Почивка в Доминиканска Република 2019 Ноември и Декември всеки вторник и събота/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая, Мексико от Май до Октомври 2019 Май - Октомври 2019/7 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро, Куба с водач от България 23.10 - 31.10.2019 /7 нощ - Ранни записвания         

Индия - Тадж Махал, храмовете на Каджураху и крепостите на Раджастан

Оферта номер: Е965
Вид транспорт: Самолет Самолет
17.09.2019 - 27.09.2019 / 10 нощувки
София – Доха - Делхи – Джанси – Каджураху – Орча - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур – Джодпур – Ранкапур – Удайпур – Делхи – Доха - София


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
1 ДЕН / София – Доха - Делхи
Отпътуване от София в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 17.50 ч. Продължаване в 19.45 ч. за Делхи. Кацане след полунощ в 01.55 ч. на летището в Делхи. Посрещане на летище Индира Ганди. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН / Делхи
Закуска. Начало на полудневен тур на Делхи. Днес, спомен от някогашната могъща столица на моголите, са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост – укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориалът на незнайния войн, кулата Кутуб Минар. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Делхи – Джанси – Каджурахо
Закуска. Ранен трансфер до жп гарата и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси. Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо. Пристигане в Каджурахо и разглеждане на храмовия комплекс, изграден между 950 и 1050 г., и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век, са се запазили само 25, те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници..... Разглеждане на основните храмове. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание срещу допълнително заплащане – посещение на шоу „Звук и светлина”. Нощувка.

4 ДЕН / Каджурахо - Орча
Закуска. Отпътуване за Орча и разглеждане на красивото средновековно селище, което е съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците, построени от тях, могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Програмата предвижда разглеждане на дворцовия комплекс с дворците Раджа Махал и Джахангир Махал, както и кенотафите на владетелите от династията Бундела, живописно разположени на брега на реката. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Орча – Агра
Закуска. Отпътуване за Агра. Пристигане и посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Посещение на Червения Форт в Агра и отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица, градът запазва само 15 г., заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията, са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Джайпур
Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Джайпур – Джодпур
Закуска. Отпътуване за Джодпур, известен още като Синият град, заради характерния син цвят на сградите. Джодпур е създаден през втората половина на XV в. от махараджа Рао Джода, чието име носи. Скоро след създаването си, градът е провъзгласен за столица на кралство Марвар. Тази промяна в статута на града, както и неговото благoприятно местоположение, допринасят за бързото му разрастване и превръщането му във важен търговски център. Обиколката на града предвижда разглеждане на стария, укрепен град и посещение на един от най- големите и могъщи фортове в Индия – Мехрангарх. Посещение на Умаид Бхаван – грандиозната резиденция на махараджите, мавзолея на Джасвант Синг и часовниковата кула Ганта Гар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН / Джодпур – Ранакпур – Удайпур
Закуска. Отпътуване за Удайпур с попътна спирка в Ранакпур. Малко селище, разположено на западните склонове на планината Аравали, където се намира един от най- известните и почитани джайнистки храмове, посветен на първия тиртанкар на джайнизма – Адинат. След посещение на прочутия храм, който привлича туристи с изящната си декорация, групата се отправя към Удайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ДЕН / Удайпур – Делхи
Закуска. Начало на полудневена обиколка на столицата на могъщото кралство Мевар, която е живописно разположена на бреговете на поредица изкуствени езера. Акцентът ще падне върху градския дворец, зашеметяваща комбинация от големи и по- малки павилиони, разположени около вътрешни дворове и градини, изградени в период от около четири века от представителите на няколко управляващи династии. Дворецът пленява посетителите с пищната си и цветна декорация. Великолепни гравюри, изящни фрески, сложни дърворезби, цветни витражи, елегантни арки и пъстри мозайки са пример за различните културни влияния, под които се формира строителната традиция на Индийския субконтитент. Посещение нa градините Сахелион ки Бари или градината на девиците, построена от рана Санграм Синг. В края на деня, трансфер до летището и полет за Делхи. Посрещане на летището в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

11 ДЕН / Делхи - София
Делхи – София Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет за Доха в 10.00 ч. Кацане в Доха в 11.30 ч. Излитане за София в 15.50 ч. Кацане в София в 21.00 ч. 
Цената включва:
- Самолетен билет за международния полет София – Доха – Делхи – Доха – София на Qatar Airways
- Летищни такси за полета София – Доха - Делхи и обратно
- Билет с летищни такси за вътрешен полет Удайпур - Делхи
- Билет за влак 1-ва класа с климатик и запазено място Делхи – Джанси
- трансфери летище – хотел – летище
- 10 нощувки в хотели 4*, 10 закуски и 9 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти, от които :
    3 – в Делхи, 1 – в Каджурахо, 1 – в Орча, 1 – в Агра, 2 – в Джайпур, 1 – в Джодпур, 1 – в Удайпур
- Туристическа обиколка на градовете Делхи, Каджурахо, Орча, Агра, Фатехпур Сикри, Джайпур, Джодпур, Ранакпур, Удайпур с местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата
- Разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур
- Разходка с лодка по водите на езерото Пичола в Удайпур
- Входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден
- Входна такса за Тадж Махал
- Наземен транспорт с туристически климатизиран автобус
- Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената не включва:
- бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и пиколи за пренасяне на багажа в хотелите - 45 EUR
- такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-250 INR
- вечерно шоу „Звук и светлина” в Каджурахо – 20 EUR при мин. 10 туристи
- входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – 20 EUR /допълнителните мероприятия се заплащат на място/.

Други:
Забележка:
В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 50 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.

Доплащане за:
- единична стая – 645 лв.
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗАД „Евроинс“ – 20.00 лв., за лица над 65 г. –30.00 лв., над 70 г. – 40.00 лв.
- при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 85 EUR
- виза за Индия – 85 USD + такса подготовка за подаване на виза – 30 лв. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия.
 
Примерни хотели, предвидени по програмата:
хотел Jaypee Vasant Continental Hotel – 4* (https://www.jaypeehotels.com/vasant-continental-new-delhi) или подобен в Делхи
хотел Ramada Plaza – 4* (www.ramadakhajuraho.com) или подобен в Каджурахо
хотел Orcha Palace 4**** (www.orchhapalace.com) или подобен в Орча
хотел Four Point by Sheraton – 4* (https://www.marriott.com/hotel-search.mi?invalidProperty=true) или подобен в Агра
хотел Zone by The Park – 4* (www.zonebythepark.com/hotel-in-jaipur/overview.php) или подобен в Джайпур
хотел The Ummed 4**** (https://www.ummedhotels.com/jodhpur/) в Джодпур или подобен
хотел Ramada Udaipur Resort and Spa 4**** (https://www.wyndhamhotels.com/ramada/udaipur-india/ramada-resort-udaipur/overview?CID=LC:RA::GGL:RIO:National:46197) в Удайпур или подобен.
 
Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 20 дни преди началната дата

Документи необходими за виза за Индия:
- паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 дигитална цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

Начин на плащане:
1-ви депозит – 1000 лв. при сключване на договора
2-ри депозит – 1000 лв. до 19.07.2019 г.
доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
 
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Използвани транспортни средства по програмата: самолет, автобус, влак35/01/03

Етикети
самолетна програма , екскурзия до индия , доха , фатехпур сикри , samoletni ekskurzii 2019 , каджурахо , екскурзии с водач , информация , храмове на каджураху , обиколка на индия , пътуване до индия , раджпат булевард , екскурзии 2019 , агра , ганг , орча , джодпур , екзотично пътуване , делхи , екскурзия , qatar airways , ниски цени , meraden grand , травелс , делхи , тадж махал , ранкапурт , информация за индия , екзотични екскурзии 2019 , варанаси , орча , индия с водач на български, софия , варанаси , гвалор , patuvane do india , самолет до индия , хит цени , индия , червения форт , орча , делхи , самолетни екскурзии 2019 , летище индира ганди , каджураху , златният триъгълник , хотели , ваксинация за индия , обиколна екскурзия , джанси , usha bundela , каджурахо , удайпур , uttkarsh vilas , park land , джайпур , фатехпур сикри , агра , кулата кутуб минар , пътуване из индия , раджастан , каджураху , агра , вратата на индия , топ травелс , the central park , фатехпур сикри , варанаси , двореца на махараджата , jaipur palace , eкскурзия до индия , гробницата на хумаюн , крепости на раджастан , джама масджид , почивка , индия 2019 , ekskutziq do india , джайпур , хиндуизъм , хотели в индия , джанси , индия , джайпур , обсерватория джантар мантар , махараджа , екскурзия със самолет до индия , делхи , сансад бхаван , орча , слонове , виза за индия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах