ПОЧИВКА В КУБА-ХАВАНА И ВАРАДЕРО/Сезон 2023 9 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро)         Нова година 2024 в Прага 29.12.2023 – 02.01.2024/4 нощ          Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2023         

Екскурзии до Бахрейн

Бахрейн

Бахрейн
Полезно е да знаете

Голяма част от съвременното население е концентрирано около Манама, столицата на Бахрейн.

Заедно с нефтените рафинерии, Бахрейн е и голям финансов център, тук има около 150 банки. Развит е и риболова и улова на скариди и бисерни миди. Годишно, страната се посещава от милиони туристи.

Официално име – Кралство Бахрейн

Население – 688 300 души

Столица – Манама

Валута – бахрейнски динар

Език – арабски, английски, бахрейнски арабски диалект

Религия – мюсюлманска (шиити и сунити – 82 %), християнска, друга

Площ – 665 кв.км.

 

Ландшафт – подтискащата горещина и влажност тук са нещо обичайно, особено през лятото. Поради това повечето туристи пристигат тук в по-студените месеци, Ноември – Февруари.

Островите са покрити с камениста и пясъчна пустиня, има редки оазиси с финикови палми.

 

 

 

 


Обща информация

Бахрейн е островна държава Югозападна Азия. Заема архипелаг от 33 острова, с местоположение източния бряг на Саудитска Арабия в Персийския залив. Най-големият остров - Бахрейн, е свързан с Арабския полуостров (Саудитска Арабия) чрез мост, дълъг 25 км.

Дълго управлявана от араби, древната земя на Бахрейн е била важен търговски център.Подобно на други арабски страни, Бахрейн е имал дълга връзка с Великобритания до обявяването на независимост през 1971 г.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах