Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ 2023 в АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ

Оферта номер: Е2724
Вид транспорт: Автобус Автобус
14.04-17.04.2023/ 3нощ/4 дни
София-Охрид-Дуръс-Елбасан-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Програма
Албания е малка страна на брега на Средиземно море, с древна история, изстрадана в битки и обрати на съдбата, надарена с великолепна девствена природа, високи планини, кристални реки и обширни и  слънчеви морски брегове. В нея живее любезен, амбициозен и трудолюбив народ, който строи своето нелеко бъдеще. Наричана е „Страна на орлите“, „Страна на бункерите и мерцедесите“, „Страната на толерантността“. Слави се с интересни исторически и природни места на територията си като: най-големият амфитеатър на Балканите, най-древното и дълбокото езеро в Европа и най-бързо развиващите се крайбрежни курорти сред балканските страни,  с тюркоазени морски води. добра кухня, отлични условия за почивка и туризъм.

4 дни / 3 нощувки на НВ

ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ЦЕЛИЯ МАРШРУТ

1-ви ден /14.04.2023/: СОФИЯ – ОХРИД – ДУРЪС /преход 600 км/

Отпътуване в 06:00 ч от София  по маршрут Скопие-Охрид-Струга-Тирана /около 620 км/. Отпътуване от Перник в 06:45 ч /от бензиностанция – Шел Драгичево/,  от Кюстендил в 07:45 ч /от бензиностанция след разклона). Пътуване през Македония. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за кратка разходка. Фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици. Вечерта настаняване в хотел Grand Blue Fafa 5* в курортната зона Голем.  Вечеря. Нощувка.


2-ри ден /15.04.2023/ : ДУРЪС – КРУЯ – ТИРАНА / преход 150 км около 2 часа /
Закуска. Свободен ден или Допълнителна целодневна екскурзия до Круя – крепостта на Скендербек и Тирана -столицата на Албания. След закуска отпътуване за Круя. Градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/и за кратка разходка по живопистната чаршия на града. Продължаваме за Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в красив търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center, туристическия бункер музей, старата крепост на Тирана и други забележителности. След обиколката – свободно време за самостоятелна разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден /16.04.2023/: ДУРЪС – БЕРАТ  / преход 160 км около 2 часа /
Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до „Берат -градът на 1000-те прозореца“. Отпътуване за Берат (Белиград) –наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: крепостта „Кале“, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Връщане в хотела след обяд. Свободно време за почивка. Късния след обяд – посещение на  курорта Дуръс /включено в цената/. Кратка разходка в центъра на града  с разглеждане отвън на Венецианската кула, православната църква “Св.Павел и Св. Асти”, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време. Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, осеяна със стотици палми, улични музиканти и търговци. Може да се насладите на чаша ароматно италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Свободно време във вечерен Дуръс. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 


4-ти ден /17.04.2023/: ДУРЪС – ЕЛБАСАН - СОФИЯ / преход 600 км/
Закуска.
Отпътуване за България. По пътя ще спрем за кратко в град Елбасан – известен като индустриалното сърце на Албания. Разположен на река Шкумбини, той е един от най – големите градове в страната. Градът е смесица от източни и средновековни сгради, и тесни калдъръмени улички. Може да видите и православни и мюсюлмански здания. Интересни са и останките от крепостта в центъра  на Елбасан. Пристигане в София късно вечерта.

 
Цена на пакет на човек със закуска и вечеря Цени по ранни записвания до 01.03.2023 Редовни цени след 01.03.2023
На човек в двойна стая
 
449 лева 499 лева
3-ти възрастен в двойна стая
 
449 лева 499 лева
1-во дете до 5 г. и 2-ро дете 3 г. в стая с 2-ма възрастни 199 лева 199 лева
1-во дете от 6 до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 319 лева 369 лева
2-ро дете от 4 до 11 г. в стая с двама възрастни 369 лева 409 лева
Доплащане за единична стая
 
160 лева 160 лева


Други:
- Не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.
- Настаняването в автобусастава по реда на записване, като изключение се прави за доплатени първи седалки, инвалиди и възрастни лица над 75 год.
- За желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат 100 лева от цената и мед.застраховка се прави по желание срещу допълнително заплащане. Те могат да се запишат за допълнителни екскурзии при водача на групата, в случай, че има свободни места в автобуса.
- Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
- Пътуването като цяло  не е подходящо за хора с увреждания.


Валута: Албански леки
1 лев = 57 албански леки /ALL/
1 евро = 119 албански леки /ALL/
Като резервна валута за предпочитане е еврото, с него може да се плаща на много места в Албания с изключение на музейните такси и градския транспорт.

Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани във връзка с Ковид:
От месец май 2022 г. всички граждани, влизащи на територията на Албания, пътуват без всякакви ограничения. Не е необходимо да се представят никакви доказателства или сертификати на границите, както и да се спазват определени мерки. Транзитно преминаване през Република Макадения - без ограничения.


Минимален брой записани туристи: 35 човека.
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30 %  от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 15 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Програмата е подходяща за лица с увреждания и ограничена подвижност.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100004083 /03.10.2022
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.


Полезна информация:
Посолство на Република България в Албания
Адрес:   Rruga Skenderbeu 12, Tirana, Albania
Телефон:   +355 4 22 33 155, +355 4 22 32 906, Факс: +355 4 22 32 272
Телефон с гласова поща за предоставяне на информация за консулски услуги и за подаване на сигнали от граждани: +355 4 22 69 243
Работно време:  08.00-15.00ч.,
Дежурни телефони в извънработно време: +355 42 233 155, +355 42 232 906

 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ


ОБИКОЛКА  на ДУРЪС
Включена в цената
Дуръс е най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км адриатическо крайбрежие привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходната обиколка в централната част на града включва:  разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , православната църква, руините на крепостните стени, римските бани, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3,00 евро) ,сградата на Кметството на Дуръс и централните улици.  Свободно време във вечерен Дуръс. Връщане в хотела около 19:00 часа.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: входна такса за амфитеатъра-300 леки, разходи от личен характер


 
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до КРУЯ и ТИРАНА – столицата на Албания
Отпътуване от хотела в 09,00 ч.Преход с автобус 60 км/около 1 час
Националния герой на Албания Скендербег е роден и живял в началото на XV век в Круя. Емблематичен за града е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Ще посетим крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ и ще се разходим по старата османска чаршия. Желаещите да посетят музея, заплащат входната такса отделно.
Продължаваме към Тирана – около 40 км от Круя. Обиколката на албанската столица ще започне от централната част на Тирана с комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула и шарената джамия „Етем бей”, останали от времето на османското минало на града ;Парламента;централния площад с паметника на Скендербег; сградите на министерствата; националния исторически музей; съвременната сграда за операта и балет, изградена на мястото на стария османски базар; мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа; Държавния университет;Бункера-музей. Свободно време за самостоятелна разходка в Sky center и пешеходната зона на Тирана.
Връщане в хотела около 18,30 ч.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: входните такси на посещаваните по желание музеи в Тирана и Круя, разходи от личен характер

 
ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ до БЕРАТ
Отпътуване от хотела в 08,30 ч.Преход с автобус 90 км /около 1 час и половина/
Берат е град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство под името Кутмичевица. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. 
Туристическа обиколка на Берат включва посещение на трите основни квартала на стария град Мангалеми, Горица и Кала. Разглеждане на крепостта „Кале“. Музея на Онуфри и по желание Етнографския музей, разположен в една от най- интересните къщи в града, с богата сбирка от повече от 1000 традиционни предмети (входните такси се заплащат отделно) Отвъд река Осуми се намира кварталът Горица, чиито къщи се оглеждат в прозорците на къщите на Мангалеми. Арковият мост на Горица, построен през 1780 г., е красив архитектурен паметник, построен за свързване на двата квартала.
Връщане в хотела около 14,30 ч.
Цената включва: транспорт , екскурзоводско обслужване
Цената не включва:  входните такси на посещаваните обекти в Берат, разходи от личен характер

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • Транспорт с лицензиран, комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в хотел Grand Blue Fafa 5* https://www.grandbluefafa.al/
  • 3 вечери
  • Всички пътни такси;
  • Водач по време на пътуването и екскурзоводско обслужване;
  • БОНУС: Посещение на Дуръс с пешеходна обиколка в центъра;
  • БОНУС: Спирка в Охрид на отиване за фотопауза и обяд;
  • БОНУС: Спирка за посещение на Елбасан на връщане;
  • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро с асистанс, с покритие срещу Covid-19.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер;
  • Екскурзии до Круя и Тирана – 30 евро на човек;
  • Екскурзия до Берат – 25 евро на човек;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 8 лева;
  • Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – 30 лева на човек;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Ориентировъчни входни такси на обектите:
-Крепостта в Берат - 300 албански леки /≈ 5 лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 400 албански леки /≈ 7 лв./
-Етнографкият музей в Берат - 300 албански леки /≈ 5 лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 400 албански леки /≈ 7 лв./
Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.

 70/01
Етикети
вльора , автобусна екскурзия до тирана , информация от топ травелс , ekskurzia do albania , ксамил , avtobusna pochivka v albania , албания 2023 , екскурзия в дуръс , екскурзия до албания , екскурзия в албания , албания , екскурзия до албания , avtobusna ekskurzia do albania , саранда , гирокастро , почивка , avtobusna ekskurzia do albania , информация , ксамил , почивка в дуръс , екскурзия до албания , екскурзия до албания , avrobusna pochivka do albania , pochivka v albania , eлбасан , pochivka v albania , ekskurzia do albania , почивка в албания , opchivka v albania , тирана , поградец , саранда и касамил , avtobusna pochivka v albania , pochivka v albania , албания -софия , арденица , екскурзия до саранда , информация за албания , автобусна екскурзия до тирана, аполония , ekskurzia do albania , албания и саранда , екскурзия , ekskurziq do albania , дуръс , ekskurziq do albania , ниски цени , шенгин , круя , дурас , avtobusna ekskurzia do albania , екскурзия до албания , pochivka v albania , софия-албания , цени , тирана , почивка в дуръс , екскурзия до албания , ekskurzia do albania , хит цена , бутринт
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах