Почивка в Южна Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей 2023 г.

Оферта номер: Е2693
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2023
Почивка в Южна Италия - Неапол, Соренто, Амалфи, Позитано, о.Капри и Помпей


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Най-популярната дестинация в Италия с посещение на Неапол, остров Капри, Помпей и Везувий, Позитано и крайбрежието на Амалфи! Хотел 4* в Соренто със закуска и вечеря и директен полет от София.

Ден 1 - София – Неапол - Соренто
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летището в Неапол. Трансфер до Соренто. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - о-в Капри
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия до о-в Капри (около 8ч.). Отпътуване с ферибот до Капри - един от най- прочутите острови в света: комбинация от разкошна средиземноморска природа, луксозния живот на императори, творци и ценители на морски авантюри, един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата с градината на прочутия шведски лекар Аксел Мунте, или да се насладите на майоликата в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - "Слънчевия връх" или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по живописните улички на града изпълнени с местни лукс бутици с реномирани ленени дрехи и сувенири. Традиционна почерпка с най- прочутия ликьор на Италия- Лимончелло, изобретен преди столетия тук. Капри– административния център на острова, кокетно обгръща с атмосферата на старинните малки улички с луксозните дизайнерски бутици, както и прочутия площад "Умберто I", майоликовата камбанария, кметството, градчето завършва при манастира Картузия с градините "Август", от където се открива прекрасна панорама на извиващата се змиевидно надолу "Вия Круп". Градчето предлага възможност за романтичен тур с корабче на прочутите скали "фаральони" и енигматичните лазурносини води на морски бряг. Завръщане с фериобот при Соретно. *На място се заплащат входните такси за вила "Сан Микеле" (10 EUR на турист), църквата "Сан Микеле" (2 EUR на турист), атракции като лифт и корабче. Посещението на острова зависи от морските условия, но се провежда независимо от климатичните условия.


Ден 3 - Неапол
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия (около 8ч.) до Неапол- столицата на Южна Италия със своята трихилядна история, грандиозно разположен на едноименния залив на Кампания с магнетични панорами и към прочутия силует на кратера на Везувий. Градът пулсира и гостоприемно кани на шармантна разходка сред изящните древногръцки и древноримски скулптури, мозайки и фрески, внушителни средновековни замъци, ренесансови барокови дворци на могъщи аристократи, изящни църкви, либърти вили, галерии с модерно и съвременно изкуство. От колоритните вековни улици, до шармантния променад и елегантни площади, с дъх на прочутите сладолед и пица, паста с морски дарове и безкрайно много бутица на дизайнери, занаятчии, традиционни вериги магазини, до елегантните салони за автентично кафе наполетано. Юнеско монумент. Панорамна обиколка на едни от най- известните забележителности и изгледи, пешеходен тур на историческия квартал Санта Лучия, кметството, вия "Толедо", пл. "Дел Плебишито" с кралския дворец и Кралската Опера Сан Карло, галерия "Умберто". Следобед изкуствоведска беседа на един от най- значимите музей в света- Националния Археологически музей, с най- голямата в света колекция на античното римски изкуство. *На място се заплаща входна такса за Националния археологически музей (15 EUR на турист).


Ден 4 - Амалфи - Равело
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. Възможност за целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" (около 8ч.). Екскурзията започва с прекосяване на планините над Соренто и спускане по живописното Амалфитанско крайбрежие, от където се открива прочутата панорама над Позитано. Скалистото крайбрежие със смарагдово зелените води на морето са монумент на Юнеско. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернитанския залив. Посещение на Катедралата "Св.Андрей", в чиято крипта се пазят мощите на апостола. Свободно време за обяд. Отпътуване към Равело – градчето символ на световен музикален фестивал, но преди всичко известен с градината на средновековната вила Чимброне: най - красивата тераса с приказен изглед към морската шир. *На място се заплащат входните такси за катедралата в Амалфи (3 EUR на турист) и вила Чимброне в Равело (7 EUR на турист).

Ден 5 - Помпей – Везувий
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" (около 8ч). Изкуствоведска програма на античния Помпей с местен екскурзовод. Няма нито един друг град в света така добре запазен от античността до наше време и не случайно е най- посещавания археологически комплекс на планетата, монумент на Юнеско. Единствения в света, уникално оцелял цял град, след изригване на вулкан; с разкошно запазени, сгради, в които са съхранени декорации, стенописи и мозайки. Перфектно запазените улици, чешми, площади, занятчииски работилници, градини, като "машина на времето" ни отвеждат в реалността на Римската империя. Величествена епопея за императори, патриции, римска архитектура и дизайн, културата на античното римско общество. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана "Везувий"- действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша по кратера, от чиито тераси се открива величествен изглед в гърлото на вулкана, както и над целия залив. *На място се заплащат входните такси за Помпей (16 EUR на турист) и Везувий (11.68 EUR на турист). Посещението на вулкана и кратера зависи изцяло от климатичните и вулканологичните условия.


Ден 6 - Соренто
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Позитано
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за полудневна екскурзия до Позитано (около 4ч.)- един от най-красивите и популярни курорти в Италия. Градчето предлага незабравима наслада за окото със своите цветни и живописни пейзажи. Красотата му е възпявана от векове, което превръща посещението на курортното градче в романтично изживяване. Свободно време в Позитано за самостоятелно разглеждане на романската църква "Успение Богородично" от 13-ти век, където се съхранява чудотворна икона на византийски художник. Възможност за отдих на плажа на Позитано. Вечеря. Нощувка.


Ден 8 - Соренто – Неапол – София
Закуска и напускане на хотела.
Трансфер до летището в Неапол и oтпътуване за България с директен полет на
авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София.

Цената включва:
 Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Неапол - София с включени летищни такси.
 Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж (40 x 30 x 20).
  7 нощувки със закуски и вечери + минерална вода и вино в хотел Panorama Palace 4* или само със закуски в хотели Majestic Palace  
4* и Imperial Tramontano 4*+ в стандартни стаи.
    Трансфери летище - хотел - летище.
    Aсистанс на български език по време на целия престой.
    Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR и покритие Covid-19.
    Напитка за „Добре дошли”.
 
Цената не включва:
 
    Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета.
    Разходи от личен характер.
    Допълнителни екскурзии.
    Входни такси за посещаваните обекти.
    Туристическа такса: 2 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Соренто.
    Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване с покритие Covid-19" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит.
 
Отстъпки:
 
    Отстъпка за допълнително легло в двойна стая в х-л Panorama Palace 4*: 30 лв.
    Отстъпка за дете от 2 г. до 8,99 г. (настанено в стая с двама възрастни) в х-л Panorama Palace 4*: - 220 лв.
 
Доплащане:
 
    Единична стая в х-л Panorama Palace 4* - 350 лв. Поради високата заетост на хотела, единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!
    Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 8 дни.
 
Допълнителни екскурзии:
 
    Целодневна екскурзия до остров Капри с местен екскурзовод на български език (входнте такси за вила "Сан Микеле" - 10 EUR и църквата "Сан Микеле" - 2 EUR се заплащат допълнително на място) - 97 EUR/ 189 лв.
    Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и Вила Руфоло в Равело - 7 EUR се заплащат допълнително на място) - 59 EUR/ 115 лв.
    Целодневна екскурзия до Неапол с местен екскурзовод на български език (входната такса за Националния археологически музей - 15 EUR се заплаща допълнително на място) - 50 EUR/ 98 лв.
    Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Помпей - 16 EUR и Везувий се заплащат допълнително) - 53 EUR/ 104 лв.
    Полудневна екскурзия до Позитано с водач на български език - 35 EUR/ 69 лв.
 
    Входната такса за Везувий се заплаща предварително от България - 24 лв. (възможна е промяна в цената на билета)
 
    Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи.
 
    Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител.
    Пакет от 4 екскурзии: Неапол; Остров Капри; Помпей и Везувий; Крайбрежието на Амалфи - със специална цена от 225 €/ 440 лв. при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока.
 
Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Полетно разписания
София [SOF] - Неапол [NAP]
W6 4369
19:40
20:20


Неапол [NAP] - София [SOF]
W6 4370
20:50
23:30

Възможна е промяна на часовете или деня от седмицата на полетите от страна на авиокомпанията.

23/01
Етикети
неапол , почивка италия , ekskurzii italia , 2023 топ , екскурзии рим , екскурзия до италия , top oferti , екскурзия до рим , самолетна екскурзия , rim , самолетна екскурзия до рим , неустоима екскурзия , екскурзия до рим , обиколна ваканция , самолетна екскурзия до рим , екскурзия до рим , екскурзия със самолет , екскурзия до италия , италия рим , екскурзия до италия , топ цени , топ оферти , rome , ниски цени , рим екскурзии , почивка рим , о.капри и помпей , пътуване до рим , екскурзия , niski ceni , екскурзии рим , неустоима почивка , екскурзии рим , неустоима почивка , екскурзия до рим , обиколна екскурзия , rome , ekskurzia do rim , ниска цена за италия , почивка , екскурзия до рим , неустоима екскурзия до рим , соренто , екскурзия до рим , екскурзия до рим , неустоима екскурзия , ваканция , екскурзия до рим , самолетна екскурзия до рим , екскурзия до италия , екскурзия до рим , самолетна почивка , top ceni , italia , екскурзии рим , екскурзия до рим 2023 , неустоима почивка , рим екскурзии , рим екскурзии , рим 2023 , неустоима екскурзия , italia rim , екскурзия до рим , рим екскурзии 2023 , почивка в южна италия , ekskurzii rome , неустоима почивка , ekskurzii italia , рим италия , неустоима екскурзия , позитано , ниски цени , рим , екскурзия до италия , амалфи , ekskurzia , почивка рим , пътуване до рим , roma , екскурзия до италия , ekskurzii rome , екскурзия до рим , неустоима почивка , екскурзия до рим , екскурзия до италия , екскурзии рим , рим екскурзии , екскурзия до рим , почивка италия , рим , неустоима екскурзия , рим екскурзии , toptravels , рим екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах