САФАРИ в ТАНЗАНИЯ и ПОЧИВКА в ЗАНЗИБАР

Оферта номер: Е2496
Вид транспорт: Самолет Самолет
29.08.2022/
Килиманджаро - Нгоронгоро - Серенгети - Занзибар


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1, Килиманджаро - кратера Нгоронгоро
Пристигане рано сутринта в Килиманджаро. Посрещане и отпътуване за кратера Нгоронгоро (200 км). По пътя спирка за закуска и освежаване в района на езерото Маняра.
Следобеда е посветен на опознаването на този природен феномен. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера) и се намира в северната част на Танзания в област Серенгети. Това е най-големият вулканичен кратер на Земята с диаметър повече от 20 километра. Спускане с джипове в кратера на вулкана, обяд пикник сред дивата природа и вълнуващи срещи с богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв. Кратерът на Нгоронгоро служи за убежище на много африкански животни. В резервата живеят около 50 вида едри бозайници сред които лъвове, слонове, хипопотами, антилопи, зебри, маймуни, диви глигани и др.
Настаняване в NgoroNgoro Serena Lodge 4*, кацнал на ръба на кратера. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Ден 2, Нгоронгоро - Серенгети
Закуска и отпътуване към националния парк Серенгети (160 км), попътно сафари с възможност за опознаване на животинския свят на региона. Пристигане в Национален Парк Серенгети – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Обяд и настаняване в Serengeti Serena Lodge 4*
Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен под името Масай Мара.
Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. А за племето масай, които обитават тези обширни територии от хилядолетия Серенгети е “Мястото, където земята се движи вечно”. Следобедно сафари.
Серенгети е дом на над 70 вида бозайници, сред които жирафи, слонове, биволи, лъвове, хиени, леопарди, гепарди, хипопотами, антилопи, газели и много други.Често може да бъдат срещнати крокодили, грабливи птици и маймуни.
Едно от зрелищните събития в парка е целогодишната миграция на животните – най-масовата в света с повече от 800 км пробег.
Серенгети е едно от най-добрите места за наблюдение на африканските животни в естествената им среда. Вечеря и нощувка при залеза на слънцето в Серенгети.

Ден 3, Серенгети
Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия национален парк на Танзания.
От сутрин до вечер ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, леопард, слон, жираф и бивол). Обяд пикник сред дивата природа. Вечеря и нощувка.
Ден 4, Серенгети - Килиманджаро – о-в Занзибар
Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети (30 км) и излитане за остров Занзибар. Посрещане и трансфер до хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*.
Комплексът е разположен директно на пясъчния плаж на спокойното източно крайбрежие и е идеално място за отдих и развлечения на брега на Индийския океан. Настаняване на база All inclusive и начало на релаксираща почивка. Има възможност за различни спортни дейности, като риболов, плаване с лодка, уиндсърф, гмуркане, шнорхелинг, тенис на маса и фитнес.

Дни 5,6,7 / о-в Занзибар
Следват свободни дни, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса и да се любувате на белите фини пясъци на Занзибар. Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие, релакс и допълнителни екскурзии за плуване с делфини или дайвинг.
По желание имате възможност за предварително записване на допълнителнa целодневнa екскурзия с водач на български език (при мин 10 души).
Целодневна екскурзия (с включен обяд) до Каменния град на Занзибар, Prison Island, известен със своите гигантски костенурки и посещение на ферма за прочутите подправки на Занзибар - цена 175 лв на човек.

Ден 8, о-в Занзибар
След закуска свободно време за плаж. Освобождаване на стаите до обяд.
Вечерта трансфер до летище за полет до България.

   Общата цена на пътуването включва:
  • 1 нощувка в NgoroNgoro Serena Lodge 4*
  • 2 нощувки в Serengeti Serena Lodge 4*
  • 4 нощувки на All inclusive в Занзибар в Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*
  • 4 закуски, 1 обяд, 2 пикник обяда и 3 вечери в лоджовете на Нгоронгоро и Серенгети;
  • Всички трансфери и сафарита със сафари-джипове 4х4 по програма (6 души в джип);
  • Входни такси за резерватите;
  • Самолетни билети Серенгети (Серонера) - Занзибар; Занзибар - Дар Ес Салам с включени летищни такси;
  • Водач на ТО Център и опитни местни гид-шофьори;
Общата цена на пътуването не включва:
  • Самолетни билети София – Истанбул - Килиманджаро; Дар Ес Салам – Истанбул - София с включени летищни такси - цена 1 490 лв на човек към момента на публикуване на програмата. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена.
  • Полетно разписаниe актуално към 26.04.2022

    28.08.2022 TK 1032 СОФИЯ ИСТАНБУЛ 15:25 16:50

    28.08.2022 TK 567 ИСТАНБУЛ КИЛИМАНДЖАРО 18:45 01:55+1

    05.09.2022 TK 604 ДАР ЕС САЛАМ ИСТАНБУЛ 03:10 10:35

    05.09.2022 TK 1031 ИСТАНБУЛ СОФИЯ 13:20 14:35

  • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19.
  • Допълнителни екскурзии в Занзибар;
  • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 35 USD на човек, която се заплаща при финалното доплащане;
  • Държавна такса за танзанийска виза - 50 USD на човек (препотвърждава се при доплащане). Издава се онлайн от екипа на ТО, без допълнителна такса.
  • Лични разходи;
  • Доплащане за единична стая - при запитване;
  • Отстъпка за дете в стаята на родителите - при запитване;

 Важно:
  • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
  • Краен срок за гарантиране на групата: 20.06.2022 г. Дата за доплащане: 30.06.2022 г.
  • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), договор с ТО и депозит от 2000 лв на човек;
  • Плащането става в брой  в офисите на фирмата или по банков път:
  • За посещение на Танзания няма задължителни ваксини за тропически болести;
  • Българските граждани могат да влизат на територията на Танзания като представят задължително:
  • Сертификат за пълна ваксинация или отрицателен резултат от RT-PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в Танзания;
  • Всички пътуващи за Таназания трябва задължително да попълнят електронен формуляр Traveler’s Health Surveillance Form до 48 часа преди заминаване. След получаване на документа с QR код задължително го разпечатайте и съхранете на мобилно устройство. Той ще Ви бъде поискан при влизане в страната.
  • Формулярът е достъпен на https://afyamsafiri.moh.go.tz/
  • При завръщане в България се отменя 10-дневната карантина при представяне на ваксинационен сертификат + отрицателен PCR тест, направен не-по късно от 72 часа след пристигане ако той е отрицателен, карантината се отменя;
  • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
  • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
  • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
  • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
  • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
  • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.73 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%,



67/06
Етикети
екскурзии танзания и занзибар , танзания , exotica , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , оферти екзотични екскурзии 2022 , дар ес салаам , танзания , бохемия , занзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , почивка в занзибар , почивка на о-в занзибар , ekskurzii tanzania , занзибар , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , екскурзия до танзания , сафари в танзания 2022 , танзания и занзибар 2022 , сафари в танзания 2022 , танзания 2022 , екскурзия занзибар , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2022 , сафари , 2022 в занзибар , килиманджаро , почивка о-в занзибар , safari v tanzania , сафари в африка , ekskurzia do tanzania i zanzibar , топ цена , оферти занзибар , 2022 танзания , екскурзия до танзания , екскурзия до танзания , екскурзия , екскурзия занзибар , доха , ekskurzii tanzania , 2022 в танзибар , сафари в танзания , екскурзия до танзания и занзибар , сафари в танзания , танзания 2022 , aруша , екскурзия танзания , почивка на о-в занзибар 2022 , ekskurzii zanzibar , екскурзия до занзибар , серенгети , танзания и занзибар , екзотика танзания , екзотика 2022 , екскурзия до танзания и занзибар , екзотика , екскурзия танзания , почивка в зинзибар , оферти танзания , оферти екзотика 2022 , почивка занзибар , ekskurzii zanzibar , зинзибар , екскурзия в танзания , почивка , почивка в занзибар , екскурзии танзания и занзибар , нгоронгоро , екскурзии танзания и занзибар , занзибар 2022 , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , екзотични екскурзии 2022 , ниски цени , екзотични екскурзии 2022 , екскурзия до танзания , екскурзии танзания и занзибар , обслужване на български език
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах