Уикенд в Малта 2022 Дати на заминаване всеки петък от 01.04 до 28.10.2022/3 нощ         Екскурзия Дубай – 8 дни + 3 екскурзии и 4 вечери включени в цената Полети всеки вторник и събота от 03.09 до 29.10.2022/7 нощ                  

Екскурзия в Ливан - Земя на древността

Оферта номер: Е2257
Вид транспорт: Самолет Самолет
21.04 /09.09.2022/ 10.09.2022 /6 дни - 5 нощ
София-Ливан-София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН
.

Програма
Дати:
21.04.2022 - 26.04.2022 - 1936лв
09.09.2022 - 1936лв
10.09.2022 - 1936лв
 
Наричат Ливан последната християнска запетайка в ислямския свят или перлата на Близкия Изток. От древността до днес тази малка по територия държава е побрала хилядолетна история. В миналото територията на днешен Ливан е заселена от финикийците. Те създават много търговски колонии по цялото Средиземно море - Берит /днешен Бейрут/, Тир и Сидон. През III в.пр.Хр. тези падат под властта на Александър Македонски. По отношение на своята многопластова история, ще можете да се върнете над 7000 г назад. В древни времена ливанците обитавали обширните ливански кедрови гори, които сега са изобразени на техния национален флаг. Ливанците са едни от най-красивите, усмихнати и приятелски настроени хора в цял свят. Кухнята им е пословична и хора от цял свят отиват, за да я опитат. Независимо дали сте си избрали хилядолетна история, красива природа, или просто гурме туризъм, Ливан ще ви накара да се почувствате сякаш сте си у дома!

 
Програма

ДЕН 1: София – Бейрут
Среща на летище София и полет за Бейрут. Пристигане на летището в Бейрут. Трансфер и настанявяне в хотел.
Нощувка.

ДЕН 2: Бейрут и Бейтедин
Закуска. Днес ни очаква чудесна обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5 000 годишна история, преминал през своиде възходи и падения. Град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, възкръснал от пепелта, модерен и динамичен. С характерен ориенталски чар, пъстри кафенета, модерна архитектура, исторически паметници, кулинарни изкушения и гостоприемство, Бейрут е върховата точка от нашето пътуване. Денят започва с посещение на Национално историческия музей, където е събрана една от най-големите колекции от артефакти, разкриваща историята на тази богата страна. Ще видим една от най-редките мозайки на седемте мъдредци и надписа на саркофага на цар Ахирам. Ще се разходим до старите римски бани, ще видим археологическите разкопки, които разкриват слоеве от древногръцки, римски, византийски, арабски, кръстноски и османски периоди. Продължаваме с централната част на Бейрут - площад Нежви и улица Маарат, едни от най-живописните и изпълнени с живот зони в града.
Продължаваме към джамията Мохамед Ал Амин - най-красивата и голяма в Ливан. Нейната история започва през 19-ти век, където на мястото ѝ е построена Завия - кът за политви. Дизайнът напомня за монументалната архитектура на османците.
Ще посетим и Маронитската катедрала Свети Георги. Известна с неокласическата си фасада, изграждането ѝ е вдъхновено от базиликата Санта Мария Маджоре във Флоренция.
Следобед по желание полудневна екскурзия до Бейтедин /срещу допълнително заплащане - 35 евро на човек/. Ще посетим Двореца - един от най-красивите и ярки модели за пример на източна архитектура.
Ще завършим деня с посещение на кедровата гора в района на Шуф.
Връщане в Бейрут.
Нощувка.
 
ДЕН 3: Хариса - Пещерата Джейта Грото - Библос
Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джеита и Библос /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/.
Обиколката ни ще започне с Хариса. С лифт ще се изкачим до храма на Света Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града.
Следва пещерата Джейта Грото - най-дългата пещера в Близкия изток, е един от най-ярките национални ливански символи. Истинско чудо! Името на пещерата идва от града, в който се намира и в буквален превод означава "рев" или "шум от вода". Спокойни потоци, които текат през блестящите пещери и захранват близката река Нар ал Калб - Кучешката река. В една от горните галерии се намира най-големия сталактит в света.
Последната ни спирка за деня е Библос - живописно разположен на брега на Средиземно море. Бил е един от главните градове на древна Финикия.
Известен е с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Родина е на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни такива.
Връщане в Бейрут.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Сайда - Магдуш - Тир
Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда, Магдуш и Тир /срещу допълнително заплащане - 65 евро на човек/.
Започваме със Сайда или по-известен като древния Сидон.  В древността града е наричан в още "Кралицата на моретата". Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Продължаване за Магдуш. Една от най-известните забележителности в града е кулата, където се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. При подходящо време ще посетим светилището Мантара. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан.
Името му означава "скалист остров". Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина. Историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2 750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости.
Връщане в Бейрут.
Нощувка.
 
ДЕН 5: Анжар - Баалбек /градът на Слънцето/ - Ксара
Закуска. Свободно време в Бейрут или по желание целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/.
Отпътуване към Баалбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ "бягаща река", но и известен като "Гостоприменият дом на арменците". Продължаваме през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа се слави със своята древна история и множество исторически паметници. Най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек.
Там са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с невероятна декорация. Ще видим и една от най-древните винарски изби в Ливан - Ксара с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус. Дегустацията е на 4 премиум марки вина /Chateau Rouge, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Cuvee IIIe Millénaire/.
Връщане в Бейрут.
Нощувка.
 
ДЕН 6: Бейрут – София
Закуска. Свободно време в Бейрут. Късен следобед трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.
 
Застраховка “Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване
 
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
21.04.2022 - 26.04.2022 Parisian Plaza Hotel 4* или подобен 990 евро 1 110 евро
01.05.2022 - 06.05.2022-няма места Parisian Plaza Hotel 4* или подобен 990 евро 1 110 евро
09.09.2022 - 14.09.2022 Parisian Plaza Hotel 4* или подобен 990 евро 1 110 евро
09.10.2022 - 14.10.2022 Parisian Plaza Hotel 4* или подобен 990 евро 1 110 евро
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • Полудневна екскурзия до Бейтедин - 35 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джейта Грото и Библос -  65 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда - Магдуш - Тир - 65 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара - 80 евро на човек


Цената включва
 •     Самолетен билет София - Бейрут - Софиян с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 •     5 нощувки със закуски
 •     Всички трансфери в програмата
 •     Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 •     Транспорт с луксозен и климатизиран автобус
 •     Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 •     Водач на български ези


Цената не включва
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 USD на човек
 • Градска такса в хотела в Бейрут, в случай, че се изисква такава
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 • Полудневна екскурзия до Бейтедин - 35 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Хариса, Пещерата Джейта Грото и Библос -  65 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до екскурзия до Сайда - Магдуш - Тир - 65 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Анжар, Баалбек и Ксара - 80 евро на човек


Условия
Етикети
сайда , ксара , джейта гротто , перлата на близкия изток , самолетни почивки ливан от софия , сидон , оферти за ранни записвания екскурзии , ofeti za ranni zapisvania pochivki , samoletni pochivki ot sofia , екскурзии ливан , ксара , храма на св. хариса , истанбул , oferti top travels , самолетни екскурзии до ливан , баалбек , oferti livan , samoletni pochivki v livan , oferti za ekskurzii , летище рафик харири , livan , perlata na blizkia iztok , ливан – перлата на близкия изток , samoletni ekskurzii livan ot sofia , ливан ранни записвания , ранни записвания ливан , хотел ramada down hotel 4* , pochivki ot sofia , оферти топ травелс , ксара , оферти за екскурзии , ливан , топ травелс , ekskurzii livan , оферти , триполи , ливан – перлата на близкия изток 2022 , ранни записвания , ливан ксара , двореца , бейрут , ливан , ниски цени , баалбек , летище рафик харири , ranni zapisvania , tripoli , магдуш , анжар , oферти за почивки , долината бекаа - баалбек , livan ranni zapisvania , триполи , баалбек , сайда , анжар , ranni zapisvania livan , самолетни екскурзии ливан от софия , niski ceni , замъка сейнт жул , oферти за ранни записвания почивки , истанбул , бейрут , ranni zapisvania oferti livan , триполи , оферти ливан , самолетни екскурзии , самолетни почивки , ксара , oferti za ranni zapisvania , самолетни екскурзии от софия , beirut , оферти за ранни записвания , ранни записвания оферти ливан , ekskurzii ot sofia , бейрет , хариса , самолетни почивки от софия , бейтадин , перлата на близкия изток , samoletni ekskurzii ot sofia , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , samoletni ekskurzii do livan , бейтадин , екскурзии от софия , pochivki livan , ranni zapisvania top travels , бейрут , samoletni ekskurzii , джейта гротто , ofeti za pochivki , библос , ранни записвания топ травелс , samoletni pochivki livan ot sofia , долината бекаа , samoletni pochivki , статуята на дева мария , top travels , сидон , тир , ексурзия ливан 2022 , бейрет , почивки от софия , turkish airlines , oferti , библос , храма на св. хариса , livan , бейрут , самолетни почивки в ливан , храма св.хариса , почивки ливан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах