ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Най-доброто от Колумбия! Групов тур с водач от България!

Оферта номер: Е2380
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 дни/Сезон 2024
Богота – Зипакира – Меделин – Санта Марта – национален парк Тейрона - Картахена
Цена от: 5895.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
27.10.2024 5895.00 BGN Запитване
19.11.2024 5895.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Среща на летище София с водача на групата и полет до Богота с Луфтханза и междинно кацане във Франкфурт.

Пристигане в Богота, трансфер и настаняване в хотел.

Ден 2

Закуска. Екскурзия до солната катедрала в Зипакира на 50 км северно от столицата. Солната катедрала е изрязана в тунелите на солна мина на 200 м под земята и се счита за едно от най-големите постижения на колумбийската архитектура. Свободно време след завръщането си в Богота. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, Богота бързо се превръща в една космополитна дестинация, заслужаваща да се посети. След закуска - обиколка на града, включваща посещение на историческия квартал Ла Канделария, площада Боливар и Музея на Златото, където ще разгледаме най-известните златни исторически артефакти на Колумбия. Трансфер до летище и вечерен полет до Меделин. Пристигане в Меделин. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пенол (в превод "Скалата") и Гуатапе (70 км от Меделин). Ел Пенол е 220 висока монолитна скала, до чийто връх водят 700 стъпала. Това е една от най-посещаваните забележителности в Колумбия и е символ на провинцията Антиокия. Същото се отнася и за шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро.


Ден 5

Закуска. Днешният ден е посветен на една от най-красивите части на Антиокиа, долината на реката Каука в Централните Кордилери и района на кафето. Пуенте де Оксиденте е висящ мост над река Каука, построен през 1887 г. и дълго време е бил най-дългият мост от този вид на континента. След кратка разходка по моста се отправяме към Санта Фе - градче с колониална архитектура, основано в средата на 16-ти век от испанските колонизатори. Хардин (Jardin) e друг колониален град, който по красота не отстъпва на Гуатапе и напълно отговаря на името си. Намира се на югозапад от Меделин, в сърцето на кафеените плантации в Централните Кордилери.  Свободно време в Хардин преди да поемем обратно към Меделин. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Меделин отдавна е загърбил славата си на столица на убийствата и картела на Пабло Ескобар. Днес е процъфтящаващ космополитен град с можество исторически забележителности, интересни музеи и впечатляваща местна кухня. Обиколката на града включва посещение на музея на изкуствата Antioquia, включващ творби на Фепнандо Ботеро и Педро Нел Гомес. Трансфер до летище и следобеден полет до Санта Марта. Пристигане в Санта марта. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 7

Закуска. По желание посещение на Тайрона НП. Тайрона е един от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. Паркът се намира на 35 км от Санта Марта и е разположен на площ от 180 кв км, като фауната му наброява над 300 вида птици и над 100 вида млекопитаещи. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа (по два часа в двете посоки) и 2-3 часа на един от плажовете. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Екскурзия с автобус до Картахена. Трансферът отнема около четири часа. След обяд поемаме на пешеходна обиколка в старата част на Картахена, която включва крепостта Сан Фелипе, театър Adolfo Mejia, площад Ла Мерсед. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Плая Бланка е може би най-красивия и посещаван колумбийски плаж на карибското крайбрежие. Разположен е само на 45 мин от Картахена. Свободен след обяд в Картахена. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Трансфер до летището на Богота и полет за България.


Ден 11

Пристигане на летище София.

Цената включва:
Самолетен билет София - Богота - София с включени летищни такси и 20 кг чекиран багаж
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Богота
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Меделин
2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Санта Марта
2 нощувка със закуска в хотел 3* в Картахена
Транспорт по описания в програмата маршрут
Вътрешен полет Богота - Меделин
Вътрешен полет Меделин - Санта Марта
Вътрешен полет Картахена - Богота
Туристическа програма в Богота, Меделин и Картахена
Входна такса за солната катедрала в Зипакира
Англо-говорящи гидове
Водач от България (при минимум 8 записали се туристи)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 100 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"


Цената не включва:
Неспоменати в програмата храна и напитки
Бакшиши за шофьор / екскурзовод
Разходи от личен характер
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Посещение на Тайрона НП
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия


 

настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 353 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Входна такса Ел Пенол до 90 години / 13 BGN
 
Тайрона НП до 90 години / 67 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията се провежда при минимум 8 записани туристи!
  • С групата пътува водач от България при минимум 8 записани туристи!
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
  • Ваксина срещу жълта треска.


13/11
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах