Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В САРАНДА И КСАМИЛ-ТРОПИЧЕСКИЯ РАЙ НА АЛБАНИЯ

Оферта номер: Е2723
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни-4 нощувки/Сезон 2023
София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Игуменица-Саранда


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

1-ви ден: Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Дупница-Сандански-Кулата-Солун-Йоанина-Игуменица-Саранда. Пристигане в Саранда вечерта. Настаняване в хотел Vola 3*, разположен в централния залив на града. Вечеря.Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Полудневна екскурзия до Бутринт и Ксамил с местен екскурзовод /включена в цената, входната такса се заплаща отделно/. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Посещение на курорта Ксамил - тропическия рай на Албания, намиращ се точно срещу остров Корфу. Курорта Ксамил е едно красиво кътче от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Връщане в хотела. Привечер - пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море: крайбрежната алея, градската порта, руините на античната синагога. Вечеря в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска.Свободен ден или ♥по желание срещу заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу с местен екскурзовод на острова. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира, посещение на двореца на императрица Сиси „Ахилеон”, посещение на полуостров Канони с Мишия остров и манастрира „Панагия Влахерна”. /Алтернативна програма поради ремонтните работи - посещение на двореца Мон Репо/. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден или ♥по желание, срещу заплащане - целодневна екскурзия до Синьото око, Гирокастро –сребърната крепост на Албания. Отпътуване от Саранда за посещение на Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пристигане в Гирокастро, наричан още Каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 векове. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Свободно време в Гирокастро за разходка по старата чаршия. Продължаваме с посещение на  Синьото око – малък кристален извор, разположен сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/.Връщане в хотела в Саранда. Вечеря. ♥по желание, срещу заплащане-Албанска вечер в битово заведение - Ритми и специалитети от Южна Албания. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Отпътуване за България през Гърция. БОНУС: кратка спирка за посещение на Йоанина –областния град на Епир, разположен на красивото езеро Памвотис. Свободно време при Крепостта на града, свързана с управлението на Али Паша по време на османското владичество.  Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • Всички пътни и магистрални такси;
  • 4 нощувки на закуски и вечери с включена 1 напитка към вечерите и вода /4-степенно сет меню/ в хотел “Vola” 3* /категоризацията е определена по албанското законодателство/ //hotelvola.com/;
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие за Ковид и лимит 5 000 евро;
  • Пешеходна разходка в центъра на Саранда;
  • Бонус –  Полудневна  екскурзия  до Бутринт и Ксамил с местен екскурзовод /входните такси се заплащат отделно на място/;
  • Бонус – Посещение на Йоанина;
  • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
  • Екскурзия до Гирокастро и езерото-резерват Синьото око  – 25 евро /входните такси се заплащат на място в албански леки/;
  • Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Корфу град, двореца „Ахилеон“ и полуостров Канони с включени фериботни такси – 75 евро /входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно – 5 евро за група над 20 човека-разглежда се само градината на хотела, тъй като сградате е в ремонт/ или Посещение на двореца Мон Репо - входа за музея се заплаща отделно - 4 евро/
  • Албанска вечер с вечеря и фолклорна програма - 45 евро, при минимум 30 участници /заявява се и се заплаща в България, необходима е предварителна резервация/
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. - 6 лева;
  • Доплащане за гарантирани първи седалки в автобуса /до 3-ти ред/ - 30 лева
  • Горивни такси при промяна в цените на горивата с повече от 10 % нагоре, обявяват се до 20 дни преди датата на отпътуване.
Забележка: Относно екскурзията до остров Корфу - Продължават ремонтните работи в сградата на двореца Ахилео, което налага временни затваряния на обекта за посещения от туристи. В случай на такава ситуация посещението ще бъде заменено с посещение на двореца Мон Репо на Корфу. Дворецът е мястото, свързано с известните кралски особи, свързани с острова. Построен в неокласически стил, разположен в гъста гора и красива градина, израснал над древногръцкия град Палеополис.Това е било мястото, където трагичната императрица Сиси за първи път се влюбва в Корфу. Там е роден принц Филип, покойният херцог на Единбург и съпруг на покойната кралица Елизабет Втора. Днес мястото е музей с изложби на кралски сувенири, както и скулптури от класическите времена.

Ориентировъчни входни такси:
- Входна такса в Бутринт – 1000 леки;
- Музея в Гирокастро – 300 леки;
- Крепостта в Гирокастро – 300 леки;
- Вход в Синьото око – 50 леки

Меню за Албанската вечер:

Напитка за Добре Дошли
Предястия и салати
Традиционна селска салата за 4-ма
Млечна салата за 4-ма
Традиционно плато на готвача с мезета
Основни ястия:
Младо агнешко
Младо козе
Младо свинско
Приготвя се на скара и се сервира с картофи на фурна или пържени картофи

Десерт:
Плодове
1 бутилка вода за всеки

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзиите – 20 човека, за Албанската вечер - 30 човека
Забележка: При по-малък брой туристи по преценка на туроператора и със съгласието на туристите, допълнителните екскурзии могат да се проведат, като цената се преизчислява спрямо броя туристи.
 

Цена: 429 лева на човек в двойна и тройна стая
Дете от 0-5 год. в стая с 2-ма възрастни – 185 лева
Дете от 5 до 10 год. в стая с 2-ма възрастни – 309 лева
Единично настаняване – 529 лева
 
Други:
- Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
- Пътуването Не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Hotel Vola 3* Разположен до малък плаж в началото на пътя, който свързва Саранда с Бутринт, хотел Vola предлага  ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. Всяка стая има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизия и хладилник. Гостите могат да намерят на пешеходно разстояние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухня, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела.През 2022/2023 година хотела претърпя основен ремонт. На място е изграден нов голям ресторант и басейн, както и нов модерен асансьор за горните етажи. Центърът на Саранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.

Валута: Албански леки
1 лев = 56 албански леки /ALL/
1 евро = 108 албански леки /ALL/

Условия за пътуване при Ковид-19 ограничения през Република Гърция за Република Албания:
Към момента за влизане в Албания не се изискват никакви документи - сертификати или тестове.

Транзитно преминаване през Гърция и екскурзия до остров Корфу - към момента няма никакви изисквания за преставяне на сертификати или тестове.


Минимален брой записани туристи: 40 туристи 
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие с превод на английски език). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.

 

72/05
Етикети
pochivka v albania , информация за албания , информация , автобусна екскурзия до тирана, екскурзия , opchivka v albania , ниски цени , ekskurzia do albania , екскурзия до албания , pochivka v albania , цени , саранда , шенгин , avtobusna pochivka v albania , екскурзия в албания , гирокастро , avrobusna pochivka do albania , круя , екскурзия до албания , avtobusna pochivka v albania , арденица , ekskurzia do albania , ксамил , вльора , софия-албания , тирана , екскурзия до албания , саранда и касамил , почивка , почивка в дуръс , поградец , екскурзия до саранда , албания 2023 , екскурзия в дуръс , ekskurzia do albania , avtobusna ekskurzia do albania , информация от топ травелс , автобусна екскурзия до тирана , дуръс , ксамил , екскурзия до албания , албания и саранда , албания , ekskurzia do albania , екскурзия до албания , хит цена , ekskurziq do albania , ekskurziq do albania , avtobusna ekskurzia do albania , почивка в албания , екскурзия до албания , почивка в дуръс , дурас , албания -софия , eлбасан , pochivka v albania , avtobusna ekskurzia do albania , аполония , тирана , pochivka v albania , бутринт
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах