Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Бутан

Бутан

Бутан
Полезно е да знаете

Тази малка затворена страна, обградена от всякъде с планини и много трудна за пътуване, тъй като няма ж.п. линии и вътрешни авиолинии, а шосетата са само 3 хил. км. Въздушният транспорт я свързва само с Индия. Отрита е за посещения от чужденци през 1974 г.

 

Официално име - Кралство Бутан

Население – 2 232 300 души

Столица – Тхимпу

Валута – нгултрум

Език – бхотия (тибетска писменост), други - хинди, английски.

Религия – будисти – 75 %, индуисти – 25 %

Площ - 47 хил. кв. км.

 

Ландшафт - Релефът е изцяло планински. Поразително красивото кралство на Бутан лежи в източните Хималаи, притиснато между Китай и Индия. Хималаите са прорязани от дълбоки долини и реките от басейна на Брахмапутра. Най-висока точка връх Кула Кангри - 7 554 м.

 

 


Обща информация

Кралство Бутан е планинска страна в Южна Азия. Намира се между Народна република Китай и Индия.

Легендарната земя на Бутан за първи път е заселена през 9-ти век от скитащите преселници от Тибетския район на Китай. За дълго под въздействието на културата на Индия и британското правителство, Бутан получава своята независимост през 1949 г. Днес основния търговски партньор на страната е Индия. Въпреки това, повечето хора все още живеят в бедност. Основен социален проблем е широко разпространената неграмотност.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах