Магията на Изтока: Сингапур и Малайзия с остров Пенанг

Оферта номер: Е2532
Вид транспорт: Самолет Самолет

София-Истанбул-Сингапур-Малака-Куала Лумпур-Пенанг-Истанбул-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София – Истанбул - Сингапур    
Сборен пункт на летище София. Излитане с полет на Турски авиолинии в 21.25 часа. Кацане в Истанбул в 23.50 часа. Полет за Сингапур в 01.55 часа.

ДЕН 2

Сингапур
Кацане в Сингапур в 17.20 часа. Посрещане от фирмата партньор на туроператора. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.

ДЕН 3

Сингапур
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.
Сити тур на Сингапур — тази екскурзия ще ви отведе до най-известните забележителности на Сингапур: Разходка с автобус из „Колониалното Сърце” и разглеждане на Паданг, Крикет Клуба, Парламента, Висшата съдебна палата. Спирка край реката, където ще видите контрастите между колоритни сгради на фона на модерни небостъргачи във финансовата част Raffles Place. Продължаваме към историческата част на Chinatown, дом на китайската общност в Сингапур, показваща богатата културна история на ранните заселници. Ще се разходим из улиците, където много от традиционните занаяти като лечителство, фамилни работилници, чаени къщи, магазинчета за порцелан и златарски работилници са се предавали от поколение на поколение. Следващата спирка е Националната Градина на орхидеите. Разходете из разкошните градини с  20 000 вида растения, сред които националното цвете на Сингапур Vanda Miss Joaquim. VIP градините, където до днес над 100 орхидеи са били наричани на VIP гости, както и Tang Hoon Siang Misthouse, където ще видите редки орхидеи от най-подбраната колекция на градината, изложени в къщата на мъглите. Продължаваме към Малката Индия – чар, който съчетава стари обичаи и традиции с модерни практики. Вървейки из улиците на Little India ще усетите острите миризми на подправки и аромати.
Нощувка.

ДЕН 4

Сингапур – Малака - Куала Лумпур
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Малака, тази не чак толкова популярна туристическа дестинация, която обаче ще ви изуми с архитектура, култура, традиции и кухня, отразяващи нейното богато наследство. Панорамна обиколка на града — ще посетим храма Ченг Хун Тенг, единственият в който можете да видите трите главни доктрини на местните китайци под един покрив: таоизъм, будизъм и конфуцианство. Разходка из старите улички, които стигат до брега на река Малака. Посещение на музея на Баба Нуня, в който е представена историята на местната етническа група, наследници на смесени бракове от китайци и малайци. Отпътуване за Куала Лумпур. Пристигане и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 5

Куала Лумпур
Закуска. Панорамна обиколка на Куала Лумпур. През последното десетилетие Куала Лумпур с ускорени темпове се е превърнал във вълнуваща смесица от колониална и модерна архитектура. Турът на столицата ще ви даде ясна представа как Куала Лумпур се е развивал до днес. Ще минем покрай джамията Jamek, Площад Merdeka, на който е била обявена независимостта на Малайзия, сградата на Федералния съд, изградена изцяло в мавритански стил. Екскурзията продължава с разглеждане на Националния паметник, Националния музей, Парламента, Двореца на краля и безспорно най-фотографираните сгради в Куала Лумпур — кулите Петронас.
Нощувка.

ДЕН 6

Куала Лумпур - Пенанг
Закуска. Отпътуване за Пенанг, като по пътя ще посетим пещерите Бату, превърнати в храм, както и храма Sam Poh Tong. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Пенанг късно следобяд. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 7

Пенанг
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание сити тур на Джорджтаун. Ще започнем от 4-тата най-дълга статуя в света на Полегналия Буда — Wat Chayamangkalaram. След това ще продължим към храма Dhammikarama, първият будистки храм, построен в Пенанг през 1803 г, сложно украсен бирмански храм. Следва Улицата на хармонията, където се намира англиканската църква Свети Георги (построена през 1818 г.) и Куан Ин — Храмът на богинята на милосърдието (най-старият даоистки храм на Пенанг, построен през около 1800 г, когато китайците се заселват в Пенанг), храмът Шри Мариаман (най-старият хиндуистки храм) и Масджид Капитан Келинг (най-старата индийска мюсюлманска джамия). Ще завършим с кратка спирка за снимки във Форт Корнуолис, мястото, където Франсис Лайт и екипажът за първи път достигат в Пенанг през 1786 г.
Нощувка.

ДЕН 8

Пенанг
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание полудневна екскурзия до хълма Пенанг и храм Кек Лок Си. Трансфер от хотела до емблематичния храм Кек Лок Си. Ще се разходим из този величествен будистко-даоистки храм, любувайки се на 10 000 пагоди на Буда и Езерото на дълголетието с костенурките. Павилионът на Богинята на милостта приютява гигантска статуя на Куан Ин. След храма продължаваме към хълма Пенанг, 830 метра над морското равнище с швейцарския фуникуляр до върха. Влакът минава през хълмисти ферми и буйни тропически джунгли, предоставяйки спираща дъха гледка към Пенанг и континенталната провинция Уелсли.
Нощувка.

ДЕН 9

Пенанг
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

ДЕН 10

Пенанг – Куала Лумпур - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела на обяд. Свободно време за плаж и развлечения. Трансфер до летище. Излитане за Истанбул с невероятни спомени от Сингапур и Малайзия в 23.40 часа.

ДЕН 11

Истанбул - София
Кацане на международното летище в Истанбул в 06.25 часа. Полет от Истанбул в 08.45 часа. Кацане в София в 09.00 часа.

Цената включва
Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Сингапур–Пенанг-Истанбул-София
➤ Летищни такси (към юли 2022)
➤ Трансфер летище-хотел–летище
➤ Всички трансфери по така посочената програма
➤ 2 нощувки със закуска в Сингапур
➤ 2 нощувки със закуска в Куала Лумпур
➤ 4 нощувки със закуска в Пенанг
➤ Панорамна обиколка на Сингапур
➤ Панорамна обиколка на Малака
➤ Панорамна обиколка на Куала Лумпур
➤ Медицинска застраховка за целия престой
➤ Представител на туроператора по време на пътуванетто.


Цената не включва
Допълнителните екскурзии
➤ Разходи от личен характер
➤ Застраховка отмяна пътуване


ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
Хотели  Изхранване Човек в
двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло
Дете на
допълнително легло
(2-11.99 г)
4* Grand Pacific Singapore
4* Maya Hotel Kuala Lumpur
5* Parkroyal Penang
или подобни
ВB € 1 995 € 2 495 € 1 895 € 1 475

ВВ — нощувка със закуска
* Поради размера на стаите в Сингапур, не е възможно настаняване на трима души в една стая с допълнително легло и в този случай, настаняването ще бъде в една двойна и една единична стая.

Необходими документи и условия на записване:
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
• 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
• Копие от международен паспорт;
• Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация:
• Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.
• Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

Забележки:
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,90 лв. за щатски долар към 12.07.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
• Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
• Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.
• Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Сингапур и Малайзия.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки
* от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000лв.)
* от 35 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур и Малайзия.
Хотели
4* Grand Pacific Singapore
4* Maya Hotel Kuala Lumpur
5* Parkroyal Penang
Допълнителни екскурзии
Сити тур на Сингапур
Включен в цената

Тази екскурзия ще ви отведе до най-известните забележителности на Сингапур: Разходка с автобус из „Колониалното Сърце” и разглеждане на Паданг, Крикет Клуб, Парламента, Висшата съдебна палата. Спирка край реката, където ще видите контрастите между колоритни сгради на фона на модерни небостъргачи във финансовата част Raffles Place. Продължаваме към историческата част на Chinatown, дом на китайската общност в Сингапур, показваща богатата културна история на ранните заселници. Ще се разходим из улиците, където много от традиционните занаяти като лечителство, фамилни работилници, чаени къщи, магазинчета за порцелан и златарски работилници са се предавали от поколение на поколение. Следващата спирка е Националната Градина на орхидеите. Разходете из разкошните градини с  20 000 вида растения, сред които националното цвете на Сингапур Vanda Miss Joaquim. VIP градините, където до днес над 100 орхидеи са били наричани на VIP гости, както и Tang Hoon Siang Misthouse, където ще видите редки орхидеи от най-подбраната колекция на градината, изложени в къщата на мъглите. Продължаваме към Малката Индия — чар, който съчетава стари обичаи и традиции с модерни практики. Вървейки из улиците на Little India ще усетите острите миризми на подправки и аромати.

Панорамна обиколка на Куала Лумпур
Включен в цената

През последното десетилетие Куала Лумпур с ускорени темпове се е превърнал във вълнуваща смесица от колониална и модерна архитектура. Турът на столицата ще ви даде ясна представа как Куала Лумпур се е развивал до днес. Ще минем покрай джамията Jamek, Площад Merdeka, на който е била обявена независимостта на Малайзия, сградата на Федералния съд, изградена изцяло в мавритански стил. Екскурзията продължава с разглеждане на Националния паметник, Националния музей, Парламента, Двореца на краля и безспорно най-фотографираните сгради в Куала Лумпур — кулите Петронас.

Панорамна обиколка на Малака
Включен в цената

Малака, тази не чак толкова популярна туристическа дестинация, ще ви изуми с архитектура, култура, традиции и кухня, отразяващи нейното богато наследство. Ще посетим храма Ченг Хун Тенг, единственият в който можете да видите трите главни доктрини на местните китайци под един покрив: таоизъм, будизъм и конфуцианство. Разходка из старите улички , които стигат до брега на река Малака. Посещение на музея на Баба Нуня, в който е представена историята на местната етническа група, наследници на смесени бракове от китайци и малайци.


10/08

Етикети
ekzoti4na destinaciq s top travels , собствен транспорт , топ травелс почивка в испания , евтини екзотични пътувания , nova godina v indonesia , nova godina v bali , nova godina v singapur , екзотични екскурзии за нова година , топ оферта , екзотика , топ травелс екскурзия в испания , nova godina v singapur , eкскурзии с топ травелс , екзотични екскурзии за нова година , почивки с топ травелс , самолет , singapur , ниски цени с топ травелс , екзотични екскурзии за нова година , екскурзия в сингапур , европа , nova godina v singapur , nova godina v bali , ekzoti4na po4ivka s top travels , ekzoti4na ekskurziq , екзотични екскурзии за нова година , toptravels , евтини екзотични пътувания , nova godina v bali , евтини екзотични пътувания , топ травелс самолетна екскурзия , nova godina v malaisia , топ травелс новини , nova godina v indoneziq , ekzotika , екскурзия до сингапур за нова година , топ травелс самолетни билети , селски туризъм , toptravels контакти , nova godina v singapur , екзотични екскурзии за нова година , горещи оферти на топ травелс , евтини екзотични пътувания , ски , екскурзия до сингапур на нова година , сингапур , самолетна програма , планина , nova godina v singapur nova godina v kuala lumpur , nova godina v singapur , топ травелс last minute , екзотични екскурзии за нова година , топ цена при топ травелс , екзочтини екскурзии за мова година , екскурзия до сингапур за нова година , nova godina v malaisia , nova godina v bali , malaiziq , автобус , екскурзия до сингапур за нова година , топ травелс екскурзия в европа , евтини екзотични пътувания , екскурзия до сингапур за нова година , nova godina v kuala lumpur , nova godina v indonesia, nova godina v malaisia , nova godina v kuala lumpur , екскурзия до сингапур за нова година , цена , nova godina v kuala lumpur , топ травелс топ оферти , автобусна програма , евтини екзотични пътувания , на море , топ травелс автобусна екскурзия , топ травелс хотели , nova godina v indonesia , екскурзия до сингапур за нова година , екзотични екскурзии за нова година , екзотични екскурзии за нова година , nova godina v bali
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах