Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

НОВА ГОДИНА ВЪВ ВИЕТНАМ

Оферта номер: Е2539
Вид транспорт: Самолет Самолет

СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - ХАНОЙ // САЙГОН - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.


 24 декември София - Истанбул
Събираме се на летището за полет до Истанбул в 21:25 ч. Кацаме в 23:50 ч. 
 
 
25 декември Истанбул – Ханой                    вечеря
Следващ полет за Ханой в 02:05 ч. Кацаме в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел Hanoi pearl (https://hanoipearlhotel.com/). По време на трансфера, нашият шофьор ще ни запознае с Ханой – столицата на Виетнам и дом на повече от седем милиона жители. Традиционен и изискан с френската си колониална архитектура, с булевардите си с три платна, с живописните си езера и оживения Стар квартал, Ханой има неустоим чар. Ще видим възрастни хора, практикуващи Тай-Чи на брега на езерото и уличните продавачи и бръснари улисани в ежедневните си задължения.
Вечеря в хотела. Нощувка
 
26 декември Забележителният Ханой         закуска, обяд
Закуска. Придружени от нашият местен гид тръгваме на разходка из местните забележителности. Първа спирка по пътя е Мавзолеят на Хо Ши Мин – внушителна сграда, постоена от мрамор и гранит, в която се пази тялото на „ Чичо Хо“. Зад мавзолея се намира къщата на Хо Ши Мин, обикновена дървена къща с гледка към езерото с лилиите, в която той е живял и творил между 1954-1969 г. 
Продължаваме обиколката с Етнографския музей – ще се запознаем с богатата виетнамска култура, национални дрехи от ежедневието и артефакти.
Следва будистката пагода Тран Куок – най-старата от всички пагоди в Ханой, разположена на прекрасното Западно езеро. След нея ни очаква Храма на литературата, първият университет в Ханой построен през далечната 1070 г. 
Обяд в КОТО – Know one touch one.
След обяда имаме едночасова разходка с триколка през Стария квартал на Ханой, познат още като „36 улици“. Този квартал с тесни улички е дом на хиляди малки бизнеси и магазинчета. Чудесно място за разглеждане, особено с триколка, с много възможности за снимки навсякъде около вас. 
Преди са се върнем в хотела ще посетим и пазара Лонг Биен до историческия конзолен мост Лонг Биен свързан с виетнамската бойна. Връщане в хотела. Нощувка.
 
27 декември Заливът Халонг – круиз          закуска, обяд, вечеря
Закуска. На път за залива Холонг ще минем покрай оризищата разположени на делтата на Червената река в Ханой. Ще се запознаем с местния , ежедневен живот на виетнамците, ще видим обикновените хора, орящи оризовите поля с водни бикове, както и собствениците на прасета, които ги откарват на пазара с колелата си.
След като пристигнем в Халонг се бъдем посрещнати от екипа на традиционна ветроходна яхта, ще се настаним и ще потеглим към незабравим круиз из залива Халонг. 
Очакват ни невероятни гледки към скътани пещери, девствени плажове, плаващи села, фантастични скални образувания, издугащи се от изумрудената вода. Нашият готвач ще развихри цялата си фантазия на борда на яхтата и ще се вкусим традиционна виетнамска храна приготвена от него на обяд и вечеря, поднесена в елегантна столов и придружена с селекция от вина и питиета (на допълнително заплащане). 
Вечерните забавления включват лов на калмари или просто наслада с коктейл в ръка, заобиколени от варовикови скали изникнали изпод водата, лежерно стоейки в тихите води на нощта. Нощувка.
Забележка:  Турът зависи от прогнозата за времето.
 
28 декември Халонг – Ханой – Дананг          закуска, брънч, вечеря
Ранобудните могат да се присъединят в демонстрацията по Тай Чи на изгрев слънце. Следва закуска и плаване между островчетата около 2000 на брой. По-късно сутринта нашият круиз приключва на пристанището в Халонг. Опционално можем да посетим грънчарска работилница и след това да се отправим към летището в Ханой за полет до Дананг.
След кацане ще будем посрещнати и трансферирани до хотел La Siesta Hoi An **** (https://lasiestaresorts.com/) или подобен в близост до Хой Ан – добре запазен и живописен античен град обект на Световното културно наследство с голямо пристанище и мултинационално влияние от 16-18 век. Лесно може да се обходи пеша. Свободен следобяд. Нощувка.
 
 
29 декември  Хой Ан – Златният мост          закуска, обяд
Закуска. Тръгваме към хълмовете Ба На на височина от 1400 м. над морското равнище и на около 85 км от Хой Ан. Комплексът Ба На включва европейски стил вили, огромен увеселителен парк, френска винарна, пагода и приятно прохладен климат. Най-новата забележителност е Златният мост, който предлага забележителни гледки към Дананг и океана. Дължината му е 150 м и свързва лифта с градините в комплекса. 
Следобяд – разходка в античния Хой Ан. Между 17 -19 век, градът е бил главно и проспериращо търговско пристанище. В днешно време архитектурата му и спокойният стил на живот са се променили, но въпреки това градът пази добре запазени сградите си, пешеходните улички и уникалната си кухня. Идеален за лежерен пешеходен тур, който предлага голямо разнообразие от стари търгоски къщи с китайска, японска и виетнамска архитектура; 400 годишен японски покрит мост,  Парламента с изключителните си дърворезби и цветния пазар. 
Връщане в хотела и почивка. По желание посещение на занаятчийски работилници за производство на летящи фенери и ръчно изработени дрехи от коприна.
 
30 декември Хой Ан – Дананг - Сайгон – Фан Тиет / Муй Не         закуска
Закуска. Транфер до Дананг за полет до Сайгон. Транфер до Фан Тиет (около 4 ч). Ще минем през каучукови плантации и градини за драконов плод. Фан Тиет е малък пристанищен град, чието препитание е риболова и производството на известния „рибен сос – нуок нам“.  Популацията е около 200000 човека, повечето от които произхождат от етническата група Cham, която е управлявала местността до 1692 г. Днес Фан Тиет се развива в туристическия сектор и се гордеес луксозните си морски курорти и международен клас игрища за голф. 
Настаняване в хотел Bamboo Village**** (https://bamboovillageresortvn.com/).Нощувка.
 
 
31 декември Фан Тиет                                  закуска, вечеря
Закуска. Почивка на плажа в очакване на Новата година. Празнична вечеря в хотела и посрещане на 2023 г. Нощувка.
 
01 януари Фан Тиет - Сайгон                  закуска
Закуска. Сутринта е на разположение. Към обяд – трансфер до Сайгон (около 4 ч. ) Пристигане в късния следобяд. Настаняване в хотел Grand Saigon Hotel  (https://www.hotelgrandsaigon.com/)
Нощувка. 
 
02 януари Сайгон – обиколен тур – летище              закуска, обяд вечеря
Заксука. Нашата днешна обиколка започва с храма  Тиен Хау, построен от Кантонският орден през ранния 19 век в чест на китайската богинята на морето Мазу. Обикновено дворът на храма е пълен с поклонници от местнита китайска общност. 
Продължаваме с централния пазар Бин Тай – един от най-оживените и колоритни. Следва музеят на Медицината FITO, с неговата невероятна колекция от 3000 артикула свързани с развитието на традиционната виетнамска медицина. В галериите на музея могат да се видят антични книги и документи свързани с приготвянето на местни билки, както и приспособления, често срещани в традиционните виетнамски аптеки. 
Връщане в хотела за освежаване и напускане. В 12.30 ч . лек обяд в местен ресторант.
След това продължаваме с Дворецът на независимостта или Президентсвото (в миналото) – главна сграда на правителството по време на Американската война. Следва Военният музей или известен в миналото като Галерия на престъпленията на американската война. 
Транфер до улица Донг Кой или Катинат, както е била известна по времето на френската окупация. Ще разгледаме някои от красивите френско-колониални къщи, построени през късния 19-ти и ранен 20-век. Ще видим две от най-емблематичните сгради на Сайгон – Операта и хотел Де Вил, както и катедралата Нотрдам – сграда с червени тухли изцяло базирана на оригинала в Париж. Ще минем и покрай Централна поща – проектирана от френският архитект Густав Айфел преди да стане известен с творението си – Айфеловата кула.
Ранна вечеря в хубав местен ресторант и към 20:00 ч трансфер до летище за полет до Истанбул в 22:20 ч. 
 
03 януари Истанбул - София
Кацаме в Истанбул в 06:00 ч и продължаваме за София в 08:45 ч. Отново на родна земя в 09:00 ч.
 
 
~~~~~~~~~~~~ Край на програмата  ~~~~~~~~~~
 
Полетно разписание:
 
Полет: Дата: От: До: Излитане: Кацане:
ТК 1030 24 декември София Истанбул 21:25 23:50
ТК 164 25 декември Истанбул Ханой           02:05 15:25
ТК 163 02 януари Сайгон Истанбул 22:15 05:55+1
ТК 1027 03 януари Истанбул София            08:45 09:00


Цената включва

*самолетен билет София-Истанбул-Ханой// Сайгон-Истанбул-София
*трансфери летище-хотел-летище в Ханой
*2 нощувки със закуски в Ханой
*една вечеря в Ханой
*целодневен тур на Ханой с включен обяд
*една нощувка на ветроходна яхта в залива Халонг
*закуска, обяд и вечеря на яхтата
*самолетен билет Ханой - Дананг
*2 нощувки със закуски в Хой Ан
*тур до Златният мост с обяд
*самолетен билет Дананг – Сайгон
*трансфер Сайгон – Муй Не – Сайгон
*3 нощувки със закуска в Фан Тиет / Муи Не
*Новогодишна вечеря
*Целодневен тур на Сайгон с включен обяд и вечеря.
*трансфер до летище в Сайгон
*разрешително за виетнамска виза
*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15000 евро.

Цената не включва
Задължително се заплащат отделно:
*виза за Виетнам – на място при пристигане в Ханой / около $ 25

Няма задължителни ваксини и имунизации за посещение на Виетнам. 


20/09
Етикети
нощувка на корабче , екскурзия виетнам , програма лаос , хо ши мин , екзотични екскурзии с водач , очарованието на виетнам и камбоджа , почивка , екзотична екскурзия , самолетна почивка , сайгон , доха , посещение на ханой , дананг , екзотични екскурзии 2023 , почивки , ангкор ват , пътуване до камбоджа , виетнам , ниски цени , екскурзия по делтата на р. меконг , екскурзии тайланд 2023 , екскурзия по делтата на р. меконг , екскурзии камбоджа 2023 , екскурзия до виетнам , екскурзия до виетнам , зимна екзотика , екскурзии камбоджа 2023 , екскурзии виетнам 2023 , хит цени , unesco , самолетни програми , екскурзии лаос 2023 , бангкок , виетнам – камбоджа – лаос , виетнам и камбоджа 2023 , очарованието на индокитай , самолетни програми 2023 , пътуване до виетнам , полуостров тон ланг , лаос , ку ши , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос , корабче по залива халонг , виетнам , самолетни програми , виетнам , тунелите в ку ши , unesco , сайгон , toptravels , екскурзии виетнам 2023 , тунелите в ку ши , екзотика , меконг , доха , полуостров тон ланг , виетнам и камбоджа , почивка виетнам , пътуване до лаос , ekzotika , оферта , почивка във виетнам , хой ан , сим рип , екскурзия , оферти екзотични екскурзии , нощувка на корабче , град хуе , екскурзии индонезия , виетнам, камбоджа и лаос 2023 , съкровищата на индокитай , хюе , екскурзия камбоджа , ekskurzia do vietnam , меконг , посещение на ханой , ку ши , екзотични екскурзии 2023 , виетнам 2023 , съкровищата на индокитай , пътуване до тайланд , бангкок , халонг /unesco/ , пътуване до камбоджа , виетнам 2023 , хит оферта , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос 2023 , пътуване до виетнам , природа и култура на индокитай , камбоджа , виетнам – камбоджа – лаос , exotic tour , екскурзия до виетнам , ханой , виетнам, камбоджа и лаос , халонг , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос , камбоджа , очарованието на индокитай 2023 , виетнам , камбоджа 2023 , ханой , екзотични екскурзии с водач , ekskurzia do vietnam , хой ан , град хуе , екскурзии , хюе , дананг , ангкор ват , почивка на екзотично място , виетнам , top travel , сим рип , съкровищата на индокитай 2023 , халонг , виетнам 2023 , на топло през зимата , самолетна екскурзия , лаос 2023 , съкровищата на индокитай - виетнам, камбоджа и лаос 2023 , халонг /unesco/ , корабче по залива халонг
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах