Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

КРУИЗ ICONIC AEGEAN - 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - КУШАДАСЪ

Оферта номер: Е2827
Вид транспорт: Кораб Кораб
5 ДНИ С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ
Предлагаме ви на промоционална цена, познатите вече на много наши клиенти Celestyal cruises и техният петдневен маршрут \"Iconic Aegean\" с осигурен транспорт.


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Ден 1 София - Атина / пристанище Лаврион - 840 км.

Отпътуване от София с лицензиран автобус в 21:00 ч. от Автогара Сердика - Трафик Маркет. 

Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата:  Дупница, Благоевград , Сандански, Кулата, Атина / пристанище Лаврион


Ден 2 Лаврион - Миконос

Пристигане на пристанището в Лаврион около 09:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.

Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA

11:00 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме около 18:00 ч., само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

22:30 ч. - качване обратно на кораба.

23:00 ч. - корабът потегля към Кушадасъ, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.


Ден 3 Кушадасъ - Патмос

По програма на круиза.

07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.

Възможност за свободно време в Кушадасъ!

13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос /островът на Питагор/.

16:30 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.  

  •  Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

21:30 ч. отплаване в посока Родос.


Ден 4 Родос

07:00 ч. корабът акостира на пристанище в остров Родос.

НОВО: Автобусна екскурзия в РОДОС - Средновековна полудневна екскурзия до Акропола на Линдос и Цитаделата на рицарите

Родос е най-големият от Дедоканезките острови и най-източният от големите острови на Гърция в Егейско море. Разположен е приблизително на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър.

Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Някои от най-важните паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина. Заслужава да се видят и венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

18:00 ч. отплаване в посока Крит.


Ден 5 Крит - Санторини

07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.

КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

12:00 ч. - отплаване за остров Санторини!

16:30 ч. - пристигане на остров Санторини!

САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ... 

Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. 

Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер.

  •  Възможност да посетите главния град на острова Тира и Ия както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека :)

21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Лаврион. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.


Ден 6 Атина / пристанище Лаврион - София - 840 км.

До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на програмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

 
Маршрут на круиза
Ден Пристанище Пристига Заминава
Понеделник Лаврион, Гърция - 13:00
Миконос, Гърция 18:00 23:00
Вторник Кушадасъ, Ефес, Турция 07:00 13:00
Патмос, Гърция 16:30 21:30
Сряда Родос, Гърция 07:00 18:00
Четвъртък Крит, Ираклион, Гърция 07:00 12:00
Санторини, Гърция 16:30 21:30
Петък Лаврион, Гърция 06:00 -
 

Цените по-долу са на човек в лева за съответния тип каюта!

Промоционални цени за резервации направени до 30.04.2023 г., валидни за ограничено количество каюти!
 
Вид каюта / оферта inclusive Цена на човек в
двойна каюта
Единична каюта 3-ти или 4-ти възрастен в каюта Деца 02-11,99 г. настанени с 2-ма възрастни Бебета от 3 м. до 2 г. настанени с 2-ма възрастни
IA Двойна вътрешна каюта – дек 2 1230 лв. 1490 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
IB Двойна вътрешна каюта – дек 3 1250 лв. 1510 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XA Двойна външна каюта с илюминатор – дек 2 1310 лв. 1600 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
XB Двойна външна каюта с панорамен прозорец – дек 3/4 1370 лв. 1690 лв. 1050 лв. 890 лв. 380 лв.
*Цени за типове каюти, различни от посочените в таблицата, може да получите веднага след запитване!
Доплащане за: Ексклузивна оферта "Enhance" – 280 лв. на човек
** Бебета от 3 м. до 2 г. -  не ползват място в автобуса
 
Предимства на програмата:
  • Експерт - Водач от агенцията по време на цялото пътуване, който ще се грижи за всички формалности!
  • Транспорт до и от пристанище Лаврион с лицензиран автобус;
  • Пълен пансион на борда + определени напитки!!!
  • БЕЗПЛАТНА брегова екскурзия до стойност 75 евро ;
  • БЕЗПЛАТНО Трансфер до град Миконос с автобус или лодки;
  • Включени в цената - Пристанищни такси и такса обслужване;
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми с много забави и приятни моменти;
  • Използване услугите на борда - басейн и фитнес;
  • И не на последно място – стотици доволни клиенти пътували с нас по същия маршрут!!!

Допълнителна информация:

  • При резервация се заплаща капаро в размер на 250 лв. за възрастен и 150 лв. за дете
  • Доплащане до 45 дни преди датата на заминаване.
  • При резервация в период по-малко от 45 дни до дата на отплаване се дължи пълната сума, веднага след потвърждението!
  • Препоръчваме сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване", в срок до 7 дни след сключване на договора. Информация относно условията и тарифите по тази застраховка можете да получите на имейл или по телефона или в сайта ни.

 
  • Качването на кораба става с лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца от дата на слизане от кораба!
  • Няма изискване за ваксини или PCR.
*За качване на кораба се попълва и въпросник за обществено здраве, който можете да изтеглите тук

*Отстъпката за брегови екскурзии - Shorex е валидна със следните условия:
  • За предварително резервирани брегови екскурзии. Не може да се използва срещу други услуги.
  • За да се използва отстъпката – бреговите екскурзии, трябва да се заявят не по-късно от 48 часа преди качването. След това отстъпката вече не е валидна и не може да се използва на борда
  • Отстъпката няма парична стойност, не се възстановява и не се прехвърля.
  • Не се предлага алтернатива за пари или кредит.
  • Може да се комбинира с всяка друга специална оферта от Celestyal за брегови екскурзии, освен ако не е посочено друго
  • Приложимо за брегова екскурзия с равна, по -голяма или по -ниска стойност:
  • Ако отстъпката има по-голяма стойност от стойността на екскурзията, останалата стойност може да се използва за алтернативна екскурзия, при условие че се използва във времето и срока определен за това!
  • Ако отстъпката е по-ниска от стойността на екскурзията, гостът ще плати разликата в цената.
  • Отстъпката подлежи на общи условия и условия за екскурзия на брега на Celestyal.
 

Описание на кораба:
Капацитет: 1664 пътници
Декове: 10

Кабини: 724 - външни, вътрешни и апартаменти
Екипаж: 540 души
Флаг: Малта
Тонаж: 375840 тона
Ширина: 28,40 метра
Дължина: 214,88 метра
Скорост: 19,00 възела
Електрическо напрежение: 110-220 V

Круизният кораб  Celestyal Olympia е един от най-големите  кораби от флотилията на Celestyal Cruise Line, който впечатлява със своята атмосфера и изключителни удобства за гостите на борда. Пуснат е за пръв път във вода през 1982 г. Корабът е кръстен на Древна Олимпия, родното място на олимпийските игри и със своите маршрути ще Ви отведе на невероятни пътешествия до гръцките острови, Турция и Кипър. Celestyal Olympia е напълно обновен през 2005 г. и частично реновиран през 2014 г. Подходящ е за дълги и релаксиращи круизи за цялото семейство. Той предоставя безопасно пътуване и удовлетворява всички нужди и желания на своите гости.
 

Описание на типовете каюти:

Категория IA
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 2 (Атина) и палуба 3 (Хермес). Максимален брой пасажери в каютата: 4.


Категория IB
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба. Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 
Категория IC
Вътрешна каюта с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, радио, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина и тоалетна, сешоар; Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуби 5 (Дионисос) и 6 (Венус). Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 
Категория XА
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла
с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки.
Разположение на палуба 2 (Атина) и палуба 3 (Хермес).
Максимален брой пасажери в каютата: 4.
 
Категория XВ
Външна каюта за двама с с панорамен прозорец с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти и 4-ти пътник на допълнителни койки. Разположение на палуба 3 (Хермес) в предната и средната част на кораба и палуба 4 (Посейдон) в предната част на кораба.
Максимален брой пасажери в каютата: 4.


Категория XC
Външна каюта за двама с кръгъл илюминатор с 2 отделни легла с възможност да бъдат събрани в едно двойно; телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и тоалетна, сешоар. Разположение на палуби 5 (Дионисос), 6 (Венус) и 7 (Аполо).
Максимален брой пасажери в каютата: 2.


Категория SJ
Малък апартамент с две отделни или едно двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ-кабина или вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 7 (Аполо).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.


Категория SB
Малък апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.

Категория SG
Голям апартамент с балкон, двойно легло, канапе, телевизор, телефон, сейф, климатик, баня с душ кабина и вана, тоалетна, сешоар. Възможност за настаняване на 3-ти пътник на канапето. Разположение на палуба 9 (Хера).
Максимален брой пасажери в каютата: 3.


36/04
Етикети
испания , круизи , топ оферти , bulgaria , ekskurzia 2023 , патмос , почивка на , пролет 2023 , лораб , pochivka na , ефес , круизи от пирея , „света ана” , море 2023 , екскурзия до , гърция круиз , препоръчайте ми хотел , каюти , почивка , италия , pochivka v , програми , top oferti , почивка 2023 , ekskurzia v , екскурзия в , кушадасъ и остров самос , сезон 2023 , на море , хотели в , турция , pochivka 2023 , малта , хотел в , круиз , почивка в , екскурзия на ниска цена , почивка 2023 , оферти , ниски цени , автобус до атина , европа , препоръчан хотел , екскурзия , почивка на ниска цена , екскурзия 2023 , greece , toptravels.bg , хубав хотел в , кушадасъ , лято 2023 , hotels , pochivka , programi ot top travels , самолетни билети , егейско море , ekskurzia , ekskurzia do , топ травелс , samoletni bileti , свети йоан , 2023 , хотели , toptravels , niski ceni , круиз гръцки острови , лято , hotels in bulgaria , българия , почивка , есен 2023 , хотел , прозвището йерусалим , гърция , турция и гърция , още оферти от топ травелс , hoteli
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах