ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзия в Исландия

Оферта номер: Е2512
Вид транспорт: Самолет Самолет
23.09 - 30.09.2023/8 дни - 6 нош
София-Виена-Рейкявик-Виена-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Програма
 
ДЕН 1

София-Рейкявик
Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*.
Настаняване и нощувка.

ДЕН 2

Рейкявик
Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение (включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобяд — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 3

Златният кръг
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик.
Нощувка.

ДЕН 4

Национален парк Вахтнайокутъл
Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване бе през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност: 30-40 мин.) с доплащане 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г.
Нощувка в хотел VIK или подобен.

ДЕН 5

Южна Исландия
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 6

Полуостров Скаефелснес
Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Snæfellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са  много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква Búðakirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Djúpalónssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23 кг, 54 кг, 100 кг и 154 кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 7

Рейкянес-Синята Лагуна
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два  континента — Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия — Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената, с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00 ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

ДЕН 8

Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15 ч. Полет от Виена в 09:30 ч и пристигане в София в 12:00 ч.

Пакетна цена
Настаняване Човек в двойна стая Човек в единична стая
Odinsve Hotel 4* Рейкявик € 2 590 / 5 066 лева € 3 440 / 6 728 лева

Условия
  • При записване се внася 1500 лева депозит
  • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване
  • Офертата важи при минимум записани 16 туристи
  • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
Срокове за анулации и неустойки
  • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
  • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
  • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията
Необходими документи
  • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Хотели
Óðinsvé Hótel Reykjavík (или подобен)
Хотел Óðinsvé се намира на 400 метра от площад Laekjartorg в центъра на Рейкявик. Той предлага безплатен Wi-Fi интернет. Във всички стаи ви очакват дървен паркет, сателитна телевизия и условия за приготвяне на чай/кафе. Удобствата включват също луксозни завивки и възглавници на марката Kronborg. От някои стаи се открива изглед към града. Хотел Óðinsvé разполага с тераса, кафе-бар и балкон на 2-рия етаж с гледка към града. Бистро-ресторант Snaps поднася датски специалитети за обяд и вечеря. Главната търговска улица на Рейкявик, Laugavegur, е само на 200 метра.
Допълнителни екскурзии
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон
Възрастен: 115 лв / Дете: 60 лв
Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30/40 мин.)

Възможност за наблюдение на китове
Възрастен: 240 лв / Дете: 125 лв
Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.


Цената включва
  • Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Виена-София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размери 55х38х20
  • 6 нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска
  • Трансфери летище-хотел-летище
  • Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия
  • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“
  • Посещение Златният кръг
  • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл
  • Посещение на Южна Исландия
  • Посещение на полуостров Снаефелснес
  • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва — чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро
  • Транспорт с автобус по описаната програма
  • Водач-преводач от страна на туроператора
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма


Цената не включва
  • Лични разходи
  • Екскурзия наблюдение на китове — 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.
  • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.


Условия
Етикети
синята лагуна , наблюдение на китове , lednici , рейкявик – франкфурт , oferti za ekskurzii , скафтафел , tingvelir , ейяфятлайокутл , екскурзия до исландия , скогафос , гейзери , geiseri , почивки , хотел laki 3* , reikiavik , оферти за почивки ранни записвания , iceland , топ , хотели по програмата 2023 , синята лагуна , гейзери , islandia ranni zapisvania , пътуване до исландия , самолетни екскурзии 2023 , тингвелир , еафялайокутл , езерото тьорнин , проми цени , рейкявик , исландия , пътуване до исландия , глетчери , patuvane do islandia , обиколна екскурзия 2023 , екскурзии със самолет през 2023 , хотел island 4* , лава , скафтафел , vulkani , скафтафел , obikolka na reikjawik , тингвелир , детифос , reikiavik , екскурзия до исландия , vulkani , топ травелс , акурейри , езерото тингвалаватн , ekskurzii , екскурзия до исландия , екскурзии със самолет през 2023 , лава , скогафос , berlin , самолетно пътуване до , berlin , скогафос , oferti za pochivki ranni zapisvania , geisir , iceland , корабче тип „амфибия” , ekskurzii 2023 , самолетна екскурзия исландия 2023 , китове , ekskurzii 2023 , лава , южна исландия/ , наблюдение на китове , оферти , рейкявик , оферти за екскурзии , йокулсарлон , хотел laki 3* , п-в рейкянес , скогафос , ранни записвания , geiseri , ферма фридхаймар/ , езерото йокулсарлон , исландия , вулкани , ледници , йокулсарлон , ниски цени 2023 , гейсир , самолетна екскурзия исландия 2023 , исландия - земя на природни чудеса , парк тингветлир , оферти за почивки , самолетни екскурзии 2023 , iceland , йокулсарлон , оферти исландия , исландия , vulkani , promo ceni , синята лагуна , рейкявик , geisir , oferti za ranni zapisvania , oferti , далечни дестинации , еафялайокутл , obikolka ma reikjawik , акурейри , наблюдение на китове , lednici , пътуване до исландия , парламента , почивки исландия , ekskurzii 2023 , 2023 хит цени , рейкявик , tingvelir , селяландсфос , гейсир , pochivki islandia , глетчери , oferti islandiа , еафялайокутл , исландия 2023 , екскурзия исландия , вулкани , водопад гълфос , наблюдение на китове , исландия ранни записвания , екскурзии със самолет през 2023 , диму боргир , акурейри , tingvelir , samoletni ekskurzii , самолетни екскурзии 2023 , екскурзия до исландия , детифос , диму боргир , китове , oferti za ekskurzii ranni zapisvania , reikiavik , ekskurzia islandia , lednici , вахтнайокутъл , екскурзия до исландия , ледници , гейзери , оферти за ранни записвания , patuvane do islandia , йокулсарлон , детифос , долината хаукадалур , oferti za pochivki , гейсир , samoletni ekskurzii , екзотична екскурзия , китове , исландия , южната част на исландия , ranni zapisvania , pochivki , berlin , синята лагуна , samoletni ekskurzii , islandia , вулкани , obikolka na reikjawik , geiseri , исландия - страната на елфите и северното сияние , диму боргир , хит цени , екскурзии до исландия 2023 , исландия 2023 , тингвелир , geisir , patuvane do islandia , oferti za dalechni destinacii , исландия 2023 , пътуване до исландия , ледници , пътешествия до исландия , глетчери , оферти за екскурзии ранни записвания , исландия - земя на природни чудеса , екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах