ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Прага и Дрезден от 11.02.22 и 08.03.22

Оферта номер: Е2397
Вид транспорт: Самолет Самолет
Златна Прага
София-Прага-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.


Среща на летище София Терминал 2 в 08:30 ч. Отпътуване за Прага с директен полет на България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от местен екскурзовод на български език, след което се отправяме към сърцето на емблеметичната пивоварна Старият Извор или „Старопрамен“. ЧАША БИРА ЗА ДОБРЕ ДОШЛИ във втората по големина пивоварна в Чехия, открита през 1869 години. След вкусен традиционен обяд ще се отправим към хотел EA Hotel Downtown 4* в центъра на Прага. Настаняване и кратка почивка.
Следобяд туристичесна пешеходна обиколка на Новия и Стария град / Staré a Nové město/ (включено в цената) с лицензиран екскурзовод на български език, която включва: Вацлавския площад с Националния музей, скулптурата на св. Вацлав,  мястото, където се самозапалва Ян Палах в знак на протест срещу нахлуването на войските от Варшавския договор през 1968 година,  възхищаваме се на прекрасни сгради на площада в стил  Арт Нуво. Нашата разходка продължава на мястото, където се кръстосват възлови булеварди, наречено „Златното сечение“ или „Златния кръст“, следва търговската улица „На Прикопе“ , Прашна брана, известна и като Барутната кула, великолепната улица „Целетна“ с кубистичния дом „У Черната майка Божия“, Тинският храм, Староместкият площад  с прочутия часовник „Орлой“. Нашата разходка е свързана и със  скулпурата на Ян Хус, бароковия“ храм „Св. Николай“, домът „У Каменния звънец“ и  великолепният Кински дворец“. След това навлизаме по улица „Парижка“  - една от най-красивите и впечатляващи улици на Прага, както с красивите си сгради, така и с бутиковите и маркови магазини, следват Еврейският квартал със Староновата синагога и Еврейското гробище, описано в романа на Умберто Еко  - „Пражкото гробище“. Нашата разходка продължава по улица „Майслова“ с великолепната Майслова синагога, отново излизаме на Староместкия площад. От там се насочваме към улица „Мелантрихова“, Ставовският театър, в който е дирижирал и Моцарт, Хавелското тържище и отново Вацлавския площад.  Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Днес с чаровния градски транспорт, заедно с екскурзовода ни ще направим туристическата разходка, която започва от Храдчани или Двора на лъвовете – северната част на Пражката крепост (включено в цената). По време на този тур ще посетим  трите двора на  крепостта, която е символ на Бохемия. В миналото е служела, като резиденция на чешките крале –  в днешно време е седалище на Президентството. Ще разгледаме готическата катедрала св. Вит, Вацлав и Войтех,  Храдчанския площад със своите прекрасни дворци /отвън/ - Шванценбергски, Тоскански, Мартински, Щернбергски /днес  седалище на Националната галерия/. От рампата на Храдчанския площад ще се насладим на невероятната пражка панорама и от там по Кралския път ще се спуснем в Мала страна. Мала страна ще ни възхити с невероятните барокови сгради по улица Нерудова, ще видим бароковите дворци - Морзински и Коловратски, величественият бароков храм св. Николай. Разходката ни продължава по романтичните улички на Мала страна и следващата ни спирка е бароковия храм Дева Мария Победителка, където ще видим известната в цял свят скулптура на малкия Христос, наречена Бамбино ди Прага. За тази скулптура се разказват легенди, че който й се поклони, ще бъде благословен и молбите му ще бъдат изслушани. Продължаваме през Малтийския площад към Стената на Джон Ленън – артистично бижу сред Мала страна, началото на остров Кампа и Мелницата на малтийските рицари с мостчето на влюбените.  Следва Карлов мост, вторият най-стар действащ мост в Европа. С невероятните си скулптури, художници и музиканти на открито и вълнуващата панорама, се смята за една от най-големите туристически атракции на Прага. След като се разходим по моста, се разделяме с Храдчани и Мала страна и влизаме в Стария град. Тук ще можете да се насладите на живописни криволичещи улички, изпъстрени с дюкянчета, галерии, кафенета и множество бирарии. Ще минем и покрай Клементинум /Народната библиотека/.
Обиколката ни завършва на Староместкия площад пред часовника с апостолите Орлой. Свободно време.
Възможност за  посещение на изложбата на Арфонс Муха /по желание, срещу допълнително заплащане около 12 евро/, в която част от картините му са представени в 3D формат. Изложбата представлява славна колекция от оригинални творби на световно известния чешки художник сеционист Алфонс Муха. С помощтта на най-модерна технология част от картините оживяват. Дори самият Алфонс Муха проговаря от своя портрет. В изложбата има и част от картините на монументалната Славянска епопея. Зрителите направо са „вмъкнати“ в историята на славянските народи с помощтта на  компютърна технология. Въздействието е уникално, защото приближава уникални творби от миналото столетие до нашето съвремие. Нощувка.


Ден 3 04.12.21 Събота
Закуска. Екскурзия до Дрезден, Германия (включена в цената). Само на 140 км. от Прага се намира очарователният немски град  Дрезден, намиращ се в Саксония - един от най-красивите и интересни със своята история градове в Централна Европа. Неговата трагична съдба, свързана с бомбандировките през Втората световна война, в съчетание с невероятния разцвет на изкуството и културата през 18 век по време на владетеля Август Силния, го правят неповторим.
Разходка из изключително красивите улички на града със уникална архитектура В Дрезден, бихме могли да посетим дворцовия комплекс Цвингер със съкровищницата на Август Силния –„Зелените сводове“ „Балконът на Европа“ (вход срещу допълнително заплащане). Тук се намира и известната картинна галерия „Старите майстори“,  в която можете да видите световни произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. В документ, датиращ от 1434 г., са открити следи от съществуването на коледния базар Щризелмаркт. Историята разказва за коледен базар, създаден в Дрезден, по-специално Striezelmarkt, който предлага сладкиши, които са типични за германските коледни традиции. Striezel, известен като Stollen, е отличителният коледен хляб от града. Представлява втасано тесто, пълнено със захаросани плодове, сушени плодове и покрито с пудра захар. Не забравяйте да се насладите и на чаша греяно вино по време на вашата разходка. Завръщане в Прага. Нощувка.

Ден 4 05.12.21 Неделя
Закуска и освобождаване на хотела. Преди обратния ни полет към България, ще имаме възможността да разгледаме още няколко кътчета на прекрасната Прага. Отправяме се към  Страховски манастир, в който ще разгледаме прочутата в цял свят барокова Страховска библиотека и по желание освежаване с бутикова манастирска бира Св. Норберт. Ще видим църквата Лорета отвън и ще продължим разходката по тесните криволичещи улички на „Новия свят“, предградие на Храдчани и любимо място на известни личност като Мадона, Ричард Гиър и др. Ще кажем довиждане на Прага с прекрасен обяд на корабче по Вълтава (включен в цената), за да може да се видим красотата на града от един по-различен ъгъл. За добре дошли на корабчето ще опитате и известния ликьор Бехеровка. Обядът  на корабчето е с богата шведска маса - супи, печени меса - пражка шунка, салати, сладкиши и др.  По време на този близо двучасов круиз, ще можете да се насладите на Прага и да разберете част от беседите на екскурзовода, които не сте могли по време на пешеходната обиколка.  Ще чуете легенди, предания и интересни факти, разкриващи защо Прага е незабравима. Беседата ще бъде обогатена и от музика на Сметана и Антонин Дворжак " Вълтава" и "Из Новия свят" / основен акцент от тази симфония звучи при излитането на Аполо 13 /. Едва ли има по-прекрасен начин да завършим нашето кратко, но пък богато и изпъстрено с множество емоции пътешествие.
След приключване на разходката с корабче, ще се отправим към летището за полет до София в 16:25 ч. Кацане в 19:10 ч.


София - Прага - София

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ДАТАИ:
11.02.2022 - 15.02.2022 - СВЕТИ ВАЛЕНТИН
08.03.2022 - 11.03.2022 - 8-МИ МАРТ
 
EA Hotel Downtown 4* Възрастен в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен:
11.02.2022 - 15.02.2022
08.03.2022 - 11.03.2022
540 евро / 1056 лв 615 евро / 1203 лв 510 евро / 998 лв
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София - Прага - София с включени такси и чекиран багаж 23 кг. и ръчен 10 кг. с АК „Бълария Еър“.
  • 3 нощувки със закуски в централно разположения хотел EA Hotel Downtown 4* ;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 EUR със ЗД „Мондиал Асистън“ включваща Covid ;
  • Посещение на пивоварна „Старопрамен“ с включен обяд;
  • Целодневна екскурзия до Дрезден с посещение на първите Коледни базари в Европа;
  • Туристичесна пешеходна обиколка на Новия и Стария град;
  • Туристическата разходка до Храдчани или Двора на лъвовете;
  • Панорамен круиз по река Вълтава с включен обяд.
Цената не включва:
  • Допълнителни входни такси за посещение на обекти извън програмата;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Начин на плащане:
  • Депозит 100 EUR или 200 лева при записване;
  • Доплащане до 15 дни преди датата на отпътуване!
  • Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта.
Забележка:
  • Програмата се осъществаяа при минимум 15 човека с водач от България.
  • Компанията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
  • Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
  • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 Необходими документи:
  • Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане;
  • Деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.
ВАЖНО!  Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия:
  • Програмата е изпълнима САМО за ваксинирани или преболедували лица над 12 г.
  • Деца до 12г. са освободени от изискване за тестване, зелен сертификат и попълване на формуляр.
Ваксинирани лица са:
Лица, които имат национален Сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, издаден в държава-членка на Европейския съюз като от ваксинацията са минали:  не по-малко от 14 дни от прилагане на втората доза от ваксините, които се поставят двукратно или не по-малко от 14 дни от прилагане на дозата от ваксините, които се поставят еднократно и което не проявява никакви симптоми на заразяване с COVID-19;

Преболедували COVID-19 лица са:
Лицата, които нямат клинични симптоми на заболяването, преминали са през изолация и от деня на първия позитивен резултат от RT-PCR тест за наличието на SARSCoV-2 са изминали поне 11 дни, не повече от 180 дни, които могат да представят сертификат за преболедуване на заболяването COVID-19.    

ВАЖНО!  Задължително изискване за всички пътници над 12г. е попълване на електронен формуляр, не по-късно от 48 ч. преди полет от https://plf.uzis.cz/.
 
Стандартни такси за прекратяване:
  • Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
  • От деня следващ деня на подписване на договора до 20 календарни дни преди датата на отпътуване такса в размер на 100 лв. на турист;
  • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
  • Под 15 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет; автобус / минибус; корабче; градски транспорт.
Застраховка  „Отмяна на пътуване“
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Мондиал Асистънс” можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.


16/01
Етикети
прага - градът на 100-те кули , очарованието на прага чехия , почивки прага , прага екскурзии , прага - градът на 100-те кули 2022 , самолетна екскурзия прага , почивки прага , прага чехия , екскурзии прага , екскурзии чехия , екскурзия в чехия , praga ekskurzii , очарованието на прага чехия , ekskurzii praga , ekskurzia do praga , екскурзия до прага , прага екскурзии , екскурзия до прага , прага чехия , екскурзии прага , екскурзия до прага , прага - градът на 100-те кули 2022 , самолетна екскурзия прага , прага екскурзии , прага екскурзии , прага 2022 , почивки прага , чехия екскурзии , чехия , samoletni ekskurzii , очарованието на прага , ekskurzia do praga , прага екскурзии , чехия , ekskurzii praga , praga , прага , praga , почивка в чехия , pochivki praga , екскурзия с автобус , прага , оферти прага чехия , ekskurzia do praga , хит оферта , екскурзии прага , софия-прага , ekskurzii praga , екскурзии чехия , прага чехия , очарованието на прага чехия , чехия екскурзии , очарованието на прага , екскурзии прага , чехия екскурзии , прага , ekskurzii praga , pochivki praga , ниски цени , прага , pochivki praga , екскурзии прага , почивки чехия , екскурзии чехия , екскурзии прага , прага екскурзии , почивки чехия , екскурзия прага , екскурзии прага , екскурзия до чехия , чехия , екскурзии прага , ekskurzii praga , екскурзия прага , ekskurzii praga , почивка в прага , екскурзия в прага , очарованието на прага , екскурзии чехия , прага екскурзии , екскурзии чехия , прага , прага почивка , ekskurzii praga , топ оферта , екскурзии прага , чехия екскурзии , praga , чехия екскурзии , ekskurziq do praga , прага 2022 , информация за прага , чехия екскурзии , прага почивка , екскурзия до прага , екскурзии чехия , ekskurzii praga , екскурзия до прага , praga ekskurzii , praga ekskurzii , чехия , хит цени , оферти екскурзии , почивки чехия , екскурзия прага , ekskurziq dp praga , ekskurzii praga , прага почивка , ekskurziq do praga , самолетна екскурзия прага , praga samolet , ekskurziq do praga , екскурзии чехия , екскурзия до прага , софия-чехия , прага екскурзии , прага екскурзии , екскурзия до прага
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах