Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

ПЕРУ - Древните империи на Южна Америка: богове, мистерии и природни чудеса

Оферта номер: Е2541
Вид транспорт: Самолет Самолет

София – Амстердам - Лима - Арекипа - Каньонът Колка – Чивай - Колка - Круз дел Кондор - Пуно - Куско - Свещената Долина – Писак – Оянтайтамбо – Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско - Лима – Амстердам - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София – Амстердам - Лима
Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 : Лима - Арекипа (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището в Лима. Полет в 10:25 ч. за Арекипа. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “Белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното  и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на колониалния център, централния пазар, ще видите и църквата “La Compania”, вероятно най-важната в град Арекипа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Арекипа – Каньонът Колка - Круз дел Кондор - Чивай (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване към Каньонът Колка. По време на пътуването ще преминем през Pampa Cañahuas в Националния резерват Aguada Blanca, обитаван от стада викуня и алпака (южноамерикански камили). Достигане до Круз дел Кондор, откъдето се разкрива невероятна гледка към каньона с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази площадка при късмет може да се види и величествения полет на кондорите, които понякога лететят на няколко метра от туристите. По пътя разглеждане на колониалните градове и църквите на Янке, Копораке, Ахома и Мака. Свободно време. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 4: Чивай – Пуно (закуска, вечеря)     
Ранна закуска. Отпътуване за Пуно. Маршрута предлага невероятни природни пейзажи. По пътя ще преминете през малки градове, както и красива лагуна, наречена Lagunillas, където могат да се видят ферми за пъстърва, а при късмет, може да видите и фламинго от Андите и много други птици от Андите. Трансфер по водите на езерото Титикака до уникалните „Плаващи острови“ на Урос - изградени от тръстика. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Пуно - Куско (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Куско по високото плато Колао. Преминаване през ранчото La Raya, където може да видят стада от викуни и лами. Пътят преминава покрай прекрасното езеро Wacarpay, което предлага невероятна гледка към планините, отразени в спокойните му води. Пристигане в Куско. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Куско – Свещената Долина - Писак - Оянтайтамбо (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Посещение на живописния индиански пазар Писак, рай за пазаруване в Андите в уникална атмосфера. Следобед, преминавайки през градовете Калка и Урубамба, посещение на крепостта на инките и цитаделата на Оянтайтамбо, построени да пазят входа на тази част на долината и да я предпазват от евентуално нашествие от племената. През втората половина на деня следва посещение на руините на град Оянтайтамбо, разположен на около 60 км от Куско в края на Свещената долина, чудесен пример за архитектурата на инките. В средата на 15 век императорът на инките Пачакути завладява град Олантайтамбо и го построява отново като религиозен, политически и военен комплекс. По време на испанското завладяване на Перу, Оянтайтамбо служи като щаб на Манко Инка, лидерът на съпротивата, който се оттегля в Оянтайтамбо след поражението си при обсадата на Куско през 1536 г. След това той успешно побеждава испанците в битка при Оянтайтамбо, като наводнява долината отдолу. Испанците, водени от Ернандо Писаро, впоследствие се върнаха с много по-голяма армия и в крайна сметка поемат контрола над Оянтайтамбо, докато Манко Инка бяга в град Вилкабамба. Крепостта е разположена от западната страна в района, известен като Aracma Ayllu, и се състои от серия от внушителни тераси, храмове, платформи, пътеки и стени и предлага отлична гледка към околностите, самия град Оянтайтамбо е построен на планината Pincuylluna срещу руините. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Оянтайтамбо - Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Всяка сутрин преди изгрев слънце първосвещеникът с малка група ходел до Мачу Пикчу, за да даде знак за настъпването на новия ден. Храмът на Луната, един от трите големи храма в района на Мачу Пикчу. В непосредствена близост до Храма на Луната е Голямата пещера, друг свещен храм с фина зидария. Другите големи местни храмове в Мачу Пикчу са Храмът на Кондора, Храмът на трите прозореца, Главният храм, „Незавършеният храм“ и Храмът на слънцето, наричан още Тореон. След това предстои обиколка на Цитаделата, като ще посетим Главния площад, Кръглата кула, Свещения слънчев циферблат, Кралските квартали и Храма на трите прозореца.  Свободно време за разглеждане и снимки. Връщане в Агуас Калиентес. Трансфер до Куско с влак. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Куско (закуска, вечеря)
Закуска. Обиколката на град Куско започва с улица San Blas Артистичният барио (Квартал) от тесни и високи улици и красив малък площад. В този барио живеят множество художници и занаятчии, там се намират работилниците на известни семейства като Мендевил Олаве и Мерида. Ще преминете през Хатунрумивок - тясна пешеходна улица. Известна със своите стени на инките, където огромни камъни са прецизно издълбани, за да паснат един на друг без кал или бетон. Ще откриете шедьовъра, 12-ъгълен камък, около средата на улицата. Каменната зидария на инките е невероятна, всъщност толкова добра, че испанските завоеватели често използват старата структура на инките като основа за собствените си сгради.
Свободно време. Централният пазар е един от най-старите в Куско, основан през 1925 г.; въпреки това, той не е претърпял съществени промени, и все още се слави като най-големият център за снабдяване на града. Ако търсите дреха от алпака, прясно приготвен сок, торбичка нектарини или някои вкусни подаръци за вашите роднини или приятели у дома, тук със сигурност ще откриете. Следобед посещение на внушителната крепост Sacsayhuaman, стратегически построена на хълм с изглед към град Куско и известна с огромните си издълбани камъни, някои от тях високи над 9 м / 30 фута и с тегло над 350 тона. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Куско - Лима (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището в Куско. Полет в 08:30 ч. за Лима. Обиколка и запознанство с модерна и колониална Лима. Посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 10 : Лима – Амстердам (закуска)
Закуска. Свободен ден в Лима. Вечерта полет за Амстердам. 

ДЕН 11 : Амстердам
за дата 13.11.22г
Пристигане в Амстердам в 15.25ч. Придвижване с шатъл /обществен транспорт до хотел в района на летището/ Настаняване в хотел. Нощувка.
за дата 19.03.23г
Пристигане в Амстердам. Отпътуване за София. Пристигане в София в 19.35ч.

Ден 12 : Амстердам – София
за дата 13.11.22г
Отпътуване за България. Пристигане в София.


Цената включва
  • Самолетен билет София – Лима – София с включен 1 брой багаж от 20 кг с КЛМ;
  • Летищни такси;
  • 9 нощувки в Перу /3 в Лима, 1 в Пуно, 1 в Арекипа, 1 в Чивай, 2 в Куско, 1 в Урубамба/
  • 1 нощувка в Амстердам за дата 13.11.22г
  • 9 закуски;
  • 8 вечери;
  • Вътрешен полет Лима – Куско; Хулиака – Лима;
  • Летищни такси за вътрешните полети с включен 1 брой багаж от 20 кг;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Обиколка на Лима;
  • Обиколка на Арекипа;
  • Екскурзия до каньона Колка/ Круз дел Кондор;
  • Обиколка на Куско;
  • Влак до Агуас Калиентес;
  • Влак до Куско;
  • Екскурзия до Свещената долина;
  • Разглеждане на Мачу Пикчу;
  • Местни лицензирани екскурзоводи на английски език;
  • Водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 14 записани туристи;
  • Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро и покритие за COVID на ЗД Евроинс.


Цената не включва
  • Входни такси за посещаваните обекти, заплащат се задължително от България– 200 лева;
  • Обяди и напитки по време на храненията;
  • Допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
  • Лични разходи;
  • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 25 лв.;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
  • Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 60г;
  • Такса обслужване за екскурзоводи и шофьори по 5 долара на човек на ден;
  • PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Перу или транзитните Нидерландия/ Франция.
 
Цени: Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен, в двойна стая
Pедовни цени 5998 лв. 6678 лв. 5958 лв.
 
 
Други
Резервация: 
• Депозит, в размер на 2500 лева
• Доплащане до 30 дни преди отпътуване
• Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
 
Допълнителна информация :
• Безвизов режим за български граждани
• Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната;
• Тази екскурзия е препоръчителна за хора в добро здравословно състояние, без проблеми в дихателната и сърдечно-съдовата система.
• Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове;
• Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите.
• Офертата важи при минимум 15 туриста;
• Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия
 
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
KL3076 13NOV  SOFAMS          0700 0900   
KL 743  13NOV  AMSLIM           1235 1915  
KL 744  22NOV  LIMAMS           2115 1525+1 
FB 462  24NOV  AMSSOF           1020 1400  
Полетното разписание е в местно часово време.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
• Lima: Hotel Vila Santa или подобен
• Arequipa: Hotel Conquistador или подобен
• Colca: Hotel Kuntur Wassi или подобен
• Cusco: Hotel Inkarri или подобен
• Sacred Valley: Hotel Iskay или подобен
• Puno: Hacienda Plaza De Armas или подобен 
• Amsterdam: Ibis Schiphol Amsterdam Airport или подобен
 
Срокове за анулации и неустойки:
• От деня следващ деня на подписване на договора до 90 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
• От 89 до 60 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
• От 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
• Под 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
• Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 60г


33/11
Етикети
влак до перу , south amerika , циркусите на марай , toptravels , pochivka v , екскурзия до , programi ot top travels , чукуито , maray , марас , macu pikcu , екзотично пътуване 2023 , samoletni bileti , перу , почивка перу , агуас калиентес , хотел в , lima , самолетни билети перу , марай , екскурзия инки , екзотично пътуване , мачу пикчу , ekskurzia v , топ травелс , пачакамак , хотели в , екзотично пътешествие , pochivka , south america , екзотично пътешествие перу , pochivka 2023 , пътуване до южна америка , оянтайтамбо , полуостров чукуито , pochivka na , оферти , yuzna amerika , хотел перу , iuznha amerika , резерват перу , ekskurzia 2023 , лима , куско , още оферти от топ травелс , pachakamak , екзотика в перу 2023 , почивка в , peru , магията на инките , peru i lima , top oferti , почивка южна америка , toptravels.bg , екзотични почивки южна америка , перу 2023 , ekskurzia do , перу , aguada blanka , южна америка перу , хотели , ekskurzia , hoteli , екскурзия до перу и мачу пикчу , почивка на , инки , екскурзия на ниска цена , екскурзия перу , rezervat peru , балестови острови , солниците на марас , machu pikchu , chukuito , почивка 2023 , есен 2023 , почивка на ниска цена , агуада бланка , топ оферти , yuzhna america , екскурзия в , програми , екскурзия 2023 , долината на колка , ma`u pikcu , hotels , екскурзия южна америка , пуно , екскурзия , лима перу екскурзия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах