Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Санкт Петербург и Москва - столиците на имперска Русия

Оферта номер: Е2432
Вид транспорт: Самолет Самолет
Oбслужване на български език!
София - Санкт Петербург - Москва - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Излитане от Терминал 1 на летище София за Санкт Петербург с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Пристигане на летището в Санкт Петербург. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език:  Дворцовият площад със Зимния дворец; Площадът на изкуствата; "Невски проспект"; Марсово поле; Лятната градина; паметникът на Николай I; Площадът на декабристите с паметника на Петър Велики; Генералният щаб на руската армия; Колоната на Александър; Мраморният дворец; бившето търговско пристанище на града. Посещение на Петропавловската крепост и катедралата "Св. Петър и Павел", където са погребани руските императори от времето на Петър I насам. Посещение на катедралата "Исакиевски събор". Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време в Санкт Петербург (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:

1. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ермитаж - един от най-големите и най-старите в света културно-исторически музеи, където се съхраняват богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура в периода 6 в. - 19 в. Обяд в ресторант.

2. Екскурзия с местен екскурзовод на български език до Царско село (днешният град Пушкин) – посощение на Екатерининския дворец и дворцовия парк - блестящ паметник на световната архитектура от края на 18 в. до началото на 20 в. 

3. Туристическа програма по желание: в 00:00 ч. разходка с корабче по река Нева за наблюдение на подвижните мостове с включени трансфери от и до хотела (разходката с корабче продължава около 2 часа).Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време в Санкт Петербург (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:

1. Екскурзия до Петерхоф – перлата на руското изкуство, град на паркове, дворци и фонтани, служил за лятна резиденция на руските императори в продължение на два века. Петерхоф е построен по заповед на Петър Велики в чест на победата на Русия над Швеция по време на Северната война. Централно място заема Големият Дворец с великолепния си интериор, а трите монументални каскадни фонтана водят към Долния парк – истински шедьовър със своите 173 фонтана. Посещение на Големия дворец с местен екскурзовод на български език. Свободно време. Отпътуване обратно за Санкт Петербург с моторно корабче по Финския залив на Балтийско море. 

2. Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка" с включени вариете шоу и вокално-инструментален ансамбъл. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свобдно време в Санкт Петербург (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: екскурзия на български език в Юсуповския дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до ж.п. гарата за отпътуване с високоскоростния влак "Sapsan" за Москва (пътуването продължава около 4 часа). Пристигане в Москва. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език в Москва - столица на Русия от XV век, политически, икономически, научен, исторически и бизнес център, в който се заражда силата и величието на страната: Катедралният храм "Христос Спасител"; Московският държавен университет - най-престижното висше училище в Русия; паркът Воробьови гори, от където се открива невероятна гледка към града и река Москва; хълмът Поклонная гора с парка на победата. Пешеходна разходка в Москва с местен екскурзовод на български език: Червеният площад - централният площад на руската столица; мавзолеят на Ленин; ГУМ - универсален магазин със статут на архитектурен паметик, построен в псевдо-руски стил; държавният исторически музей; храмът "Свети Василий Блажени"; Стари Арбат – калдъръмен пешеходен пасаж от тесни улички и едно от най-популярните места за срещи и пазар в Москва. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на уникалната колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3 часа). Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свобдно време в Москва (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:

1. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурният комплекс, Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенски, Архангелски и Благовещенски събор. Екскурзия на български език в Оръжейната палата – Московски музей-съкровищница, част от Големия Кремълски дворецВ нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа).

2. Разходка с корабче по р. МоскваАтрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдава Кремъл, Покровският събор, Големият каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Паркът на културата, Новодевическият манастир и др.Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време в Москва или туристическа програма по желание: целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад (65 км) – град от т. нар. „Золотно колело” на Русия с включен обяд. Посещение на манастира „Троице-Сергиева лавра” – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Разглеждане на Троицки събор – главен храм, първото каменно здание в Лаврата, построено през 1422-1423 год. Връщане в Москва. Трансфер до ж.п. гарата за отпътуване с високоскоростния влак "Sapsan" за Санкт Петербург. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 8

Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Кацане на летище София (Терминал 1).

Цената включва
  • Самолетен билет и летищни такси София - Санкт Петербург - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен 1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)
  • Всички трансфери, описани в програмата
  • Билет Санкт Петербург - Москва - Санкт Петербург за високоскоростния влак "SAPSAN" (2-ра класа)
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Azimut Saint Petersburg" **** (или подобен) в Санкт Петербург
  • 3 нощувки със закуска в хотел "Izmailovo Vega" **** (или подобен) в Москва
  • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език
  • Посещение на Петропавловската крепост и Исакиевския събор с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
  • Панорамна обиколка на Москва с местен екскурзовод на български език
  • Пешеходна разходка по Червения площад и Стари Арбат с местен екскурзовод на български език
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
  • водач екскурзовод


Цената не включва
  • PCR тест (при необходимост)
  • Виза за Русия (заплаща се задължително с депозита)
  • Посещение с местен екскурзовод на български език на Ермитаж
  • Екскурзия с местен екскурзовод на български език до Царско село
  • разходка с корабче по река Нева за наблюдение на подвижните мостове
  • Екскурзия до Петерхоф
  • Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка"
  • посещение на Юсуповския дворец с местен екскурзовод на български език
  • посещение с екскурзовод на български език в Третяковската галерия
  • Екскурзия на български език в Кремъл и посещение на Оръжейната палата
  • Разходка с корабче по р. Москва
  • целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад с включен обяд
  • Градски транспорт в Москва (55 RUB - еднопосочен билет, 218 RUB карта за 24 часа)
  • Градски транспорт в Санкт Петербург (45 RUB - еднопосочен билет, 355 RUB за 10 пътувания в рамките на 7 дни)
  • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 
  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист / 60 BGN
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист / 99 BGN
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист / 139 BGN
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение) / 49 BGN
Виза за Русия с включена такса за обработка на документи (заплаща се задължително с депозита) до 100 години / 135 BGN
Разходка с корабче по река Москва (с включен трансфер от и до хотела и местен екскурзовод на български език) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 85 BGN
от 2 до 11 години / 99 BGN
Нощна разходка с корабче "Подвижните мостове в Санкт Петербург" по река Нева - (с включен трансфер от и до хотела и местен екскурзовод на български език) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 99 BGN
Вечеря в емблематичния ресторант "Тройка" с включено вариете шоу и вокално - инструментален ансамбъл на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 109 BGN
Посещение на Ермитаж с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи от 2 до 11 години / 85 BGN
Екскурзия до Царско село с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за Екатерининския дворец) на турист при минимум 20 туристи от 2 до 11 години / 109 BGN
Екскурзия до Петерхоф с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за Големия дворец и Долния парк и връщане от Петерхоф до Санкт Петербург с моторно корабче) на турист при минимум 20 туристи от 2 до 11 години / 149 BGN
Посещение на Юсуповския дворец с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 89 BGN
Посещение на Третяковската галерия с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 89 BGN
Екскурзия в Кремъл с местен екскурзовод на български език с включено посещение на Катедралите и Оръжейната палата (с включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 109 BGN
Целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад с включен обяд на турист при минимум 20 туристи от 2 до 11 години / 169 BGN
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в двойна стая) от 2 до 11 години / 39 BGN
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая) от 2 до 11 години / 65 BGN


Пояснения:
  • Необходим брой за осъществяване на екскурзията : 40 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
  • Хотели по програмата: В Санкт Петербург: Хотел Санкт Петербург 3*+ - //www.hotel-spb.ru/. Разположен е в историческия център на С. Петербург, на Пироговска крайбрежна на р.Большая Невка, в непосредствена близост до р.Нева. Настаняването е в стаи супериор – изцяло реновирани, модерно обзаведени. //www.hotel-spb.ru/hotel-spb.nsf/ru/superior. От хотела се открива атрактивна гледка към крайцера "Аврора" в р. Нева.
  • В Москва: Хотел Best Western Vega 4* - //hotel-vega.ru/. Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл. На 50 м. от хотелския к-с - ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.
  • Полетното разписание е посочено в местно време. Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • Условия за резервация : Депозит – 35% от общата сума на резервацията/ Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
  • Необходимите документи за издаването на туристическа виза са: Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Цветна снимка 3,5x4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); Попълнена подробно визова анкета (формулярът се изпраща допълнително след потвърждение на резервацията.)
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за Русия, е необходимо да притежават предварително издадена виза. Агенцията оказва съдействие при издаване на виза, за което са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане; копие на страниците със снимката от паспорта; попълнена анкетна карта (предоставя се от агенцията); актуална цветна снимка с размери 3,5 x 4,5 см. Туристите, които пристигат в Санкт Петербург с круизен кораб могат да пребивават до 72 часа в Русия без виза, но трябва да носят паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването. Туристите, които пристигат в Санкт Петербург със самолет и пребивават само на територията на Ленинградска област, е необходимо да притежават предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие при издаването на електронна виза, за което са необходими следните документи: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане, попълнена анкетна карта (предоставя се от агенцията); актуална цветна снимка в JPEG формат с размери 3,5 x 4,5 cm.

13/02
Етикети
беларус , toptravels , индонезия , антигуа , белгия , екскурзия до москва , мароко , ekskurzia 2022 , латвия , бахрейн , екскурзия , москва , испания , сащ , йордания , хърватия , почивка в москва , молдова , ekskurzia do rusia , финландия , програми , санкт петербург , франция , още оферти от топ травелс , екскурзия 2022 , босна и херцеговина , кувейт , полша , почивка на ниска цена , pochivka v rusiq , албания , монголия , перу , препоръчайте ми хотел , алжир , екскурзия за белите нощи в русия , монако , боливия , саудитска арабия , москва и санкт петербург , екскурзия до русия , санкт петербург , бермудски острови , русия , китай , мексико , москва и санкт петербург , българия , естония , аржентина , словакия , белите нощи в петербур , япония , индия , екскурзия за белите нощи в петербур от бургас , канада , австралия , сингапур , оае , зимбабве , чили , филипини , екскурзия в москва , сирия , черна гора , екскурзии русия , препоръчан хотел , бразилия , коста рика , литва , бели нощи в русия , иран , екскурзия до санкт петербург , кипър , етиопия , екскурзия до русия , русия , pochivka v rusia , pochivka 2022 , лихтенщайн , екскурзии русия , екскурзия на ниска цена , programi ot top travels , германия , мадагаскар , samoletni bileti , малдиви , украйна , самолетни билети , шри ланка , кения , русия 2022 , доминиканска република , австрия , топ оферти , екскурзи в русия , казахстан , екскурзия до москва с екскурзовод , moskva i sankt peterburg 2022, екскурзия в санкт петербург , топ травелс , куба , тайланд , унгария , киргизстан , ekskurziq do moskwa i sankt peterburg , дания , ирландия , москва , оман , бутан , пакистан , южна корея , швеция , виетнам , почивка русия , почивка русия , русия , тайван , нова зеландия , исландия , toptravels.bg , судан , белите нощи в санкт петербур , pochivka , туркменистан , сърбия , малта , ekskurziq do sant peterburg i moskwa , екскурзия до русия , катар , санкт петербург , нидерландия , армения , екскурзия с екскурзовод на български до русия , ekskurzia , македония , словения , top oferti , замбия , pochivka na ploshtada , турция , люксембург , узбекистан , малайзия , мавриций , либия , почивка 2022 , италия , швейцария , танзания , юар , гана , хонконг , тунис , niski ceni , ekskurzia v rusiq , египет , ливан , барбадос , екскурзия в русия , гърция , северна корея , непал , po`iwka w rysiq , русия , португалия , ekskurziq rusiq , сейшели , екскурзия в санкт петербург и москва , румъния , норвегия , френска полинезия , оферти , нигерия , екскурзия до санкт петербург с екскурзовод , чехия , великобритания , израел , почивка , ekskurziq do peterburg i mokva , ниски цени , бахамски острови
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах