ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 7 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕРИ И ПАКЕТ 4 ЕКСКУРЗИИ Дати на отпътуване от 26.09.2023 до 30.03.2024/7 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2023         

Магията на Месопотамия с директен полет

Оферта номер: Е2437
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 нощувки / 8 дни от 31.03.2023 до 23.10.2023
София Невшехир Адана Газиантеп Шанлъурфа Мардин Немрут Адъяман Кападокия София
Цена от: 1555.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
02.10.2023 1167.00 лв Запитване
06.10.2023 1167.00 лв Запитване
09.10.2023 1167.00 лв Запитване
13.10.2023 1167.00 лв Запитване
16.10.2023 1167.00 лв Запитване
20.10.2023 1167.00 лв Запитване
23.10.2023 1167.00 лв Запитване


Програма
1 ДЕН
.


 София – Летище Невшехир – Адана (286 км)
Излитане от София за Невшехир с директен чартърен полет. Кацане на летището в Невшехир. Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до Адана. Спирка за обяд и почивка. След пристигане в Адана разглеждане на каменния мост на река Сейхан, построен по нареждане на Римския император Хадрианус. Мостът е свързвал Европа и Азия и се счита за най-стария все още действащ мост в света. Ще видите също джамията на Сабанджъ – един от символите на града, построен до брега на река Сейхан в класически Османски стил, джамията Адана или така наречената Джамия на кюлийето и Часовниковата кула. Свободно време в старата чаршия на града.
Настаняване. Нощувка.

 

Втори ден: Адана – Газиантеп (225 км)

След закуска отпътуване за град Газиантеп. След пристигане, посещение на музея на мозайките Зеугма, в който е преместен цял древноримски град – ЗЕУГМА. Уникален като архитектура, с площ от 30 000 m², разполага с 2 448 m² мозайка отпреди 4 век пр. Хр. Това е най-големият музей на мозайките в света. Най - интересният му експонат е направеното от малки камъчета лице на циганка, за което се предполага, че е лицето на Александър Македонски. Свободно време за обяд. Газиантеп е известен с различните си кулинарни изделия и се препоръчва да обядвате в типичен за района ресторант, за да се усетите атмосферата на града. След обяд разглеждане на крепостта на града отвън, стария град, чаршията за медни изделия, нанове/безистени, които са превърнати в магазини или ресторанти. Настаняване. Нощувка.
 

Трети ден: Газиантеп – Шанлъурфа (160 км)

След закуска отпътуване посока Урфа. По пътя си ще посетите в Халфети. Разходка с корабче и разглеждане на крепостта Румкале от корабчето, посещение на селището Савашан и на Потъналия град. Градът е наречен така, защото след завършването на язовира Биреджик, голяма част от него остава под вода. Това, което оцелява, си заслужава да се види. Отпътуване за Харан. Пристигане и разглеждане на конусните къщи, развалините на древен храм на почитателите на слънцето и кладенца на Авраам. Посещение на кулинарен център и възможност за обяд. След почивка отпътуване за Гьобеклитепе и разглеждане на култовото средище отпреди 11500 години. Ще видите и Прашният хълм – археологически комплекс от неолитната епоха. Най-древният мегалит в света .
Възрастта му е от XII-ІХ хилядолетие до новата ера. Този комплекс е по-стар от Египетските пирамиди. Открит е в началото на 60-те години. Гобеклитепе представлява древно култово съоръжение и е най-древната религиозна постройка. Отпътуване за Урфа. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Градът се е казвал Едеса и Мойсей е живял тук като овчар 7 години преди да се върне в Египет.Тук за пръв път е разрешено на християните да изповядват религията си. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Ибрахим (Авраам  според християнството), е превърнала града в едно от най-важните места за

поклоничество от Средновековието насам. В центъра на града има парк с изкуствено езеро – Езерото на свещената риба (Балъклъ гьол). Там Авраам е бил хвърлен в огъня от Нимрод. Огънят се е превърнал в езеро, а дървата от кладата – в риба. Свободно време в чаршията на Урфа. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
 

 Четвърти ден: Шанлъурфа – Мардин (190 км)

След закуска отпътуване за Мардин. Посещение на Манастира Дейр ал Зафаран, който е една от деветте църкви и манастири в Тур Абдин, включен в предварителния списък на световното наследство от ЮНЕСКО през 2021.
Вътре в манастира има историческа сирийска Библия и свещен камък. Казва се, че тук е създадено първото медицинско училище. Мозайките от периода на основаването му стоят и днес. Една от най-големите особености на манастира, който изглежда като жива история, е че съдържа гробниците на 52 сирийски патриарси.
Разглеждане на медресето Касъмие. Изграждането на медресето Касъмие, разположено под хълмовете в югозападната част на Мардин, започва през Артукидския период и е завършено през 1457-1502 г. по време на управлението на владетеля на Аккойунлу Джихангироглу Касъм Падишах. Според легендите тук е бил убит Касъм паша. Сестра му от тъга, оплаквайи го, разтрива кървавата му риза по стените на този айван. Днес се смята, че следите, които се появяват, когато се излива вода върху тези стени, са следите от кръвта на Касъм паша.
Свободно време за разходки по стария град на Мардин и възможност за обяд. Отпътуване към магнетичния град Мидят. Освен че е известен от сериалите „Съла“ и „Вятърничав“, той е много специален, защото тук живее една от най-древните християнски общности в света, за която почти нищо не знаем. Тези хора наричат себе си сюрани или сирияни и твърдят, че са първите християни, защото са приели Христовата вяра още в средата на I век и все още говорят езика на Христос, който дори в Израел в днешни времена вече не се говори.
Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.

 

Пети ден: Мидят – Немрут – Адъяман (410 км)

След закуска отпътуване за  Немрут.  По път разглждане на  Манастира Moр Габриел, който  се намира в  земите на древна Месопотамия и е един от най-старите православни манастири - втори по святост в света. Това е място, пропито с мистика и много история. Манастирът има история на повече от 1600 години и е един от най-старите действащи, който всяка година е посещаван от хиляди местни и чуждестранни туристи и сирийски общности.
Думата „МОР“ (лилав) означава „господине“, „моят старейшина“ на сирийски. Използва като прилагателно за уважение и почит пред имената на светците. След тази вълнуваща разходка се отправяме към планината Немрут – гробницата на боговете, откъдето се вижда един от най-красивите изгреви на света. Немрут или Нимрод е планина с височина 2134 метра, разположена в близост до върховете Анкар в Анадола, на 60 km от Адъяман. Забележителна е с откритата при върха гробница, датираща от I век пр. Хр. Царят на Комагена Антиох I Теос, който управлява между 69 и 36 г. пр.н.е., построил своята гробница, заобиколена от статуи, високи 9 метра, изобразяващи самия него и божества, въплътени в глава на орел или лъв. Главите на статуите са били отстранени от телата и разпръснати из местността. По следите, оставени по главите, се предполага, че те са отстранени умишлено по време на иконоборството. В култов надпис Антиох декларира, че е построил мястото за вековете и идните поколения, като и от благодарност към боговете и своите предшественици. Потегляне към Адъяман. По път за Адъяман спирка за  панорамно разглеждане на Римската крепост  и Римския мост Сандере и почивка за обяд. Пристигане в Адъяман и настаняване в хотел. Нощувка.
 

Шести ден: Адъяман – Кападокия (445 км)

След закуска отпътуване за Кападокия. По път спирка за обяд в „Пънарбашъ“ или „Гьолбашъ“. След пристигане в Кападокия настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
 

Седми ден: Кападокия

Рано сутринта възможност за панорамна екскурзия с въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане). Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до известното поклонническо място Гьореме (срещу допълнително заплащане – 25 евро). Мястото е прочуто с уникалните по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци - паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Ще видите и светини на православна Византия: школата на Св. апостол Павел, стенни образи на православни светци, библейски сюжети в древни фрески. Посещение на долината Паша Багларъ – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще ви покажем всички стадии на производство. Ще имате възможност да си купите някое от уникалните творения. Вечерта ще имате възможност, при желание, да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 30 евро с включени  напитки  и програма). Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Осми ден: Кападокия

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия (организира се на място) или свободно време. Трансфер до летището в Невшехир за директен чартърен полет до София.


Цената включва
 • Самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет и включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 5 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Всички трансфери, описани в програмата;
 • Всички посещения и екскурзии, описани в програмата;
 • 1 нощувкa в Адана със закуска;
 • 1 нощувкa в Газиантеп със закуска;
 • 1 нощувкa в Шанлъурфа със закуска;
 • 1 нощувкa в Мидят със закуска;
 • 1 нощувкa в Адъяман със закуска;
 • 2 нощувки в Кападокия в хотел 4*/Бутик на база закуска и вечеря;
 • Входни такси за музеите;
 • Екскурзионна програма с лицензиран екскурзовод на български език;
 • Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро и асистанс.
 
 

Цената не включва
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд и вечеря, както и напитките;
 • Всички услуги предложени по желание;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц'';
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 76 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
 • Такса обслужване – 15 евро на човек за целия престой;
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).
 
Хотели
Настаняване Цени Цени с 25% отстъпка
за ранни записвания
Цена на човек в двойна стая 795 ЕUR 675 EUR
Цена на човек в единична стая 1150 EUR 978 EUR
Цена на трети възр. в двойна стая 785 EUR 667 EUR
Цена на дете до 11,99 настанен при двама възр. 775 EUR 659 EUR
Цените за валидни за записвания до 31.12.2022
 
 
Хотели по програмата
Адана Cukurova Park Hotel (или подобен) www.cukurovaparkotel.com.tr
Газиантеп Halfeti Sitimrat Hotel (или подобен) www.sitamratotel.com
Шанлъурфа Guven Hotel (или подобен) www.hotelguven.com
Мидят Akitu Hotel (или подобен) www.akituhotel.com
Адъяман Adiyaman Park Hotel (или подобен) www.adiyamanparkhotel.com
Кападокия Melis Cave Hotel (или подобен) www.melishotel.com

 
Допълнителни екскурзии
Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания - приблизителна цена 240 евро. При записване в България се заплащат 50 евро авансово и се доплащат 190 евро на място. При записване на място цена 250 евро (Деца под 7 год. не се допускат);
 • Кападокийска вечер с напитки и програма – 30 евро;
 • Екскурзия до Гьореме – 25 евро;
 • Ритуал на дервишите – въртящите се дервиши – 25 евро;
 • Екскурзия до подземния град – 30 евро;
 • Джип сафари – 45 евро.
ВАЖНО: Деца до 11,99 г. посещават екскурзиите безплатно с изключение на полета с балон и джип Сафари.
 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1.Плащания:

Авансово плащане от 20% депозит на човек при записване; Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
 

2.Необходими данни за всички пътуващи* :

Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин; Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.
 

3.Анулационни срокове:

 1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
 2. При анулация от 59 до 31 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 20% от цената на пътуването.
 3. Ако направената анулация е 30 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
 
ВАЖНО:
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1=1.
 
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата са калкулирани с параметри
$1000/тон и 1 евро = 1 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което тур оператора ще информира своевременно пътниците.
 
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
Възможно е да настъпят промени. Тур операторът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от оператора причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 
 • Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
 
 • За пътуване до Турция се изисква валиден международен паспорт или лична карта.
Личните документи трябва да са с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
 
 • Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
 
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 

Забележка:

Посочените цени са ексклузивни за обявения период. Минимален брой за осъществяване на програмата – 100 Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

 
29/11
Етикети
софия , септемврийски празници 2023 , ekskurziq do istanbul , кападокия екскурзии , кападокия , лихтенщайн , izgodna ekskurzia , екскурзия с автобус , дания , кападокия екскурзии , top travel , кападокия 2023 , екскурзия до истанбул , швейцария , исландия , мардин , екскурзии турция , екскурзия до кападокия , автобусна екскурзия , екскурзии истанбул , истанбул екскурзии , барбадос , екскурзия в турция , шанлъурфа , турция екскурзии , турция , топ травелс екскурзия в европа , турция , ekskurziq do istanbul , истанбул 2023 , ekskurzii kapadokia , кападокия 2023 , ekskurziq , кападокия екскурзии , ekskurzii kapadokia , kapadokia , ниски цени , top travel , сейшели , екскурзия до турция , екскурзия до кападокия турция , екскурзия до турция , истанбул , екскурзии истанбул , kapadokia , уикенд в турция , невшехир , kapadokia ekskurzii , екскурзия до турция , ekskurzia turcia , екскурзия до кападокия , турция екскурзии , екскурзии кападокия , истанбул , аржентина , ниски цени , черна гора , юар , кападокия , истанбул – императорският град , турция , автобусна екскурзия до кападокия , екскурзия до кападокия турция , либия , екскурзии кападокия , ekskurzia s avtobus , истанбул 2023 , екскурзии кападокия , екскурзии кападокия , автобусна екскурзия до истанбул , кападокия , екскурзия до кападокия турция , toptravels , турция , istanbul , екскурзии турция , украйна , турция екскурзии , ekskurzii kapadokia , кападокия , ekskurzii kapadokia , мардин , истанбул императорски град , istanbul 2023 , газиантеп , екскурзии истанбул , кападокия , екскурзия до турция , истанбул – императорският град , кападокия турция , eкскурзии , екскурзии истанбул , toptravels , турция екскурзии , автобусна екскурзия до кападокия , кападокия екскурзии , истанбул императорски град , зимбабве , кападокия екскурзии , гърция , кападокия екскурзии , екскурзия до кападокия , българия , ирландия , kapadokia ekskurzii , екскурзии истанбул , екскурзия в турция , istanbul , кападокия 2023 , хърватия , канада , екскурзии турция , ekskurzii istanbul , септемврийски празници кападокия 2023 , екскурзия до турция , екскурзии кападокия , истанбул , истанбул , адъяман , ниски цени , египет , естония , топ травелс самолетна екскурзия , kapadokia , екскурзии турция , kapadokia ekskurzii , мадагаскар , адана , малта , кападокия екскурзии , шанлъурфа , ekskurzii kapadokia , top travel , уикенд в истанбул , полша , ekskurzii kapadokia , кападокия , екскурзии кападокия , судан , октомврииски празници , самолет месопотамия , топ оферта , чехия , top travel , турция , почивки , долмабахче , istanbul 2023 , турция , екскурзия до кападокия турция , турция , автобусна програма , ekskurziq do istanbul , ekskurziq do istanbul , мароко , ekskurziq do istanbul , германия , кападокия , екскурзия до истанбул , австрия , софия , кападокия 2023 , екскурзии турция , kapadokia ekskurzii , екскурзия до истанбул , истанбул императорски град , нигерия , истанбул – императорският град , екскурзия до кападокия , ekskurziq do istanbul , ниски цени , кападокия , истанбул екскурзии , ekskurzii kapadokia , куба , ekskurzii kapadokia , белгия , великобритания , екскурзии кападокия , екскурзии истанбул , истанбул 2023 , кападокия 2023 , словакия , екскурзия до кападокия турция , ekskurzia istanbul , екскурзия до кападокия турция , екскурзия в турция , екскурзии истанбул , kapadokia ekskurzii , кападокия екскурзии , екскурзия до кападокия , екскурзия до турция , етиопия , турция , кипър , екскурзии кападокия , турция , екскурзия в турция , екскурзии турция , коста рика , финландия , ekskurzii istanbul , истанбул , екскурзии турция , kapadokia , ekskurzii istanbul , мексико , люксембург , ekskurzii kapadokia , кападокия , екскурзия до турция , top travels , екскурзии кападокия , истанбул – императорският град , кападокия екскурзии , месопотамия , топ капъ , kapadokia ekskurzii , месопотамия , кападокия 2023 , франция , turcia , беларус , kapadokia ekskurzii , месопотамия , кападокия екскурзии , екскурзия 2023 , топ травелс топ оферти , екскурзии истанбул , екскурзия до кападокия , турция екскурзии , kapadokia , кападокия 2023 , адана , перу , ekskurzii kapadokia , екскурзия до истанбул , кападокия , топ травелс автобусна екскурзия , турция , екскурзия месопотамия , топ травелс екскурзия в турция , кападокия , норвегия , автобусна екскурзия до истанбул , турция екскурзии , екскурзия в турция , kapadokia , резервирайте при нас , албания , уикенд в истанбул , екскурзия до кападокия , кападокия , турция екскурзии , уикенд , бахамски острови , автобусна екскурзия , екскурзии турция , турция екскурзии , екскурзия в истанбул , кападокия турция , унгария , тунис , мавриций , istanbul , босфора , алжир , турция , бразилия , доминиканска република , екскурзия в турция , швеция , istanbul , антигуа , разходка по босфора , цена , екскурзии турция , почивка кападокия , почивка кападокия , немрут , екскурзия до кападокия турция , топ цена , ekskurzii istanbul , екскурзия до кападокия , словения , русия , кападокия , kapadokia ekskurzii , кения , екскурзия до кападокия турция , ekskurzii kapadokia , боливия , кападокия , екскурзия до кападокия , босна и херцеговина , италия , ekskurzii kapadokia , гана , немрут , латвия , монако , екскурзия до истанбул , екскурзии турция , септемврийски празници 2023 , екскурзии турция , екскурзия в турция , автобус , истанбул 2023 , молдова , екскурзии кападокия , kapadokia , замбия , екскурзия до кападокия , португалия , септемврийски празници кападокия 2023 , адъяман , турция , испания , турция , нидерландия , екскурзии турция , танзания , кападокия турция , бермудски острови , ekskurzii kapadokia , македония , екскурзии кападокия , газиантеп , топ травелс почивка в испания , toptravels , кападокия екскурзии , екскурзия в турция , румъния , toptravels , сърбия , екскурзия до кападокия , kskurzii kapadokia , екскурзия до истанбул , ekskurzii istanbul , ekskurzii kapadokia , kapadokia , екскурзии турция , weekend v istanbul , ekskurzii istanbul , топ травелс , автобусна екскурзия до кападокия , екскурзия до турция , турция , литва , екскурзия до истанбул , истанбул , невшехир , почивка кападокия , ниски цени , информация от топ травелс , kapadokia ekskurzii
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах