Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до КУБА

Оферта номер: Е2409
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни -7 нощувки
ХАВАНА, САН ФРАНЦИСКО ДЕ ПАЛМА, КОХИМАР, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Среща на летище София в 05.00 ч. сутринта, Терминал 2. Самолетен полет София – Париж в 07.00 ч. с „Air France”. Кацане в Париж в 09.10 ч. Полет Париж– Хавана в 14.10 ч. Кацане на международното летище в Хавана в 19.35 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.

Ден 2
Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро, булевард Малекон, Площадът на револязията с мемориала на Хосе Марти. В стъклен павилион зад сградата неречен „ Мемориал Гранко“ е увековечен десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 револяционери. По желание за обяд ще посетим популярното заведение „La Floridita”, където писателят е идвал често . След това ви предлагаме да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. на терасата на хотел „Ambos Mundos”. След обяд - свободно време с възможност за пазаруване или с нашия екскурзовод по желание посещение на музея на рома. Вечерта ви предлагаме посещение по желание на типичен кубински клуб , където се танцува салса и вие може да се насладите на кубинската музика и танци или вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.

Ден 3
Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим праисторическата долина Винялес, най-старата геологическа формация в Куба и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури. Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана.

Ден 4
Закуска. Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ви очаква – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” , която включва посещение на музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги, След това ще направим пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него.. Ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар и ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. Тук ще имате удоволствието да обядвате или да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Варадеро и настаняване в хотел 4* или 5* на база All Inclusive . Свободно време за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини. Вечерта ви се предлага забавна програма с музика и приятна хореография Нощувка във Варадеро.

Ден 6
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание се предлага посещение на делфинариума , където ще имате възможност да се насладите на шоуто на делфините и при желание да плувате или да се снимате с тях. Нощувка във Варадеро.

Ден 7
Закуска. Отпътуваме за Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа (Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V). Разглеждане на централната част на града с двореца „Палацио дел Валле”, красива сграда, построена в неоготически стил, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. По желание посещение на театъра „Томас Тери’’. Привечер продължаваме към Тринидад. Пристигане в Тринидад и настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

Ден 8
Закуска. Туристичаска обиколка на Тринидад, който е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век. Обявен е от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Градът е запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център на отглеждане и преработка на захарна тръстика. Градът е известен като най-колониалният град в Куба. Посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години; ‘’Плаза Майор’’ и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей или посещение на градски исторически музей. Посещение на бар Канчанчара, за да се насладите на едноименния коктейл. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

Ден 9
Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж на красивия бряг на Карибско море. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

Ден 10
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до международното летище в Хавана. В 20.10 ч. – самолетен полет Хавана – Амстердам с “KLM”.

Ден 11
Пристигане в Амстердам в 10.30 ч. В 17.45 ч. – полет Амстердам- София с “KLM”. Пристигане на летище София в 21.30 ч.


1. В цената са вкючени:
  • самолетни билети за международните полети София – Париж – Хавана; Хавана – Амстердам – София с ‘’Air France’’ и “KLM’’;
  • летищни такси за международните полети – 969 лв/495 евро (07.03.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 9 нощувки със закуски 6 обяда и 5 вечери в хотели 4* и 5* в Куба
  • 4 нощувки в Хавана
  • 2 нощувки в във Варадеро на база  All  Inclusive
  • 3 нощувки  в Тринидад на база  All  Inclusive
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • туристическа обиколка на Хавана – (2-ри ден);
  • посещение на долината Винялес -(3-ти ден);
  • посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури (3-ти ден);
  • разглеждане на квартала Фустерландия – (4-ти ден);
  • екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (4-ти ден);
  • разглеждане на Синфуегос – (7-ми ден);
  • туристическа обиколка на Тринидат – (8-ми ден);
  • наземен транспорт в Куба с туристически автобус.
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език)от водачът, които придружава групата;
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­60 лв. 
 
2. В цената не се включва:
  • виза за Куба – 35 щ. долара;
  • такса за обработка и подаване на документите за виза за Куба – 40 лв;
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 100 000 лв, Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ –Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 25 лв (за лица до 70 год.), 50 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора.
  • вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей) ) 2-ри ден - без трансфер - 30 евро/- с включен трансфер – 60евро
  •   посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен   трансфер) - 160 евро   (4-ти ден); 
или
  • посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   135 евро (4-ти ден)
  •  обиколка на Варадеро с автобус Hop On Hop Off – 13.53 CUC – около 12 евро – входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място  -5-ти ден
  • посещение на делфинариума с транспорт включва: - шоу на делфини – 35-40 мин. – 80 лв. При желание за снимка с -делфините се доплаща 15 лв. – 6-ти ден
  • специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините – 180 лв – 6-ти ден
   
  •     допълнителни мероприятия (плащат се на място)
  • посещение на  театъра Томас Тери – 2 кука (7-ми ден)


*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Куба не съответства  на критериите за категоризация на хотелите в Европа.                                                             
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси отнстрана на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 4 550 лв/ 4 650 лв са за човек в двойна стая.
 -   Доплащане за единична стая  –  945 лв. - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
 
4.  Начин на плащане:
 - в брой (в офиса на ТО)      
- по банков път        
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  2 200  лв

Информация за хотелите :
ХАВАНА – FOUR POINTS BY SHERATON  5 * https://www.fourpoints-sheratonhavana.com/
ВАРАДЕРО– FIESTA AMERICANA PUNTA VARADERO 4*
https://www.fiestaamericanapuntavaradero.com/
ТРИНИДАТ – MEMORIES TRINIDAT DEL MAR 4* https://www.memoriestrinidaddelmar.com/


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 550 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 650 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

26/01
 
 
Етикети
пролет , почивка варадеро 2022 , организирана почивка куба , сезон 2022 , оферти куба , екскурзия сиенфуегос , организирана екскурзия куба , почивка в куба 2022 , зима , екзотични почивки с водач , самолетни екскурзии , екзотични дестинации , екскурзия хавана , оферти за екзотични екскурзии , идеи за пътувания , оферти за куба , nova godina v cuba 2022 , екзотични дестинации , екзотична програма , почивка в куба 2022 , oferti za pochivki , оферти от топ травелс , оферти от топ травелс , варадеро , екзотична почивка куба , нова година екзотични дестинации , оферти за 2022 , kuba s vodach , почивки , оферти за почивки , екскурзия в куба , пътуване куба , nova godina cuba , самолетна почивка , екзотични екскурзии с водач , havana , pochivki , куба , nova godina ekskurzia , ekskurzii cuba , екзотична програма , havana , habana , самолетна екскурзия , nova godina 2022 , ekskurzii cuba , почивка в куба , havana , новогодишна почивка , organizirana ekskurzia kuba , ekzotichni ekskurzii , новогодишна екскурзия , идеи за пътувания , топ травелс , varadero , нова година , oferti za ranni zapisvania , samoletni ekskurzii ot sofia , самолетни екскурзии от софия , почивка в куба 2022 , почивка в куба , toptravels , екскурзия нова година в куба , хавана , почивка варадеро , екскурзия куба , nova godina cuba , оферти 2022 , самолетни почивки , нова година в куба 2022 , екскурзия куба 2022 , ekzotichni pochivki s vodach , pochivki , новогодишна почивка , куба с водач , почивка в куба 2022 , нова година в куба почивка , pochivki varadero , ekzotichni pochivki , samoletni pochivki ot sofia , сезон 2022 в куба - хавана и варадеро , ekzotichni ekskurzii s vodach , екскурзия хавана , ekskurzii , куба , oферти , планината ескамбрей , екскурзия нова година в куба , ресторант “paladar” , почивка в куба ранни записвания , екзотични екскурзии с водач , 2022 в куба - хавана и варадеро , organizirana pochivka kuba , топ травелс , екзотични екскурзии , оферти за ранни записвания , екзотични почивки , екскурзия нова година , целодневна обиколка на хавана , trinidad , екзотични програми , куба , почивка варадеро 2022 , нова година екзотични дестинации , нова година почивка , почивка варадеро 2022 , хавана , екскурзии , нова година , nova godina v cuba 2022 , хотел gran memories varadero , новогодишна почивка , пътуване куба , habana , самолетна почивка , хавана , ekskurziq 2022 , нова година почивка , pochivki varadero , тринидад , хавана 2022 , ekzotichni oferti kuba , oferti za ekskurzii , 2022 в куба , samoletni ekskurzii , programi za cuba , oferti , хавана 2022 , новогодишна екскурзия , оферти за екскурзии , новогодишна екскурзия , варадеро , 2022 в куба , ресторант „bodeguita del madio“ , pochivki cuba , нова година в куба почивка , почивка варадеро 2022 , samoletni pochivki , екзотични дестинации , nova godina pochivka , oferti za ekzotichni ekskurzii , ekzotichni ekskurzii s vodach , самолетни почивки от софия , nova godina ekskurzia , екзотични програми , екзотична почивка куба , екскурзия в санта клара , toptravels , екзотични дестинации , varadero , pochivki cuba , ekzotichni pochivki s vodach , varadero , оферти за куба , хотел memories miramar 4* , turkish air , екскурзия в куба 2022 , екзотични оферти куба , почивка в куба ранни записвания , есен , oferti kuba , екскурзия , почивки , почивка нова година в куба , куба промоции , екзотични почивки с водач , новогодишна почивка , самолетна екскурзия , варадеро , нова година в куба , новогодишна екскурзия , programi za cuba , почивка варадеро , почивка нова година в куба , nova godina pochivka , куба промоции , kuba
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах