Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Септемврийски празници в Рим Вечният град

Оферта номер: Е2349
Вид транспорт: Самолет Самолет
3-6 септември
Совия-Рим-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / .
.

Септемврийски празници в Рим - Вечният град
Панорамна екскурзия на Рим на български език - включена в цената!
Бутикова група до 14 човека!

4 дни / 3 нощувки, 3-6 септември 2021

 

Пакетна цена на човек: 899 лв.

Програма на пътуването:

3 септември петък.
Отпътуване от летище София, Терминал 2 в 07:30 ч. Пристигане на летище Фиумичино Рим в 08:30 ч. Посрещане от местния екскурзовод, панорамна обиколка на Рим с автобус на български език /около 3 часа/. Панорамната обиколка включва символите на Вечния град: Термите на Каракала, Базиликата Св. Йоан ди Латерано, Базиликата Санта Мария Маджоре, площад Република, Термите на Диоклециан, виа Нациоанале, Колизеума - отвън, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело, Кметството, площад Венеция с паметника на Виторио Емануеле, театър Марчело - предшественика на Колизеума. Трансфер до хотел 4* от веригата Sebraeli, настаняване. Свободно време. Нощувка.

4 септември събота.
Закуска. Свободен ден. По желание: Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” с лицензиран местен екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Екскурзията включва разглеждане на най-красивите барокови площади на Рим: площад Испания с църквата Св. Тринита деи Монти, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви. Свободно време. Пешеходна екскурзия в квартал Траставере с  местен лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Екскурзията включва разходка из един най-автентичните римски квартали, съхранил чудесни образци на средновековната история и изкуство. Ще видим Св. Мария в Траставере, Св.Чечилия, площад Трилуса, остров Тиберина, еврейския квартал на Рим. Свободно време. Нощувка.

5 септември неделя.
Закуска. Свободен ден. По желание: Екскурзия във Ватиканските музеи с лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение на Микеланджело. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български език и слушалки. Нощувка.

6 септември понеделник.
Закуска. Трансфер до летището. Излитане от летище Фиумичино в 09:30 ч, кацане на летище София, Терминал 2 в 12:20 ч.


Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите.
 

Цената включва
  • самолетен билет София - Рим - София на а/к България Еър с включени летищни такси
  • 3 нощувки и 3 закуски в двойна стая в хотел 4* от веригата SebRaeli
  • посрещане на летището на български език
  • трансфери летище-хотел-летище
  • панорамна автобусна екскурзия
  • лицензиран екскурзовод на български език по време на екскурзиите, слушалки по време на екскурзиите
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва
  • разходи за градски транспорт
  • екскурзиите по желание
  • градска такса за хотелите в Рим
Важно: Заплащането на градската такса е задължително и се извършва на място от всеки турист. За хотел 4* таксата е 6 евро на турист на нощувка.

Доплащания за допълнителни екскурзии при минимум 14 записани туристи:
  • Ватикански музеи и базиликата Св.Петър - 85 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
  • Екскурзия “Площадите на Рим” и екскурзия в Траставере - 39 лв на записан турист.

 


В случай на промяна на епидимиологичните условия  в Италия или България, внесените суми ще бъдат възстановени от туроператора в 14 дневен срок от датата на промяната.

Медицински и здравни изисквания за влизане в Италия:
От 01 юли се влиза в Италия с общоевропейски зелен сертификат и ваксинирани и преболедували от Ковид туристи няма нужда да правят тестове. Всички останали  влизат с бързи, антигенни тестове направени 48 часа преди пътуването.
Задължение за предварително попълване на дигитален формуляр за локализация //APP.EUPLF.EU/#/

Условия за записване: Депозит от 100 лв, 50% до 3 август 2021, пълно плащане 21 дни преди отпътуване.

 

Програмата се провежда при минимум 14 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулации:

  • При анулация от деня, следващ записването до 29 дни преди отпътуване се удържа депозита.
  • При анулация от 29 до 21 дни преди отпътуване се удържа неустойка в размер от 50% от пакетната цена.
  • При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80% от пакетната цена.
  • След този срок суми не се възстановяват.

48/06
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах