ма
възрастни в двойна стая
 
25.03 – 01.04.2021
29.04 – 06.05.2021
2230 лв 2558 лв 2005 лв


Цената включва:
- Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър;
- Летищни такси ;
- 1 брой чекиран багаж на пътник;
- Трансфери по програмата;
- Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50$;
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем);
- Разходка с лодка по Галилейското езеро;
- Еднодневна екскурзия до древният град Петра;
- Входна такса за Петра;
- Туристическа обиколка в Джераш;
- Панорамна обиколка на Аман;
- Туристическа обиколка на Йерусалим;
- Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тиберия;
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;
- Местен екскурзовод на български/руски език;
- Слушалки по време на беседите;
- Водач от агенцията;
- Свидетелство за хаджийство.

Цената не включва:
- Входна такса за Масада около 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите);
- Разходи от личен характер;
- Такса обслужване за екскурзоводите на място – по 5$ на ден (общо 40 $) на човек;
- Обяд на Галилейско езеро – 22$;
- Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място
- Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни.
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 г. – 16 лв.;
- Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 г. – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
- Застраховка „Отмяна от пътуване”: Агенцията предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.         

Примерни хотели по програмата:
Margoa  hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv
Dona Grazia Tiberias
Rojina Hotel Amman
La Maison - Petra
City Tower Hotel Aqaba
Paradise – Betlehem

Условия за записване:
- Копие от международен паспорт;
- Депозит от 140 лева на човек;
- Доплащане – до 40 дни преди датата на заминаване 300 лв. или цялата сума;
- Окончателно плащане 31 дни преди датата на заминаване 

Срокове за анулации и неустойки:
- До 3 дни от деня на подписване на договора – без неустойка;
- От 4-тия ден до 60 дни преди датата на отпътуване –  неустойка 40 лв.;
- От 59 дни до 31 дни до преди датата на отпътуване – размерът на внесения депозит;
- От 30 дни до 16 дни до преди датата на отпътуване – 50% от общата цена на туристическия пакет;
- От 15 дни до датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет. 
* Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването, поради затваряне на границите на България и Израел или Йордания. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

- Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.
- Цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи.
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването.
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма. 

74/09 

Етикети
ranni zapisvania izrael 2021 , masada , iafo 2021 , хотели в йордания 2021 , израел 2021 , бен гурион , ранни записвания израел и йордания , ранни записвания израел 2021 , акаба , израел 2021 топ травелс , обиколни екскурзии 2021 , izrael 2021 top travels , hoteli v iordania , екскурзия йордания 2021 , ben gurion , ранни записвания йордания 2021 , оферти йордания , oferti iordania top travels , шобак 2021 , каср ал яхуд 2021 , ranni zapisvania iordania 2021 , ниски цени 2021 , kasr al iahud 2021 , vitleem , топ оферти 2021 , kumran 2021 , тел авив 2021 , ekskurzia izrael 2021 , йерихон 2021 , почивка в израел 2021 , pochivka v izrael sys samolet 2021 , oferti top travels , ранни записвания йордания 2021 топ травелс , оферти йордания топ травелс , ekskurzia iordania 2021 , top oferti 2021 , akra , aman , oferti iordania , pochivka v iordania 2021 , iordania 2021 , хотели в израел 2021 , eilat , хайфа , масада , кумран 2021 , мъртво море 2021 , obikolni ekskurzii 2021 , оферти топ травелс , akaba , pochivka v izrael 2021 , pochivka v iordania sus samolet , ранни записвания израел 2021 топ травелс , акра , петра 2021 , hoteli v izrael 2021 , почивка в йордания 2021 , йордания 2021 топ травелс , екскурзия със самолет 2021 , почивка в израел със самолет 2021 , izrael 2021 , мадаба , tel aviv 2021 , ейлат , небо 2021 , ekskurzia sus samolet 2021 , dzherash , oferti top travels izrael 2021 , haifa , аман , екскурзия израел 2021 , яфо 2021 , petra 2021 , джераш , nebo 2021 , йордания 2021 , оферти израел 2021 , shobak 2021 , йерусалим 2021 , израел и йордания с акаба, ейлат и масада 2021 , niski ceni 2021 , израел и йордания с акаба, ейлат и масада 2021 , почивка в йордания със самолет , madaba , витлеем
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах