Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Екскурзия в Коста Рика и Панама

Оферта номер: Е2518
Вид транспорт: Самолет Самолет
Обиколна Екскурзия
България-Коста Рика-Панама-България


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
29.11.2022 - 09.12.2022 3 090 евро 3 490 евро
26.03.2023 - 05.04.2023 3 090 евро 3 490 евро

ХОТЕЛИ:

Сан Хосе - 1 нощувка със закуска в хотел Barcelo San Jose Palacio 4* или подобен
Тортугеро - 2 нощувка със закуска, обяд и вечеря в лодж Laguna Lodge 4* или подобен
Ла Фортуна - 2 нощувка със закуска в хотел Arenal Montechiari 3* или подобен
Панама - 4 нощувка със закуска в хотел Best Western Plus Zen Panamá 4* или подобен
 
Възможност за вечерен термален релакс - 60 евро на човек
Термалните комплекси са в естествена тропическа гора с басейни и водопади с термална вода, които създават релакс и съвършен комфорт. Възможно е маймуни и тукани да допълнят усещането за пълен синхрон с природата.

Посещение на панамска фолклорна вечер в ресторант "Las Tinajas" - 75 евро на човек
Посещението в Панама няма да е пълно, без да се насладите и да научите малко от панамската фолклорна музика, традиционни танци и красиви национални облекла. Спектакълът ще представи характерен фолклор, който е смесица от испански и африкански мотиви, а вечерята е от автентични местни ястия.

Програма
ДЕН 1: София - Сан Хосе, Коста Рика
Среща на летище София и полет за Сан Хосе, красивата столица на Коста Рика.
Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 2: Сан Хосе - национален парк Braulio Carrillo - Тортугеро
Ранно сутринта ще се отправим към внушителния национален парк Braulio Carrillo. Докато пътуваме по магистралата, тунелът Zurquí ще ни преведе от съвременния свят в тропическите и облачни гори на националния парк.


Двете най-важни характеристики на националния парк Braulio Carrillo са иронично противопоставени по някакъв начин. Единият е огромното пространство на девствена гора, а другият е магистралата, която осигурява лесен достъп. Тази тропическа гора изглежда като гигантско зелено одеяло, което покрива склоновете на планините Барва /2906 м/ и Качо Негро /2150 м/.
Спираме за закуска.

С лодка ще стигнем до Тортугеро - малък изолиран град на севернокарибското крайбрежие. Настаняваме се в лодж с обяд на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/. Буквално ще се потопим в атмосферата на това изгубено в джунглата градче.
Именно тук, северното карибско крайбрежие на Коста Рика е дом на масово гнездене на костенурки. Четири различни вида морски костенурки идват в Тортугеро годишно за "аррибада" или масово гнездене на морски костенурки. Ще видим как Зелената, Кожестата, Ястребовата костенурка и Морската костенурка се връщат у дома, където са се излюпили, за да снасят следващото поколение яйца. Ще бъдете изумени от тези същества! Кожестата костенурка, най-големият жив вид костенурка, може да стигне до 2 метра дължина и тегло до 680 кг.
Вечеря на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Нощувка.

ДЕН 3: Тортугеро
Закуска. С корабче ще се разходим из каналите на национален парк Тортугеро. Тук няма пътища, а "магистрали" от реки и канали . В комбинация с лагуни, плажове и гъста тропическа гора, изживяването е невероятно! Това е една от най-дъждовните части на Коста Рика, което допринася за нейното богато биоразнообразие . Очакват ни невероятни красиви моменти с едно двучасово приключение с лодка из каналите до националния парк Тортугеро /вкл. в пакетната цена/.
Обяд на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Свободно време за почивка край басейна или разходки из магичните места наоколо.
Вечеря на блок маса / включен натурален сок и кафе или чай/.
Нощувка.

ДЕН 4: Сарапики
Закуска. Напускаме влажната тропическа зона, за да се отправим към огнената земя на вулкана Аренал. Той е висок, внушителен, с перфектна симетрична форма.


От 1968 до 2010 г. вулкана редовно изхвърляше огромни количества лава, газ и пепел. През октомври 2010 г. Аренал влезе в неопределена фаза на почивка.
Обяд на блок маса по пътя /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Продължаване към района Сарапики /Sarapiquí/. Местността е известна най-вече с вкусните банани и е едно от малкото останали места, дом на застрашения вид папагал Зелен Ара. Районът е изпълнен с влажни джунгли, диви реки, тропически растения и всякакви плодове.
Тропическата гора в този регион е преходна между дъждовната гора Браулио Карийо, карибската джунгла и сухата тропическа гора на Гуанакасте. Могат да се видят множество птици, тукани и бозайници.
Вечеря /без включени напитки/
Нощувка.

ДЕН 5: Парк Мистик
Закуска. Днес ще посетим известния парк Мистико /Parque Mistico/, където ще се разходим сред дивата тропическа гора, ще минем по главозамайващ висящ мост и накрая, ще се разхладим във водите на 18-метров водопад. Маршрута е по удобна пътека без препятствия.


Следва посещение в чифлик, където ще се запознаем със семейство Гонзалес, които го стопанисват и обработват земята повече от 40 години. Ще ни разкрият тайните на местното земеделие, ще опитаме плодове и зеленчуци, използвани в костариканската гастрономия, ще ни разкажат местни легенди и няма да ни пуснат да си тръгнем, без да опитаме от тяхното кафе.
Следва посещение на плантация за захарна тръстика, където ще научим всичко за нея и ще я опитаме във всичките ѝ вкусове – като плод, сок или местната алкохолна напитка "гуаро тико".
Обяд с традиционни специалитети от банан, юка и други местни продукти /включени напитки: сок и кафе или чай/
Следобед ще се разходим по улиците на Ла Фортуна.

Вечерта по желание, възможност за вечерен термален релакс /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/. Термалните комплекси са в естествена тропическа гора с басейни и водопади с термална вода, които създават релакс и съвършен комфорт. Възможно е маймуни и тукани да допълнят усещането за пълен синхрон с природата.
Нощувка.

ДЕН 6: Панама
Закуска. Отпътуваме към летище Сан Хосе /около 130 км./ и полет за Панама.
По пътя ще има възможност за обяд /срещу допълнително заплащане - 22 евро на човек/.
Пристигане на летището в Панама и настаняване в хотел.
Вечерта по желание, посещение на панамска фолклорна вечер в ресторант "Las Tinajas" /срещу допълнително заплащане - 75 евро на човек/. Посещението в Панама няма да е пълно, без да се насладите и да научите малко от панамската фолклорна музика, традиционни танци и красиви национални облекла. Спектакълът ще представи характерен фолклор, който е смесица от испански и африкански мотиви, а вечерята е от автентични местни ястия.
Нощувка.

ДЕН 7: Панама
Закуска. Отиваме на Панамския канал - най-трудният строителе проект от най-голямо значение за корабоплаването. Дълъг точно 77,1 км, той свързва Тихия и Атлантическия океан. 108 години след построяването си, продължава да бъде едно от Седемте чудеса на модерния свят.


Интересно е, че в зависимост от пристанището на тръгване, преминавайки през канала някои кораби съкращават маршрута си с цели 13 000 км /в сравнение с този през нос Хорн, Чили/.
След това ще се отправим към старата част  на града и Causeway - 6 километров път, който се простира в Тихия океан и свързва столицата с шепа острови, известни като Causeway Islands. От Flamenco Marina ще се качим на лодка към Ривиерас дел Канал от Панама, за да направим впечатляващи снимки на Пуенте де Лас Америкас, пристанищата на Панама, Биомузея, Стария град, ще видим отдалеч шлюзовете на Панамския канал, за да стигнем до Перлените острови и о. Тобога.
Нощувка.

ДЕН 8: Панама
Закуска. Тръгваме към националния парк Chagres, за да посетим местното племе Ембера. С автобус ще стигнем до пристанището Ел Короту на брега на езерото Алахуела. Тук ще ни чакат местните, за да ни транспортират в тесните си канута, наречени пирагуа - типична лодка на ранните обитатели на панамската джунгла. По пътя ще видим много местни птици, изобилна растителност и грандиозен водопад, до който може да стигнем само след кратка разходка през джунглата. След освежително плуване ще продължим пътуването до  селището на Ембера. Ще ни посрещнат по традиционен начин и ще споделят своите танци, музика, занаяти и история. След това ще хапнем вкусен обяд от риба.
Връщане в Панама.
Нощувка.

ДЕН 9: Панама
Рано се отправяме към карибското крайбрежие на Панама за целодневна екскурзия до островите Сан Блас - изгубеният рай е на карибския бряг на Панама /закуската е сух пакет/.


Макар тази чудна територия в Карибско море да е част от Панама, жителите на Сан Блас живеят по собствени закони и дори си имат собствен граничен контрол. Местното население - индианците куна, имат местно самоуправление и не са подчинени на панамското правителство. Куните създават впечатление на сериозни и студени хора, но всъщност това е срамежливост, която изчезва в мига, в който свикнат с вас. Сближим ли се, ни очакват слънчеви усмивки и десетки интересни местни истории и легенди.
Именно местен жител от племето куна ще бъде и наш водач.
На остров Перо Гранде, за да изпробваме възможностите си с каяк, на остров Перо Чико, ще се гмуркаме в потънал кораб, а на остров Диабло ще обядваме.
Следобед възможност за плаж в екзотичната тропическа реалност на острова.
Връщане в Панама.
Нощувка.

ДЕН 10: Панама - София
Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 11: София
Пристигане на летище София

Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Хотели
Сан Хосе - 1 нощувка със закуска в хотел Barcelo San Jose Palacio 4* или подобен
Тортугеро - 2 нощувка със закуска, обяд и вечеря в лодж Laguna Lodge 4* или подобен
Ла Фортуна - 2 нощувка със закуска в хотел Arenal Montechiari 3* или подобен
Панама - 4 нощувка със закуска в хотел Best Western Plus Zen Panamá 4* или подобен
Допълнителни екскурзии
Възможност за вечерен термален релакс - 60 евро на човек
Термалните комплекси са в естествена тропическа гора с басейни и водопади с термална вода, които създават релакс и съвършен комфорт. Възможно е маймуни и тукани да допълнят усещането за пълен синхрон с природата.

Посещение на панамска фолклорна вечер в ресторант "Las Tinajas" - 75 евро на човек
Посещението в Панама няма да е пълно, без да се насладите и да научите малко от панамската фолклорна музика, традиционни танци и красиви национални облекла. Спектакълът ще представи характерен фолклор, който е смесица от испански и африкански мотиви, а вечерята е от автентични местни ястия.


Цената включва
  • Самолетн билет София - Франкфурт - Сан Хосе /Коста Рика/ с включен багаж и летищни такси
  • Самолетн билет Панама - Франкфурт - София с включен багаж и летищни такси
  • Самолетн билет Коста Рика - Панама с включен багаж и летищни такси
  • Всички трансфери по програмата
  • 1 нощувка със закуска в Сан Хосе
  • 2 нощувки със закуска в Тортугеро
  • 2 нощувки със закуска в Ла Тортуна
  • 4 нощувки със закуски в Панама
  • Транспорт по програмата
  • Воден транспорт до Тортугеро /обществен/
  • Корабче в акваторията на Панама
  • 4 обяда и 4 вечери по маршрута в Коста Рика с включени сок и кафе
  • 3 обяда по програмата в Панама
  • Всички посещения с входни такси
  • Дегустации на тропически плодове, кафе и ром
  • Местен гид в Коста Рика и в Панама
  • Водач на български език
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро


Цената не включва

 

  • Допълнителни екскурзии /по желание/
  • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи /5 USD на ден/
  • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
  • Неупоменати в програмата услуги
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"

04/08
Етикети
лангоста бийч , сан хосе , kosta rika , екскурзии коста рика , хотел laguna lodge 3* , екзотични екскурзии коста рика , ekzotichni pochivki kosta rika , pochivki panama , полудневна екскурзия с катамаран , коста рика оферти , pochivki kosta rika , разходка с лодка по устието на река тамариндо , самолетни почивки , paradise hot springs , ekzotichni ekskurzii panama , panama ranni zapisvania , pochivki , ekzotichni pochivki , екскурзии , kosta rika oferti , ekzotichni ekskurzii kosta rika , екзотични почивки с водач , pochivki s vodach , екскурзии с водач , тортугеро , аренал , екзотични почивки панама , хотел el panama 4* , почивки коста рика , ranni zapisvania , samoletni ekskurzii , тамариндо , ekskurzii s vodach , панама ранни записвания , самолетни екскурзии от софия , градчето гуапилес (guapiles), , екзотични почивки коста рика , samoletni pochivki , панама , ekzotichni pochivki kosta rika s vodach , панама - albrook mall , ekzotichni ekskurzii s vodach , самолетни почивки от софия , екзотични почивки , екзотични екскурзии коста рика с водач , селище гуатил , екзотични екскурзии панама , екзотични почивки панама с водач , самолетни екскурзии , екскурзии панама , ekzotichni ekskurzii kosta rika s vodach , ekzotichni pochivki panama , коста рика ранни записвания , ekskurzii panama , панама , ekzotichni ekskurzii panama s vodach , стария град на панама , panama , kosta rika ranni zapisvania , оферти , хотел holiday inn san jose aurola 4* , почивки панама , samoletni ekskurzii ot sofia , въжено приключение в тропическата гора , екзотични почивки коста рика с водач , ekzotichni ekskurzii , екзотични екскурзии с водач , ekzotichni pochivki s vodach , panama oferti , почивки , хотел tilajari hotel resort 4*. , панама , samoletni pochivki ot sofia , оферти за ранни записвания , почивки с водач , панама оферти , екзотични екскурзии , ekzotichni pochivki panama s vodach , коста рика , ekskurzii , –франкфурт , oferti , ekskurzii kosta rika , хотел occidental tamarindo 4*. , екзотични екскурзии панама с водач , ранни записвания , oferti za ranni zapisvania
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах