Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур

Оферта номер: Е2262
Вид транспорт: Самолет Самолет
Дати на отпътуване 29.03 и 13.11.2021/12 дни - 9 нощ
София - Шанхай- Хонг Конг - Макао - Сингапур


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Време е за Шанхай – наричан “Париж на Изтока” и “Китайският Чикаго”.
Ще се разходим по булевард Бунг, ще видим Храма на нефритените Буда, градините Ю Юан. Ще разгледаме фабрика за перли, модерният квартал Пудонг. Ще се изкачим на телевизионната кула наричана “Перлата на Шан Хай”. Ще посетим и акробатично шоу.

В Хонг Конг ще изкачим на Виктория Пик, където ни чака прекрасен панорамен изглед към този уникален град. Ще посетим остров Ландао и с лифт ще се изкачим до гигантската статуя на Седящия Буда.

На остров Макао – “Лас Вегас на Китай”, ще разгледаме статуята на Богинята на Милосърдието, кулата на Макао, храма А-ма. Много казина, светлини, забавления, невероятни шоупрограми.

Сингапур – град, остров, държава. Един от азиатските тигри.Ще видим Марина Бей Сандс, ботаниеската градина Gardens By the Bay,статуята Мерилиона. Ще открием и цветните етнически квартали Chinatown и Little India. Ще бъдем и на плаж на остров Сентоса, една от емблемите на Сингапур, наричан още “Островът на удоволствията”.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София – Шанхай

Среща на летище София и полет за Шанхай, Китай.
 
ДЕН 2: Шанхай
Пристигане в Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела. Добре дошли в най-многолюдния град на Китай!  Тук живеят 26 милиона човекас  - трети по население в света след Токио и Делхи. Наричан е „Париж на Изтока“ и „Китайският Чикаго“ той е космополитен, авангарден и многолик. Символ на нов Китай и негова финансова столица. Шанхай е удивителен!
Това е едно от най-популярните туристически места в сърцето на града, откъдето се открива прекрасна гледка към бизнес района Пудонг. Особено вечер осветените, причудливи и модерни сгради са много красиви.
Нощувка.

ДЕН 3: Шанхай
Закуска. Целодневна обиколка на Шанхай /включена в пакетната цена/. Ще започнем със Стария град, запазил архитектурата на стар Шанхай. Продължаваме с Храма на нефритения Буда, където удивителни скулптори, изваяни изящно от монолитни късове бял нефрит са навсякъде. Следват градините Ю Юан - най-красивите градини в града с богата архитектура, чието начало е положено още през 16 век.
Посещение на фабрика за перли, където ще научим любопитни факти за отглеждането и обработката им. Следобед ще посетим модерния квартал Пудонг. Може да се качим и на телевизионната кула, наричана Перлата на Шанхай. Висока е 468 м., а на 259 м. е изградена наблюдателна площадка със спираща дъха панорамна гледка към града. Ще се разходим по емблематичния търговски булевард Нанджинг Роуд /Nanjing Road/, сравняван често с Шан-з-Елизе и Пето авеню. Свързва Площада на народа с познатия ни вече крайбрежен булевард Бунд. По желание /срещу допълнително заплащане/, разходка с корабче по река Хуанпу.
Нощувка.
 
ДЕН 4: Шанхай
Закуска. Разглеждане на Нибао /Qibao/ - старинно и очарователно градче в покрайнините на Шанхай, през който минават два живописни канала.
Следобед завръщане в Шанхай. Свободно време за пазаруване и разходка. Може да посетим някой от музеите, като забележителен е Музеят на Шанхай /с безплатен вход/. Показва богатата история и култура на града и страната. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащате/, може да посетим Акробатично шоу . Истинска наслада с едни от най-добрите акробати в света, прославящи китайската школа.
Нощувка.

ДЕН 5: Шанхай – Хонг Конг
акуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет до Хонг Конг. Трансфер до хотела, настаняване.
Спиращият дъха Хонг Конг е наш.
Пак сме в Китай, но градът е със свой облик... и няма нищо подобно на света!  През 1997 г. Великобритания връща областта на Китай, и днес това е „Регион със специална регулация“, отделна администрация и икономическа автономия. Разположен почти на Тропика на Козирога, в града се преплитат източната екзотика и западната култура, ориенталски колорит и футуристична архитектура, модерност и традиция.
Започваме обиколката с на града /включено в пакетната цена/ от най-високата точка на остров Хонг Конг – Виктория Пик, откъдето сe открива великолепна панорама към залива Виктория. Вечер светлините на Хонг Конг превръщат гледката в чудна феерия. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ - разходка с корабче по залез.Преживяването е незабравимо!
Нощувка.
 
ДЕН 6: Хонг Конг
Закуска. Сутринта ще посетим остров Ландао. Островът, с площ 147 км2, е една от задължителните забележителности на Хонг Конг. С лифт ще се изкачим до най-голямата атракция, гигантската статуя на Седящия Буда /34 м./, символ на този проспериращ град. Следобед се връщаме в Хонг Конг. Свободно време за разходка из града. Шарени улици, паркове, живописни пазари.
Нощувка.

ДЕН 7: Макао
Закуска. Целодневна екскурзия до остров Макао /включено в пакетната цена/. Макао е втората област със специален статут на Китай. До 1999 г. е последната португалска колония в Азия. Намира се на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури, а отличната кухня и колониалната атмосфера на португалското пристанище го правят уникален. Със своите 33 казина често е наричан „Лас Вегас на Китай”.
уристическа разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай, руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието - символ на града, Кулата Макао - 11-та по височина в света, храма А-ма /UNESCO/ - изящен параклис от 1488 г., посветен на богинята на мореплавателите и рибарите и площад Серадо, заобиколен с исторически сгради. Ще влезем и в казино, разбира се. “Венецианецът” е нашето място.
Ферибот до Хонг Конг.
Нощувка.

ДЕН 8: Хонг Конг – Сингапур
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сингапур. Трансфер до хотела и настаняване.
Добре дошли в този град-държава известен в цял свят със своята зашеметяваща архитектура, чистота, подреденост, и всякакви забрани за какво ли не.
Следобедната обиколка ще започнем с магическите градини Gardens by the Bay.
Вечерта - шоу звук и светлина, пак там.
Нощувка.

ДЕН 9: Сингапур
Закуска. Лежерна разходка из старата колониална част на Сингапур /в близост до Сингапур ривър/. Ще видим Парламента, Националната галерия, Националния музей, Катедрталата Сейнт Андрюс /при желание обектите може да се разгледат и вътре, срещу допълнително заплащане/. Наблизо е Мерлиона, митично същество с глава на лъв и тяло на риба, един от символите на града.
Населението на града е съставено от три основни етноса – китайци, индийци и малайци. Всяка от тях е изградила един от трите района на Сингапур, където съхранява своята идентичност. Ще се разходим из Китайския квартал Chinatown, с неговите живописни улички, тераси, пазари и храмове. След това ще продължим към пъстроцветните фасади на индийския квартал Малката Индия / Little India. Ще разгледаме и колониалния Сингапур.
Свободно време за пазарите, вечеря и  релакс.
Нощувка.
 
ДЕН 10: Сингапур
Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия /включена в какетната цена/ до една от най-притегателните атракции - остров Сентоса, eдин от 64-те острова принадлежащи на Сингапур. Името му означава „спокоен“, но го наричат Островът на забавленията. На 5 км2 са концентрирани неизброимо множество от забавления /атракциите се заплащат отделно/. Цветни алеи, Universal Studio Park, аквапарк с делфинариум, Музей на восъчните фигури на мадам Тюсо, казина, голф игрища, лифтове и др.
Вечерта при желание /и платен куверт на място/ ще се качим на една от емблемите на Сингапур – 57 ми етаж на Марина Бей Сандс Хотел. Кацнали на лодката, съвсем до инфинити басейна. Шик, гледка, усещане... което е чудесен завършек на престоя ни в Сингапур. Нощувка.

ДЕН 11: Сингапур – София
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет за България. Пристигане късно вечерта в София.
 
Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
29.03.2021 – 09.04.2021 1 990 евро 2 240 евро
13.11.2021 – 24.11.2021 1 990 евро 2 240 евро

В цената са включени:
- Самолетени билети София – Шанхай и Сингапур – София
- Вътрешни полети: Шанхай – Хонг Конг, Хонг Конг – Сингапур
- Туристическо корабче Хонг Конг - Макао - Хонг Конг
- 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
- 3 нощувки със закуски в хотел 4* Хонг Конг
- 3 нощувка със закуска в хотел 4* в Сингапур
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
- Водач на български език

В цената не са включени:
- Допълнителни екскурзии /по желание/
- Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
- Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
- Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
- Входни такси за музеи и атракциони
- Неупоменати в програмата услуги
- Застраховка „Отмяна на пътуване"

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ХОТЕЛИ:
Шанхай - 3 нощувки със закуски в хотел 4*
Сингапур - 3 нощувки със закуски в хотел 4*
Хонг Конг - 3 нощувки със закуски в хотел 4* 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
- Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
- Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна
- Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
- Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
- Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
- Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 30 евро
- Акробатично шоу в Шанхай - 30 евро

Важно:
- При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
- Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
- Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна
- Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
- Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
- Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
- Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

4/11
Етикети
екскурзия до пекин , шаолин , sian , екскурзия до хонг конг , екскурзия до сиан , екскурзия до шанхай , екскурзия до сингапур , почивки в сингапур , екскурзия до сиан , ekskurziа do makao s ekskurzovod , екскурзии сингапур , пекин , pekin , ekskurziа do makao , kitai , екскурзии китай 2021 , екскурзия до китай , екскурзия до китай , сиан , kitai 2021 , екзотични екскурзии с водач от българия , почивка в сингапур , сингапур 2021 , ekskurziq do kitai s grupa , китай с хонг конг и макао , екскурзия до китай с група , почивки в сингапур , екскурзия до шаулин , pochivka kitai , сингапур екскурзии , екскурзия шанхай, хонг конг, макао, сингапур , сингапур екскурзии , ekskurzii singapur , сингапур 2021 , китай 2021 , pochivka kitai , почивка в сингапур , самолетна екскурзия до китай с хонг конг и макао , екскурзия до китай 2021 , екскурзия до пекин , екскурзия до хонг конг , организирана екскурзия до китай , почивка китай , singapur ekskurzii , екскурзия до китай , ekskurzii do kitai s vodach na bylgarski ezik , exotica , екскурзия до пекин , екскурзия до макао , екскурзия до китай , почивка китай , ekskurziq do kitai , ekskurziq do shaulin , екскурзия до макао , ekskurziа do makao s vodach , ekskurziq do kitai s ekskurzovod na bylgarski , почивка в китай , екскурзия до хонг конг , екскурзия до китай , китай с хонг конг и макао 2021 , pekin , екзотични екскурзии 2021 , екскурзия до пекин , екскурзия до шаолин , ekskurziq do kitaj , организирана екскурзия до китай с група , екскурзия до сингапур , екскурзия до сиан , екскурзия до шанхай , ekskurzia do kita , хонг конг , екскурзия до китай , toptravels , екскурзия до шанхай , екскурзия до китай , екскурзии сингапур
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах