ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ГРАНД ТУР и САФАРИ в НАМИБИЯ, ЗИМБАБВЕ и БОТСВАНА

Оферта номер: Е2494
Вид транспорт: Самолет Самолет
20.06.2024/12 нощувки
Пустинята Намиб Сосусвлей Дюна 45 Сесрием каньон Свакопмунд Уолвис Бей Дюна 7 Уиндхук, Водопади Виктория Зимбабве Национален Парк Чобе Ботсвана
Цена от: 6800.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
20.06.2024 6800.00 лв Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1/ 20.06.2024, четвъртък / София - Уиндхук
Отпътуване от София за Уиндхук, с полет на Луфтханза в 18:45, през Франкфурт. (Самолетните билети София - Франкфурт – Уиндхук не са включени в пакетната цена).

Ден 2/ 21.06.2024, петък / Уиндхук - Солитер - пустинята Намиб, Намибия                       Вечеря
 Пристигане сутринта в столицата на Намибия - Уиндхук.  
Отпътуване за сърцето на пустинята Намиб (330 км) – най-старата пустиня на земята, образувана под влияние на студеното атлантическо течение Бенгел, което мие бреговете на югозападна Африка.
С навлизане в Национален Парк Намиб-Науклуфт - спирка в градчето Солитер, където може да опитате от прочутия ябълков пай и да се потопите в уестърн-атмосфера от отминали времена с изоставени ретро автомобили в района на известната пекарна McGregor's.
Настаняване в късния следобед в The Desert Grace Lodge 5* и време за освежаване.
Лоджът се намира в сърцето на пустинята, на величествените червени пясъчни дюни, а възможността за наблюдаване на обсипаното със звезди нощно небе е уникална. Включена вечеря в лоджа и нощувка.
 
Ден 3/ 22.06.2024, събота / Сосусвлей - Дюна 45 - Мъртвата долина                                  Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Отпътуване за Сосусвлей, където ще се насладите на пастелните цветове на огромните пясъчни дюни. Името Сосусвлей означава „Място, където се събира водата“. Преди време от тук е минавала река, която се е вливала в Атлантическия океан на 55 км от това място. По-късно пясъчните дюни са преградили пътя на реката и сега всичко е завладяно от пустинята.
Разходка в Мъртвата долина Дедвлей, която впечатлява с лунния пейзаж от червени дюни, бяла глина и вкаменени изсъхнали дървета на възраст няколкостотин години.
Изкачване пеша на дюна 45, която е една от най-високите пясъчни дюни в света. Наградата при пристигане на върха е чудесната и незабравима панорама към величествената пустиня.
По пътя обратно преминаване през живописния пресъхнал каньон Сесрием с фотопауза и пешеходна разходка. С настъпването на дюните в пустинята водите на каньона се губят някъде в дълбочина, но един път годишно водната стихия напомня за себе си като изпълва речното корито през дъждовния период. Включен обяд по време на екскурзията.
Връщане в лоджа и свободно време за отмора и освежаване. Включена вечеря и нощувка.
 
Ден 4/ 23.06.2024, неделя / пустинята Намиб – Свакопмунд                     Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Отпътуване за атлантическото крайбрежие на Намибия (350 км) с фотопаузи при каньона на река Куйсеб. Включен обяд по пътя.
Късния следобед, настаняване в Strand Hotel 5* в курортното градче Свакопмунд. Името на града произлиза от немско словосъчетание, което буквално означава устието на река Свакоп. Градът е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, в което има значително немскоговорещо малцинство с немски корени.
След кратка почивка и освежаване, панорамна обиколка за опознаване на забележителностите на Свакопмунд.
Включена вечеря в хотела. Нощувка.
 
Ден 5/ 24.06.2024, понеделник / Свакопмунд - Уолвис Бей – Дюна 7    Закуска, Дегустация
Закуска и отпътуване за курортното градче Уолвис Бей (40 км), разположено в едноименния залив. Това е и най-голямото пристанище на Намибия и морска врата към света.
Следва двучасов круиз с катамаран с възможност за наблюдаване на Голямата Морска петорка – делфини, тюлени, костенурки, китове и екзотичната Mola mola Fish (Слънчевата риба), достигаща тегло до над 2 т .  Студеното Бенгелско течение носи много планктон в тази част на Африка и това предопределя богатството на морските обитатели тук. На борда на лодката ще дегустирате най-едрите стриди в света. Следва фотопауза и свободно време при Дюна 7 – най-голямата в света, разположена в непосредствена близост до Уолвис Бей. Връщане в Свакопмунд. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 6/ 25.06.2024, вторник / Уиндхук                                                                            Закуска, Обяд
Закуска. Отпътуване за столицата на Намибия - Уиндхук (320 км) с фотопаузи по пътя. Включен обяд в колоритния със своята атмосфера ресторант Joe’s Beerhouse.
Следва панорамна обиколка на града включваща Лутеранската църква Кристускирхе, колониалната ЖП гара, главния административен център Тинтенпалас или “Мастиления дворец“ и най-старата сграда в града - Old Fort, построена през 1915 г и използвана като главен щаб на германските военни по време на колонизацията на Югозападна Африка, сега Национален музей на Намибия.
Настаняване във Weinberg Hotel 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 7/ 26.06.2024, сряда / Уиндхук – Водопадите Виктория, Зимбабве          Закуска, Вечеря
Закуска и трансфер до летище за полет до Водопадите Виктория, Зимбабве. Кацане на летище Виктория Фолс, трансфер и настаняване в Ilala Lodge 4*. Свободно време за обяд и почивка.
По залез слънце включен круиз по река Замбези - едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела и включена вечеря в лоджа. Нощувкa.
 
Ден 8/ 27.06.2024, четвъртък / Национален парк Чобе, Ботсвана                         Закуска, Обяд
Закуска в хотела и отпътуване с автобус (90 km) за Национален парк Чобе, Ботсвана.
Целодневната екскурзия включва круиз с лодка по тихите води на река Чобе, джип сафари из резервата, както и включен обяд в лодж на брега на реката.
По време на джип-сафарито, водени от местен рейнджър ще се впуснете в търсене на близки срещи с многобройните представители на дивия свят на Африка - лъв, слон, жираф, африкански бивол, леопард, хипопотами, зебри и различни видове антилопи.
В края на деня връщане в хотела в Зимбабве. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 9/ 28.06.2024, петък / Водопади Виктория                                                          Закуска, Вечеря
Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на водопадите Виктория, описани  за първи  път  през  1855  г.  от  великия  пътешественик   и изследовател Дейвид Ливингстън като  най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със  страховитата си мощ  и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки  метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от  двете високи стени на пролома и продължава пътя  си  под  множество  дъги,  които ту се появяват, ту изчезват.
Свободно време за обяд. Следобед време за почивка или допълнителни мероприятия по желание.
Вечерта – шоу с местни танци и вечеря на терасата на историческия хотел Victoria Falls 5* - истинско бижу на колониалната архитектура, от чиято прекрасна тераса се вижда облакът от пара и пръски на водопада. Нощувка.
 
Ден 10/ 29.06.2024, събота / Водопади Виктория                                                         Закуска, Вечеря
Закуска в хотела. Свободен ден за почивка. Възможност за разходка в градчето и посещение на местния пазар на ръчно изработени сувенири. По желание полет с хеликоптер над водопадите, разходка с лъвове или яздене на слон, посещение на ферма за крокодили и други.
Включена вечеря в лоджа. Нощувка.

Ден 11/ 30.06.2024, неделя / Водопади Виктория – Франкфурт                                     Закуска
Закуска и свободно време до обяд. Следобяд трансфер до летище за полет до София през Уиндхук и Франкфурт. (Самолетните билети Виктория Фолс – Франкфурт - София не са включени в пакетната цена).
 
Ден 12/ 01.07.2024, понеделник / Франкфурт - София                                                                          
Кацане във Франкфурт и продължение за София с полет в 08:05. Пристигане на летище София около обяд.
Край на програмата.
 
    Цената на пакета включва:
  • 2 нощувки в The Desert Grace Lodge 5* в пустинята Намиб;
  • 2 нощувки в  Strand Hotel 5* в Свакопмунд;
  • 1 нощувка във Weinberg Hotel 5* в Уиндхук;
  • 4 нощувки в Ilala Lodge 4* във Водопади Виктория, Зимбабве;
  • 9 закуски, 4 обяда и 6 вечери по програмата;
  • Всички трансфери със сафари-джипове 4х4 в Намибия и автобус в Зимбабве; 
  • Круиз с катамаран в залива Уолвис Бей;
  • Дегустация на пресни стриди от най-високо качество;
  • Сафари в Национален Парк Чобе, Ботсвана;
  • Круиз с лодка по река Чобе, Ботсвана.
  • Входни такси за Националите паркове и резервати по маршрута;
  • Круиз по залез слънце с корабче по река Замбези, Зимбабве.
  • Шоу с местни танци на терасата на историческия хотел Victoria Falls.
  • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гид-шофьори;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
  • Подробна туристическа информация за Намибия, Зимбабве и Ботсвана.


Цената на пакета не включва:
  • Самолетни билети София – Франкфурт – Уиндхук – Виктория Фолс - Уиндхук - Франкфурт - София с включени летищни такси – цена 2450 лв на човек – гарантирана за всички записали се до 27.10.2023. След тази дата може да се наложи доплащане за самолетни билети.

 Важно:
  • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
  • Краен срок за гарантиране на групата: 22.03.2024 г. Дата за доплащане: 05.04.2024 г.
  • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане и минимум 4 свободни страници), договор с ТО и депозит от 2 000 лв на човек + стойността на самолетните билети;
  • Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път:
  •  За посещение на Намибия, Зимбабве и Ботсвана няма задължителни ваксини за тропически болести.
  •   ТО ще прави периодичен преглед на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
  • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
  • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
  • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в  таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.
 
Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.82 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%,  ТО си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към момента на доплащане. Взема се под внимание курс продава на ОББ. 
ТО  не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
ТО  има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД ЕВРОИНС с адрес на управление гр. София, бул. Христофор Колумб, 43.
 

Полетно разписаниe актуално към 14.09.2023
 
20.06.2024   LH   1431   СОФИЯ                                  ФРАНКФУРТ                     18:45   20:10
20.06.2024   LH   4304   ФРАНКФУРТ                       УИНДХУК                          21:55   08:00+1
26.06.2024   LH   4304   УИНДХУК                             ВИКТОРИЯ ФОЛС            09:15   11:15
30.06.2024   LH   4305   ВИКТОРИЯ ФОЛС ФРАНКФУРТ                     15:05   06:30+1
01.07 2024   LH   1456   ФРАНКФУРТ                       СОФИЯ                                    08:05   11:15
 
  • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини. ТО може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
  • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 50 USD на човек, заплаща се на място;
  • Държавна такса за Намибийска виза - 80 EUR на човек (подлежи на препотвърждение). Издава се на място при пристиганe на летището и се заплаща с кредитна карта от клиента.
  • Доплащане за единична стая - при запитване;
  • Лични разходи и напитки по време на хранене.

23/11
Етикети
namibia 2022 , обиколка на намибия , каманджаб , обиколка на намибия , екзотична екскурзия , национален парк етоша , намибия екскурзии , почивки намибия , уолфиш бей , ваканция , намибия , екскурзия до намибия , почивка в намибия , намибия , екскурзии южна африка , екскурзия до южна африка 2024 , почивки намибия , уиндхук, , щпицкопе , екскурзия до намибия , водопади виктория , екскурзия до намибия с водач от българия , сосусвлей , почивка в намибия , намибия 2024 , южна африка 2022 , екскурзия до южна африка 2022 , свакопмунд , сосусвлей , екскурзия до южна африка , екскурзия , самолетна екскурзия до намибия , дюна 7 , namibia , южна африка 2024 , дюна 45 , намибия екскурзии , дедвлей , sandwich harbour , namibia , южна африка , свакопмунд , република намибия , солитер , екскурзия до република намибия , ekskurzii namibia , ekskurzii namibia , екскурзия намибия , твифелфонтейн , ботсвана, самолетна екскурзия до намибия , екскурзия до намибия , намибия почивка , почивка , самолетни екскурзии с водач от българия , твифелфонтейн , намибия , солитер , намибия 2024 , ранни записвания 2024 , свакопмунд , екскурзии намибия , екскурзия намибия , екскурзии намибия , дедвлей , пустинята намиб , национален парк чобе , намибия 2024 , екскурзия до южна африка , екскурзия намибия , екскурзия до намибия , сосусвлей , екскурзия до намибия , щпицкопе , екскурзии намибия , уолвис бей , виндхук , sandwich harbour , република намибия , екзотична почивка , уолфиш бей , зимбабве , екскурзии южна африка , сесрием каньон , namibia 2024 , каманджаб , южна африка , виндхук , национален парк етоша
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах