Уикенд в Малта 2021 Дати на заминаване всяка събота от 13.02 до 27.03.2021 и всеки петък от 02.04 до 17.12.2021/3 нощ         Екскурзия Дубай – 6 дни + 3 екскурзии и 5 вечери включени в цената Целогодишно заминаване – всеки понеделник, сряда, петък и неделя/          Екскурзия Дубай – 5 дни + 4 екскурзии и 4 вечери включени в цената Заминаване всеки понеделник през Февруари и Март и всеки вторник през Април и Май 2021         

Загадките на древна Ликия - полет от Варна

Оферта номер: Е2222
Вид транспорт: Самолет Самолет
28.04-20.10.2021/ 8 дни-7 нощувки
Варна - Анталия - Памуккале - Фетие - Каш - Анталия - Варна
Цена от: 844.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
29.09.2021 864.00 BGN Резервирай
06.10.2021 864.00 BGN Резервирай
13.10.2021 844.00 BGN Резервирай
20.10.2021 844.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

Излитане от Варна в 13:50 за Анталия с чартърен полет.Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването. Кацане на летището в Анталия. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


Ден 2

Закуска. В този ден Вие ще видите Анталия – един от най-красивите градове на Турската ривиера: стария град, Площада на републиката, минарето „Ивли“ – символа на града, паметника на пергамския цар Атал ІІ – основател на града, арката на Адриан, построена в чест на посещението в града на римския император през 130 г. н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Ще имате възможност да се полюбувате на цитрусови градини, лично да откъснете мандарини, лимони, портокали и нарове и да опитате направения пред Вас фреш. Местните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

След закуска отпътуване за Памуккале (около 250 км.). Памуккале (тур. „замък от памук“) е природна забележителност в Югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върха на Памуккале се намира древният град Йераполис, като и двете са в Списъка за световно културино и природно наследство на ЮНЕСКО. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес възникват множество земетресения, от които се получават множество минерални извори с високо съдържание на варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C, която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по стъпаловиден склон. Водните потоци са издълбали тераси, в чийто вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и, ако искате, можете да се потопите в нейния извор, който днес носи нейното име (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо до Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (гръц. „Свещен град“), основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите – владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е античният театър. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17 г. След земетресението през 60 г., по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, при което са били използвани останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10000 зрители и е вторият по големина в Турция след този в Ефес. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол, който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително на Марк Аврелий Амианос. След релаксиране в басейните и разходка из руините на Хиераполис се настанявате в Памуккале. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

След закуска отпътуване за Фетие (около 250 км.) Следобед пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

След закуска обзорна обиколка на Фетие (включена в цената). Фетие е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Една от историческите особености в града, е че тук са живели най-известните гадатели, имащи огромно въздействие за хода на историята. В древността градът се е наричал Телмес и е известен като един от най-старите градове на Ликия. През IX век градът е бил преименуван на Макри, а през 1914 г. е наречен Фетие по името на известен турски летец изпитател, загинал по време на полет през 1913 г. През 1957 г. в следствие на силно земетресение, останките от древния град са разрушени, след което Фетие се преражда в нов пристанищен град с население от 32 хил. души. Най-значителният монумент, запазен от древния Телмес, е скалният некропол – гробници, изсечени в канарата през VI – IV век пр.н.е. След свободно време за обяд денят продължава с посещение на градчето Кармиласос, коeто се намира на 8 км. от Фетие. Средновековното градче датира от 3000 г. пр. Хр. До 1922 год. тук е имало близо 25 000 жители. И до наши дни все още са запазени останките на 4 000 къщи, библиотека, няколко малки църкви, ателиета, болници и аптеки, които са доказателство, че е процъфтявал висок социален и културен живот. Следобед се отправяме към залива Йолу Дениз (тур. „Мъртво море“) на 15 км. от Фетие, където ще имате възможност за плаж. Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Далян, Каунос (срещу допълнително заплащане 40 евро), до където се достига с малки лодки. Плажът представлява дълъг и тесен бряг, образуващ естествена преграда между делтата на река Далян и Средиземно море. Това е една от основните територии за отглеждане на големите морски костенурки от вида карета, пoради което се нарича „Плажът на костенурките”. Над отвесните скали на реката са се запазили фасадите на ликийски гробници, изрязани от скала около 400 г. пр.н.е. Според митологията Каунос е основан от щар Каунос, син на карийския цар Милет и внук на Аполон. Той имал сестра близначка на име Библис, с легендата на която ще имате възможност да се запознаете на място. След пристигане настаняване във Фетие. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Опътуване за Каш – прекрасно рибарско селище, намиращо се между зелени хълмове и морето. Днес е туристически град, известен със старинните си улички и къщи и традиционни турски кафенета. Южната ни съседка предлага всякакви възможности за забавление и почивка, но Каш е златната среда. Освен спокойни и чисти плажове там има много исторически забележителности и малки улички с десетки магазинчета, пълни с всевъзможни сувенири и бижута, повечето от които ръчно изработени. Много популярно място е за гмуркане. За тези, които са жадни за повече емоции и спомени от този ден, сме подготвили и допълнитела екскурзия с катамаран срещу допълнително заплащане до гръцкия о-в Родос. Връщане във Фетие. Настаняване. Вечeря. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Отпътуване за Кемер. Този ден ще ви предложи една от най-интересните исторически екскурзии. Ще посетите древния град Кекова. Разходка с корабче по заливите на остров Кекова с възможности за плуване в кристално чистите води. Кекова е красив малък остров (едва 4.5 км²) в района на Анталия. Днес островът е необитаем, но е готов да изложи на показ красивите си форми пред всеки любопитен. Тук, на северния бряг на острова, някога е бил разположен древният град Аполония. Но поради силно сеизмичния характер на района и честите земетресения тук, градът се свлича под морското равнище. Днес Аполония може да се види на дъното сред бистрите сини води. След кратка разходка посещение на град Демре който е известен като родно място на св. Николай Чудотворец, епископ на античната Мира през IV в. Множество чудеса са приписвани на светеца след смъртта му, но малко се знае за неговата историческа личност. Той е погребан в днешния град Демре, където е построена църква в негова памет. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за Варна в 11:30ч. с чартърен полет и кацане на летището във Варна .Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.


Цената включва
 • самолетен билет за директен чартърен полет - Варна - Анталия - Варна на авиокомпания "BH Air" и "Onur Air"
 • летищни такси;
 • ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • транспорт по маршрута с лицензиран автобус;
 • 3 нощувки в Анталия в хотел "Larissa Sultans" 4* (или подобен) на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Памуккале в хотел "Herakles" 4*(или подобен) на база закуска и вечеря;
 • 3 нощувки във Фетие хотел "Telmesoss Select" 4*(или подобен) на база закуска и вечеря;
 • екскурзионната програма с лицензиран екскурзовод
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина на ЗК "Уника Живот" АД с лимит на отговорност 5000 EUR.
 • При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"


Цената не включва
 • входни такси за музеите и обектите, посещавани по програмата;
 • всички допълнителни услуги, предложени по желание;
 • екскурзия до Далян, Каунос (заявява се и се заплаща на място): 80 лева;
 • екскурзия до гръцкия о-в Родос (заявява се и се заплаща на място): 100 лева;
 • бакшиши на екскурзовода и шофьора: 30 лева на човек за целия престой;
 • горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и aвиокомпанията начисли такава);
 • разходи от личен характер;
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 205 BGN
Допълнително легло в двойна стая дете до 11.99г. - -86 BGN отстъпка
от основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава) от 1 до 100 години / 0 EUR
 


Пояснения:
 • Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Условия
Пояснения:
 • Начин на плащане: 50 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

13/03
Етикети
ekskurzii egeiska turcia , ексурзии кушадасъ , кушадасъ , oferti za ekskurzii , почивка в ликия 2021 , екскурзии ликия 2021 , ликия , oferti za pochivki , посещение на античния град фокеа и крепостта фоча , самолетна екскурзия до варна , почивки от софия , екскурзия до турция 2021 , oferti ot sofia , egeiska turcia , ексурзии измир , турция 2021 , оферти турция 2021 , почивка от варна , измир , посещение на древна троя , чанаккале , оферти за почивки , оферти за екскурзии с автобус , ликия - земя на легенди , oferti za ranni zapisvania , егейска турция с автобус , почивки турция , посещение на „стъпката на дявола“ , ликия екскурзии , обзорна обиколка на кушадасъ , екскурзия до ликия 2021 , екскурзии турция , екскурзии ликия 2021 , ranni zapisvania , оферти от софия , екскурзия до ликия 2021 , екскурзия до турция 2021 , турция , хотели 3 * , ликия 2021 , екскурзии чанаккале , екскурзия ликия , оферти за екскурзии , pchivki ot sofia , почивка ликия 2021 , ранни записвания , разходка до остров джунда , ликия , ексурзии айвалък , оферти турция 2021 , егейска турция , екскурзии от софия , oferti za ekskurzii s avtobus , 2021 ниска цена , ликия екскурзии , с полет от варна , посещение на акропола в бергама и билет за лифт , промоционални оферти , promocionalni oferti , pochivki turcia , pochivki egeiska turcia , почивки с автобус , почивки егейска турция , ликия , ликия , екскурзии , ранни записвания почивки , pochivki s avtobus , pochivki , посещения на древния град сарди маниса , есккурзии измир , обзорна екскурзия на чанккале , turcia , ekskurzii , ekskurzii turcia , почивки , турция 2021 , екскурзии егейска турция , почивка в ликия 2021 , оферти за почивки с автобус , egeiska turcia s avtobus , посещение на памуккале и хиераполис , екскурзия ликия , екскурзии с автобус , обзорна обиколка на измир , айвалък , ликия 2021 , оферти за ранни записвания , ekskurzii ot sofia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах