Екскурзии до Боливия

Боливия

Боливия
Полезно е да знаете

Типично за една нова страна следват политическа нестабилност, преврати, преработване на конституцията и редица реформи. Днес, въпреки реформите, Боливия остава една от най-бедните и слабо развити страни в Южна Америка и е зависима от чуждестранна помощ.

Една действително положителна страна е прекрасната естествена красота на Боливия и големите количества неначенати газови, петролни, златни и сребърни запаси, както и голямата палитра от пъстри атракции за всички пътници.

Официално име – Република Боливия

Население – 8 857 900 души

Столица – Ла Пас

Валута – Боливиано

Език – испански, кечуа, аймара, други

Религия – католици - 95 %, протестанти – 5 %

Площ – 1 098 580 кв. км.

Ландшафт - Западната половина на Боливия е покрита от Андите, като три извиващи се върха доминират над пейзажа. Най-висок връх е Анкоума (6550 м). Западна Кордилера е дълга линия на предимно открити, неактивни вулкани. Централна Кордилера е разположена по средата, докато Източната Кордилера е масивна покрита от сняг серия от зашеметяващи върхове от гранит.

Дълбоко и студено, езерото Титикака се намира на 3810 м. над морското равнище. То е най-високото плавателно езеро в света. Соленото езеро Поопо е най-голямото вътрешно езеро, което варира много в размера си, но това е се дължи на валежите.

По-значителните реки са Бени, Маморе, Гуапоре, Мадре де Диос

 


Обща информация

Република Боливия е държава в централна Южна Америка. Граничи с Бразилия на север и изток, с Парагвай и Аржентина на юг и с Чили и Перу на запад.

Древната история на Боливия се представя преди всичко от Аймарската цивилизация. Тази могъща култура е завладяна от инките в края на 15-ти век. Вечно търсещите злато и сребро испанци пристигат тук през 16-ти век. Те бързо побеждават инките и променят икономическата и социална структура на Боливия завинаги. По време на своето 300-годишно колониално управление, Испания е в непрекъснато търсене на скъпоценни метали и процес на принудително управление на индианския робски труд. Откритите сребърни мини са най-големите откривани някога в новия свят. През 1809 г. Симон Боливар (Освободителя), започва битка за независимост и след испанското поражение през 1824 г., Боливия получава своята трудно постигната свобода през 1825 г.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах