СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители! Цена за ранни записвания!

Оферта номер: Е2484
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски/ 6 вечери
София-Сирия-Ливан -София
Цена от: 4690.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
16.09.2023 4690.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.


 София – Истанбул - Бейрут - Дамаск
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 09.40 ч. за Истанбул. Кацане в 11.10 ч. Следващ полет в 12.50 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 14.40 ч. Продължаване по маршрута в посока Сирия /разстояние 110 км/ и настанявяне в хотел в столицата Дамаск. Вечеря. Нощувка.

Дамаск – пълен туристически ден
Закуска. Никой не може да остане безразличен към Дамаск - най-стария непрекъснато обитаван град в света, датиращ от приблизително 8 000 г. пр.н.е., разположен на кръстопът, на всички важни пътища към Месопотамия, Египет, Арабия. Колкото и да сте чували от медиите за унищожаването и хаоса на войната, градът е успял да съхрани историческо си наследство. Всъщност историческият център (UNESCO) не е претърпял значителни щети. Той все още е структуриран около Виа Ректа – „Правата“ римска улица, която пресича изцяло града от изток на запад и първоначално е била оградена с колони от двете страни. Невероятното е, че все още са останали някои от тях, естествено примесени със средновековни базари и джамии. Наблизо в християнския квартал, посещението на подземната църква Свети Анания е от съществено значение, толкова стара, че е била посетена от Апостол Павел, преди да приеме християнството - събитие, което е документирано в Библията. Едно от задължителните туристически места в Дамаск, което групата ще посети, е джамията на Омаядите, един архитектурен шедьовър, който в началото е бил асирийски храм, след това римски храм на Юпитер, византийска църква, а от 705 г. е джамия. Това е четвъртото най-свято място в исляма, наследило от християнската си епоха мощите на Свети Йоан Кръстител, когото мюсюлманите също смятат за пророк. Туристическата програма продължава с паметника на султан Саладин – обединителя на ислямския свят и завоевателя на Светите Земи. Сред най-добрите базари в Дамаск е напълно покритият Базар Хамидие /Souk al-Hamidiye. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 екскурзия от Дамаск до Босра
Закуска. Отпътуване на юг от Дамаск, където ви предстои да откриете чудотворен град на 120 километра от столицата. Това е Босра, селище, което е изиграло важна роля през периода на Римската империя. Какво е толкова необичайно в града и защо туристите трябва да го посетят? Известен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, древният град Босра има предимно черни сгради. Това е много рядко за римските руини. След като туристите се разходят малко по неговите улици, може да се почувстват като в нощно царство. Въпреки тъмната визия на сградите, селището приканва посетителите да научат повече за неговите тайни и да се опитат да ги разкрият. Необичайно тъмните руини създават фантастична атмосфера на мистерия. Тук ще се посети великолепния театър, направен от черен базалт, изправящ се възхитително срещу опустошенията на времето и който е несъмнено най - добре запазеният театър в света, побиращ 15 000 зрители. Връщане в хотела в Дамаск. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Дамаск – Маалула – Палмира – Хама
Закуска. Отпътуване за Маалула, където предстои спирка и туристическа програма в най – красивия летен курорт на Сирия със своите цветни къщи, накацали по склоновете на планината Каламун, където най – любопитното е, че все още се ползва арамейски, езикът, на който е говорил Исус Христос. В Маалула ще се посети манастира Свети Сергий от IV век, който съхранява един от първите асирийски християнски олтари, както и разположената в планината църква, посветена на Света Текла – вярна сподвижничка на апостол Павел. Някои от иконите и стенописите в тези древни църкви са унищожени, но смятаме, че основната атракция на този обект е нематериална му същност. Жителите на Маалула правят всичко възможно, за да преодолеят травмата от загубата на голяма част от културата си с програми, спонсорирани от правителството. Продължаване по маршрута в посока Палмира. За посещението на обекта се издейства специално разрешително от Министерството на туризма и на отбраната. Палмира (UNESCO) е вълнуващо място, което е било известно със своята кралица-воин Зенобия, която се изправя срещу Римската империя. Мястото е свързано и с легендарната пътешественичка лейди Станхоуп, английска аристократка, която пропилява наследството си за пътуване и през 1817 г. се установява в Палмира, като е призната от местните бедуински кланове. Определено това е най – прекрасния туристически обект в Сирия! Това е спиращ дъха римски град в пустинята...Неговите останки свидетелстват за минало великолепие и оставят незабравим спомен у всеки посетител. Все още могат да бъдат видяни останките от театъра, храма на Слънцето, познат с другото си име Храма на Баал-Шамин, централната колонада, през която са минавали керваните и кралските гробници. Настаняване в хотел в Хама. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Хама - Алепо
Закуска. Хама има специфична атракция, която си заслужава да бъде посетена: поредица от 27-метрови нории - водните колела на река Оронт, които работят приблизително от XII век. Построени са, за да доставят вода в града и да напояват посевите, а днес са туристическа забележителност. Отпътуване за Алепо (UNESCO) - несъмнено много важно място за разглеждане в Сирия, очарователен ориенталски град само на час от турската граница. Въпреки че част от историческия му център е частично засегната, реставрацията вече е в ход и градът дори стартира програма за обучение на местни гидове, защото в Алепо наистина има какво да се види и потокът от туристи всеки ден значително нараства. Най - известната атракция на Алепо е неговата Цитадела от XIII век, която отново отвори врати през 2017 г. Входните врати изглеждат като нещо от „Игра на тронове“, а от върха и се открива най-добрата гледка към града. Базарът на Алепо в миналото е представлявал 23-километрова плетеница от магазини и въпреки, че и тук има последици от войната, вече се възстановява и търговците се връщат към старите си дюкянчета. Ако искате да вземете нещо типично оттук, то си купете сапун от Алепо, но може би възможно най-добрият сувенир от Алепо е да седнете и да си побъбрите на чаша чай със собствениците на сергиите. Голямата джамия в Алепо все още си е там, въпреки че минарето й е разрушено през 2013 г. Датира от XI век и е дело на династията на Омаядите. Туристическата програма продължава с разходка из Стария град, арменския квартал, минаване покрая Бимаристан Ан-Нури – първия Медицински университет на Близкия Изток. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Алепо – Крак де Шевалие – Вади ал Насара
Закуска. Този ден ни предстои да посетим Крак де Шевалие (UNESCO) – перфектния замък. Невероятно майсторство! Това е един от най - солидните и великолепни замъци в света, наследство от походите на кръстоносците из Светите земи. Крак де Шевалие е несъмнено едно от най-важните места за разглеждане в Сирия. Томас Лоранс, известен и като Лоранс Арабски, неслучайно го описва като „най-забележителния замък в света“. Построен е между 1150 и 1250 г. от френски кръстоносци, за да охранява най-важния път, водещ от Антиохия към Бейрут, накрая пада под обсадата на мамелюкския султан Байбарс през 1271 г. По време на Гражданската война в Сирия и той претърпява някои незначителни щети, но правителството направи през 2014 г. всичко възможно да възстанови този обект на ЮНЕСКО от 2006 г. Продължаваме по маршрута, настаняване в хотел във Вади ал Насара – град с предимно християнско население, разположен в близост до границата с Ливан. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Вади ал Насара – Ал-Миштая - Библос
Закуска. Посещение на манастира Свети Георги - исторически гръцки православен манастир в село Ал-Миштая в провинция Хомс в северозападна Сирия. Вероятно манастирът е построен върху останки от древна статуя на древногръцки бог от византийския император Юстиниан I някъде през V век. Съвременната църква е възстановена през 1857 г. Продължаване към ливанската граница Даббусие. Настаняване в хотел в Библос. Нощувка.

Ден 8 Библос - Бейрут
Закуска. Туристическа програма в Библос (UNESCO) или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Продължаване за Бейрут. Начало на туристическата обиколка на магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, разположена в центъра на Бейрут и в близост до Площада на мъчениците. Настаняване в хотел в Бейрут. Нощувка.

Ден 9 Бейрут – долината Бекаа - Баалбек (градът на Слънцето) – Истанбул - София
Закуска. Отпътуване на изток към долината Бекаа с нейните красиви селца, руини и винарни, разположена между двете най-високи в Ливан планински вериги. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс (UNESCO) край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Бакхус. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Продължаване за летището в Бейрут. Полет в 16.00 ч. за Истанбул. Кацане в 18.00 ч. Следващ полет за София в 19.20 ч. Кацане на аерогара София в 20.35 ч.

Цената включва
самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг 3 нощувки в Дамаск в Beit Zaman Boutique Hotel 5***** или подобен 1 нощувка в Хама в хотел Afamia Cham Hotel 5***** или подобен 1 нощувка в Алепо в хотел Chahba Cham Hotel 5***** или подобен 1 нощувка във Вади ал Насара в хотел WADI 4**** или подобен 1 нощувка в Библос в хотел Majestic Byblos Grand Hotel 5***** или подобен 1 нощувка в Бейрут в хотел Radisson Blu Martinez 5***** или подобен 6 вечери /без напитки/ в ресторантите на хотелите/местни ресторанти всички трансфери от/до летището туристическа програма на български език еднодневна екскурзия от Дамаск до Босра посещение на Маалула посещение на Палмира посещение на Хама посещение на Алепо посещение на Крак де Шевалие посещение на манастира Св. Георги посещение на Библос обиколка на Бейрут екскурзия до долината Бекаа и Баалбек (градът на Слънцето) местни екскурзоводи с превод от водача на групата водач от агенцията такса за изготвянето на сирийската виза за цялата група медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR. Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.75 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/, PCR тестове, ако се налагат такива, виза за Сирия – 73 USD, която се заплаща в брой на границата при влизане в Сирия, такса излизане от Сирия (към днешна дата ~2 USD, заплаща се на място в местна валута)

София – Истанбул – Бейрут – Дамаск – Босра - Маалула – Палмира – Хама - Алепо - Крак де Шевалие – Вади ал Насара – Ал-Миштая - Библос – долината Бекаа - Баалбек - Бейрут – Истанбул – СофияДруги:
Намаление за: 3-ти възрастен на допълнително легло - 80.00 лв.
Доплащане за: медицинска застраховка за лица над 65 г. – 20.00 лв., над 75 г. – 40.00 лв.
  за недостигнат минимален брой от 14 туристи и не по-малко от 10 туристи – 235 лв.
  единична стая – 595 лв.
Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сирия и Ливан (не се налага ваксинация).
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус
Начин на плащане: депозит – 400 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5 % и 4.5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


 
35/05
 
Етикети
samoletni ekskurzii do livan , сидон , почивки ливан , бейрут , самолетни почивки от софия , niski ceni , бейтадин , библос , ливан , джейта гротто , храма на св. хариса , сидон , ливан , двореца , ранни записвания топ травелс , бейрет , самолетни екскурзии , perlata na blizkia iztok , сайда , летище рафик харири , ranni zapisvania oferti livan , oferti za ekskurzii , ксара , oferti livan , pochivki livan , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , oферти за почивки , samoletni pochivki ot sofia , перлата на близкия изток , ливан – перлата на близкия изток 2022 , ливан ранни записвания , долината бекаа - баалбек , храма св.хариса , замъка сейнт жул , бейрут , ексурзия ливан 2022 , оферти ливан , джейта гротто , екскурзии от софия , топ травелс , ekskurzii ot sofia , перлата на близкия изток , истанбул , ofeti za pochivki , tripoli , samoletni pochivki v livan , хариса , хотел ramada down hotel 4**** , livan , pochivki ot sofia , ekskurziq 2022 , храма на св. хариса , samoletni ekskurzii , баалбек , oferti za ranni zapisvania , ксара , ливан ксара , самолетни екскурзии от софия , ксара , oферти за ранни записвания почивки , ранни записвания оферти ливан , ливан – перлата на близкия изток , оферти , ранни записвания ливан , ranni zapisvania , самолетни екскурзии до ливан , летище рафик харири , баалбек , ксара , бейтадин , ранни записвания , долината бекаа , ranni zapisvania top travels , самолетни екскурзии ливан от софия , статуята на дева мария , top travels , триполи , почивки от софия , бейрут , oferti top travels , сайда , магдуш , самолетни почивки , оферти за ранни записвания екскурзии , тир , samoletni pochivki , истанбул , самолетни почивки в ливан , ofeti za ranni zapisvania pochivki , триполи , oferti , samoletni pochivki livan ot sofia , бейрут , анжар , екскурзии ливан , оферти за ранни записвания , баалбек , ниски цени , turkish airlines , beirut , хотел comodore 4**** , самолетни почивки ливан от софия , бейрет , библос , samoletni ekskurzii ot sofia , livan , samoletni ekskurzii livan ot sofia , ranni zapisvania livan , ekskurzii livan , анжар , триполи , livan ranni zapisvania , оферти за екскурзии , ливан – перлата на близкия изток , оферти топ травелс
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах