Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          Екскурзия Дубай – 8 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Целогодишно 2021/7 нощ         

Загадките на древна Ликия

Оферта номер: Е2221
Вид транспорт: Самолет Самолет
25.04.2021-27.10.2021 /8 дни-7нощувки С полет от София
София - Анталия - Памуккале - Фетие - Каш - Анталия - София
Цена от: 855.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
30.05.2021 855.00 BGN Резервирай
02.06.2021 855.00 BGN Резервирай
06.06.2021 859.00 BGN Резервирай
09.06.2021 859.00 BGN Резервирай
12.09.2021 859.00 BGN Резервирай
15.09.2021 855.00 BGN Резервирай
19.09.2021 859.00 BGN Резервирай
22.09.2021 859.00 BGN Резервирай
26.09.2021 859.00 BGN Резервирай
03.10.2021 859.00 BGN Резервирай
06.10.2021 859.00 BGN Резервирай
10.10.2021 899.00 BGN Резервирай
20.10.2021 899.00 BGN Резервирай
27.10.2021 899.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Излитане от София за Анталия с чартърен полет от Терминал 1 на летище София.Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването. Кацане на летището в Анталия. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Закуска. В този ден Вие ще видите Анталия – един от най-красивите градове на Турската ривиера: стария град, Площада на републиката, минарето „Ивли“ – символа на града, паметника на пергамския цар Атал ІІ – основател на града, арката на Адриан, построена в чест на посещението в града на римския император през 130 г. н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Ще имате възможност да се полюбувате на цитрусови градини, лично да откъснете мандарини, лимони, портокали и нарове и да опитате направения пред Вас фреш. Местните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 3

След закуска отпътуване за Памуккале (около 250 км.). Памуккале (тур. „замък от памук“) е природна забележителност в Югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върха на Памуккале се намира древният град Йераполис, като и двете са в Списъка за световно културино и природно наследство на ЮНЕСКО. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес възникват множество земетресения, от които се получават множество минерални извори с високо съдържание на варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C, която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по стъпаловиден склон. Водните потоци са издълбали тераси, в чийто вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и, ако искате, можете да се потопите в нейния извор, който днес носи нейното име (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо до Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (гръц. „Свещен град“), основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите – владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е античният театър. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17 г. След земетресението през 60 г., по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, при което са били използвани останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10000 зрители и е вторият по големина в Турция след този в Ефес. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол, който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително на Марк Аврелий Амианос. След релаксиране в басейните и разходка из руините на Хиераполис се настанявате в Памуккале. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

След закуска отпътуване за Фетие (около 250 км.) Следобед пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената). Фетие е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености в града, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. В древността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. През IX век градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец изпитател, загинал по време на полет през 1913 г. През 1957 г. в следствие на силно земетресение, останките от древния град са разрушени, след което Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32 хил. души. Най-значителният монумент, запазен от древния Телмес, е скалният некропол – гробници, изсечени в канарата през VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд денят продължава с посещение на градчето Кармиласос, коeто се намира на 8 км. от Фетие. Средновековното градче датира от 3000 г. пр. Хр. До 1922 год. тук е имало близо 25 000 жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви, ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. Следобед се отправяме към залива Йолу Дениз (тур. „Мъртво море“) на 15 км. от Фетие, където ще имате възможност за плаж. Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Далян, Каунос (срещу допълнително заплащане 40 евро), до където се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесен бряг, образуващ естествена преграда между делтата на река Далян и Средиземно море. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки от вида карета, пoради което се нарича „Плажът на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от щар Каунос, син на карийския цар Милет и внук на Аполон. Той имал сестра близначка на име Библис, с легендата на която ще имате възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване във Фетие. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Опътуване за Каш – прекрасно рибарско селище, намиращо се между зелени хълмове и морето. Днес е туристически град, известен със старинните си улички и къщи и традиционни турски кафенета. Южната ни съседка предлага всякакви възможности за забавление и почивка, но Каш е златната среда. Освен спокойни и чисти плажове там има много исторически забележителности и малки улички с десетки магазинчета, пълни с всевъзможни сувенири и бижута, повечето от които ръчно изработени. Много популярно място е за гмуркане. За тези, които са жадни за повече емоции и спомени от този ден, сме подготвили и допълнитела екскурзия с катамаран срещу допълнително заплащане до гръцкия о-в Родос – . Връщане в Фетие. Настаняване. Вечeря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Отпътуване за Кемер. Този ден ще ви предложи една от най-интересните исторически екскурзии. Ще посетите древния град Кекова. Разходка с корабче по заливите на остров Кекова с възможности за плуване в кристално чистите води. Кекова е красив малък остров (едва 4.5 км²) в района на Анталия. Днес островът е необитаем, но е готов да изложи на показ красивите си форми пред всеки любопитен. Тук, на северния бряг на острова, някога е бил разположен древният град Аполония. Но поради силно сеизмичния характер на района и честите земетресения тук, градът се свлича под морското равнище. Днес Аполония може да се види на дъното сред бистрите сини води. След кратка разходка посещение на град Демре който е известен като родно място на св. Николай Чудотворец, епископ на античната Мира през IV в. Множество чудеса са приписвани на светеца след смъртта му, но малко се знае за неговата историческа личност. Той е погребан в днешния град Демре, където е построена църква в негова памет. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с чартърен полет и кацане на летището в София Терминал 1.Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

Цената включва

 • самолетен билет за директен чартърен полет - София - Анталия - София на авиокомпания "BH Air" и "Onur Air"
 • летищни такси;
 • ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • транспорт по маршрута с лицензиран автобус;
 • 3 нощувки в Анталия в хотел "Larissa Sultans" 4* (или подобен) на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел "Herakles" 4*(или подобен) на база закуска и вечеря;
 • 3 нощувки във Фетие хотел "Telmesoss Select" 4*(или подобен) на база закуска и вечеря;
 • екскурзионната програма с лицензиран екскурзовод
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина на ЗК "Уника Живот" АД с лимит на отговорност 5000 EURО

Цената не включва
 • входни такси за музеите и обектите, посещавани по програмата;
 • всички допълнителни услуги, предложени по желание;
 • екскурзия до Далян, Каунос (заявява се и се заплаща на място): 80 лева;
 • екскурзия до гръцкия о-в Родос (заявява се и се заплаща на място): 100 лева;
 • бакшиши на екскурзовода и шофьора: 30 лева на човек за целия престой;
 • горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и aвиокомпанията начисли такава);
 • разходи от личен характер;
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

 


настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 186 BGN
Допълнително легло в двойна стая (не се гарантира) дете до 11.99г. - -86 BGN отстъпка
от основната цена


Допълнителни услуги
Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава) -от 1 до 100 години / 0 EUR


Пояснения:
 • Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ: Авиокомпания: Onur Air – полет в ден неделя 8Q702: София – Анталия 11:40 – 13:30; 8Q701: Анталия – София 09:00 – 10:50; Авиокомпания: BHAir – полет в ден сряда BGH2005: София – Анталия 09:30 – 11:10; BGH2006: Анталия – София 12:00 – 13:40;  Часовете на полетите са към Януари 2020г. Възможно е да настъпят промени
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пояснения:
 • Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ: Авиокомпания: Onur Air – полет в ден неделя 8Q702: София – Анталия 11:40 – 13:30; 8Q701: Анталия – София 09:00 – 10:50; Авиокомпания: BHAir – полет в ден сряда BGH2005: София – Анталия 09:30 – 11:10; BGH2006: Анталия – София 12:00 – 13:40;  Часовете на полетите са към Януари 2020г. Възможно е да настъпят промени
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

13/10/02
Етикети
екскурзии от софия , oferti za ekskurzii s avtobus , оферти за почивки с автобус , екскурзия до турция 2021 , почивка в ликия 2021 , ликия , pchivki ot sofia , екскурзия ликия , почивки турция , почивки егейска турция , посещение на античния град фокеа и крепостта фоча , посещение на акропола в бергама и билет за лифт , ранни записвания , екскурзии ликия 2021 , почивка в ликия 2021 , посещение на „стъпката на дявола“ , екскурзии егейска турция , oferti za ranni zapisvania , ekskurzii turcia , egeiska turcia s avtobus , ликия екскурзии , почивки от софия , oferti za ekskurzii , егейска турция , турция 2021 , oferti za pochivki , екскурзии с автобус , посещения на древния град сарди маниса , измир , promocionalni oferti , посещение на древна троя , разходка до остров джунда , ekskurzii ot sofia , oferti ot sofia , ликия , екскурзия до турция 2021 , оферти турция 2021 , оферти за почивки , pochivki turcia , екскурзии чанаккале , ekskurzii egeiska turcia , pochivki s avtobus , почивки с автобус , екскурзии , ликия - земя на легенди , турция , оферти за ранни записвания , екскурзия до ликия 2021 , ексурзии айвалък , оферти за екскурзии с автобус , чанаккале , айвалък , есккурзии измир , екскурзия до ликия 2021 , ликия , ликия 2021 , egeiska turcia , ликия екскурзии , pochivki egeiska turcia , обзорна екскурзия на чанккале , оферти турция 2021 , почивка ликия 2021 , егейска турция с автобус , екскурзии турция , промоционални оферти , ранни записвания почивки , ekskurzii , обзорна обиколка на кушадасъ , екскурзия ликия , turcia , ranni zapisvania , кушадасъ , оферти от софия , екскурзии ликия 2021 , pochivki , ликия 2021 , ексурзии измир , почивки , оферти за екскурзии , ликия , ексурзии кушадасъ , обзорна обиколка на измир , турция 2021 , посещение на памуккале и хиераполис , хотели 3 *
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах