Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Круиз до Исландия с MSC Preziosa На лов за Северното сияние

Оферта номер: Е2755
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни-14 нощувки/Сезон 2023
София Исландия София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Аурора Бореалис, или „Зората на севера“, е една от най-магичните гледки на земята. Тя се случва, когато слънчевият вятър достигне земната магнитосфера и в зависимост от височина на тази среща, сиянието може да има различни цветове. Септември е периодът, в който танцът на светлините може да се наблюдава в Исландия и ако имаме късмет, това ще бъде най-страхотното ни изживяване по време на круиза.

1 ден /31.08.2023/ Хамбург
Полет София – Франкфурт /14.05 – 15.25/ и Франкфурт – Хамбург /17.00 – 18.05/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.

2 ден /01.09.2023/ Хамбург
Закуска. Разположен при вливането на река Елба в Северно море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. По време на обиколката ще разгледаме историческата част, където се намират Кметството,  запазените средновековни църкви, старите морски складове от 19 век – включени в листата на ЮНЕСКО, и модерния район Хафен сити. После ще се отправим към пристанището. Качване на кораба. Отплаваме в 19.00 ч.

3 ден /02.09.2023/ на вода
Днес ще плаваме на север и ще имаме цял ден, за да разгледаме нашия кораб и услугите, които предлага.

4 ден /03.09.2023/ Леруик, Шетландски острови
Престой в Леруик от 07.00 до 17.00 ч.
Леруик е столицата на Шетландските острови и най-северният град на Великобритания. Смята се, че е изграден от контрабандисти, а обликът му отразява влиянието на келти, норвежци и британци. Разрастването му започва в 17 век с идването на холандските рибари, които пристигали всяка година, за да търгуват и внасяли оживление в града. По-късно уловът на херинга му дал нов тласък на развитие. Днес може да се разходите из старите улички, да опитате специалитет в местните кафенета и ресторанти, да си купите интересни сувенири и да се полюбувате на редки морски птици и бозайници.

5 ден /04.09.2023/ на вода                   
Още един ден на борда, ще можем да се отпуснем в СПА центъра, да пазаруваме в бутиците и да обиколим заведенията.

6 ден /05.09.2023/ Акурейри, Исландия
Престой в Акурейри от 09.00 до 19.00 ч.
Исландия е известна като място за наблюдение на китове, а пристанището на Акурейри е едно от най-добрите места в страната, защото заливът, в който идват да се хранят различни морски бозайници, е целогодишно без лед. Предлагаме ви незабравима екскурзия за наблюдение на тези прекрасни морски създания. В допълнение към изобилието от морски птици кайри, в залива идват сини китове, белоклюни делфини и игриви морски свине – бозайници, близки до делфините, които обичат да плуват около лодките. Най-голямата атракция обаче са гърбатите китове, които лесно се разпознават по черно-белите си плавници и фонтаните вода около тях. Те са известни със своята водна акробатика. Ще се върнете на брега с незабравими спомени и ново разбиране за тези величествени морски обитатели. Ако решите може да останете на сушата и да разгледате необичайната природа на страната – водопади, геотермални полета, пейзажи от лава.

7 ден /06.09.2023/ Исафьордур, Исландия
Престой в Исафьордур от 08.00 до 18.00 ч.
Исландия е различна и непозната за нас страна. Днес може да се включим в екскурзия, която ще ни запознае с живота на северните хора. Пътувайки край скалисти пейзажи ще се отправим към ботаническа градина, основана преди повече от 100 г., в която се отглеждат най-различни плодове и зеленчуци. Въпреки суровите условия, тук се отглеждат растения, за които не бихте и предположили, че могат да оцелеят при този климат. После ще посетим село Флатейри, създадено преди век и половина около индустрията за риболов на акули. Ще послушаме традиционна исландска музика в местна църква и ще посетим работилница с местни занаяти. Накрая ще опитаме домашна исландска торта с кафе или чай.
Друга екскурзия, която се предлага е до селото на викингите, където в интерактивна обстановка ще научим за техния живот и традиции, ще посетим руините на викингски парламент, после ще се пременим в техни дрехи, ще опитаме викингска бира и ще опечем хляб, както те са го правили някога.

8 ден /07.09.2023/ Рейкявик, Исландия
Пристигане в Рейкявик в 07.00 ч.
„Златният кръг“ е най-известната екскурзия в Исландия, по време на която ще видим природата, която превърна страната в световна дестинация. Първата ни спирка ще бъде Националния парк Тингвелир, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, разположен на 45 км от Рейкявик. Тук ще се насладим на един от най-забележителните пейзажи в страната, огромна равнина от лава със зелен мъх и диви цветя. Исландците смятат това място за свещено, тук е основан най-старият законодателен парламент в света. Следващата спирка ще бъде огромният Гълфос или златния водопад, тази двойна каскада е една от най-мощните в Европа. Третото ни посещение включва исландските гейзери, които заедно с парка Тингвелир и Гълфос образуват туристическия маршрут „Златен кръг“. Тук ще видим природата в целия й блясък, докато се удивляваме на съскащите горещи извори и други геотермални феномени. На място е организиран двустепенен обяд.

9 ден /08.09.2023/ Рейкявик, Исландия
Синята лагуна е мястото, което не бива да пропускате. Само на 45 минути от Рейкявик, в средата на поле от лава, се намира огромен открит басейн с млечносиня вода, богата на полезни за кожата минерали с температура от 37°- 39°C. В Исландия широко се използват геотермални води за отопление и именно такъв горещ извор, използван в близка геотермална централа, става причина за създаване на лагуната през 80-те години на миналия век. Постепенно мястото става много популярно, заради благотворното си влияние върху кожата и удоволствието да се потопиш в горещата вода, когато навън времето почти винаги е студено. Ще имате 2 часа, за да се насладите на лагуната. В комплекса има съблекални, душове, кафене и ресторант. Носете си бански. Посещението не е препоръчително за хора с ниско кръвно или сърдечни проблеми.
На връщане в Рейкявик ще разгледаме основните забележителности на града и ще се качим до Перлата, откъдето се открива чудесна панорама.
Отплаваме в 18.00 ч.

10 ден /09.09.2023/ на вода
Пълни с впечатления от Исландия отплаваме на юг. Използвайте деня за почивка или изберете от многото атракции и забавления, които се предлагат на борда.

11 ден /10.09.2023/ на вода
Още един ден, през който ще плаваме, наслаждавайки се на нашия круиз.

12 ден /10.09.2023/ Инвергордон, Шотландия
Престой в Инвергордон от 08.00 до 18.00 ч.
Днес ви предлагаме да пътуваме на север през шотландската провинция до замъка Дънробин, дом на графовете на Съдърланд. Ще се насладим на красотата на местната природа, преминавайки край красивото градче Тейн, лимана Дорнич и рибарското селце Голспи с монумента на графа на Съдърланд. Замъкът Дънробин е най-големият в северните планини и има 189 стаи с богата колекция от мебели, картини, гоблени и предмети на изкуството. Днешният си облик придобива в средата на 19 век, когато сър Чарлз Бари /архитект на Двореца Уестминстър в Лондон/ променя голяма част от средновековния замък. Бари се вдъхновява от официалния парк на Версай и изгражда и градините на двореца в същия стил. След посещението ще имате време, за да се разходите из тях.

13 ден /12.09.2023/ Саут Куинсфери – Единбург, Шотландия
Престой в Саут Куинсфери от 07.00 до 18.00 ч.
Круизната ни спирка е само на 15 км от романтичната столица на Шотландия. Екскурзията ни ще започне с автобус от пристанището и ще преминем край най-интересните исторически монументи в средновековната част и в новия град от 18 век. Ще посетим Единбургския замък, доминиращ над центъра на града, дом на повечето шотландски крале и кралици през вековете. После ще продължим с автобус по най-известната улица в града – историческата Кралска миля, за да видим отвън двореца Холироудхаус – резиденцията на британската монархия в Шотландия. Тук се намира и обширнияt, по-скоро див, Кралски парк, в който ще стигнем до тронa на Артур, вулканичен хълм, от който се открива красива гледка към Единбург. Турът ни ще завърши в новия град с елегантни къщи и паркове, строени в джорджиански стил.

14 ден /13.09.2023/ на вода
Последен ден и е време да стягаме багажа, но преди това нека облечем официалните си тоалети за прощална гала вечеря с нашите спътници.

15 ден /14.09.2023/ Хамбург
Пристигане в Хамбург в 07.00 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме към летището за полет Хамбург – Мюнхен /13.15 – 14.30/ и Мюнхен – София /15.45 – 18.35/.


Цената включва:

  • Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж с Lufthansa;
  • Трансфери летище – хотел – кораб – летище;
  • Обиколка на Хамбург с автобус и екскурзовод;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хамбург;
  • 13 нощувки на борда на круизен кораб MSC PREZIOSA;
  • Пълен пансион на борда – 13 закуски, 12 обяда, следобеден снак, 13 вечери в основния ресторант и бюфета;
  • Наливна вода, кафе и чай в зоната на бюфета;
  • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
  • Участие в игри, състезания, тематични партита;
  • Жива музика, шоу програми, анимация;
  • Пренасяне на багажите от пристанището до кораба и обратно;
  • Пристанищни такси;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър / водач / от агенцията.


Цената не включва:

  • Напитки
  • Екскурзии на брега.
  • Сервизно обслужване 12 евро на възрастен на ден, 6 евро на дете до 11 г.
  • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
  • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
  • Горивна такса.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 15 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 45 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.

 
Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100004158
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване – препоръчителна.
 
Важно:

Северното сияние е природно явление, което се наблюдава в Исландия. За да бъде видяно са необходими подходящи метеорологични условия. Въпреки че, през този период на годината, то се наблюдава често, това не може да бъде гарантирано и не може да бъде причина за рекламации по изпълнението на програмата.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 
Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане до 10.07.2023
 
Ковид правила / валидни към 23.02.2023, възможни са промени /
Няма изисквания, свързани с COVID, за качване на борда.

Хотели
Круизен кораб MSC PREZIOSA
 
Със своите 330 метра дължина, 18 палуби, 1750 кабини и 27000 м2 публични пространства, Preziosa е чудесен избор за всяко пътешествие по море.
 
 
Голям избор от места за хранене и забавления:
2 основни ресторанта, 2 бюфет ресторанта, Butcher`s cut – американски стек хаус, Суши ресторант, 9 бара на закрито и 3 на откритите палуби, дискотека.
Театър с 1600 места, който представя различна шоу програма всяка вечер, казино.
Шопинг зона с безмитни магазини и бутици, кибер кафе, библиотека, фото студио.
 
СПА и релакс:
Ауреа СПА – термална зона със сауна, парна баня, солариум, масажи и козметични процедури, фризьор и маникюр, фитнес център.
4 басейна, 12 джакузи, 120 метрова водна пързалка, плажна зона с шезлонги на откритата палуба.
 
Зона за деца и младежи:
Клуб за деца до 12 г. и тийн клуб до 17 г. с анимация, боулинг, виртуални игри, 4D кино, симулатор на Формула, 4D кино.
 
Стаи:
Каюти с балкон, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане.
Луксозни суити в Яхт клуба на последните етажи със собствена рецепция, СПА зона, отделен бар и ресторант и обслужване от личен иконом – цени на запитване.
 
Възможни са промени в описанието на кораба, следете официалния му сайт.
Снимки: MSC, https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-Preziosa.aspx
 
Допълнителни екскурзии

Екскурзия до Единбург – 147 лв. възрастен, 116 лв. дете до 13 г.
Екскурзия до замъка Дънробин – 135 лв. възрастен, 102 лв. дете до 13 г.
Наблюдение на китове в Акурейри – 284 лв. възрастен, 206 лв. дете до 13 г.
Екскурзия в Исафьордур – 225 лв. възрастен, 175 лв. дете до 13 г.
или  Исафьордур – селото на викингите – 449 лв. възрастен, 390 лв. дете до 13 г.
Рейкявик – Златния кръг – 343 лв. възрастен, 245 лв. дете до 13 г.
Рейкявик и Синята лагуна – 323 лв. възрастен, 240 лв. дете до 13 г.
 
*Екскурзиите се записват и потвърждават от България. Включване на място сами при наличност на свободни места.



37/03
Етикети
северно сияние 2023 , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние , северно сияние 2023 , диму боргир , северното сияние , vulkani , лава , исландия екскурзии , исландия – на лов за северното сияние , tingvelir , екскурзии със самолет през 2023 , самолетни екскурзии 2023 , екскурзия до исландия , исландия – страната на приказките за елфи и тролове 2023 , екскурзия до исландия , забележителности , islandia ekskurzii , круиз през септември , iceland , почивка , екскурзии исландия 2023 , islandia ekskurzii , рейкявик , екскурзии исландия 2023 , berlin , ekskurzii islandia , екскурзия до исландия на лов за северното сияние , вулкани , сезон 2023 , екскурзия до исландия на лов за северното сияние , екскурзия до исландия на лов за северното сияние , екскурзия до исландия , екскурзия до исландия на лов за северното сияние , детифос , екскурзии исландия , исландия – на лов за северното сияние , китове , обиколен круиз , patuvane do islandia , ekskurzia do islandia , исландия – страната на приказките за елфи и тролове , исландия 2023 екскурзии , круиз до исландия , lednici , samoletni ekskurzii , северното сияние , северното сияние , акурейри , исландия - страната на елфите и северното сияние , наблюдение на китове , geiseri , тингвелир , екскурзия до исландия , msc preziosa , синята лагуна , islandia , исландия 2023 , екскурзии северно сияние , ваканция , аурора бореалис, или „зората на севера“ , исландия 2023 , reikiavik , екскурзия до исландия 2023 , една от най-магичните гледки на земята септември , екскурзии северно сияние , на лов за северното сияние , екскурзия до исландия , ekskurzii islandia , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние , скафтафел , исландия екскурзии , екскурзия до исландия 2023 , самолетна екскурзия исландия 2023 , залези , исландия 2023 екскурзии , глетчери , ekskurzia do islandia , пътуване до исландия , islandia , гейзери , исландия , йокулсарлон , исландия , еафялайокутл , екзотика , ледници , екскурзии исландия 2023 , екскурзии исландия , geisir , круиза , гейсир , obikolka na reikjawik , екскурзия с круиз , исландия екскурзии , ekskurzii 2023 , исландия 2023 , исландия 2023 , скогафос , исландия - страната на елфите и северното сияние , исландия екскурзии , екскурзии исландия 2023
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах