Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург, Белите нощи

Оферта номер: Е2435
Вид транспорт: Самолет Самолет
01.06 -31.08.2022 7 нощувки
София-Москва-Санкт Петербург


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург
Приказното сияние на Белите нощи

Дати 2022: 1 юни - 8 юни, 8 юни - 15 юни, 15 юни - 22 юни
22 юни - 29 юни, 29 юни - 6 юли, 6 юли - 13 юли
13 юли – 20 юли, 31 август - 7 септември


 
Пакетна цена на турист:  от 2659 лв

Програма на екскурзията:
 
Сряда. Излитане от София Терминал 2 в 15:10 ч. с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи премиум бизнес. Нощувка.
Четвъртък. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
Петък. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на  Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, дворецът  впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк.Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
Събота. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан – втора класа. Пристигане, посрещане. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите  Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение  на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург. Посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Азимут 4* в стандартни стаи. Нощувка.
Неделя. Закуска. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Обяд в ресторант в града. Разглеждане на Исакиевски събор - най-големият  храм в Петербург, за чиято украса са използвани повече от 400 кг злато и Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори. Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните  руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Нощувка.
Понеделник. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца (продължителност на програмата около 5-6 часа). Трансфер до хотела. Нощувка. 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов", която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от и до хотела. Цена - 99 лв на турист при минимум 15 туриста
Вторник. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг.  Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 6 часа).Нощувка.
Сряда. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София  на България Еър в 19:20 ч, пристигане в 22:50 ч.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

Вид използван транспорт: Самолет, Влак, Автобус

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

!ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни или трима възрастни и дете. Настаняване на 2 възр.+ 1 турист на доп.легло е съответно: в хотел Азимут в стая стандарт на сгъваемо легло, а в хотел Делта - в стая лукс - при  потвърждение на наличност.

Необходими документи за издаване на руска виза:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане
  • Минимум 2 свободни страници в паспорта
  • Визова анкета, попълва са в съдействие с ТО
  • 1 цветна снимка от последните 3 месеца 3,5 Х4,5 см на бял фон без очила

Условия за резервация: 200 лв депозит на турист, 50% от пакетната цена - 45 дни преди дата на заминаване, пълно плащане 30 дни преди дата на заминаване.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 45  до 30 дни преди датата на пътуването, дължи неустойка от  50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 30-0 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото, без да дължи неустойка, и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

В случай на невъзможност да се осъществи пътуването поради развитие на епидемиологичната обстановка, Туроператорът се задължава да възстанови внесената от Потребителя сума в 14 дневен срок от настъпване на промяната в условията на пътуване между България и Русия.

Цената включва
  • самолетен билет  София - Москва - Санкт Петербург - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
  • 3 нощувки със закуска  в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
  • 4 нощувки със закуска в хотел Азимут  4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
  • 2 обяда в ресторанти в Москва
  • 1 обяд в ресторант в Санкт Петербург
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
  • входни такси за посещаваните музеи и дворци  по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • медицинска  застраховка (с покритие 50000 € )
  • тур-лидер, представител на  туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, мин. вода
 
 
Цената не включва
  • ПСР при необходимост на преференциална цена от 60 лв с ваучер на ТО
  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 130 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 цветна снимка паспортен формат.
  • В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза/ въвеждане на електронна виза или друго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 год - 25 лв. на турист
  • Застраховка отмяна на пътуване, препоръчителна
  • Допълнителни екскурзии по желание: Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург с екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева, цена - 99 лв на записан турист при минимум 15 записани туристи.
  • 48/02
Етикети
със самолет до санкт петербург , екскурзия до санкт петербург , екскурзия санкт петербург приказното сияние на белите нощи , по ниски цени , екскурзия до русия 202 , приказното сияние , 2022 русия , samoletna ekskurziq , pochivka v sankt peterburg , почивка в русия , санкт петербург приказното сияние на белите нощи 2022 , чартърна програма санкт петербург , информация от топ травелс , хит цени , rusiq , санкт петербург , top travels rusiq , toptravels , приказното сияние на белите нощи , русия , санкт петербург почивка , top travels rusia , pochivka v rusia , top travels , приказното сияние на белите нощи , санкт петербург екскурзия , top travel , приказното сияние на белите нощи , екатерина велика , sankt peterburg , почивка в санкт петербург , санкт петербург приказното сияние на белите нощи , belite noshti , екскурзия до русия , top travels русия , пулково , ермитраж , зимния дворец , санкт петербург , мостовете на река нева , меншинковкия дворец , екскурзия до русия санкт петербург , белите нощи , санкт петербург , царское село , самолетна екскурзия , резервирайте при нас , екскурзии русия 2022, русия , разходка с лодка , екскурзии , top travels , петерхорф , кехлибарена стая , санкт петербург приказното сияние на белите нощи 2022 , почивка в русия , екскурзия до русия , чартърна програма , санкт петербург приказното сияние на белите нощи 2022 , top travels санкт петербург , санкт петербург , санкт петербург приказното сияние на белите нощи , санкт петербург приказното сияние на белите нощи 2022
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах