Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Кападокия, Турция със самолет от София

Оферта номер: Е2820
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2023
София-Турция-София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Полет от летище София. Пристигане в Анталия и посрещане от фирмата партньор. Настаняване в хотел в Анталия. Среща с представител на фирмата. Настаняване в хотела след 14.00 ч.

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Попътно посещение на мавзолея на Мевляна Руми. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи-мистици, и най-четените суфи-поети в света. Свободно време за обяд. Отпътуване за Кападокия.

Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Кападокия.

Анталия - Кападокия   540 км. , около 7 часа.

Ден 3

Закуска. За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. (срещу допълнително заплащане) 

или възможност за допълнителна екскурзия панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия. (срещу допълнително заплащане). Ако се страхувате от височини или по някаква друга причина не можете да летите с балон, предлагаме ви да се насладите на това грандиозно зрелище от земята. Рано сутринта, преди изгрев слънце, ще бъдете взети от хотела с автобус и откарани до долината, откъдето ще излетят балоните. Ще имате възможност да наблюдавате как балоните се подготвят за полет, като се пълнят с горещ въздух. Да се ​​любувате на невероятно красивата гледка на издигащи се балони е наистина приказна гледка. След като балоните се издигнат в небето, ще се преместите на друга точка, за да наблюдавате полета на балоните в Кападокия. Премествайки се от място на място, пред очите ви ще се открият нови фантастични панорами. Можете да направите огромен брой ефектни и незабравими снимки от различни ъгли. След като направите това вълнуващо пътуване, ще получите ярки спомени и впечатления за цял живот!

Следва туристическа програма с посещение на центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Следва посещение на местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот.  Ще видите най високите вулканични конуси с базалтови шапки. и църквата св. Симеон стълпник. Следва разглеждане на долината Дервент (долина на въображението), наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; Разглеждане на символът на град Ургюп в Кападокия - долината на трите красавици. Това са най-сниманите приказни комини в Кападокия. Време за обяд. Попътно разглеждане на долината на гълъбите Гювенджерлик.  Долината е дълга  4100 метра и е една от най-дългите долини на Кападокия - дом на гълъбите от векове. Фото пауза между уникалните скалисти образования. От западната страна на долината се намира замъкът Юxисар. Разглеждане на долината на ловджиите.

Следва посещение на град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Разположен на брега на Червената река, Аванос е на около 8 километра от историческия център на Кападокия в Гьореме. Червената река, която също е една от най-дългите реки в Турция, е доставила на много поколения занаятчии червената глина, използвана за създаването на емблематичното им изкуство. Посещение на традиционно грънчарско ателие за минерални сувенири и ювелирен център в Аванос, където ще наблюдаваме процеса на ръчна изработка и декорация по запазена технология от древността. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура.

Възможност за допълнителна екскурзия - Quad Safari  (срещу допълнително заплащане)  - Двучасова екскурзия през най-живописните долини на Кападокия, следобед, за да видите нови места по залез слънце. Шофирайки през странен район, можете да си представите, че сте на снимачната площадка на научнофантастичен филм. Можете също така да изпитате вълнуващата романтика на извънземните скитания с техния интригуващ непредсказуем сюжет.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Възможност за вкючване в допълнителна екскурзия Jeep Safari Cappadocia Tour (срещу допълнително заплащане). Почувствайте се като филмов герой с непредсказуем сюжет. Обиколката с Jeep Safar е едно от най-вълнуващите приключения в Кападокия за обиколка на региона с офроуд превозни средства. Jeep Safari има богата програма, за да получите най-доброто от Кападокия, трябва да започнете деня по-рано. Маршрутът на джип сафари обхваща разстояние от над петдесет километра.  Цялото пътуване ще отнеме около два часа. Очакват ви уникални пейзажи, чиито аналози няма на нашата планета никъде другаде по света.  Ще видите многоцветни туфови хълмове, вулканични планински вериги и свободно стоящи скални образувания.  Всички те не приличат на обичайните земни пейзажи. 

Възможност за включване в допълнителна целодневена  екскурзия  Долината Ъхлара и град Каймаклъ. (срещу допълнително заплащане)

Следва екскурзионна програма с посещение на Долината Ъхлара - едно от най-големите съсредоточия на християнски скални култови обекти в света. Известният каньон Ъхлара, чиято долина се различава рязко от другите планински пейзажи на Кападокия,  каньонът е образуван от потока на река в скалисто плато. В дълбоките му недра има Бурна растителност. Намира се в подножието на угасналите вулкани Хасандаа- Мелендиз-Гюлдаа. Представлява каньон, който е издълбан в скалите. Каньонът започва от селото Ъхлара и завършва в селото Селимие, след като прави 26 завоя и продължава 14 км. Предполага се, че в долината има над 4 000 жилища и стотици скални църкви, украсени със стенописи. Някога в долината са живели над 80 000 души. Още в зората на християнството каньонът е бил заселен от монаси аскети, които живеели в меките скали на  каньона. През 6 век в Ъхлара са създадени манастири и в двете части на каньона са издълбани скални църкви. Посещават се три църкви – Църквата под дърветата” или “Agacalti kilisesi”, "Змийската църква" или Yılanlı Kilise ,  църквата „Благовещение“.

Посещение на древния, подземен град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Посещението на подземния град е вълнуващо забавление. Трудно е да се опише и предаде от снимка, просто трябва да се посети! На място ще се докоснете поне малко от атмосферата на града. От разказите на екскурсовода се опитайте да разберете как са живели хората там! Мащабът на подземните градове е колосален! Въпреки факта, че на повърхността изобщо не е ясно, че под земята е създадена цяла инфраструктура от градове! Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи.

Връщане в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Сема“ - Танцът на въртящите се дервиши (срещу допълнително заплащане.)

Семата е вдъхновение за Мевляна Джелаледдин-и Руми (1207 - 1273), а също и част от турските обичаи, история, вярвания и култура...Тя символизира в седем части различните значения на мистичния цикъл към съвършенство (Възнесение - Чудо) .Церемонията Сема представлява завършването на цялото мистично пътуване, духовното издигане чрез любовта, в което дервишът напуска егото си, намира истината и идва като „Съвършения“. След това той се завръща от това духовно пътуване като човек, който е достигнал зрялост и по-голямо съвършенство, за да обича и да се възползва от цялото творение, всички създания, без разлика по отношение на вяра, класа или раса.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия.

Попътно посещение на Султан хан.  Най големият селджукски кервансарай в Анадола - по пътя на коприната.

Време за обяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Кападокия – Анталия 540 км. , около 7 часа.


Ден 6

Закуска. Обзорна екскурзия на Анталия.

По време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия - минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Време за обяд. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Карпуз. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски изделия.

Връщане в хотела. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии.


Ден 8

Закуска. Трансфер до летището в Анталия  в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.

В цената се включва
Директен  полет София - Анталия - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 8 кг. ръчен
4 нощувки на база Ultra All inclusive в района на Анталия в хотел 5* Sherwood Dreams Resort, Arcanus Side Resort, Arcanus Trendline Resort Side (или подобен)
3 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в  5* хотел Mustafa Cappadocia Resort, Suhan Cappadocia Hotel & Spa, Dinler Hotel Cappadocia (или подобен)
Трансфер летище - хотел - летище
Всички трансфери по време на допълнителните екскурзии
Посещение на мавзолея на Мевляна Руми
Туристическа програма в Кападокия с местен екскурзовод с посещение на парк Гьореме, долината Пашабаа, долината Дервент,  долината на трите красавици, долината на гълъбите, долината на ловджиите, посещение на древния град Аванос.
Посещение на Султан хан, най-големият селджукски кервансарай в Анадола.
Обзорна обиколка на Анталия с разглеждане на основните забележителности.
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Изпращане на летището от представител на TO
Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.

В цената не се включва
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 35 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 50 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Входни такси за музеите в Кападокия: скалните църкви в Гьореме (150 TRY); Кервансарай "Султанхан" (20 TRY); Долина Пашабаа - (65 TRY);
Разходи от личен характер
Такса обслужване на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
Обяд и напитки по време на допълнителните екскурзии
 


Полетна информация

Заминаване: PC1544 София 12:30 - Aнталия 13:50
Връщане:  PC1543 Анталия 11:40 - София 13:00

  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.          

Авиокомпания:  PEGASSUS AIRLINES

 


Описание / допълнителни услуги

 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

    • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
    • Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.
    • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
    • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.

    • Цената на входните такси е към момента и е възможна промяна.
    • Не се препоръчва посещение Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофобия.

    • Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при сила на вятъра над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.

1. Екскурзия „Сема“ – Танцът на въртящите се дервиши - 25 евро на човек с  включен транспорт.

2. Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания – цените започват от 220 евро на човек

3. Целодневна екскурзия в Кападокия с местен екскурзовод с посещение на каньон Ъхлара и подземния град Каймаклъ - 60 евро на човек

4. Jeep safari - 50 евро на човек

5. Quad Safari  - 50 евро на човек

6. Панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия - 25 евро на човек.

 

Основна информация и допълнителни услуги

 ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

    • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
    • Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.
    • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
    • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.

    • Цената на входните такси е към момента и е възможна промяна.
    • Не се препоръчва посещение Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофобия.

    • Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при сила на вятъра над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.

1. Екскурзия „Сема“ – Танцът на въртящите се дервиши - 25 евро на човек с  включен транспорт.

2. Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания – цените започват от 220 евро на човек

3. Целодневна екскурзия в Кападокия с местен екскурзовод с посещение на каньон Ъхлара и подземния град Каймаклъ - 60 евро на човек

4. Jeep safari - 50 евро на човек

5. Quad Safari  - 50 евро на човек

6. Панорама и парад на балоните при изгрев слънце в Кападокия - 25 евро на човек.



5/04
 
Етикети
кападокия екскурзии , екскурзия в турция , кападокия екскурзии , екскурзия в кападокия , топ травелс екскурзия в турция , екскурзия в турция , почивки , кападокия екскурзии , екскурзия в турция , екскурзии кападокия , кападокия , кападокия турция , топ травелс самолетна екскурзия , почивка кападокия , екскурзии кападокия , топ оферта , екскурзия в кападокия , екскурзия в кападокия , топ травелс хотели , екскурзия в кападокия , кападокия турция , екскурзия в турция , ниски цени , автобусна програма , топ травелс автобусна екскурзия , кападокия турция , автобус , екскурзия в кападокия , почивка кападокия , екскурзия в турция , топ цена , екскурзия в кападокия , топ травелс екскурзия в европа , екскурзия в турция , екскурзия в турция , кападокия , топ травелс топ оферти , екскурзия в кападокия , почивка кападокия , автобус , кападокия , топ травелс , екскурзия в кападокия , ниски цени , топ травелс почивка в испания , топ травелс самолетни билети , екскурзии кападокия , цена , eкскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах