ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Обиколна екскурзия в Полша

Оферта номер: Е2852
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни-7 нощувки/Сезон 2024
София –Лодз – Краков – Гданск – Варшава – София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
,

Програма
 
1-ви ден : София – Варшава – Лодз 
Среща на летище София (Терминал 2) два часа преди полета. Полет София – Варшава с Полски авиолинии. Пристигане на летище Фредерик Шопен. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Лодз. Панорамна обиколка на Лодз. Лодз, познат още и като Лудж, е третият по големина град в Полша. Името на града се превежда като „лодка”. През 19-ти век градът се превръща в европейски център на текстила и се изпълва с множество фабрики и е известна с името „Империята на текстила“. Разходка в централната част на града по улица Пьотрковска, където ще видим сгради в стил Арт Нуов, разглеждане на Познанския дворец /отвън/. Посещение на една от най-известните текстилни фабрики Iserles Poznanki , превърната в изключителна атракция за всички посетители на Лодз. Трансформираната фабрика е рай за гастрономи и любителите на известни марки, място, пълно с живот и положителна енергия - Manufaktura много бързо се е превърнала в най-забележителното място в града. В „Манифактура“ ще откриете музеи, кино, театър, бутици и магазини, ресторанти и кафенета. Но най-впечатляващото е големият над 3 ха пазарен площад на жените текстилни работнички в Лодз. Свободно време. Настаняване в хотел в Лодз. Нощувка. 

2-ри ден : Лозд - Краков 
Закуска. Отпътуване за Краков. Трансферът до Краков е с продължителност от около 4 часа. 
Пристигане около обяд. Екскурзионна програма в един от най-красивите градове в Полша- Старият град. Разглеждане на Ягелонският университет, най-старото висше учебно заведение в Полша. Именно тук е учил  и Николай Коперник. В университета се намира един от най-старите глобуси в света – датиращ от 15 век. Това е първият глобус, на който е изобразен континентът Америка. Следва разглеждане на най-голямата  катдралата „Дева Мария“, известна като Мариацката катедрала. Построена в готически стил, централният олтар от 15 век е украсен с 200 фигури , показващи важни сцени от живота на Богородица. Посещение на замъкът Вавел, бившата резиденция на полските крале. Замъкът се намира на хълм край река Висла, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към Краков. Днес, различните помещения на замъка са превърнати в картинни галерии от времето на Ренесанса, където можете да видите произведения на изкуството от известни холандски и немски художници. В края на обиколката ще се отправим към  Търговският площад на Краков /Ринек/, който е най-големият средновековен търговски площад  в Европа. Той дава началото н 12 различни улици, които се превръщат в едно от любимите места на всички гости на града – кокетни кафенета, улични музиканти, ресторанти, магазини и много забавления. На площада се открояват паметника на поета Адам Мицкевич и градската кула „Суккенице“. Свободно време. Настанване в хотел в Краков. Нощувка. 


3-ти ден : Краков – Солната мина „Величка“ - Краков
Закуска. Свободен ден или полудневна екскурзия до Солната мина „Величка“ срещу допълнително заплащане. 
Солната мина „Величка“ /Kopalnia Soli Wieliczka/ е най–красивата солна мина в света, превърната в своеобразен подземен дворец. През близо 3 часовата разходка в мината, ще видите параклиси, пътеки водещи до подземни езера както и зали осветени от полилеи направени от сол. Солната мина Величка е създадена през 1280 година близо до Краков. Тя е единствената в света, която не е спирала да функционира от Средновековието до днес. В гигантски кристал от зелена сол е издълбан параклис на Кинга – княгинята, обявена за светица. В него е пресъздадена „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи от каменна сол. Този параклис е бил едно от любимите места на покойния папа Йоан Павел II. Мината се превръща в културна съкровищница. Днес тя е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Мината е прочута и с лечебните свойства на въздуха в подземните си галерии. Там е изграден специален санаториум за хора, страдащи от респираторни заболявания. Отпътуване за Краков и връщане в хотела. Свободно време. Нощувка. 

4-ти ден : Краков-Гданск
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до международно летище Йоан Павел II. Полет до Гданск в 21:50ч. Пристигане в Гданск – перлата на Балтийско море. Настаняване в хотел. Нощувка. 

5-ти ден : Гданск – Сопот – Гданск
Закуска. Екскурзионна програма в Стария град. По време на Златната Епоха през 16-ти век, градът е бул най-богатият в Кралство Полша. Именно тук са се случили събития, които са повлияли на човешката история.  Гданск става арена на първите сблъсъци от Втората Световна война, когато на 1-ви септември 1939 г. Германия напада Полша. През 1980 година в Гданск се учредява движението „Солидарност“, което има ключова роля в разпадането на социалистическия лагер през 1989 година. Разходка по Длуги тарг - през Средновековието кралският път е бил използван от кралете за влизане в града. Днес тя все още е една от най-важните улици в стария град на Гданск, където ще намерите много от най-посещаваните туристически атракци - двора на Артус и фонтана на Нептун. В края на Кралския път се намира Златната порта, удивителна градска порта от времето на Ренесанса. По желание срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Европейският център „Солидарност“ и Сопот. В наши дни Европейският център за солидарност е огромна сграда в корабостроителницата на Гданск, която действа като музей и се намира зад мемориал в памет на загиналите в корабостроителницата. Движението на профсъюзите е било оглавено от легендарния жител на Гданск Лех Валенса. Това е бил и  първият синдикат в държава от Варшавския договор, който не е бил контролиран от комунистическа партия. Срещу музеят се намира сградата, където през август 1980 г. Лех Валенса е подписал споразумението за разрешаване на движението. Следобед, посещение на Сопот – любимият курорт на всички поляци. Носи прозвището “лятната столица на Полша“. Ще се разходим  по най-дългият дървен кей в Европа – 500 м. По протежението му има много ресторанти, заведения и кафенета. Една от най-забележителните атракции е Извитата къща, построена през 2004 г, която ще ви накара  да изпитате ясно изразено чувство на нереалност. Извитата къща в Сопот няма нито един прав ъгъл. Тя е дело на архитектите Зелезки и Сотински, които са вдъхновени от илюстрациите на известния полски художник Ян Шанцер, нарисувал картинките на над 150 детски книжки, сред които и Пинокио. Извитата къща заема площ от около 4 000 кв. м. На фона на белосаната ѝ фасада се открояват оцветените в синьо-зелено входове, които са изградени от ковано стъкло, както и жълтеникавите декорации на прозорците ѝ. Покривът ѝ е направен от дървени покривни плочки, покрити с характерния за останалото оформление синьо-зелен емайл и отдалеч изглежда като дракон. Нощувка в Гданск. 

6-ти ден : Гданск – Варшава
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Варшава. Попътно, посещение на замъка Малборк. Това е една от най-впечатляващите средновековни крепости в Европа. Останал като архитектурен символ след залеза на Ордена, щабът на Тевтонския орден в Малборк е изключително запазен и внушителен. Германският католически Тевтонски орден е основан в град Акра /днешен Израел/ по време на Кръстоносните походи. След нашествието на арабите, те биват прогонени и така се установяват в Прусия. Рицатите построяват замъка  до река Ногат и го назовават с името Мариенбург, в чест на Дева Мария. Той е бил охраняван от 30 000 въоръжени мъже. До ден днешен това е най-голямата крепост в Европа и света с площ от 21 хектара. Пристигане във Варшава. Свободно време. Нощувка. 

7-ти ден : Варшава тур
Закуска. Закуска. Туристическа програма във Варшава. Градът- възкръснал от пепелта е извествен с това, че по време на Втората Световна война 85% от него са били унищожени, но днес няма помен и от това. Варшава е уникален културен паметник, чиято стара част е изцяло под закрилата на ЮНЕСКО. По време на туристическата обиколка ще посетим Стария град /Старо място/, Старата част на Варшава е обградена от т.н. Барбакан. Това е укреплението, което в миналото е посочвало границите на града, които по-късно става столица. Продължаваме с Кралският дворец и  Дворецът на културата и науката. Тази сграда е  е подарък за жителите на Варшава от народите на СССР е построена през 1952-ра година по дизайн на руския архитект Лев Рудниев. Стилът на архитектурата на двореца, напомня за типичните за Москва сгради-блокове. Височината на сградата достифа 231 м. За строежа са използвани 40 млн. тухли. Свободно време или срещу допълнително заплащане посещение на Двореца „Виланов“. Известен като Полския Версай, дворецът е изграден в бароков стил. Дворецът е построен от крал Ян III Собиески в последната четвърт на 17-ти век. Свободно време. Нощувка. 

8-ми ден : Варшава – София
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище Фредерик Шопен. Полет за България с Полски авиолинии. Пристигане на летище София /Терминал 2/ 
 
  Цена на човек в двойна стая Цена за единично настаняване Трети възрастен  на допълнително легло
Промо цени до 31.01.2024г  
2 698 лв
 
3 148 лв
 
2 298 лв

Цени след промоция
 
2 798 лв
 
3 248 лв
 
2 398 лв
 
Условия за записване:
• копие от международен паспорт или копие на лична карта 
• депозит от 700 лева на човек    
• доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
 
Срокове за анулации и неустойки: 
• от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
• от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
• от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет.
• под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.
 
Допълнителна информация:
• Офертата важи при минимум 30 туриста
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
• посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно. 
 
Цената включва:
• самолетен билет София-Варшава-София с директен редовен полет на авиокомпания LOT 
• самолетен билет Краков-Гданск с директен редовен полет на авиокомпания Раян Еър
• един брой ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см за полетите
• един брой чекиран багаж до 20 кг 
• летищни такси към самолетните билети
• 7 нощувки със закуски в хотели 3*:
o 1 в Лодз Ibis Lodz Centrum Hotel или подобен
o 2 в Краков Batory Hotel или подобен
o 2 в Гданск Wolne Miasto Hotel или подобен
o 2 във Варшава Novotel Centrum или подобен
• всички трансфери по програмата с луксозен местен автобус 
• туристическа обиколка на Лодз 
• туристическа обиколка на Краков 
• туристичевска обиколка на Гданск 
• туристическа обиколка  на Варшава 
• водач на групата от България
• медицинска застраховка асистънс- ЗАД Евроинс – 10 000 евро
 
Цената не включва: 
• Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори - около 40 евро за целия престой (заплащат се на място на водача на групата)
• Вечери
• Екскурзия до Солната мина „Величка“ – 98 лв на човек
• Екскурзия до Сопот – 89 лв на човек 
• Екскурзия до Двореца „Виланов“ – 87 лв на човек
• Пакет от 3 екскурзии – 250 лв
• Разходи от личен характер
• Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
• Застраховка „Отмяна на пътуване“
• Всичко неупоменато в „цената включва“

33/12
Етикети
оферти , двореца лаженки , варшава ексккурзии , самолетни почивки ранни записвания , полша майкски празници , оферти за екскурзии , samoletni pochivki ot sofia , двореца виланов , varshava ekskurzii , oferti za pochivki , полща , ранни записвания майски празници , polsha , polsha ranni zapisvania , hotel leonardo royal hotel warsaw 5* , екскурзия полша , samoletni ekskurzii ranni zapisvania , ниски цени , oferti ranni zapisvania , почивки варшава , полша със самолет , ranni zapisvania , pochivki varshava , самолетни почивки , желязова воля , оферти за самолетни почивки , варшава със самолет , samoletni ekskurzii , краков , praznici в полша , varshava maiski praznici , hotel novotel warszawa airport hotel 4* , варшава , oferti varshava , ekskurzii varshava , polsha maiski prazncii , варшава , lot, oferti polsha , екскурзии , варшава , ranni zapisvania maiski praznici , pochivki , oferti za samoletni pochivki , кданс , hotel mercure warszawa grand 4* , ekskurzii polsha , самолетни екскурзии ранни записвания , samoletni pochivki , оферти ранни записвания , oferti za samoletni ekskurzii , самолетни екскурзии , полша ранни записвания , samoletni ekskurzii ot sofia , samoletni eksurzii , polsha sys samolet , niski ceni , почивки полша , ekskurzii , самолетни екскурзии от софия , самолетни почивки , екскурзии полша , екскурзии варшава , оферти за самолетни екскурзии , варшава , почивки , варшава екскурзии , varshava , оферти за почивки , varshava ekskurzii , ранни записвания , pochivki polsha , varshava sys samolet , самолетни почивки от софия , самолетни екскурзии , полша , varshava , samoletni pochivki maiski praznici , hotel radisson blu sobieski 5* , oferti , samoletni pochivki ranni zapisvania , oferti za ekskurzii
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах