Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Нова година 2021 в Малта с полет на Wizz Air 29.12.2020 - 02.01.2021/4 нощ - Ранни записвания         

Индия - Златният триъгълник пролет 2020 -STOP SALE

Оферта номер: Е636
Вид транспорт: Самолет Самолет
27.03.2020/8 дни - 6 нощ
ГАРАНТИРАНО РАННО НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛА В ДЕЛХИ НА ПРИСТИГАНЕ; ЛУКСОЗНИ 5* ХОТЕЛИ ПО ЦЕЛИЯ МАРШРУТ; ПРЕМЕРЕНА ОПТИМАЛНА ПРОГРАМА С ПОСЕЩЕНИЕ НА ВСИЧКИ НАЙ-ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ; ПОСЕЩЕНИЕ НА ТАДЖ МАХАЛ НА ЗАЛЕЗ СЛЪНЦЕ; ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА БЕЗ


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН
.

27.03.2020 (петък) СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Среща в 14:00 ч. на летище София с водача на групата. Полет TK 1032 в 16:00 ч. за Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 18:20. Кратък престой на летището. Полет TK 716 за Делхи в 20:55 ч.28.03.2020 (събота)  ИСТАНБУЛ –  ДЕЛХИ/ закуска и вечеря                       

Ден 2 28.03.2020 (събота) ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ/ закуска и вечеря
Пристигане в Делхи в 05:15 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Radisson Paschim Vihar 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.
10:30 часа – Полудневната обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 15 62 г и продължава 8 години. Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931 г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м, архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят.
Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 3 29.03.2020 (неделя) ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР (265 км/около 5-6 ч.)/ закуска и вечеря
Закуска.
08:00 часа - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort) – масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на най-голямата джамия в Индия – Jama Masjid.
Отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур и вечерта посещение на  Бирла Мандир /Birla Mandir/, познат също като Лакшми Нараян и възможност да наблюдавате церемонията “Aarti” – хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло „Гхи” или камфор се поднасят горящи на Боговете. Храмът Бирла Мандир е разположен в подножието на на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от Джайпур. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуски Бог, Вишну и съпругата му, богинята Лаксми. В този храм има по малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията.
Настаняване в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен.
*Срещу допълнително заплащане и заявяване предварително в България – цена 35 евро:
Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Jaipur
Забележителният DIGGI PALACE е построен от тогавашното управляващо семейство на княжество Джиги през 1860 година. Разположен в сърцето на града, върху 18 акра земя сред масив от фрески, боядисани "deodis" (входове) "durbars" (банкетни зали), "havelis" (дворцови крила) и зелени градини, DIGGI PALACE е спокойно убежище, предлагащо лукс и гостоприемство. Тази кралска резиденция в миналото, днес е превърната в хотел и ресторант и е романтична комбинация на богатото наследство и култура със съвременни удобства и забележителна кухня. Ще имате възможност да вечеряте на открито, а домакините са подготвили и танцово-музикална програма.
Вечеря и нощувка в Джайпур.

Ден 4 30.03.2020 (понеделник) ДЖАЙПУР/ закуска и вечеря
Закуска.
Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур. 
По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal), построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г. с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace). Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение.  Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.
Вечеря и нощувка в Джайпур.

Ден 5 31.03.2020 (вторник) ДЖАЙПУР – АГРА (250 км/около 6 ч.)/ закуска и вечеря
Закуска.
Напускане на хотела и отпътуване за Агра. Пристигане в Агра.
Посещение на Тадж Махал на залез слънце (включено в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.
Настаняване в хотел Courtyard by Marriott 5* или подобен.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения (90 минути от 18:00 до 19:30) – срещу допълнително заплащане и заявяване на място (билети от 32 евро)
Вечеря и нощувка в Агра.

Ден 6 01.04.2020 (четвъртък) АГРА – ДЕЛХИ (205 км/около 4 ч.)/ закуска и вечеря
Закуска.  Напускане на хотела и заминаване от Агра за Делхи (205 км/около 4 часа).
Преди отпътуване посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. 
 
По пътя към Делхи - посещение на Акшардам – осмото чудо на света.  Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан.  Един от шедьоврите, в които вярата се въплащава в архитектура, величествено място!
Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* или подобен.
Вечеря и нощувка в Делхи.

Ден 7 02.04.2020 (петък) ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ закуска (сух пакет)
Закуска (сух пакет). Трансфер за полет TK 717, излитащ в 06:25 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30.
Полет TK 1031 в 13:45 ч. Кацане на летище София в 15:05 часа.
 

Цената включва:
*самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с позволен багаж:
*Една бройка салонен багаж до 8 кг на борда на самолета;
*Чекиран багаж до 40 кг, разпределен в два куфара, с максимално тегло на единия до 32 кг (Ако багажът ви е над 32 килограма трябва да бъде разпределен в два куфара, единият с максимално тегло до 32 кг, а другият с максимално тегло до 8 кг, така общо максималното тегло на чекиран багаж става 32 кг + 8 кг = 40 кг. Може например да носите и 2 куфара чекиран багаж по 20 кг всеки (20 кг + 20 кг = 40 кг);
*всички летищни такси;
*посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
*ранно настаняване при пристигането в Делхи;
*5 нощувки и ранно настаняване на 28.03, веднага при пристигане в Делхи в 06.00 ч сутринта, 6 закуски и 5 вечери в 5* хотели в Индия;
*всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
*езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
*входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
*екскурзоводско обслужване от местни лицензирани екскурзоводи;
*водач от България по време на пътуването, който съдейства за организацията и помага за превода на български език;
*медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗАД „Армеец”


Цената не включва:
*индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels).
*Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
*бакшиши за екскузовод и шофьори /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма (заплащат се предварително в България при доплащане);
*бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги;
*допълнителни мероприятия:
*Вечеря с традиционна музика и танци в удивителния Hotel Diggi Palace, Джайпур – 35 евро (допълнително заплащане и заявяване предварително в България най-късно при доплащане)
*Посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл Mohabbat в стил „Боливуд”, Агра – 32 евро (допълнително заплащане и заявяване на място в Индия) разходи от личен характер;
*храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
*Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

София - Истанбул - Делхи – Джайпур – Агра – Делхи - Истанбул - София

Край на програмата!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Период на пътуването На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло
27.03 – 03.04.2020 1118 евро/2187 лв. 1358евро/ 2657лв. 1118 евро/2187 лв.
 

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
27.03.2020 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:20 01:25 часа
27.03.2020 ИСТАНБУЛ 20:55 ДЕЛХИ 05:15 (кацане на 28.03) 06:10 часа
02.04.2020 ДЕЛХИ 06:25 ИСТАНБУЛ 10:30 06:35 часа
02.04.2020 ИСТАНБУЛ 13:45 СОФИЯ 15:05 01:20 часа
 
Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София и Истанбул +1 час
София и Делхи е +2,5 часа

Условия и забележки:
 • При записване се внася депозит в размер на 1000 лева на човек, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване, т.е. до 11.02.2020 г.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други 5*, идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 27.02.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

16/12/02
Етикети
dalechni pytuvania , ekzotika s vodach 2020 , индия 2020 , екскурзия индия 2020 , ранни записвания делхи топ травелс 2020 , ranni zapisvania 2020 , ранни записвания топ травелс , oferti india 2020 , хинду храм лакшми нараян , „петра дура” , екскрузия индия , индия 2020 - златния триъгълник , амбър форт , вратата на индия , златния триъгълник , индия златният триъгълник 2020 , delhi 2020 , agra 2020 , ekzotika 2020 , агра 2020 , екзотика с водач 2020 , почивки 2020 , дворецът на ветровете , ranni zapisvania delhi top travels 2020 , крепоста амбър в джайпур , делхи 2020 , индия 2020 - златния триъгълник , india zlatniat triygylnik 2020 , pochivka india 2020 , екзотични екзурзии , джантар мантар , оферти индия топ травелс 2020 , джайпур 2020 , ранни записвания индия топ травелс 2020 , ранни записвания , оферта делхи със самолет , ekzotichni pochivki 2020 , топ травелс , екскурзия с водач , резервирайте топ травелс , ranna rezervacia 2020 , градския дворец , oferti , индия , екзотика индия , ранни записвания индия топ травелс , екскурзии с водач , ranni zapisvania delhi top travels , оферти за ранни записвания , екскурзии 2020 , ранни записвания делхи топ травелс , ekzotichni oferti , оферти , ekskurzia do india 2020 , тадж махал , делхи , ранни записвания , india zlatniat triygylnik 2020 top travels , крепоста moti dungri , new delhi , оферти 2020 , екскурзии , ranni zapisvania , ranni zapisvania , ekskurzia s vodach , езда на слонове , ezda na slonove , obikolna ekskurzia , ekskurzii , далечни пътувания , ranni zapisvania top travels , oferta delhi samolet , почивки , оферти индия 2020 , индия - златния триъгълник , екскурзия индия , oferti top travels 2020 , почивка индия 2020 , ranni zapisvania india top travels , гробницата итмад уд даула , india , изкачване с джипове , оферти 2020 , oferti za ranni zapisvania 2020 , индия 2020 , екзотични дестинации , обиколна екскурзия , екзотични екзурзии 2020 , екзотична екскурзия индия , бирла мандир , ezotichni destinacii , pochivki 2020 , old delhi , езда на слонове , rezerviraite top travels , oferti za ranni zapisvania , oferti top travels 2020 , кутаб минар , ekzotika india , india 2020 , oferti 2020 , ekzotichna ekskurzia india , екзотика 2020 , оферта индия със самолет , ekskurzia india , оферти топ травелс 2020 , ранни записвания делхи топ травелс , delhi , ranni zapisvania india top travels 2020 , zlatnia triagalnik , шиш махал , екзотични почивки 2020 , река ямуна , екзотични оферти , ekskurzii s vodach , ранни записвания индия топ травелс , индия златният триъгълник 2020 топ травелс , ранни записвания 2020 , pochivki , ekzotichni ekskurzii 2020 , екзотични почивки , oferti 2020 , ekzotichni pochivki , ранна резервация 2020 , ranni zapisvania , top travels , ekskurzii 2020 , гробницата на хумаюн , india s vodach 2020 , агра в делхи , ranni zapisvania , ранни записвания , червената крепост , оферти за ранни записвания 2020 , индия с водач 2020 , ekzotichni ekskurzii , ranni zapisvania india top travels , oferta india sys samolet , ранни записвания , dzhaipur 2020 , акшардам
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах