Открийте Тунис – с директен полет от София

Оферта номер: Е2490
Вид транспорт: Самолет Самолет
всеки вторник 26.04.2022 - 04.10.2022
България-Тунис-България
Цена от: 1291.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
23.05.2023 1291.00 BGN Запитване
30.05.2023 1291.00 BGN Запитване
06.06.2023 1335.00 BGN Запитване
13.06.2023 1335.00 BGN Запитване
20.06.2023 1335.00 BGN Запитване
27.06.2023 1335.00 BGN Запитване
29.08.2023 1379.00 BGN Запитване
05.09.2023 1379.00 BGN Запитване
12.09.2023 1335.00 BGN Запитване
19.09.2023 1379.00 BGN Запитване
26.09.2023 1335.00 BGN Запитване
03.10.2023 1335.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

 
Открийте Тунис  /с директен чартър от София
За първи път с включено посещение на Дуга
всеки вторник / 26.04.2022 - 04.10.2022
 
Туниc, тoва звучи примaмливo, в никакъв cлучай не дивo, но все пак екзoтичнo, oриенталски, въпреки ,че се намирa мaлко встрани от Ориента. В тази приказна страна с древна история има в изобилие римски и арабски старини,1300 км бели пясъчни плажoвe , плaнини, мoре и пустинята Сaхaрa. Изключителна симбиоза от древна история и паметници, съчетани с модерни хотели и курорти. Малка ,но изключително гостоприемна страна, която се счита за една от „най-западните“ страни в арабския свят.
 Програма
 
Първи ден:
 София – Летище Енфида – Сус
Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Енфида, изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH3017. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотел 4* в Сус. Настаняване, вечеря и нощувка.

Втори ден: Сус – Ел Джем – Габес – Матмата – Дуз
След закуска отпътуване за Ел Джем. Пристигане в Ел Джем. Посещение на третият по големина в света римски амфитеатър, най-добре запазен и най-голям в Северна Африка, където се организирали зрелищни боеве с хора и животни. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни. /входната такса е включена в цената на екскурзията/.
Опътуване за Матмата. Пристигане в Матмата - „Берберската столица на Тунис". Обяд в типичен местен берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).
Посещение на къщите на троглодитите в Матмата – подземно берберско селище, което е все още населено от местни жители.
Отпътуване за Дуз - известен като “Вратата на пустинята”. Пристигане в Дуз и настаняване в хотел 4*. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане  „разходка с  камили“ /около 45 динара/ 15 ЕВРО на човек/. Вечеря/ без включени напитки/ и нощувка.

Трети ден:  Дуз – Тозьор -  Гафса – Кайруан – Сус
След ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи. Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото
Продължаваме към Тозьор – единствения град - оазис.
В Тозьор има над 500 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза - кристализирал пясък във формата на цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва екскурзия „4Х4 планинските оазиси на Чебика“.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Чебика -  място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни” и Индиана Джоунс.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята към следващия декор от “ Междузвездни войни”.
Следва обяд (без включени напитки) в района на Гафса или Метлауи.
 • След обяда ни предстои посещение на Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура. /Джамията е затворена за посетители и се вижда само отвън/
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми.
Връщане и настаняване в хотела в Сус за вечеря и нощувка.
 
Четвърти ден: Сус
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание вечерна екскурзия срещу допълнително заплащане:
 Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма) /38 евро /.:
 • Възможност за посещение на национална тунизийска вечер. Една от най-грандиозните шоу - атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.
Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!
Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.

Пети ден: Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид
След закуска се отправяме към столицата Тунис.
Разглеждане на старата част на града - Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света - бижуто в тунизийското културно наследство.
Обяд (без включени напитки).
След обяд тръгваме за античния Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най -знаменитите градове на древността. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
ВАЖНО: входните такси са включени в цената на екскурзията.
Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид - едно от най-красивите градчета в Тунис с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството...
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата и на зашеметяващите гледки от терасите на Сиди или да опитате в ориенталско кафене с наргиле местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки…, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.
Пристигане в Хамамет. Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка.

Шести ден:  Хамамет
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:
Разходка с кораб /полудневна екскурзия/: няколко часа пътуване на борда на пиратски кораб, който ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води на Средиземноморието. Не е нужно да сте собственик на яхта, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.
Вечеря и нощувка.

Седми ден: Целодневна екскурзия до Дуга
Връщане в хотела в Хамамет .Вечеря и нощувка.
Екскурзията започва с преминаване през исторически земи – бивши римски територии, в които са запазени едни от най-важните монументи в Северна Африка. Посещаваме храмът на водата, след което се отправяме към най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. В Дуга ще се разходим по запазените римски улица, ще се запознаем с историята на този район и ще се потопим сред либийско – пунически, римски и византийски артефакти. Ще обядваме в един от най-емблематичните ресторанти в района на Дуга. Връщане в хотела.
 
Вечеря и нощувка.

Осми ден: Хамамет – Летище Енфида – София
Закуска. Трансфер до летище Енфида за директен чартърен полет за София, изпълняван от Авиокомпания BH Air с номер на полета BGH3018. Кацане на летището в София.
*ВЪЗМОЖНИ СА ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА*

ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:   
 • Самолетен билет София – Енфида – София с директен чартърен полет с включени летищни такси;
 • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Всички трансфери, описани в програмата;
 • Всички посещения и екскурзии, описани в програмата;
 • 3 нощувки в хотел 4* в Хамамет на база закуска и вечеря /без напитки/;
 • 3 нощувки в 4* в Сус на база закуска и вечеря /без напитки/;
 • 1 нощувка в хотел 4* в Дуз на база закуска и вечеря /без напитки/;
 • 4 обяда /без напитки/ по време на гореописаната туристическа програма;
 • Всички екскурзии по програмата се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро и асистанс.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ  ВКЛЮЧВА:   
 • Разходи от личен характер;
 • Всички услуги, предложени по желание;
 • Туристическа такса: 3 TND /тунизийски динар/ на вечер на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Такса обслужване за екскурзовода и шофьора – 15 евро на турист за целия престой (събира се в края на пътуването от представителя ни);
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 7 евро
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро PCR и други тестовe; 
 • Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Алианц'';
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).

Допълнителни екскурзии:

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма) /38 евро /.:
Възможност за посещение на национална тунизийска вечер. Една от най-грандиозните шоу - атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.
Разходка с кораб /полудневна екскурзия /30 евро /.:
Няколко часа пътуване на борда на пиратски кораб, който ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води на Средиземноморието. Не е нужно да сте собственик на яхта, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването.
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата е EUR/USD e 1.18.
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Енфида-Хамамет са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Важно: За Деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Важна информация: За пътуване до Тунис се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди отпътуване).
 Необходими документи:
- международен паспорт с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
- няма визови, санитарни или други специфични изисквания
Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии, предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора, като лоши метеорологични условия или подобни.
 

 
29/06
Етикети
оферти 55 + , езда на камила , пясъците на сахара , о-в джерба , посещение на сахара , програми 55 + , топ , тунис 2022 , енфида , tunis 2022 , обиколни екскурзии за тунис , тунис почивки , тозьор , екскурзия 2022 , открий тунис , остров джерба , обиколни екскурзии тунис 2022 , сус , ел джем , градове на юнеско , септемврийски празници , туниското езеро , "sousse palace" 5* , оазис тамерза , картаген , пристанище на сус , за всяка възрас , ниски цени 2022 , остров джерба , екскурзии за тунис , ekskurzii 55 + , септемврийски празници , programi 55 + , посещение на сахара , кайруан , "res el ain" 4* , tunis , туниското езеро , сус , ел джем , тунис 55 + , езда на камила , кайруан , обиколка на тунис , енфида , tunis 55 + , хумт сук , тунис , остров джерба , музея бардо , programi 55 + , хумт сук , тунис екскурзии , топ , тозьор , екскурзии 55 + , обиколни екскурзии тунис , ekskurzia do tunis , екзотични екскурзии , обиколни екскурзии , ранни записвания тунис , обиколни екскурзии тунис , 2022 екскурзия , тунис 55 + , обиколни екскурзии за тунис , ekskurzia do tunis , обиколни екскурзии , програми 55 + , камили по сахара , ел джем , тунис екскурзии , о-в джерба , екзотични екскурзии , "res el ain" 4* , екскурзии тунис , екскурзии до тунис , обиколка на тунис , екскурзии 55 + , екскурзии 55 + , почивки 55 + , екскурзии за тунис , езда на камили , езда на камила , oferti 55 + , тунис 2022 , езда на камили , остров джерба , тунис за всички възрасти , езда на камила , енфида , кайруан , тунис , ел джем , енфида , сус , матмата - берберско селище , камили по сахара , обиколки на тунис , тозьор , ниски цени 2022 , разходка с карета до оазиса ел джерид , сус , обиколни екскурзии тунис 2022 , пустинята сахара , "cesar thalasso" 4*+ , ранни записвания тунис , обиколка на тунис , пустинята сахара , pochivki 55 + , остров джерба , оферти 55 + , обиколка на тунис , картаген , за всяка възрас , градове на юнеско , сус , ekskurzii 55 + , тозьор , тунис , екскурзии 55 + , tunis 2022 , кайруан , 2022 екскурзия , тозьор , tunis , екскурзии до тунис , "sousse palace" 5* , матмата - берберско селище , почивки 55 + , остров джерба , оазис тамерза , екскурзии тунис , обиколка на тунис , обиколки на тунис , тунис за всички възрасти , пясъците на сахара , пристанище на сус , разходка с карета до оазиса ел джерид , тунис , сус , tunis 55 + , музея бардо , обиколка на тунис , екскурзия 2022 , oferti 55 + , тозьор , ниски цени , тунис , тунис почивки , pochivki 55 + , "cesar thalasso" 4*+
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах