Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Загадките на Мексико - кратък вариант

Оферта номер: Е2674
Вид транспорт: Самолет Самолет
13 дни-10 нощувки/Сезон 2023
България Мексико България


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

 07.02.2023: СОФИЯ - ИСТАНБУЛ -  МЕКСИКО СИТИ
Полет до Мексико сити през Истанбул  с Turkish Airlines.
София – Истанбул :               21.25 – 22.55 /местно време/
Истанбул – Мексико Сити : 02.30 – 08.35 /местно време/

2 ден, 08.02.2023: МЕКСИКО – СИТИ ТУР   
Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Оставяне на багажите в хотела и пешеходен тур в централната част на мексиканската столица с посещение на централния площад Сокало, Катедралата и останките от някогашния Централен храм на Теночтитлан. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка. Нощувките са в централната градска част с възможност за излизане наоколо и вечеря. Нощувка.

3 ден, 09.02.2023: МЕКСИКО –НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ ПО АНТРОПОЛОГИЯ, СОЧИМИЛКО
Закуска. Посещение на Националния музей по антропология и история, където са събрани най-ценните артефакти от доколумбова Мезоамерика. Следобед – посещение на Сочимилко, квартал в южната част на столицата, съхранен в автентичния вид с изкуствено създадени в езерото острови /чинампас/ и който разглеждаме от своеобразните салове, с които се придвижват местните – трахиннера. Тук земеделието продължава да съществува като по времето на коренните обитатели, които строили „чинампас“ – насипана пръст върху камъни на дъното на езерото, като по този начин образуват своеобразни острови, където се отглеждат цветя и зеленчуци. Тур по мрежата от канали, където можете да си купите всичко направо от направения с подръчни средства сал. Нощувка.

4 ден, 10.02.2023 : ТЕОТИУАКАН И БАЗИЛИКАТА „ДЕВАТА ОТ ГУДЕЛУПЕ“
Закуска. Посещение на базиликата „Девата от Гуделупе“ – едно от най- почитаните места в католическия свят и единственото, което съперничи по посещаемост на Ватикана в Рим по брой поклонници за година. На това място Богородица се появява на местния Хуан Диего и го изпраща със заръка при епископа да построи храм. След истинско чудо, което се случва, на това място е построен храм, който може да се посети до днес и се смята, че мястото е чудодейно и сбъдва желания
Посещение на Теотиуакан. /50 км. от столицата/ Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната са един от символите на Мексико, известни дори на най- незапознатите с тази страна. Заедно с храма на пернатата змия, Кецалкоатл, където се извършват множество човешки жертвоприношения, това е един от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Завръщане в столицата и свободно време. Нощувка.

5 ден, 11.02.2023: МЕКСИКО СИТИ – МЕРИДА
Закуска. Трансфер до летището и полет до Мерида, столицата на щата Юкатан.
Пристигане в Белият град, наречен така заради внушителните богаташки къщи в европейски стил, строени през XVIII – XIX в., когато местните производители на сезал и търговци се замогват чрез търговски контакти с Европа. Панорамна обиколка по бул. „Монтехо“, където са разположени богаташките резиденции, голяма част, от които днес пустеят. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден, 12.02.2023: МЕРИДА – УШМАЛ – МЕРИДА /85 км + 85 км./
Закуска. Посещение на Ушмал – древен град на маите, който в превод означава „Строен три пъти“. Легендата разказва, че внушителната пирамида е построена от джудже, родено от яйце. Целият комплекс е прекрасен пример на късната архитектура на маите. Завръщане в Мерида. Свободно време. Нощувка.

7 ден, 13.02.2023: МЕРИДА – ИСАМАЛ – СЕНОТ – ВАЛЯДОЛИД
Закуска. Посещение на Исамал, наречен „Градът на три култури“, носещ белези на различни епохи – доколумбова, колониална и съвременна. Къщите му греят в жълт цвят по случай посещението на папа Йоан Павел Втори. Манастирът, посветен на Богородица Покровителка е построен върху основите на някогашна пирамида и впечатлява с размерите си.
Следобед посещение на сенота „Хубику“, където има възможност за обяд и дегустация на текила. Сенотите са естествени езера в карстовата структура на полуостров Юкатан. Тъй като маите били изключително зависими от реколтата царевица, която била основния им поминък, водата е високо ценена и сенотите са смятани за свещени. Също така, местните смятали, че това е вратата съм друг свят. На дъното на някои сеноти са открити ритуални предмети, както и следи от жертвоприношения. Сенотите са три вида – закрити, полуоткрити и закрити, някои от които се намират на сериозна дълбочина. 
Настаняване в хотел във Валядолид.
По желание срещу допълнително зплащане и при подходящи атмосферни условия посещение на вечерния спектакъл „Нощите на Кукулкан“. /при дъждовно време или опасност от дъжд спектакъла не се провежда/. Възможност  за посещение на комплекса на маите на мистично вечерно осветление и разказ за историята и света на маите със звук и 3D картини на фона на пирамидата на Чичен Ица. Светлинен лъч пресъздава илюзията от спускането на Пернатата змия по ръба на пирамидата. Нощувка.
 
8 ден, 14.02.2023: ВАЛЯДОЛИД – ЧИЧЕН ИЦА – ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Ранна закуска и посещение на пирамидата на Кукулкан. Пирамидата на Кукулкан е едно от новите 7 чудеса на света. Построена е в късния период на цивилизацията на маите и всъщност, това което виждаме е трета пирамида една върху друга. Във вътрешността съществуват още две постройки. Пирамидата е храм на слънчевият бог Кукулкан /пернатата змия/. На 21 март и 22 септември, при пролетно и есенно равноденствие се образува зрителна измама, която наподобява движението на змия, която се спуска по ръбовете на пирамидата.
Разглеждат се астрономическа обсерватория, Храмът на воините, игрището за игра на топка и платформите, на които са извършвани човешки жертвоприношения. Посещението трае около 3 часа. На цялата територия на комплекса има амбулантни търговци, от където могат да се вземат сувенири. Свободно време на територията на комплекса.
Отпътуване за Плая дел Кармен. Попътно разглеждане на археологическата зона Тулум /без екскурзовод/.
Пътуване до Плая дел Кармен. Настаняване в хотел на база „ол инклузив“. Нощувка

9 ден, 15.02.2023: ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Свободен ден за плаж. Нощувка

10 ден, 16.02.2023: ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Свободен ден за плаж. Нощувка

11 ден, 17.02.2023 : ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Свободен ден за плаж. Нощувка.
 
12 ден, 18.02.2023: ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН – КАНКУН - ИСТАНБУЛ
Напускане на хотела и трансфер на летището в Канкун. Полет до Истанбул.
Канкун – Истанбул                             14.25 – 10.10 +1 ден   /местно време/

13 ден, 19.02.2022 / ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Истанбул – София                              14.55 – 15.10


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетни билети София – Истанбул  – Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж и летищни такси
  • Самолетни билети Канкун – Истанбул – София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж и летищни такси
  • Самолетен билет Мексико Сити – Мерида с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг . ръчен багаж и летищни такси
  • Трансфери летище – хотел в Мексико Сити и Мерида
  • Трансфери хотел – летище в Мексико Сити и Канкун
  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата
  • 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Мексико Сити
  • 2 нощувка със закуска в 4* в хотел в Мерида
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел във Валядолид
  • 4 нощувки на ол инклузив в 4* хотел в Плая дел Кармен
  • Всички входове в туристически обекти по маршрута
  • Водач на български език по целия маршрут
  • Медицинска застраховка с покритие на COVID-19 за 50000€


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Вход в сенот в хода на програмата /350 MXN към 20.11.2022/
  • Допълнителна екскурзия за вечерен спектакъл „Нощите на Кукулкан“ /при минимум 10 пълно плащащи/ - 120 лв . или 1200 MXN на място/
  • Обеди и други хранения, непредвидени в програмата
  • Бакшиш за носене на куфарите в хотелите
  • Бакшиш за шофьор и местен водач / мин. 5 USD на ден на човек/
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ за стойността на пакета /препоръчителна!/
  • Доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 години
  • Туристическа такса в Плая дел Кармен /около 2 долара на ден на стая : плаща се лично директно на рецепция/


Други
ЦЕНА:  5299 лв  лв. на човек, настанен в двойна или тройна** стая

** Тройните стаи са с две двойни легла и цената е като за настаняване в двойна стая
Доплащане за единична стая:  990 лв.

Програмата не е подходяща за хора със затруднения в придвиждането! Обектите по програмата са в естествени условия и не са адаптирани за придвижване с помощни средства.


ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:.
При записване -  50% от стойността на пакета.
До  07.01.2023  - пълната сумаПри записване след 07.01.2023 се заплаща пълната сума.



06/12

Етикети
екскурзия до мексико , почивка в ривиера мая , почивка във варадеро , варадеро , почивки канкун , ekskurziq do meksiko , мексико сити , екскурзия до мексико , мекскико , почивка в ривиера мая , екскурзия до мексико , девата от гуделупе , ekskurziq do meksiko 2023 , екскурзия до мексико , канкун 2023 , самолетна екскурзия до мексико и куба , чичен ица , екскурзия до мексико , ekskurziq do havana , почивка в канкун , хавана , ekskurzii kuba , паленке , екскурзия до мексико сити , екскурзия до мексико и куба с водач , канкун , вияермоса, ekskurziq do mexico city , екскурзия до мексико сити , екскурзия до мексико и куба през 2023 , ekskurzii mexico 2023 , мексико 2023 , екскурзия до мексико , екскурзия до хавана , ekskurziq do havana , екскурзия до мексико и куба със самолет , почивки ривиера мая , куба 2023 , екскурзия до хавана , екскурзия до куба 2023 , почивка в мексико , мексико 2023 , варадеро 2023 , екскурзия до куба , ривиера мая 2023 , екскурзии мексико , pochivka vyv varadero , ekskurzia do mexico city , екзотични екскурзии , ekskurziq do mexico city , екзотични почивки в мексико , pochivka vyv varadero , mexico , pochivka vyv varadero , екскурзии мексико , екскурзия до мексико сити , екскурзия до мексико сити , екскурзия до куба , почивка във варадеро , почивка в куба , kuba 2023 , pochivka vyv varadero , екскурзия до хавана , екскурзии куба , почивки ривиера мая , екскурзия до куба , екскурзия до мексико сити , екскурзия до куба , ekskurziq do mexico , ekskurziq do mexico city , куба 2023 , екскурзия до куба , екскурзия до куба , мексико сити , екскурзия до куба , екскурзия до хавана , почивка във варадеро , екскурзия до хавана , почивка във варадеро , ekskurziq do havana , екскурзия до мексико , екскурзия до мексико и куба 2023 , почивки мексико , варадеро 2023 , exotica , екскурзии куба , кампече , ekskurziq do hawana , почивки куба , почивки канкун , екзотични почивки в куба , ekskurziq do havana , екскурзия до мексико сити , екзотични екскурзии 2023 , мексико 2023 , екскурзия до куба , почивка във варадеро 2023 , екзотична екскурзия до куба , ekskurziq do meksiko , теотихуакан , почивка в канкун , екскурзия до хавана , ekskurziq do mexico city , екскурзия до мексико и куба , хавана екскурзии , почивка във варадеро , хавана 2023 , ekskurziq do mexico , куба , мексико и куба в едно , екскурзии хавана , сан кристобал де лас касас , екзотична екскурзия до мексико , екскурзия до мексико и куба 2023 , екскурзия до мексико , екскурзия до мексико и куба
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах