НОВА ГОДИНА в ДУБАЙ

Оферта номер: Е2657
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дми-7 нощувки
София - Дубай - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz air''. Пристигане на летището в Абу Даби. Посрещане и асистънс на български език. Трансфер до хотела Дубай (около 1 час). Настаняване. Информационна среща с представителя на обслужващата агенция в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)


Ден 2

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание(срещу доплащане) :


Панорамна обиколка на модерната част на  Дубай с местен екскурзовод на български език . По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай, историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето.Панорамният тур продължава с посещение на Рамката на Дубай,  една от най-известните атракции на емирството(входната такса е включена в цената). Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“. Прибирането към хотелите е индивидулано, необходимо е ползването на градски транспорт или таски.Свободно време или по желание Ви предлагаме да посетите най-големия мол в света „Dubai Mall”, където може да се сбъдне всяко шопинг желание. Разполага с около 1200 магазина, аквариум и закрита ледена пързалка. В него може да намерите магазини на най-известните модни марки в света, от „Армани“ до „Зара“, ресторанти с многонационална кухня, а за децата множество детски кътове, ледена пързалка и огромен аквариум с морска зоологическа градина. Възможност за посещение на Танцуващите фонтани – най-големият в света музикален фонтан със собствена хореография. Намира се в езерото Бурж Халифа, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол. Фонтанът е осветен от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, дължината му е 275 м и изхвърля вода на височина 152,4 м във въздуха в синхрон с класическа, арабска и световна музика. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.


Възможност за посещение (срещу доплащане) на небостъргача „Бурж Халифа“, който със своите 828 метра е най-високата сграда в света. В него се намират множество офиси, 900 частни жилища, хотел „Армани“, открита площадка за наблюдение на 124-ти етаж, се намира ресторант „At.mosphere“ на 122-ри етаж, наблюдателната площадка „At The Top SKY“ на 148-ми етаж – най-новото допълнение в комплекса.


Възможност за вечеря в Дубай Мол с гледка към фонтаните (срещу доплащане). Вечерята включва предястие, основно и минерална вода.

Нощувка.

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 3

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание(срещу доплащане):


09:00  15:00 ч. - Полудневен тур на старата част на Дубай - "Арабска приказка"(с включен трансфер). Ще се потопите в историческата част на Дубай, истинска арабска обстановка, която ще ви напомни за начина на живот на местните преди откриването на петрола. Tук се намират едни от най-големите пазари за подправки, злато, бижута, платове, ядки, парфюми и сувенири на по-достъпни цени (свободно време за пазар). Екскурзията продължава с обяд в арабски ресторант и БОНУС посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе. Връщане обратно в хотела.


18:00/30 - 22.30 ч. - Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина с включени трансфери и вечеря. Ще имате възможността да се насладите на величеството на Марината в Дубай и да се почувствате като истински знаменитости. Провежда се на бордна на най-голямата яхта в Дубай. Ще преминете през уникалния изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, ще имате възможността да се насладите на невероятната гледка на изкуствения остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще може да видите още една от емблемите на Дубай, хотел ''Атлантис'', намиращ се на върха на Палмата. На борда ще се насладите на кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят по атрактивен начин Вашата вечеря.

Нощувка.

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 4

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу доплащане):

1. 10:00 - 12:00 - Посещение на емблематичния хотел Burj Al Arab (на английски език, без трансфери). 
или
2. 09:00 - 12:00 - Посещение на Магическите градини с включен трансфер и входна такса (Dubai Miracle Garden), омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в Книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки.
3. 14.30  21.30 ч. - Сафари в пустинята с барбекю вечеря с включен трансфер – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с Toyota Landcruiser навътре към пустинята, преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки (бирата и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно до хотела.
Нощувка.

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 5

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:

1. 09:00 ч. - 13:00 ч. - Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация, посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа, ще спрете за фотопауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред Руската църква – един от малкото православни храмове на Арабския п-в. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири. Връщане обратно в хотела.

2.15:00 - 19:00 ч. - Полудневна екскурзия до изкуствения палмов остров с включено посещение на "The View", свободно време в хотел Atlantis. Възможност за вечеря в "The Point" с гледка към най-големите фонтани в света Palm Fountain.

Нощувка.

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 6

Закуска. Свободно време в Дубай или възможност за:


1. 05:00ч. - 11:00ч. - Полет с балон над резервата на шейха , закуска и сафари с ретро джипове в резервата на шейха.

2. Панорамна обиколка на Дубай с хеликоптер 12 мин.( с включен трансфер).

Нощувка.


ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 7

Закуска. Свободно време в Дубай или туристическа програма по желание:

1.Посещение на увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби с включен билет General Admission и трансфер  – първият тематичен парк на "Ферари" в света и единствен по рода си. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на автомобилната марка "Ферари" чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции: "Формула Росса" – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч; Галерия "Ферари" – най-големият шоурум на "Ферари" в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес; "Скоростта на Магията" – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан. Трансфер обратно в Дубай.
Нощувка.

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!


Ден 8

Закуска. Отпътуване за Аби Даби. Целодневен тур на Абу Даби с включено посещение на президенстския дворец Qasr Al Watan. Често споменаван като "Манхатън на Средния Изток" столицата на Емирствата предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки - световно известния хотел "Емирейтс Палас" и красивия район Корниш. Посещение на новия президентски дворец ''Qasr Al Watan''(без включена входна такса). Екскурзията продължава покрай президентския дворец, прекрасните паркове, ще видите също така пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на Ferrari World. Следва посещение на впечатляващата джамия "Шейх Зайед" – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Трансфер до летището в Абу Даби. Отпътуване за България с директен полет на авиокомпания ''Wizz air''. Кацане на летище София.(Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)


ВАЖНО: За посещение на туристически обекти и обществени места в Абу Даби е необходимо да се представи отрицателен PCR- тест!


Цената включва:
 
Самолетен билет София - Абу Даби - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси;
1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) и 1 чекиран багаж до 20 кг;
Трансфер: летище - хотел - летище (около 1 час на посока!);
7 нощувки със закуски на блок маса в избрания от Вас хотел в Дубай;
Панорамна обиколка на Абу Даби с лицензиран местен екскурзовод на български език с посещение на голямата джамия "Шейх Зайед" и новия президентски дворец Qasar Al Watan (без включена входна такса);
Посрещане на летището и ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК по време на целия престой;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.
 
 
Цената не включва:
 
PCR тест или антигенен тест (ако има нужда от такъв);
Съседни места в самолета;
Задължителна туристическа такса в Дубай за престой в хотел 3* -10 AED, хотел 4* -15 AED, хотел 5* -20 AED на стая на вечер (заплаща се на място от туристите на рецепцията в хотела);
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо: 3-5 USD на турист на ден;
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Градски транспорт;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
Разходи от личен характер.
  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист от 2 до 90 години / 49 BGN
 
Празнична новогодишна вечеря с включени напитки и програма с DJ в ресторанта на хотел ''Metropolitan Hotel Dubai'' 4* от 2 до 100 години / 499 BGN
 
Панорамна обиколка на модерен Дубай с местен екскурзовод на български език и посещение на Рамката на Дубай (с включена входна такса) от 1 до 99 години / 99 BGN
 
Билет за наблюдателната площадка (At The Top) на 124-ти и 125-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата) до 90 години / 105 BGN
 
Билет за наблюдателната площадка (At The Top Sky) на 148-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата) от 2 до 99 години / 259 BGN
 
Вечеря в Дубай мол с гледка към фонтаните от 2 до 90 години / 85 BGN
 
Посещение на емблематичния хотел Burj Al Arab (на английски език , без включени трансфери) от 2 до 99 години / 159 BGN
 
Посещение на Магическите градини (трансфер и входна такса) при миниму 15 записани туристи (провежда се от ноември до април ) до 90 години / 89 BGN
 
Сафари в пустинята с барбекю вечеря от 2 до 90 години / 129 BGN
 
Полудневен тур "Арабска приказка" с включен обяд - провежда се при минимум 15 записани туристи до 90 години / 99 BGN
 
Круиз с лускозна яхта по Дубай Марина и включена вечеря (с включен трансфер от/до хотела) до 90 години / 159 BGN
 
Посещение на увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби с включен билет General Admission и трансфер - при минимум 15 записани туристи до 90 години / 259 BGN
 
Панорамна обиколка на Дубай с хеликоптер 15 мин.( с включен трансфер) от 2 до 90 години / 489 BGN
 
Полудневна екскурзия до Шаржа с лицензиран местен екскурзовод (без включени входни такси) – провежда се при минимум 15 записани туристи до 90 години / 95 BGN
 
Полудневна екскурзия до изкуствения палмов остров с включено посещение на "The View" до 90 години / 139 BGN
 
Вечеря в "The Point" с гледка към най-големите фонтани в света Palm Fountain (без включен трансфер) до 90 години / 85 BGN
 
Полет с балон над резервата на шейха , закуска и сафари с ретро джипове в резервата на шейха от 2 до 99 години / 759 BGN
 


Пояснения:
  • В сила от 28.09.2022г. за всички НЕВАКСИНИРАНИ пътуващи над 15.99г. се изисква задължителен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа преди времето на пристигане в Дубай/ Абу Даби. За ваксинираните туристи отпада изискаването да се прави PCR преди отпътуване.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!
  • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (835 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.
  • По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
  • Места за допълнителните екскурзии могат да се гарантират при резервация и заплащане в офиса.
  • Валута: Местната парична единица е дирхам (AED). 1 дирхам=100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD=3.65 AED. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
  • Алкохол: Спиртни напитки не се продават в магазините - купете си алкохол от безмитна зона. Не пийте на улицата.
  • Питейна вода: Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет на цена от около 1.5 AED за 1.5 литра.
  • Метрото: Използвайте го като атракция, но за кратко посещение или ако пътувате в малка група, такситата са по-изгодни.
  • Програмата се провежда при минимум 10 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.

13/11
Етикети
ексурзии до дубай , dubai hoteli , почивка в дубай , откриване на експо дубай , сафари в пустинята , luks hoteli dubai , екскурзии до дубай , дубай 2023 , екскурзия до dubai , хотел на брега на морето , ekskurzia дубай , екскурзия в дубай , evtini hoteli v dubai , шопинг в дубай , дубай почивки , екскурзии в дубай , почивка в дубай 2023 , екскурзия дубай , почивка в дубай 2023 , екскурзии дубай 2023 , eкскурзии дубай , екскурзия в дубай с топ травелс , хотел холидей ин-дубай , gloria хотел, arabian park , hotel holiday inn dubai , екскурзии дубай , dubai 2023 , екскурзия в дубай , dybai ekskyrzii , дубай екскурзия , дубай екскурзии , екскурзия дубай 2023 , обединени арабски емирства, , еkskurzii v dubai , 2023 дубай , the addres downtown , the palace old town dubai , екскурзия до дубай , дубай mall , jumeirah zabeel saray the palm , екскурзия до дубай 2023 , dubai shoping festival , сафари с джипове в постинята , ekskurzii dubai , екскурзия до дубай 2023 , дубай цена , dubai 2023 , ekskurzii v dubai , atlantis the palm , ранни записвания 2023 , експо дубай , дубай 2023 , хубав хотел в дубай , ekskurzii dubai 2023 , разходка с арабска галера , dubai airport , екскурзии в дубай , на море в дубай , почивки в дубай , ekskurzii do dubai , хотел armani , почивка с топ травелс , dubai ekskurzii , дубай 2023 , citymax , почивка в дубай , hilton dubai jumeirah , oae , дубай-хотел холидей ин , екскурзия дубай 2023 , почивка обединени арабски емирства , ekskurzii dubai , дубай 2022 , на екскурзия до дубай , оферти дубай 2023 , pochivka dubai , луксозно пътешествие , почивка в дубай 2023 , ekskurzii dubai , дубай , чартърен полет дубай , топ травелс дубай , бурж ал араб , допълнителни екскурзии дубай , екскурзии дубай
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах