Свети Валентин 2021 в Малта 13 - 16.02.2021/3 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро от Януари до Април 2021 Полети всяка Сряда и Неделя от 03.01 до 21.04.2021/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Канкун, Мексико 2021 Полети всеки понеделник от Януари до Април/7 нощ - Ранни записвания         

Индия на изобилието и разкоша - приказка за махарани и махараджи

Оферта номер: Е30
Вид транспорт: Самолет Самолет
Есен 2020/10 нощувки
София - Делхи – Удайпур - – Ранакпур – Джодпур – Пушкар - Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра Делхи - София
Цена от: 2998.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
13.02.2021 2998.00 BGN Резервирай
23.10.2021 2998.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / 1 ден : София - Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

2 ДЕН / Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и кратка почивка. Обяд. Следва целодневна обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Посещение на Кутаб Минар – най- високото в света тухлено минаре. Разглеждане на джамията Джама Машид – най-голямата в Индия и Червената крепост, разположена на брега на свещената река Ямуна, построена от шах Джахан. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Делхи – Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Удайпур – Белия град. Настаняване в хотел. Обяд. Следобяд възможност за разходка с корабче по езерото Пичола – изкуствено сладководно езеро, създадено през 14 век, сред което блести белият Езерен дворец, лятната резиденция на махараджата на Удайпур, построен през 18 век и посрещал бележити гости като кралица Елизабет, Жаклин Онасис, Роджър Мур и др. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Удайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Обиколка на Удайпур, наричан още Градът на Зората и “Източната Венеция”. Посещение на Градския дворец – най-внушителния дворцов комплекс в Раджастан, разположен на брега на езерото Пичола, чието строителство започва през 16 век и продължава през следващите 3 столетия. За разлика от други градове, където строги цитадели зорко пазят кралските дворци, в Удайпур елегантният дворец кротко се оглежда в изумрудените води на езерото. От всички царствени особи в Раджастан единствен махараджата на Удайпур е имал правото да носи титлата “махарана”, белег за голям престиж, което може би се обяснява с легендата, че семейството му произлиза от...слънцето. Посещение на Храма Джагдиш – красив хиндуистки храм от 17 век. Обяд. Посещение на Сахелион Ки Бари – прекрасен парк с фонтани, беседки, езерца с лотуси, създаден от махараджата на Удайпур за принцесата и нейната свита. Вечерна разходка по езерото разходка с корабче по езерото Пичола. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Удайпур – Ранакпур - Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джодпур – Синия град, наречен така заради боядисаните си в синьо къщи. По пътя спиране в Ранакпур – най-известното светилище на джаинистката религия. Обяд. В една долина на планинската верига Аравали се е скътал най-прочутият джайнистки храм – огромно мраморно творение от 15 век с 1444 колони, всяка отличаваща се от другите по своята резба. Огромният 1500 м2 комплекс със своите архитектурни и естетически решения e символ на джайнистката космогония. Настаняване в хотел в Джодпур. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Джодпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на крепостта Мехрангарх, главозамайващо орлово гнездо, кацнало на скалите на 100 м височина. Наречената “Великолепна” крепост от 17 век е една от най-импозантните в Индия, която е приютила зад високите си стени богато украсен дворец, даващ ни представа за живота и богатствата на махараджите. Като че ли най-вече там намира своя израз рицарският дух на тези принцове, обезсмъртен в миниатюрите от местната школа. Посещение на Джасвант Тада – великолепните гробници на принцовете, изваяни от бял мрамор. Обяд. Следобяд посещение на село на племето Бишнои – общност от природопоклонници, за които всички живи създания имат еднакво право на живот и използване на природните блага. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Джодпур – Пушкар - Джайпур
Закуска. Отпътуване за Пушкар – град, възникнал според легендата от лотусов цвят и един от петте поклоннически центрове за вярващите хиндуисти. Посещение при Свещеното езеро с къпещите се по гатовете вярващи и храма на бог Брама, построен през 14 век и единствения, посветен на бога на Съзиданието. Обяд. Отпътуване за Джайпур – Розовия град, боядисан в розово по повод гостуването на Уелския принц преди много, много години. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Джайпур – Розовия град (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване със слонове до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите жени. Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от дялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата. Обяд. Обиколка на Джайпур, столицата на Раджастан, създаден от един махараджа - астроном и урбанист - в началото на 17 век. Градът поразява не само с красивите си дворци, паркове и крепостни стени, но и със забележителната си планировка, изразена в прави и широки улици, пресичащи се под прав ъгъл. Започваме с посещение на Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста солено, тъй като тарифите му са високи... Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН / Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра, бившата столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Обяд по пътя и посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Попътно посещение и на Абанери, където се намира кладенеца Чанд Баори. Тази невероятна квадратна структура е построена през 9 век от крал Чанда с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното с дълбочина над 30 метра. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ДЕН / Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах- Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите - всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост. Изградена от червен пясъчник от Акбар като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателя на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ДЕН / Агра – Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Делхи. Обяд по пътя. Посещение на храма Акшардам – най-внушителният хиндуистки комплекс в страната. Огромните му размери (40 м височина, 84 м широчина, 96 м дължина) са причина да бъде включен в Книгата на Гинес за най-големия хиндуистки храм на планетата! Визитката му е направо впечатляваща: построен е само за 5 години с участието на 11000 доброволци, за строежа са използвани 12000 тона бял мрамор, а огромните мраморни плочи са били изпращани за обработка на 500 км от Делхи. На дълга 320 метра стена са инкрустирани статуи на 148 слона в естествен ръст, а само скулптурите на просветители, поклонници, животни и божествени персонажи наброяват 20000. Храмът е заобиколен от езеро, паркове и градини, най-интересната от които е с формата на лотус. Вечерта вастаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Време за почивка и късно освобождаване на стаите.

12 ДЕН / Индия – София
Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София. Пристигане в София.

 
 Пакетни цени по програмата: 
 
  Промо цени * 

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
24.10.2020 г. 2998 лв. 3698 лв. 2998 лв.
 

* Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.


Редовни цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
24.10.2020 г. 3298 лв. 3898 лв. 3298 лв.
 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Делхи - София;
- летищни такси в размер на 396 Евро;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 10 нощувки в хотели 4*, от които 2 нощувки в Делхи; 2 нощувки в Агра; 2 нощувки в Джайсалмер; 2 нощувки в Удайпур; 2 нощувки в Джайпур 
- 10 закуски
- 10 обяда
- 10 вечери 
- разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
- разходка с рикша из стария град Джайпур;
- обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Джайсалмер, Джодпур, Ранакпур, Удайпур, Пушкар, Джайпур, Фатехпур Сикри и Агра;
- посещение на храма на Лотуса в Делхи
- посещение на храма Акшардам в Делхи
- посещение на кладенеца Чанд Баори
- посещение на племето Бишнои
- посещение на Тадж Махал по изгрев
- всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
- климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;
- водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
- 4,94 % такси Индия;
- Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
- виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);
- такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);
- разходка с корабче по езерото Пичола в Удайпур - 25 евро
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);
- бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България);
- напитки;
- разходи от личен характер;
 
Резервация:
- Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
- Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване.
- Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Допълнителна информация:
- Офертата важи при минимум 20 туриста;
- Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
- Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;
- Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия; 
 
Полетни детайли:
TK1032  SOF IST  1605 1725                      
TK  716  IST  DEL 2055  0515+1                    
TK  717  DEL IST  0655  1130                     
TK1031  IST  SOF 1350  1510

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА: 
- Делхи, Golden Tulip & Suites
- Удайпур, The Fern
- Джодпур, Zone By Park
- Джайпур, Man Singh
- Агра, Man Singh
 
 
Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
- застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.33/03/03 

Етикети
посещение на джодпур , светът на махараджите , екзотични екскурзии с водач есен , екскурзия в индия , индия на изобилието и разкоша , агра , екскурзия до пушкар , екскурзии до фатехпур сикри и агра , стария град джайпур , екскурзии в индия , посещение на делхи , екскурзии през ноември в индия , екскурзия до делхи , екскурзия до джайпур , екскурзия до ранакпур , посещение на фатехпур сикри , приказка за махарани и махараджи , екзотични екскурзии с водач 2020 , посещение на пушкар , екскурзии през септември в индия , екскурзии през ноември , екскурзии през октомври в индия , екскурзии до индия , екскурзии 2020 , крепостта амбър в джайпур, екзотични екскурзии със самолет и водач , индия 2020 , индия , посещение на удайпур , розовият град , храма акшардам в делхи , екзотични екскурзии с водач , племето бишнои , екскурзии през септември , джайпур , екскурзия до джайсалмер , екскурзия до джодпур , посещение на джайсалмер , екскурзия до розовият град , екскурзии до индия , екскурзия до удайпур , храма на лотуса в делхи , екскурзии през октомври , кладенеца чанд баори , посещение на агра , - обиколка с местен екскурзовод , столицата делхи , посещение на ранакпур , посещение на джайпур
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах