Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Пътешествие във Венецуела

Оферта номер: Е2545
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/14 нощувки
София - Истанбул - Каракас - Истанбул -София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Програма на пътуването:

14 ноември София – Истанбул - Каракас
Полет от София през Истанбул за Каракас. 
 
15 ноември Пристигане в Каракас
Кацане в Каракас в 08,00 ч. За сега всички пристигащи правят бърз тест при пристигане на летището в Каракас. Нямаме нужда от визи за Венецуела, влизаме само с отрицателен тест тип PCR RT, направен преди отпътуване от София в рамките на 72 часа.   
Посрещане и трансфер до хотел Villa Playa Grande Caracas, разположен в района на летището. Почивка след дългите полет.
 
16 ноември Каракас
Закуска. Денят е посветен на пъстрия Каракас! Финансовият, търговски, културен и политически център на Венецуела е основан през 1567 година и наречен Сантяго де Леон де Каракас. Разположен в подножието на Авила, градът може да бъде едновременно интересен и опасен. По преценка на екскурзовода правим разходката до Двореца Мира Флорес, Националния Конгрес, Пантеона, Националната Библиотека, паметника на Боливар.
 
Добре дошли в Боливарска Република Венецуела! Конституцията от 1999 година промени името на страната от Република Венецуела и почете героя на Освобождението. Днес на територия от малко под 1 млн.кв.км. живеят 30 млн.души. Гвианските възвишения и дъждовните гори на Боливар и Амазония заемат 45% от територията на страната, но именно те са най-рядко населени – едва 5% от венецуелците живеят в тези райони. Гран Сабана и прочутите тепуи са части от масива Гвиана – едно от най-древните скални формирования на планетата. Над 100 тепуи се възвисяват над равнините, а Рорайма е най-високото от тях – 2810 м. Най-впечатляващото тепуи, обаче е Ауян, откъдето се спуска най-високият от всички водопади, Анхел 979 м. С впечатляващите 43 национални парка, над 15% от територията на страната са вид защитени територии, а отправната точка за почти всички тях е столицата, родното място на Симон Боливар. 
 
17 ноември Каракас – Матурин - вечеря
Рано сутринта трансфер до летището и полет до Матурин- нашата отправна точка за изследване на делтата на Ориноко. Столицата на петролния щат Монагас ни посреща за кратко, защото веднага потегляме за Делта Амакуро или Делтата на Ориноко. Делтата е роден дом за племената Уарао. Местните и до днес живеят в наколни жилища. Но когато испанските конкистадори дошли по тези места за пръв път и видели къщите на дървени подпори, нарекли мястото Малката Венеция или Венецуела.
Програмата днес включва риболов /на пираня/ и разходка с кану по реката. Нощуването е в лоджа Orinoco Queen Lodge , стаи с 2 легла и баня.
Лоджата е най-малката в района, с лично отношение към всеки, само с 5 стаи, с традиционни покриви със слама, семпли, но с всичко необходимо. Има столова с малък бар с избор от 3 напитки само  бира, кайпириня, ром.  Последният е най-популярен сред местните. Около 2 часа се пътува с монорна лодка по река Рио Гранде /основния път за придвижване в района/ до лагера с наколни къщички, свързани помежду си с дървени пътеки над земята. Чавес наричал това място „Сърцето на родината“ в президентските си кампании преди години и безусловно печелил местните на своя страна. Макар да не е сред най-дългите реки в света, Ориноко е на четвърто място по обем на оттичане на водата – средно 7 260 000 галона в секунда преминават през делтата и се изливат в Атлантическия окен /под Тринидад/. Делтата е огромна 15 445 кв.мили свързани канали, по които се минава само с моторни лодки или дървено кану. Търсим розови делфини, видри, костенурки, маймуни. Ще минем край селища на местните Уарао.    
 
 
18 ноември Делтата на Ориноко - закуска, обяд и вечеря 
Денят е посветен на наблюдаване на птици, посещение на местни жители от племето уарао, разходка в джунглата. 
Александър фон Хумболт нямал и 30 години, когато съдбата го изпратила в днешна Венецуела. Той стигнал Кумана през 1799 година. Дългоплануваното му пътуване по Нил било възпрепятствано от похода на Наполеон. Така фон Хумболт , придружаван от Еме Бонплан потеглят с кораб за Куба. Заради силния ураган, който застига кораба, капитанът променя курса и двамата се оказват първо в Каракас, а после и във Валенсия, преди да достигнат до делтата на Ориноко през март 1800 г. Маршрутът на двамата минава през делтата, където Хумболт е привлечен от местните племена и особено от електрическите змиорки, които те ловят. После пътят им продължава към Рио Негро и река Магдалена в Колумбия, до Еквадор, Перу и Мексико и САЩ. Той се връща в Европа с огромно количества изсушени растения, с минерали и насекоми и оставя на света над 2000 страници труд за откритията по време на пътуванията си.
 
19 ноември трансфер по реката до Матурин - закуска и обяд
Нощувка в хотел в Матурин. 
 
20 ноември Матурин – Каракас - закуска
Закуска, трансфер до летището. Полет до Каракас, пристигане в столицата, трансфер до хотела и настаняване. Следобедът е посветен на парка Авила. Нощувка в хотел до летището. 
 
21 ноември                            Каракас – Канайма - вечеря
Полет до Канайма рано сутринта. Кацане в Канайма, вземаме багажа и пеш се отправяме към лоджата на лагуната. Настаняване в Ara Meru Lodge (www.arameru.com ). Денят продължава с разходка с дървено кану по лагуната Канайма до водопада Сапо. Тук слизаме от лодката и се атправяме /леко натоварване/ зад завесата на водопада. Вечеря и нощувка в лоджата. 
 
Канайма е дом на най-голямата група Америндиани в страната. Местните жители Пемони принадлежат на Карибската лингвистична група и са част от Арекуна, Камаракото и Турепани /населили цялата северна част на континента и Карибските острови/. Пемоните живеят главно в източния сектор на парка Канайма в разпръснати общости от 40 до 100 човека във всяка. Препитават от земеделие, лов и риболов. И от туристи, макар и да ги посещават рядко. Днес те имат достъп до питейна вода и електро генератори, имат местни училища и най-основна медицинска помощ. Около 50 000 човека живеят на територия, голяма колкото Белгия. Местните наричат района Уекта или страната на планините Тей Пун.   
Вечерта отдаваме на почивка преди утрешния тежък и дълъг ден през джунглата. 
 
22 ноември Канайма – Анхел експедиция - закуска, обяд, вечеря 
Сутринта потегляме с лодка по реката. Експедицията е 2 дни, като ни очаква 1 нощувка в хамаци в заслон в подножието на Ангел. Вземаме само раници с основни неща за 2 дни, репеленти, слънцезащитен крем, обувки за вода /за лодката/ и обувки за трек /за джунглата/, шапки, яке /нощта може да е доста хладна в джунглата/, челник, лични лекарства /ако ползваме/, термос с вода, апарат и батерии ...  Ако някой предпочита палатка и матрак в заслона, да се обади. Ако има още места, ще ги подсигурим. Останалите- по хамаците.  
Стигаме до пристана и потегляме с моторното кану по река Карао и Чурун към шеметния Анхел. Пътуването е около 4 часа, има достатъчно време за фото спирки за впечатляващите тепуи преди да стигнем мястото за пикник обяд.  В Дяволския каньон се подава в далечината и километровата водна лента на Анхел, спускащ се от върха на Ауянтепуй към река Чурун. Слизаме от лодките и се отправяме на преход през джунглата /около час/, за да стигнем до площадката за наблюдаване Лаиме. Следват водните басейни в основата на водопада и време за плуване. Вечеря пикник и нощуване в заслона.    
 
23 ноември връщане при лагуната Канайма - закуска 
Закуска, последни снимки и разходка и раздяла с Анхел. 
Отново по същия път към лоджата в Канайма. 
Заслужена почивка в най-луксозната посада в целия парк. 
 
24 ноември полет Канайма - Каракас - закуска 
Полет от Канайма до Каракас. Пристигане в столицата, нощувка. Полетите зависят от времето и търпят промени постоянно, когато пристигнем тогава. Ще мислим на място за още активности в Каракас. Нощувка. 
 
25 ноември Каракас – Лос Рокес - обяд сух пакет, вечеря 
Закуска и потегляме към топ дестинацията за любителите на гмуркане и шнорхелинг в страната. 
Полетът е сутрешен. Кацане на Лос Рокес и трансфер до посадата. Обяд сух пакет на плажа. 
Вечеря и нощувка в стандартна посада Ranchito Power / Canto de la Ballena (Home - El canto de la ballena). Посадите са семпли, на плажа.   
 
26-27 ноември Лос Рокес - закуска, вечеря, обяд сух пакет 
Закуска и вечеря в посадата. Обяд на плажа. 
Плаж, по желание шнорхелинг, гмуркане срещу заплащане и заявка на място. 
 
28 ноември Лос Рокес – Каракас
Закуска в посадата, обяд на плажа. Трансфер до летището за полет около 16.00 ч. 
Трансфер до хотел до летището. Нощувка. 
 
29 ноември отпътувне от Венецуела 
Трансфер до Международното летище за полет до Истанбул. 


Цената включва
Пакетната цена е на човек в двойна стая при група от 10 човека и включва: 
*самолетни билети София- Истанбул- Каракас – Истанбул-София икономическа класа
*самолетни билети Каракас-Матурин-Каракас / Каракас – Канайма – Каракас / Каракас – Лос Рокес – Каракас
*14 нощувки в хотелите по програмата
*трансфери летище-хотел-летище за четирите настанявания за нощуване до летището в Каракас
*трансфер с моторна лодка по Ориноко до лоджата 
*трансфер с моторни лодка по Карао и Чурум по време на прехода до Анхел 
*местни екскурзоводи за Ориноко, за Канайма и Анхел, Каракас 
*трансфер на Лос Рокес 
*всички закуски, обеди и вечери, описани в програмата
* парк такса за Канайма 
*парк такса за Лос Рокес 
*бакшиши зе екскурзоводите /капитани на лодки, шофьори/
*водач от Травълмакс 
*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро /вкл  Ковид покритие/. 

 

Цената не включва
Не са включени:
*PCR преди отпътуване от България
*PCR за Канайма /48 часа преди пристигането – около 60 долара в Каракас/ 
*алкохол и непосочена храна
* Тур с хеликоптер над водопада Анхел 520 долара – около час, заплаща се лично на място. 
*Храна и подаръци за местните за делтата на Ориноко и за Туримикире /по лична преценка/ 


20/09
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах