Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ЕКЗОТИЧНО САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

Оферта номер: Е2613
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/7 нощувки-Сезон 2024
Нгоронгоро - Тарангире - Маняра


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

София - Истанбул
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София – Истанбул – Килиманджаро в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет за Килиманджаро в 19:25ч.
 
ДЕН 2 – Истанбул – Килиманджаро – парк Тарангире                                                                                  закуска, пикник обяд, вечеря
Кацане в Танзания в 02:40 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището и отпътуване към Four Points The Arusha Hotel за освежаване и ранна закуска.
Обяд в пакет ще ни чака, когато пристигнем, тъй като директно се отправяме на сафари (включено в цената) към парка Тарангире (Tarangire).
Паркът Тарангире се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Тарангире минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Следобедно сафари, след което настаняване в Tarangire Sopa Lodge. Вечеря и нощувка.
 
 
ДЕН 3 Нгоронгоро закуска, пикник обяд, вечеря
Закуска.
Отпътуване към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената).
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну.
Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.
Късният следобед настаняване в Ngorongoro Serena Lodge 4*. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 4 Езерото Маняра – Остров Занзибар закуска,пикник обяд, вечеря
Закуска.
Посещение на парка на езерото Маняра, което е разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата – лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
Следобяд трансфер до Аруша за полет до Занзибар в 17:30ч.
Пристигане в Занзибар и настаняване в Blue Bay Beach Resort 5*. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 5 Занзибар         закуска и вечеря
Закуска.
Полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 5ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 40 евро).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Свободно време, вечеря и нощувка.
 
ДЕН 6 Занзибар                                                             закуска и вечеря
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.
 
ДЕН 7 Занзибар                                                                    закуска и вечеря
Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 55 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Нощувка.
 
ДЕН 8 Занзибар                                                                   закуска и вечеря
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 9 Занзибар                                                                   закуска и вечеря
Свободно време за почивка.
 
ДЕН 10 Занзибар – Истанбул                                                                              
Ранен полет за Истанбул в 05:20ч. Пристигане в Истанбул в 12:50ч и свързващ полет за София в 14:55ч. Пристигане в София в 15:10ч.


Цената включва
  • самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул – Килиманджаро – Занзибар - Истанбул – София с включен регистриран багаж до 23кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
  • билети за вътрешни полети Аруша – Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек с АК Regional Air;
  • Закуска и освежаване в хотел Four Points by Sheraton Arusha в нощта на пристигане;
  • 2 нощувки на сафари  със закуска и вечеря в хотел Ngorongoro Serena Lodge 4* и Tarangire Safari Lodge 4*;
  • тридневна сафари програма по посочения маршрут Езерото Маняра – Нгоронгоро - Тарангире с включени входове за парковете;
  • 3 обяда по време на сафари в парковете;
  • 6 нощувки в хотел Blue Bay Beach Resort 5* в Superior стая със закуски и вечери на о-в Занзибар;
  • всички трансфери летище-хотел-летище;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс“;
  • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
  • водач от туроператора при минимум 14 пътуващи;

Цената не включва
  • виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
  • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти).
  • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената;
  • лични разходи на място;
Хотели
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Blue Bay Beach Resort 5*
Тип стая
Полупансион
Човек в двойна стая Единична стая Доп. легло  
Доплащане за All inclusive на остров Занзибар
 
Superior Room
 
3320 €/6493 лева
 
3730 €/7295 лева
 
3260 €/6376 лева

240€/469 лева
 
 

 
45/10
Етикети
почивка в занзибар , почивка в зинзибар , почивка занзибар , занзибар , зинзибар , екскурзия занзибар , почивка на о-в занзибар 2024 , танзания 2024 , ekskurzii zanzibar , екзотика 2024 , топ цена , оферти екзотични екскурзии 2024 , сафари , екзотика 2023 , екскурзия до танзания , танзания 2024 , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , ekskurzii tanzania , занзибар 2024 , екскурзия до танзания , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , обслужване на български език , оферти занзибар , почивка в занзибар , почивка в занзибар , екзотика , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2024 , 2024в занзибар , оферти екзотика 2024 , занзибар 2024 , ваканция , екскурзия танзания , ekskurzii tanzania , екскурзии танзания и занзибар , сафари в танзания , серенгети , сафари в танзания 2023 , танзания и занзибар , оферти занзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , сафари в африка , сафари в африка , екскурзия занзибар , екскурзия танзания , екзотични екскурзии 2024 , екскурзия танзания , 2024 танзания , екскурзии танзания и занзибар , aруша , екскурзия в танзания , дар ес салаам , ниски цени , занзибар , екскурзия до танзания , екзотични екскурзии 2024 , почивка , почивка на о-в занзибар , занзибар , танзания и занзибар 2024 , екскурзия до танзания , почивка занзибар , оферти екзотични екскурзии 2024 , сафари в танзания , почивка на о-в занзибар 2024 , екскурзия до занзибар , ekskurzii zanzibar , екскурзия до танзания , ekskurzii tanzania , занзибар , зинзибар , екскурзия танзания , килиманджаро , екскурзия до танзания и занзибар , ekskurzia do tanzania i zanzibar , килиманджаро , танзания , екскурзия до танзания , aруша , ekskurzii tanzania , танзания и занзибар , танзания , нгоронгоро , обслужване на български език , екзотични екскурзии 2024 , оферти танзания , серенгети , екскурзия занзибар , safari v tanzania , почивка в зинзибар , танзания , exotica , доха , екскурзия занзибар , ekskurzia do tanzania i zanzibar , сафари в танзания , екскурзия до танзания и занзибар , сафари в танзания 2024 , ekskurzii zanzibar , екскурзия до танзания и занзибар , почивка на о-в занзибар и сафари в танзания , екскурзии танзания и занзибар , сафари в танзания , 2024 в танзибар , почивка в занзибар , екскурзия до занзибар , exotica , танзания и занзибар 2024 , почивка , слънце , ekskurzia do tanzania i zanzibar 2024 , 2024 в занзибар , сафари в танзания , safari v tanzania , екскурзия , екзотика танзания , дар ес салаам , танзания , сафари в танзания 2024 , оферти екзотика 2024 , доха , топ цена , танзания 2024 , екскурзии танзания и занзибар , екскурзии танзания и занзибар , екскурзия , почивка о-в занзибар , екзотика танзания , екскурзия в танзания , 2024 танзания , почивка о-в занзибар , екскурзия до танзания , екскурзии танзания и занзибар , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , оферти танзания , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , екскурзия , екскурзии танзания и занзибар , почивка на о-в занзибар , ekskurzii zanzibar , сафари в танзания 2024 , сафари , екскурзия до танзания , екзотична екскурзия до танзания и занзибар , танзания 2024 , екзотични екскурзии 2024 , почивка , екзотика , екскурзия до танзания и занзибар , екскурзии танзания и занзибар , екзотика , почивка на остров занзибар , 2024 в танзибар , ниски цени , нгоронгоро
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах