Екскурзия в ДАНИЯ - Копенхаген – коледни базари!

Оферта номер: Е2583
Вид транспорт: Самолет Самолет
4 дни-3 нощувки/Празници
Копенхаген – замъкът -Кронборг – Хелзингборг - Малмьо - Лунд
Цена от: 1199.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
06.12.2024 1199.00 BGN Запитване
13.12.2024 1199.00 BGN Запитване
20.12.2024 1199.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване в 19.00 ч. от Терминал 1 на летище София за Копенхаген с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Копенхаген в 21.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): статуята на малката русалка – символ на Копенхаген; старото пристанище „Нихавн”; фонтанът „Гефион“; кралският дворец „Амалиенборг” – зимна резиденция на кралското семейство; замъкът и градините „Розенборг”, построен в ренесансов стил. Свободно време по „Строгет” – най-дългата пешеходна улица в света или за посещение на коледния базар, разположен на Новия кралски площад, в непосредствена близост до живописното пристанище „Нихавн” (необходимо е ползване на градски транспорт). Върволицата от сергии с очарователната им коледна украса и историческата обстановка на площада, ще Ви пренесат назад във врамето. Присъединете се към това коледно приключение в най-очарователното коледно селище в сърцето на Копенхаген, където ще имате възможност да опитате всякакви деликатеси и коледни лакомства или да се стоплите с чаша горещ шоколад и бита сметана или с чаша истински коледен ябълков пунш с анасон, портокал и карамфил. Възможност за посещение на Музея на книгата на Гинес, замъка „Розенборг” или градините „Тиволи”, където хиляди коледни светлини внасят топъл празничен блясък в зимния мрак. Почувствайте магията на Коледа в градините Тиволи – повече от 15 коледни елхи блестят в красиви цветове, а прекрасните коледни мелодии могат да се чуят на всеки ъгъл на градините. Насладете се на покритите със сняг сергии и на впечатляващите светлинни прожекции. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време в Копенхаген (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: целоднвена екскурзия до Хелзингор и Хелзингборг. Отпътуване за Хелзингор, където се намира величествения ренесансов замък "Кронборг", разположен в най-тясната част на протока Йоресунд. Това е най-известният замък в Дания, включен в списъка на ЮНЕСКО и добил популярност от пиесата „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Екскурзията продължава с прекосяване на протока Йоресунд с ферибот (около 20 мин) до шведския град Хелзингборг - едно крайбрежно бижу, със завладяващ контраст от история, иновация и морска красота. Този очарователен град, разположен на западния бряг на Швеция, в идиличната провинция Сконе, има завладяваща история, която може да се открие и почувства в добре запазения му стар град: Кулата на замъка - крепостна кула, висока 35 метра, единствената останка от замъка Хелзингборг, който е бил построен по време на датското управление в началото на 14 век и някогашна могъща крепост, разположена в градския парк Слотсхаген на платото Ландборген над стария град; църквата „Света Богородица“, датираща от 12-ти век, а по-късно преустроена в готически стил; неоготическото кметство, открито през 1897 г. със своята декоративна фасада, красиви витражи и висока часовникова кула. Свободно време по улица "Кулагатан" - първата търговска пешеходна улица в Швеция. Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка в Копенхаген.


Ден 4

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Копенхаген - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд: отпътуване за Малмьо през моста „Йоресунд” – най-дългият комбиниран автомобилно-железопътен мост в Европа, който свързва датската столица Копенхаген с шведския град Малмьо: туристическа програма в центъра на града - площад „Сторторгет” с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър” – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила”; замъкът „Малмьохус”; паркът „Кунгс”; паркът „Слотс”. Екскурзията продължава към Лунд - един от най-старите градове в Швеция, основан от датския крал Свен I Вилобради около 990 г. И днес все още могат да се видят ясни следи от датския му период, тъй като вътрешните градски улици до голяма степен следват средновековния модел. Сред калдъръмени улици и плудървени къщи средновековният град се слива с модерни сгради и иновативна среда. Лунд е известен днес най-вече със своя университет - основан през 1666 г., университетът в Лунд, който наброява повече от 300 000 студенти, е една от най-старите, най-големите и най-престижните институции в Северна Европа. Пешеходна разходка в Лунд: Катедралата, построена през Средновековието, чиято най-стара част датира от 1085 г., а забележителният й астрономически часовник е от 15 в.; Главната сграда на университета в Лунд - монумунтална бяла сграда от 1882 г. в неокласически стил; главната търговска улица и площад "Сторторгет". Връщане обратно в Копенхаген. Трансфер до летището на Копенхаген. Отпътуване за България в 21.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 01:15 ч. (след полунощ на 4-тия срещу 5-тия ден).


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София - Копенхаген - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен 1 малък ръчен салонен багаж с размери 40х30х20 см до 10 кг
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел *** в Копенхаген
Туристическа програма с местен екскурзовод в Копенхаген
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
PCR тестове (при необходимост)
Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг
Екскурзия до замъка "Кронборг" в Хелзингор и Хелзингборг (без включени входни такси)
Целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд
Входни такси за Музея на Книгата на Гинес (135 DKK; деца от 4-11 г. - 85 DKK; деца под 4 г. - безплатно), замъка "Розенборг" (125 DKK; за деца под 18 г. - безплатен вход) и градините "Тиволи" (145 DKK без право на ползване на атракциите в парка от понеделник до петък, за деца до 7 г. - 65 DKK; 155 DKK без право на ползване на атракциите в парка от събота до неделя, за деца до 7 г. - 65 DKK; билет "Friday Rock", без право на ползване на атракциите в парка и валиден за посещение в петък след 18.00 ч. - 220 DKK) в Копенхаген
Входни такси за замъка "Кронборг" (145 DKK, за деца до 17 г. - безплатно) в Хелзингор
Градски транспорт в Копенхаген (еднопосочен билет за 1-ва ш 2-ра зона - 24 DKK , карта за 24 часа за 1-ва до 4-та зона - 80 DKK); Гьотеборг (еднопосочен билет 35 SEK) и Стокхолм (45 SEK - билет за 60 минути; 130 SEK - билет за 24 час)
Бакшиш за водач / шофьора (5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

настаняване валидна
(от - до)
цена
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 399 BGN


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 100 години / 139 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 1 до 100 години / 185 BGN
 
Целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд (без включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи от 1 до 100 години / 99 BGN
от 2 до 11 години / 85 BGN
 
Екскурзия до замъка "Кронборг" в Хелзингор и Хелзингборг (без включени входни такси) на турист при минимум 15 туристи от 2 до 11 години / 139 BGN
от 2 до 11 години / 124 BGN
 


Пояснения:
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Туристическата програма се осъществява на български език.
  • Валутни курсове: 1 EUR = 7,46 DKK
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (1018 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6,90 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Горивни такси за автобусен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 1.70 Euro за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 5.00 Euro. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


13/11
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах